-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
ledgeri #32433 üzenetére
Nem ertelek. Bizonyitekot rogziteni nem a Te dolgod, de ha mar mindenaron, akkor vedd fel a telefonbeszelgetest, vagy egyszeruen kuldd el a fenebe. Ne engedd be sem a gepedre, sem a telefonodra, garantalt 20% nem letezik. Semmilyen eszkozre nincs szukseged, csak a jozan eszedre.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Speeedfire #32100 üzenetére
iotop-pal tudod csekkolni, hol van bottleneck.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Netszemete #31755 üzenetére
Akkor másképp: nem fut a clamav vmelyik gépeden? Másnál okozott ilyen jelenséget.
Másik lehetőség, hogy átmenetileg átállítod a DNS-t a Cloudflare-re vagy a Google-re és megnézed úgy.
-
válasz
Netszemete #31753 üzenetére
ClamAV?
-
-
-
-
-
Mi ez a hülyeség? Debianra feldobtam KDE-t, és az asztalon az egyik ikont kicserélte vmi genericre és nem tudom visszaállítani, mert a saját useremmel a saját desktopomon/-ban nincs jogosultságom, miközben én vagyok a tulaj, és 7-es jogom van a desktop file-ra...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Használ vki friss kernelt nouveau-val? Mik a tapasztalatok?
-
-
-
-
válasz
inf3rno #31367 üzenetére
Nem egészen. Valamilyen shelled van, tehát annak a használata nem jelent sem addicionális telepítést, sem extra kockázatot. Ellenben ha akár csak pythonban készítesz valamit, akkor kell az intepreter plusz a modulok, amelyekkel megoldod a feladatot - ez mind plusz telepítés és kockázat, plusz ha binárisba fordítod, aránytalanul nagy lesz.
Most is nyomozok egy érdekes, kábé naponta ismétlődő kapcsolat után, aminek nincs tulajdonosa. Megírhattam volna pythonban a monitoringját, de mivel a shell kéznél van és az egész 7 sor, nem vacakoltam vele - pláne, hogy prod szerver.
-
-
CentOS-en hogyan tudok auditot/logolást beállítani egy specifikus kapcsolatra (az érdekel, milyen userid és process nyitja)? A meglévő eszközöket kell használni, nincs lehetőség telepítésre, fizikailag nem hozzáférhető a szerver.
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #31235 üzenetére
A Kali egy bazi nagy gyűjtemény, de sehol nincs rá utalás, hogy a toolok nagy részét még be kell konfigolni első használat előtt. Pl. metasploit framework: használhatod azonnal, csak akkor lassú lesz benne a keresés és nem lehet adatbázisba menteni pl. nmap scan eredményeket - mert nincs adatbázis (van, fut, de nincs beállítva).
Felhasználót egyébként lehet benne csinálni elég régóta, de nem kényelmes a rendszer használata, pörgeti a rendszert a sok háttérfolyamat.
Én inkább azt szoktam, hogy a Debianra raktam nmapet, meg használom a saját kis eszközeimet, vm-ben meg ott a Kali, ha ennél több kell.
-
-
-
válasz
Speeedfire #31211 üzenetére
1. Mivel a file a tied, nem kell sudo.
2. Ne adj senki másnak hozzáférést a file-hoz. -
-
-
-
Használt valaki már nixos-t?
-
-
Ha jól értem, amit mondasz, akkor ez nem oldja meg a bajaikat. Az a gond, hogy a Kapitánynak nincs hozzáférése a routerhez, tehát nem tud port forwardot csinálni. Hiába tenne le egy VPN routert, azt ugyanúgy forwardolni kéne.
Szerintem a gondokra optimálisabb megoldás lehet egy külső szerver, legyen az VPS, vagy GitHub. Persze azt is gyanítom, hogy nem véletlenül van saját infrastruktúra...
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Ide is beírom, hátha:
Laptopról miniDP-n jön a jel. El lehet érni valahogy, hogy két monitort tudjak meghajtani róla? Daisy chain nem játszik.
-
-
-
-
-
válasz
Dißnäëß #30854 üzenetére
Hol kéne kezdeni...?
Letöltesz egy youtube-dl-t githubról, nincs 2 mega. Snapben 91. Ha telepítesz ubuntun egy chromium-browsert apt-tal, nem a deb csomagot kapod, hanem a snapes verziót - és erről semmilyen értesítést nem kapsz. Ha a snapben találnak komoly biztonsági hibát, az összes felhasználója veszélynek lesz kitéve. Ráadásul a snap - emlékeim szerint - nem open source, tehát a Canonical azt tesz bele, amit akar. Snap csomagot sem hostolhatsz akárhol, csak a Canonicalnál.
-
-
válasz
inf3rno #30818 üzenetére
Itt nem hdsentinelről beszélünk, hanem olyan szoftverekről, amelyet a gyártó kifejezetten a lemezhez írt. Egy bad sector kutyafüle, átallokálja a vezérlő a spare területről, majd tesz egy SMART bejegyzést, hogy megcsinálta, de addig senki nem foglalkozik ezzel, amíg megy a lemez.
A hdsentinel meg mondta nekem hdd-re, hogy 40%-os, még évekig használtam adatvesztés nélkül.
-
válasz
Frawly #30815 üzenetére
"...De ilyen reallocated-es HDD-t már szerveres felhasználásnál nem szoktak megbízhatónak minősíteni..."
Ez egészen konkrétan nem így van. Nem véletlenül használnak a szerverekben RAID-et, az operátorok meg nem ugranak minden SMART hibára, akkor lépnek közbe, ha a monitoring közli, hogy egy diszk döglött, vagy rossz a kondíciója. Ilyenkor vagy automatikusan, vagy manuálisan egy spare egység kerül a helyére, rebuild a RAID-re és ennyi.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
I02S3F #30635 üzenetére
Ezer és millió megoldás létezik a gyakorlati problémájának megoldására, de mindegyikre talál valami kifogást - ez bloat, az fejlécet tesz, a harmadik keyringet használ...
Bitwarden tökéletes jelszavak tárolására, minden platformon elérhető, ha van egy böngésző, droidra is van kliense. Ha akarod, hostolod magadnak, vagy használod az online megoldást. Még cli-s felülete is van, bár ha jól látom, Node.js-es, ami még nálam is kiveri a biztosítékot.
Mindazonáltal ha valaki törekszik egy probléma megoldására, akkor azt többnyire meg lehet oldani. Kb. egy hete olvastam, hogy baja van a non-interaktív kpcli-vel, mire mondták neki, hogy egy script az egész, nyúljon bele, ha kell...
-
-
-
-
válasz
Frawly #30454 üzenetére
Naa....
Évtizede, vagy kettő, a fix.tv-n volt számítógéppel támogatott zenélés powermac és windows pc között. Zenészek játszottak a gép által biztosított alapritmusra, elmondták, hogy macre jobb volt, mert ott a 120 bpm pont annyi, míg windowson "lötyögött"- hol 119.6, hol 120.2 és semmilyen buffer nem volt képes kisimítani.
-
-
-
Docker használata esetén a doksiban külön felhívják a figyelmet, hogy megkeverheti a tűzfal-szabályokat.
Az iptables mindig fut, de a szabályokat önszántából nem őrzi meg. Elmented egy listába a szabályaidat és rábízod az init rendszerre (haha...), hogy futtassa le bootkor. Anno írtam egyet a Logoutra, hogyan lehet bootkor ezeket megetetni, de az még sysvinitre készült, át kell alakítanod systemd-sre, de kiindulási alapnak használható, nézz be az ottani blogomra.Egyébként man iptables
-
-
Megtaláltam Frawly következő Linuxát.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest