Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz ivivan #9049 üzenetére

    De nem marad ugyanaz, mert először a web szerveren levő cuccok segítségével megtörnek egy mezei accountot, majd utána megtörik a rootot is. Azt pedig, hogy hogy jutnak egy mezei accountról rootig, azért időközben foltozni szokás. Viszont a rootkitek első lépése, hogy pár fontos fájlt (libc-t, ps-t szinte mindig, de szerintem init-et is, meg még olyanokat, amik rendszerint setuid rootosok) lecserélnek, a takarításhoz ezeket muszáj visszaállítani.

    Rendesen ezt úgy érdemes, hogy látod, hogy felnyomták, legyalulod nullára a diszkeket, pxe-vel felrámolsz egy alap debiant, utána update, visszarakod az adatokat és mehet. Mindezt természetesen felügyelet nélkül.

    Egyébként sem ártana menteni a cuccokat, mert láttunk már diszket megdögleni. Az egybeparticionálással továbbra is az a fő bajom, hogy egyes területeket más mount opciókkal illene mountolni, de a /dev-et nem lehet nodev-vel, a /usr-t nem lehet noexec-cel, stb. Pontosabban lehet, de nem praktikus :) Egyébként pontosan ugyanakkora valószínűséggel telik meg egy 20g-s mint egy 200g-s partíció. Ha minden rendben van, akkor a 20g-s sem telik meg. Ha meg baj van, akár hardver, akár betörtek, akár bekaptál egy ddost, akkor meg mindkettő megtelik, az egyik valamivel tovább bírja.

    Az se lenne baj persze, ha sok meghajtón lenne a diszkterület, hogy szét lehessen osztani az io terhelést. pl. adatbázis ideális esetben külön diszkeken, stb.

    A latexet kösz, de ezekről tudtam. Az érdekelne, hogy valamelyik kedves fórumtárs azt mondaná, hogy nálam ez így működik, napi használatban.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák