Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    Üdv mindenkinek!

    Sok kérdésem lesz így hát bele is vágok. Először is végre rászántam magam, hogy lecseréljem Winfosom(ebben a hónapban 2* halt meg és telepíthettem újra, vírusirtó(avast) és tűzfal mindig volt de a sys32-t mindig kinyírta valami vírus :W ). Linuxxal még nincs sok tapasztalatom XML órán használtunk Fedorát de nem mentünk bele a linuxba. Oprendszerek órán tanultunk karakteres felületen a fájlrendszeréről, rengeteg parancsot és egy néhány beépített karakteres szövegszerkesztőről stb. Tehát még sügér vagyok linux téren. :))
    1. kérdésem, hogy melyik disztribúciót ajánljátok? Programozónak tanulok így elsődleges szempont, hogy könnyen gyorsan írhassak és fordíthassak kódot, C, C++, JAVA, SQL, PHP, XML, XHTML ezek érdekelnek egyenlőre. Másodlagos szempont a filmek nézése és szerkesztése tehát megfelelő kodek arzenállal és szerkesztőkkel tudjam felpakolni. Böngészés és zene lejátszás sem utólagos valamint a képszerkesztők is érdekelnek főleg a GIMP. Mindenképpen jól használható ablakkezelő felülete legyen alapból ami kicsit hajaz a winfosra, hogy ne vágjon hanyatt az átállás és persze magyar nyelvű disztribúció érdekel. Lehetőleg ezeket tartalmazza a rendzser vagy könnyen gyorsan tudjam ezeket csomagokban beszerezni hozzá. A gépem leírása megtalálható az adatlapomon, jó lenne ha minden driver elérhető lenne rá és kihasználná a 2 procit meg a vga-t, igaz nem mai vas már ez. Valamint egy linket is kérnék ha lehetséges, hogy honnan tölthetem le ennek a disztribúciónak a legújabb magyar nyelvű változatát.

    2. Feltéve, hogy az első kérdésemre melyik disztribúciót ajánljátok ahhoz kapcsolódva érdekelne valami olyan oldal linkje ahol mindenféle programot beszerezhetek hozzá, mint winfoshoz a szoftvetbazis.hu-n.

    3. Googleban már sok hasznos linux linket találtam de érdekelne mindenféle szerintetek számomra hasznos nagyrészt magyar nyelvű leírás vagy gyik.

    Ha hülyeségeket írtam akkor előre is bocs. :DDD
    Válaszokat előre is köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák