Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MWC 2026: Vitrinben itt a Nothing Phone (4a)
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Tegnap "érdekes" gondom támadt.
Előző nap este hibernáltam a rendszert, másnap pedig szerettem volna bekapcsolni, hogy gépelni tudjak.
Bootkor Grub nem indult, kurzor bal felső sarokban villogott.Szerencsére volt nálam egy Pen-driveon Slax, így megnéztem a partíciókat.
A még fent lévő NTFS partíció volt aktívnak megjelölve.
Átállítottam a boot partícióra, de ugyanaz maradt a helyzet, fsck sem írt hibát.Ekkor annál maradtam, hogy alap Slaxból gépelek OO helyett normál text-ben, képletekkel együtt...

Kicsit később csináltam egy grub reinstallt, ezután be tudtam bootolni a rendszert, felállt hibernálásból. Leállítani viszont nem sikerült, talán valami temp fileokat nem tudott írni... fogyott az időm, ezért ki kellett lőnöm a gépet.
Ezután csinálnom kellett Slax-ból egy fsck-t (Mandriva file-írási hibákra panaszkodott bootkor).
Fsck kicsit hosszabb ellenőrzés után (ennyire még nem nézte át a filerendszert nálam) javított pár dolgot, utána indult a rendszer.Azóta minden rendben van, de a kiindulási problémát nem értem.
Miért vándorolhatott át a boot flag az NTFS partícióra + mi baja lett a grub-nak?
...mindezt egy "sima kikapcsolást" - akarom mondani hibernálást - követően.Valaki tud esetleg magyarázatot erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Foxpost
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Iphone 15 Mobiltelefon 128Gb 100% akkumulátorral
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest