Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
fstab-bal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Adott egy gép, amivel akadt egy kis gondom ma.
A probléma röviden: Korábban beírtam az fstab-ba egy újonnan létrehozott bejegyyzést.
Hibajelenség: a gép bootkor azt írta (fsck), hogy valami nincs rendben és ellenőrizzem a meghajtókat,valamint ctrl + D ill. root jelszó...
A gépen monitor nem volt (de rá lett téve), bill. pedig nem volt jó, mivel az alaplapnak rossz a ps/2 bill. érintkezése.Végül másik gépen futtattam fsck-t, ami mindent hibátlannak talált. Gépbe többször visszarakva ugyanezt a hibaüzenetet produkálta.
Végre megnéztem az fsck logot, amiből kiderült, hogy a hdb1-et hiányolta, amit ezt megelőzően (akaratomon kívül) sikerült lehúznom a gépről.
Tehát kérdésem: hogy hozzam létre az fstab bejegyzést, ha valamit automatikusan mountolni szeretnék induláskor, de nem mindenáron?
Ha jól sejtem, talán ezzel a pass számmal van összefüggésben a dolog, Options rész defaulton van. Rendszer Debian Lenny.
Nem szeretnék hülyeséget benne hagyni, ezért kíváncsi volnék, mit mondtok rá.
(...tudom, "ügyes vagyok"
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Humble szökevények 500-2500Ft
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)