- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
urandom0
üzenetére
"Mivel én nem használok DRBD-t": nem te mondtad, hogy annyi az egész, hogy csinálunk egy unitot és akkor működik?
Nem kell tudod, hogy mi az a drbd, nem kell tudnod, hogy hogyan konfigurálódik be maga a drbd, elég, ha azt tudod, hogy systemctl enable drbd.unit (most nem írom a betű szerint pontos parancsot) elindítja.Ezek után azt kell tudnod, hogyan csinálj egy olyan működő mount unitot, ami egy blokkos eszközt megadott csatolási pontra felmountol.
Utána azt kell tudnod, hogy hogyan szinkronizálod össze azt, hogy a drbd unit csak a hálózat éledése után induljon, és a unit, ami a lightdm-et indítja, megvárja, hogy ez a specifikus mount unit lefusson.
Ezt így kell csinálni a systemd-ben.
CSAK NEM MŰKÖDIK!
Akármennyi doksit olvastam, gugliztam, NEM MŰKÖDIK!
Ami erről a systemd doksijában van, az NEM IGAZ.
NAGYON SOK napot elcsesztem erre, gugliztam, rebootoltam ezerszer ÉS NEM MŰKÖDIK.Tessék, itt van előtted a pálya, bizonyítsd be, hogy én vagyok a hülye. Ja, és ez az első forduló, ha megoldottad és nekem is működik, akkor jön a következő feladat

Meg kellene kis magyarázatocska, hogy a szerteszéjjel össze-vissza linkelt unitok (a wants meg a provides meg a társai) mitől egyszerűbbek, mint két sor az rc.local-ba.
Érdekelne az is, hogy erre csinálok egy mount unitot, az nem működik, csinálok egy exec unitot, amiben egy darab mount parancs van, az működik.
Mellesleg abba az rc.local-ba, amire külön systemd unitot kell engedélyezni, hogy a systemd bootkor lefuttassa. sysv initben meg belinkeled a runcontrol szkripteket oszt jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Optiplex 3020 SFF,i3-4150,4GB RAM,250GB HDD,DVD+RW,WIN10
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest