- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Yettel topik
- Érkezik a Huawei Band 11 és 11 Pro, mindent tudni az új karkötőkről
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rhino666
üzenetére
Én meg sokszor rólatok gondolom az, hogy a Systemd utálat nagyrészt abból fakad, hogy nem akarjátok megismerni, és ragaszkodtok a régi megoldásokhoz.
10 éve használok desktopon Linuxot, előtte 3 évig használtam már szerveren is, és soha nem találkoztam az általad írtakkal. Soha nem láttam korrumpálódott journalt, soha nem okozott problémát beleolvasni, soha nem volt olyan, hogy ne lett volna hozzáférhető, és soha nem volt nehezebb archiválni.
Ha nem indult el a rendszer, bebootoltam live CD-ről, és tudtam olvasni a logokat.Egy adatbazis eseten nem szamit hogy binaris-e vagy sem, ugyanis alapvetoen...
Abból a szempontból nagyon is számít, hogy a bináris feldolgozás sokkal gyorsabb. És ha az még az oda-vissza konvertálásnak van is némi plusz erőforrásigénye, cserébe sokkal gyorsabb keresni a bináris logban, sokkal gyorsabban és egyszerűbben szűrhető, sokkal gyorsabban, és szerintem ezek sokkal gyakoribb use casek, mint az, hogy 10 év múlva is olvasni kell.
És mindemellett grepelhető is, és exportálható szöveges formátumban, ha valaki azt szeretné. Nem is értem a syslog melletti ragaszkodást, a journal kb. minden szempontból többet tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest