- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Óriáskészülék, kis akksival
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
Rhino666 #34696 üzenetére
Én meg sokszor rólatok gondolom az, hogy a Systemd utálat nagyrészt abból fakad, hogy nem akarjátok megismerni, és ragaszkodtok a régi megoldásokhoz.
10 éve használok desktopon Linuxot, előtte 3 évig használtam már szerveren is, és soha nem találkoztam az általad írtakkal. Soha nem láttam korrumpálódott journalt, soha nem okozott problémát beleolvasni, soha nem volt olyan, hogy ne lett volna hozzáférhető, és soha nem volt nehezebb archiválni.
Ha nem indult el a rendszer, bebootoltam live CD-ről, és tudtam olvasni a logokat.Egy adatbazis eseten nem szamit hogy binaris-e vagy sem, ugyanis alapvetoen...
Abból a szempontból nagyon is számít, hogy a bináris feldolgozás sokkal gyorsabb. És ha az még az oda-vissza konvertálásnak van is némi plusz erőforrásigénye, cserébe sokkal gyorsabb keresni a bináris logban, sokkal gyorsabban és egyszerűbben szűrhető, sokkal gyorsabban, és szerintem ezek sokkal gyakoribb use casek, mint az, hogy 10 év múlva is olvasni kell.
És mindemellett grepelhető is, és exportálható szöveges formátumban, ha valaki azt szeretné. Nem is értem a syslog melletti ragaszkodást, a journal kb. minden szempontból többet tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Drón topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest