Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecseréltem az oprendszer a Raspberrymen.
Eredetileg Fedora IoT-ot akartam rá, de háromszori próbálkozásra sem sikerült elindítanom az installját, aminek magától el kellett volna indulnia. Sebaj, gondoltam, úgyis kísérletezős kedvemben vagyok, feldobtam rá egy Devuant. Oké, frankó, működik, és nagyon gyors, csak hát na... az összes disztróm systemd-es, vannak systemd service fájlaim, én systemd-re vagyok berendezkedve, úgyhogy gondoltam, legyen inkább Debian (Raspberry Pi OS), mégis csak ez a hivatalosan ajánlott rendszer RPi-re.
Ez is felment, frankó, működik, elkezdtem összerakni a dolgaim, Apache virtual hostok, radicale, stb., na a radicale elhasalt, egy csodálatos hibaüzenet (valami ilyesmi volt, hogy requests.exceptions.SSLError: HTTPSConnectionPool(host='www.url.com', port=443): Max retries exceeded with url: (Caused by SSLError(SSLError(336265225, '[SSL] PEM lib (_ssl.c:3837)')))) és fél méter traceback kíséretében (persze, ezt is úgy kellett kikönyörögni tőle, alapból csak az stdout-ra logol). Valószínűleg valami Python hiba lehetett, amit azóta javítottak, de Debian-ig még nem csorgott le a javítás.Na jó, mondom, a Debian nem a barátom, keressünk mást. Mivel úgyis RHEL-alapú rendszert akartam rá, elkezdtem vacillálni a Rocky és az AlmaLinux között. A Rocky jelen pillanatban népszerűbb, úgyhogy az ment rá.
Feltelepítettem, beállítottam a szokásos dolgokat, hozzáadtam az RPM Fusiont (ez hozza magával az EPEL-t is), és összeraktam a radicale szerverem, és most teljesen jól működik. Általános használat közben egy kicsit lassabb, mint Devuannal, illetve hát a dnf jóval lassabb, de legalább minden működik.
Egyetlen egy hibába futottam bele, segfaultot dob, ha kbdrate-tel állítgatom a billentyűzetet, de ez valami RPi specifikus hiba lehet, mert másnál is előjött már évekkel ezelőtt Raspbian alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futárcégek
- AliExpress tapasztalatok
- Yézi: Blekk Frájdéj
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- iPhone topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi