Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
Sziasztok,
szenvedek egy file permission hibaval, s sehogy se latom mit hibazok.
Ubuntu 22.04.
Adott egy service ami dockerban fut. Linuxserver.io imageket hasznalok, parameterezem PUID PGID-el, dedikalt usert kap a service.
Van egy masik service, aminek ugyszinten sajat usert kap, Linuxserver.io imaget hasznal (plex szerver).
A plex usere tagja a masik szerviz groupjanak, chmod 770, rekurzivan.
A plexen belul nem tudom olvasni azt a konyvtarat, amit a masik service tulajdona.
Csak akkor mukodik, ha a chmod 777.
Teszteltem:sudo su plex
s utana megneztem, tudom olvasni-e a konyvtarat, tudok a file-t letrehozni, minden mukodik.
Mi az amit benezek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest