Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy szerver, amire kulcsos SSH belépést szeretnék beállítani, de valamiért nem sikerül.
A folyamat, ahogy csináltam:
- Egy Windows rendszeren a PUTTYgen programmal, legeneráltam a privát és publikus kulcsokat. (Ami Ed25519 kulcs.)
- Kimásoltam egy jegyzettömbbe a "Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file" alatti szöveget a jegyzettömbbe.
- A legenerált kulcsokat lementettem a számítógépre, majd a PUTTY-ban a Category menüpontban az SSH -> Auth alatt a Private key file for authentication szövegdobozba betallóztam a privát kulcs elérési útját.
- Beléptem a root felhasználóval a szerverre, majd a jegyzettömbben lévő szöveget bemásoltam annak a usernek a .ssh/authorized_keys fájljába amivel be akarok lépni.
- A .ssh könyvtár jogait beállítottam 700-ra, az authorized_keys fájl jogait pedig 600-ra. A user:group mindkét esetben az a user amivel be akarok jelentkezni, vagyis aminek a home könyvtárában vagyok.- Szerver oldalon beállítottam még, a /etc/ssh/sshd_config-ban az alábbiakat:
AuthenticationMethods publickey #Only public key authentication allowedPubkeyAuthentication yes #Allow public key authenticationCiphers aes128-ctr,aes192-ctr,aes256-ctrHostKeyAlgorithms ecdsa-sha2-nistp256,ecdsa-sha2-nistp384,ecdsa-sha2-nistp521,ssh-rsa,ssh-dssKexAlgorithms ecdh-sha2-nistp256,ecdh-sha2-nistp384,ecdh-sha2-nistp521,diffie-hellman-group14-sha1,diffie-hellman-group-exchange-sha256MACs hmac-sha2-256,hmac-sha2-512,hmac-sha1- Továbbá annak a usernek aminek a kulcsos belépést szeretném beállítani létrehoztam egy jail környezetet az alábbi beállításokkal:
#define username to apply chroot jail toMatch User fehasznalo_amivel_belepek#specify chroot jailChrootDirectory /home/jailForceCommand internal-sftpPasswordAuthentication No- A user home könyvtára a jail környezet (/home/jail) alatt a /home/jail/home mappában található.
- /home/jail/home/felhasznalo_amivel_belepek mappához rwx joga van ennek a usernek
A hiba:
Amikor be próbálok lépni kulcsos belépéssel ezzel a userrel puttyon keresztül azt a hibaüzenetet kapom, hogy Disconnected: "No Supported authentication methods available (server sent: publickey)"Van erre valakinek valamilyen ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest