Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano
üzenetére
Jah kupleráj, de ez nekem mind totál új terület.
Most éppen rájöttem, hogy totál hiába kínlódtam eddig az Eclipse-el. Az csak 64 biten létezik, a PI-re ugyan létezik 64-bites oprendszer is amire fel is települ, viszont a GPIO portok buzerálásához kellő wiringPi nem működik 64 biten, meg amúgy is egy kínlódás volt olyan toolchaint találnom, ami 64 bites arm-en le is tudott fordítani valamit...
Szóval per pillanat visszaálltam az eredeti raspberry OS-re, és ott Geany alatt elkezdtem dolgozni, szépen megy a GPIO kezelés, még a végén az egész projektet az alatt csinálom meg...Most még meg tudom csinálni, hogy teszek monitort meg perifériákat a PI-re, viszont a fejlesztés későbbi szakaszában már be lesz építve a termékbe ahol nem fogok hozzáférni a hdmi-hez, de debuggolni már ott kell majd helyben.
Egyébként a Geany egész jó sebességgel használható ssh -X -en keresztül, és még az általa futtatott program is átjött hozzám. Viszont majd megpróbálom megvalósítani amit írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Drón topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest