Hirdetés
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új olcsó Redmi telefonnal bővült a Xiaomi magyar kínálata
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Frawly #30195 üzenetére
Ubuntu Live alatt vagyok. Ott elvileg nem kell jelszó, de azért csináltam, mert hibát írt ki.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo passwd root
New password:
Retype new password:
passwd: password updated successfully
ubuntu@ubuntu:~$ su
Password:
root@ubuntu:/home/ubuntu# systemctl stop NetworkManager
root@ubuntu:/home/ubuntu# ip link set wlp2s0 down
root@ubuntu:/home/ubuntu# iw dev wlp2s0 set channel 11 HT40+
kernel reports: (extension) channel is disabled
command failed: Invalid argument (-22)
root@ubuntu:/home/ubuntu# ip link set wlp2s0 up
RTNETLINK answers: Operation not possible due to RF-killSuccessfully initialized wpa_supplicant
root@ubuntu:/home/ubuntu# iw dev
phy#0
Interface wlp2s0
ifindex 4
wdev 0x1
addr xx:xx:xx:xx:xx:xx
type managed
txpower 15.00 dBmValami nem jó, de most nem a 40 MHz lesz a gond, mert megnéztem úgy is, hogy a Routerben átállítottam 20 MHz-re és a csatornát is megváltoztattam. Sajnos akkor sem lett jó. Térerő továbbra is max, de a sebesség sokszor 1 Mbit/s, aztán 54, 134, random változik, instabil.
A leírások szerint a gksudo gedit /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf
Code: wifi.powersave = 2
segítene, de mivel Live linuxon vagyok, ezért elvesznek a beállítások restart után.
vagy
Code: echo "options iwlwifi 11n_disable=8" | sudo tee /etc/modprobe.d/iwlwifi11n.conf Press Enter, give your password and press Enter again.
Reboot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Sorozatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest