- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- Kis tárcsa kerül a nagy mellé a kameratelefonon
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Bluetooth-headsetekről általában
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Mondom, nem működik, mert a killall binárisnevet kér. Jó, talán úgy működne, ha már a bináris nevében is szóköz van. De a legtöbb progi (top, htop, vtop, gotop, lxtask, gnome-system-monitor, stb..) a folyamatoknál nem a folyamat tényleges nevét mutatja, hanem az egész parancssorát, amivel indítva volt, pl. perl /usr/bin/asciiquarium. A killall ezt nem eszi meg, mindegy hogy escape szekvenciázod a szóköz. Ez volt az első, hogy "perl\ /usr/bin/asciiquarium" és "perl\ \/usr\/bin\/asciiquariumként" megpróbáltam, de akkor még nem tudtam miért nem működik. Közben meg az adott folyamat neve simán "perl", ez a bináris fut, ez az asciiquarium nem bináris, hanem egy script, amit futtat a perl. Az megint más, hogy paraméterben a /usr/bin/asciiquarium lett megadva. A killall nevében pont azt jelenti az „all”, hogy ilyenkor mindent kilő, killall perl parancsra az összes futó Perl-folyamatot lelövi nem szelektíven.
A lényeg, hogy nem a jó eszközt próbáltam használni, a killall nem arra való, amit szerettem volna. Helyette a pkill kell, az lényegében egy kill $(pgrep "keresendő"). Megzavart, hogy a legtöbb hasonló scriptben a killallt használják, ez pedig rossz irányba vitt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Beszámítás! HP Elitebook 840 G11 14 FHD notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 256GB SSD Intel Win11
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman T3 Plus FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest