Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Mondom, nem működik, mert a killall binárisnevet kér. Jó, talán úgy működne, ha már a bináris nevében is szóköz van. De a legtöbb progi (top, htop, vtop, gotop, lxtask, gnome-system-monitor, stb..) a folyamatoknál nem a folyamat tényleges nevét mutatja, hanem az egész parancssorát, amivel indítva volt, pl. perl /usr/bin/asciiquarium. A killall ezt nem eszi meg, mindegy hogy escape szekvenciázod a szóköz. Ez volt az első, hogy "perl\ /usr/bin/asciiquarium" és "perl\ \/usr\/bin\/asciiquariumként" megpróbáltam, de akkor még nem tudtam miért nem működik. Közben meg az adott folyamat neve simán "perl", ez a bináris fut, ez az asciiquarium nem bináris, hanem egy script, amit futtat a perl. Az megint más, hogy paraméterben a /usr/bin/asciiquarium lett megadva. A killall nevében pont azt jelenti az „all”, hogy ilyenkor mindent kilő, killall perl parancsra az összes futó Perl-folyamatot lelövi nem szelektíven.
A lényeg, hogy nem a jó eszközt próbáltam használni, a killall nem arra való, amit szerettem volna. Helyette a pkill kell, az lényegében egy kill $(pgrep "keresendő"). Megzavart, hogy a legtöbb hasonló scriptben a killallt használják, ez pedig rossz irányba vitt.
Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Nyitlocker
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iOS alkalmazások
- Gumi és felni topik
- Napelem
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs