Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
A CentOS, meg konzervatív disztrók szerverre valók. NVMe-t valóban nem viszik, de a SATA működik. SSD-re tapasztalatom szerint jobb az ext4, mint az f2fs. Utóbbi tényleg Flash tárolókhoz van, de olyanokhoz, amiknek nincs saját aktív vezérlője, mint pendrive, memóriakártya. SSD-nél viszont a vezérlő intéz mindent. Bár a 3.10-es kernel is támogatja az f2fs-t, ha valaki annyira azt akarná használni.
AMD driverek dettó, csak desktopon fontosak, ott is csak újabb kártyáknál. Nem vitatkozásból írom, mert én is a frissesség híve vagyok, de még szerverre is frissebbet raknék a CentOS-nél.
(#27158) Vladi: pont ezt írtam én is, ubyegont ijesztgettem vele múltkor, hogy a CentOS 6 is támogatott még, és abban 2.6-os kernel van. Na az az LTS, nem a kád széle, az biztos
Az tényleg olyan, hogy leülsz elé, bármikor hátba támadhat egy dinoszaurusz.(#27159) sonar: pedig igaza van az NVMe-ben. Annak a támogatását 3.18-tól kezdték belerakni, de csak a 3.3-as verziótól támogatott normálisan, natívan. 3.10-esen esélytelen. Persze lehet, hogy 3.10-esen is van valami kernelmodulos hekkelős megoldás, amivel valahogyan működésre bírhatók az NVMe-meghajtók, ezt nem tudom, de azt igen, hogy ilyen modern technológiához modern kernel dukál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- SUSE Linux
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.hu Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB / 1TB használt, karcmentes 83% akku
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az tényleg olyan, hogy leülsz elé, bármikor hátba támadhat egy dinoszaurusz.