- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Hát kezdem érteni, miért lett poettering úr sok helyen nemecsekesítve és idézőjelbe téve az "úr"...

A konkrét megoldást egyelőre nem tudom, de egyre cifrább ez az egész sztori.
Felraktam egy ubuntu 17.10 szerverre egy dnsmasq-ot, beállítottam rajta pár nevet teszt céllal, a routernek megmondtam, hogy ennek a szervernek a címét adja át a klienseknek, mint DNS címet, ettől kezdve a notebookomon az általános névfeloldás megy a lokális címekre is.
Tehát ping, ssh stb. működik, systemd-resolve szintén. Ellenben továbbra sem jó a host, dig, nslookup (asszem, ezeket hívják valahol bind9 toolnak).
Szóval kerülőút van, csak k.ra nem értem, hogy ilyenkor mi történik, és mindehhez mi köze a routeren futó dnsmasq-nak, ami kb. ugyanaz, mint ami a virtuális szerveren fut...
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Spórolós topik
- Az ár-érték bajnok nyomában: teszteltük a 8BitDo Ultimate 2C kontrollert
- Apple MacBook
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Ableton Live 12 Suite Education
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4677
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 32GB RAM 1TB SSD! 1 év garancia!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB arany / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest