- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tóniszomszéd
csendes tag
Hölgyek/urak, bocs, hogy nem válaszolok közvetlenül, de a fórum csak egy hozzászólást enged egyszerre, és ...
Lényeges apróságok:
Vga - van egy kissé bugos, előtelepített ubuntu 14.04, egy dell inspiron notebookon, ezzel a vga-k közti váltás működik gond nélkül, viszont egyéb problémák miatt nem jó a 14.04. Szépséghibája a dolognak, hogy a dell nem támogatja a 16.04-t, így kénytelen vagyok magamnak összetákolni a rendszert. A dedikált vga teljesítményére nincs szükségem, csak kíváncsi voltam rá. Ezt csak példaként hoztam, hogy miért is szeretnék olyan visszaállítási lehetőséget, ami adott időpontra "rollbackeli" a rendszert.A fájlrendszerek... ext2/3/4-t használom régóta, mióta stabil az lvm, azzal. Pont ezért nem ismerem a zfs/btrfs-t igazán. Gyakorlati tapasztalat=0. Amikor rollback témában keresgéltem, egy régi, azt hiszem, félbehagyott projekt kapcsán (time shift?) találtam egy elejtett megjegyzést, miszerint ehhez a feladathoz egy stabil, copy on write elven működő fs kellene. A btrfs és azt hiszem, a zfs is ilyen. Előbbi elég régóta jelen van linuxon, utóbbi ugyan valamivel újabb itt, viszont ha jók a forrásaim, Solarison elég rég létezik, mintha ez lenne a default (több mint 15 éve láttam utoljára Solarist, nekünk még nem volt zfs). Mindkettőről el tudom képzelni, hogy egy itthoni notebookhoz elég stabil. Az itt-ott elkapott infókból nekem úgy tűnt, ezek már alkalmasak lehetnek arra, amit szeretnék. Azóta annyit találtam, hogy ez nem teljesen igaz. Ki lehet nyerni a korábbi állapotot, de úgy fest (ehhez azért kellene megerősítés), azt a mai napig nem tudják, hogy szükség esetén visszahozzak mondjuk egy két órával korábbi állapotot, másolgatás/explicit visszatöltés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged