Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

A kérdés szerintem úgy helyes, hogy van-e lehetőség így használni a két rendszert? Mikor VMWare-val szórakoztam régebben, még az sem tudott ilyet ( legalábbis tudomásom szerint ). Külön lemezterületre dolgozott, külön virtuális gépen futtatta a saját lemezterületére telepített rendszert. Szóval, ha annyira kell a Windows és a programok tökéletes futása akkor bootlj át és kész! Linux alatt van lehetőség néhány alkalmazást használni emulátorral, de olyat még nem hallottam, hogy komletten bebootolj egy másik oprendszert a jelenlegi mellé, ezt még csak virtuális gép emulátorral.

Tévedtem...elvileg mikrokernellel lehetséges...legalábbis ebbe bolottam bele. Hogy hogyan? He-he az már más tészta...

Sianis

[Szerkesztve]

5.5.2-es vmware workstation (amikor vettem, még pénzes volt), advanced meg custom módban konfigurálva ad olyan választási lehetőséget, hogy
    use a physical disk (for advanced users).
    Még nem teszteltem, lehet, hogy nekifutok a héten :)
    A mikrokernel az kicsit más tészta. Ott az eszközmeghajtók felhasználói programokként futnak. és sima szolgáltatásként vannak eszközeid, ebbe bootolnak bele egy unix processzt is. Elvileg mach mikrokernelen anno futtattak több linuxot egyszerre, arra volt jó, hogy egy gépen lehetett debuggolni és fejleszteni és tesztelni a kernelt.

Új hozzászólás Aktív témák