Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#40935168 #22137 üzenetére
Istenem, de megagyökér ez az Intel Rapid Storage Raid vezérlőszoftver..
- 3 vinyómból egyiken vannak adatok, másik kettő töküres. (A rendszer külön SSD-n van).
- Port 0 - üres vinyó
- Port 1 - 98% tele vinyó
- Port 2 - üres vinyóHa őket az RST szoftverrel be akarom tenni raid5-be, felajánlja - amennyiben Port0 vagy Port2-es vinyón van adat - hogy mentse őket. A Port 1-en lévő tényleges adatokat meg nem látja, nem ajánlja fel rá a raid5 migrálás előtt, hogy tartsuk meg az adatokat és a másik két vinyót felülírhatja.
Istenem, de kőbuta.
De megcsináltam azt, hogy elkezdtem Port2-es vinyóra átmásolni Port1-es tartalmát, feléig jutottam a türelmem miatt. És arra bezzeg felajánlja, érzékelve, hogy van rajta adat, hogy azt tartsuk meg, vagy Port0-t, ha arra is csináltam egy bitnyi adatot, tökmindegy mit. De Port1-es majdnem tele vinyó dataira tojik..
Áááá hagyom én ezt a szenvedést a picsbe, komolyan, ...
Odaadom a 3 HDD-t direct access-be egy Virtualbox-os Debian VM-nek és mdadm-el megcsinálom. Nem gondoltam volna, hogy ezek az alaplapi megoldások ennyire de ennyire mocsok faék egyszerű kőbuta dolgok..
Ja és amikor abort-oltam 0-ás és 2-es diszkekből egy raid1 kreálást, offline-ba lőtte a Winfos a 2-es diszket, mondván, hogy azonosító conflict van a 0-ás HDD-vel
Omg.. mert ugye a raid1-el elkezdte tükrözni egyiket a másikra.. Na mondom oké, akkor keressünk valami kinullázást.. ja, hogy itt nincs dd .. lássuk csak lássuk csak .. áhh, HD Sentinel felület teszt.. desktruktív .. indít.. enged menni 10mp-ig ..
.. és lám, már nincs is conflict, initialize, GPT és ollé.
Istenverte barom MS, Intel, mindenki
Linuuuux óhb*meg, I LOVE LINUX.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest