Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
Ha már volt itt szó a motion cuccokról a napokban, ez elég mókás lehet: [link]

Kár, hogy köze nincs ahhoz a mozgásnak ami a képernyőn történik. -
biker
nagyúr
válasz
Lac-coo
üzenetére
LED-je válogatja, nekem nappal 30% körüli, este már nagyon fényes, de én mindig vagy egy 10W LED (kb félfényes szoba) vagy egy rgb led szalag hátérfényt használok, így annyira nem zavaró, de tök sötétben 15% is elég. Sajna nagyon brutál minden ilyen led. opálos fényezetővel jobb kicsit
A kamerát is kiégeti rendesen, főleg a fehér és a kék szín [link]
de az lcd maga is túl sok a kamerának -
Lac-coo
addikt
Ok ,a trollok kedvéért: igen le tudom venni nullára és igen 1%-ra is, nyilván itt már torzulnak a színek, és sötétben még ez is sok pont szemben ülve vele.... Más ovis kötekedés esetleg ?
-
Lac-coo
addikt
De, simhubban...
De szerintem ezek az arduinos cuccok este, sötétben még alacsony fényerőre állítva is rettenet erősek, Mondjuk nappal brutál jó, természetesen ...Meg az egész cucc remek. Csak nagyon világít...Meg nekem kicsi a 4 coll...Bár csináltam magamnak vénmajomnak való jól látható kijelzőt...
dhcodoki : Jah, az nekem is eszembe jutot, hogy valamivel sötétíteni kellene ....
-
bence1885
aktív tag
válasz
tome0001
üzenetére
Igen brutális, nem is értem miért.
Az a baj az MT simtech csak 4 colos szerintem az picike már. Nekem is van egy DIY cuccom ha kell oda adom, nem tudtam rájönni, hogy tudnám beüzemelni. Egy sráctól vettem még nála működött ki is próbáltam, aztám egy évig nem használtam, rádugom gépre simhub mindem bekapcs bejön egy kép rajta aztán változtatni már nem tudom mi baja. Majd lefotózom ha hazaértem melóból.
4 colos vocore kijelző arduino minden nyomtatott hában van.
Miklósi vagyok én is szólj majd ha úgy van. -
bence1885
aktív tag
-
GalaHU
addikt
válasz
András12345
üzenetére
Szerencsére még elérhető volt...

-
válasz
András12345
üzenetére
Épp írni akartam, hogy ez már a C-s ugye... a szemem nem verte ki a rendszám

-
GalaHU
addikt
válasz
tome0001
üzenetére
Nekem van MT Simtech dashem is, nagyon jó kompakt megoldás, olyan színben gyártjàk le ahogyan akarod, az integrált led-ek is remekül használhatóak.
Szerintem bőven megéri az árát, aki keresi a kihívásokat és pákával a kezében született biztos kihozza olcsóbbra, de első dash-nál én nem vacakolnék pár ezresen…
-
GalaHU
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
tome0001
Topikgazda
válasz
JulesTS
üzenetére
Most egyelőre telóra konfiguráltam fel a Lovely-t, de még nem volt időm játékban kipróbálni.
De elég jól néz ki, csak kelle egy 3d nyomtatott telótartó a CSL DD-re.
Köszi a tippeket, próbálgatom telóról, aztán ha megtetszik, akkor rámegyek a VoCore vonalra...
Egyébként a mai napig meglepődök hogy a Simhub mint progi mennyi mindent tud, és csak 8€ asszem. Brutál. -
JulesTS
addikt
válasz
tome0001
üzenetére
Vocore-t csak a Vocore-tól lehet rendelni https://vocore.io/#store, az oldalukon nézd meg az árát, mérettől függ. Nekem 7 collos volt, szerettem, amíg tönkre nem tettem. Most már 10 collost is kezeli a Simhub. A vocore-nak az az előnye, hogy egyből működik, nem kell bekapcsolgatni, alkalmazást indítani, stb...
Hátránya, hogy ritkán szét tud esni a kép, olyankor újra kell indítani.
Elgondolkodtam 7 collos ledekkel együtt dobozolton, de nincs helye ahova raknám. Előbb azt kellene kitalálnom, hogy hova fér... -
biker
nagyúr
válasz
tome0001
üzenetére
fizikai eszköz, usbd480 vagy vocore panel és 3D nyomsz egy házat neki, ugyanez az mtsimtech is kb, csak a ledek extrák rá
viszont a lovely elég erőforrás igényes, nekem pl az ipad mini 2nd gen tableten összeomlik a companion a dashboard és a pitwall is, nem bírja el a böngésző és a ram.nagyon öreg telefonnal ne próbálkozz
-
tome0001
Topikgazda
Régóta gondolkozom egy dash-en, a kormány mögé.
Két vonal között gondolkozom, az egyik egy "fizikai" dash az MT Simtech-től: [link]
Vagy egy régi kisebb méretű telefonnal szintén Simhub vezérléssel.
A Lovely Dashboard simhub layout nagyon tetszetős, mindegy melyik eszköz felé mennék el, mindkettőn ezt használnám szerintem.
Szerintetek melyik a jobb megoldás, ki mire esküszik? -
Azt hittem nálam van vmi beállítás bug, mert nekem volt válasz, de akkor nem.
Lehet Gala kérte, hogy ne kérdezze mindenki időnként, hogy mi van a motion-el?
Amúgy az összefoglalóban lévő pár, leggyakoribban felmerülő témával ami hsz-re utal lehetne ilyet, mert sokszor van olyan kérdés, ami amúgy benne van az összefoglalóba utalással, csak soha senki nem nézi végig.
-
biker
nagyúr
Proci, Tomi, vagy bárki aki rálát
Ezmiez a rögzített szólás és miért?
-
tome0001
Topikgazda
Gerilla marketing
-
bence1885
aktív tag
Valaki próbált már csak övfeszítőt, mert inkább arra ruháznék be majd egyszer talán mint egy motion cuccra az már kicseszett drága.
-
zsozsa74
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Találtgyerek
üzenetére
sved szimes topikban lattam par embert ahol a vaz mozgott, de azok a setupok jellemzoen tenyleg dragak
-
Találtgyerek
veterán
válasz
zsozsa74
üzenetére
Igen ez is lehet a hátránya, de még VR nélkül is lehet zavaró ezek miatt.
Tegnap beszéltem a Simhome-os Istvánnal. Szokás szerint egy jó fél órás telefon lett belőle.
Szóba jött a motion platform. Azt mondta, hogy kisebb pénzből ő inkább az újabb övfeszítőkkel próbálkozna.
Egész jól kiforrotta magát és nem csak a fék és gáz effekteket tudja, hanem már elég sok visszajelzést tud.
Mondjuk ezeknek az ára is elég borsos.
-
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ja, ilyenre egy T818 már ráment...
-
zsalesz
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Track Racer cockpit csak a gyártón keresztül rendelhető? Vagy van külön forgalmazó?
Köszönöm! -
válasz
zsozsa74
üzenetére
Na bakker, pedig Isten bizony, a fejembe van az összes hsz kb, de ez nem rémlett fel. Sőt voltam olyan kómás, hogy a hirdetésnél néztem kié, és láttam, hogy nem aktív, az olcsóbbnál is néztem, hogy bár táblát töltött, de kb sose ír akié, de azt már nem csekkoltam, hogy Camaroé az a szép darab!
-
Bocs, de Te magagdtól kelsz mindig hajnalban, én viszont kényszerítve vagyok
(szombat reggel az Asszony elindul a Piac - Lidl - Tesco szentháromságba 6-kor és kb 1 perccel azután, hogy kiáll a kapun, min. 2, de inkább 3 kisgyerekünk instant ébred)Részben ebből fakad, hogy 6:22-kor az olcsóbb cuccot az alapján az 1 kép alapján mobilon nem tudtam értelmezni, hol van rajta a fahrer...
-
zsozsa74
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szerintem VR-ban lehet több létjogosultsága a csak ülést mozgató cuccnak. Mert ott legalább a látvány veled mozog. Bár ott is fura, meg rendesen nehezíti a vezetést, hogy a pedál, kormány és a H/szeki váltó a helyén marad és minden pillanatban máshogy éred el őket, még ha csak kicsi is a távolság különbség. Azért egy precíz vezetést elég kihívássá tesz.
-
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Persze, de O legalább el tudna mondani saját tapasztalat alapján hogy milyen.
Elképzelés szinten én se értem mire jó ha fékezés közben 10-20 (nem tudom) cm el közelebb esel a kormány/monitor pedál felé majd kigyorsításra meg hátra mozdulsz 30-40 et.
Talán repülő SIM -nel jó lehet.
De mégis egy magában 1.5 M Ft körüli cucc. A 77 fő közül aki töltötte a táblázatot egy ilyen van meg egy ilyen. Előbbi 500 utóbbi 5000 eur. És egyikről se nagyon tudunk sajnos semmit.
(Az első cuccot a leírás alapján nem is nagyon értem micsoda) -
Steve1207
veterán
válasz
zsalesz
üzenetére
A Saber eléggé hadilábon áll a kormánytámogatással, ami hivatalosan támogatott még az se biztos, hogy rendesen működik. Én pl a Dakar-nál voltam így, megjelenés után pár hónapig ment minden patentül, aztán egyik updatettől semmi ffb a Fanán (az pl xboxon volt), pedig jót arcade-kodtam benne
Hibákat jeleztem, arra nagyon patentek, gyorsan reagáltak, feljegyezték, fel is vették, egyből mondták, hogy jogos, egy órára rá már ott volt a problémák között jelölve, aztán azóta is ott van szerintem. Az ígért DLC-ket kiadták, de magához az alaphoz nem igazán nyúltak a megjelenés óta ott se és fixálások se történtek. Egy Mudrunner-re nagyobb hangsúlyt fektetnek, de amúgy ős cím mára, új címnél se foglalkoztak vele megjelenés után fél évre, akkor azzal se fognak sztem. -
Láttam már érdekes dolgokat, de mindig meg tud lepni a hwapro.
Nagyon érdekes már magában hiszen egy motion cuccon egy moza R9 egy t-lcm -el meg egy fana váltóval alkot egységet.
Jó lett volna ha alakulás kozben ismerjük a srácot.Nem tudom eldönteni hogy mit gondoljak a cuccrol.(A motion resz újonnan 3500 eur érdekes lenne mit gondol róla mert gondolom nem sokan látunk ilyet/hasonlót)
Nyilván van ennél is jóval drágább/jobb is de már ez is bőven olyan lépcső ami keveseknek van meg. -
kozmy
őstag
válasz
Chris1983107
üzenetére
GalaHu láttam én is és onnan kaptam ihletet, ezért berendeltem egyet. A vámra leszek kíváncsi hogy mennyivel fognak behúzni.
-
kozmy
őstag
Rendeltem ma egy ilyen SQ [link] váltót kiváncsi leszek milyen lesz.
-
válasz
Magozobetyar
üzenetére
Jól néz ki! Aztán kíváncsi leszek én is a véleményedre. Hogy pl a többi most elérhetőhöz képest ez milyen.
Az ali szerintem pont ilyen hely, hogy meg tudod venni a nagy gyártó koppintását, ugyan azt a tudást, néha még ugyan arról a gyártósorról is, meg tudsz venni olyan fröccsöntött vackot hogy a zacskó többet ér amibe beletették. Mindkettőről ugyan olyan kiváló reviewkat sikerült vásárlnia az eladónak, szóval fogalmad nincs mit veszel amig oda nem ér... Mindkettőre találtam már példát, de ilyen szimes cuccokat még nem mertem rendelni onnan.
-
Danecay
addikt
válasz
Magozobetyar
üzenetére
Az igen, ez tényleg nem semmi ár! Kíváncsi leszek a véleményedre. Ha van legalább olyan mint a G29-hez vásárolható váltó még lehet én is veszek egyet, pedig nem is nagyon autózom olyan autókkal amikhez kellene

-
Magozobetyar
csendes tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Vélhetően nem lesz egy kategória, de:
Nekem most van úton Aliexpressről egy ilyen 7+R váltó, elvileg következő 1-2 héten meg kellene kapnom.
Gyárilag adnak hozzá adaptert, hogy át lehessen alakítani szekvenciálisra.Érdemben lehet később tudom majd csak kipróbálni, majd még fel kell építeni a helyét, de egy első benyomásokkal tudok majd mindenképpen szolgálni, ha érdekel.
Mondjuk jómagam is kíváncsi vagyok nagymértékben, mert igen baráti az ára.
-
Chris1983107
tag
Mindenkinek köszönöm a SEQ váltó témában tett javaslatokat. Most már valahogy megszülöm a dolgot. Jó lenne már nem váltófüllel rallyzni.

-
JulesTS
addikt
Megjött az első levél a Fanatec/Corsair-től.
Összefoglalva:
Ügyfélszolgálaton, szállítási időm javítanak. Meglévő garanciás ügyintézés a megszokott csatornán marad. Szoftver update-eken javítanak. -
szacsee
nagyúr
válasz
GalaHU
üzenetére
Köszönöm a válaszokat és a tippeket.
Megnézem őket.
biker: Jó vicc, ha a Te gépeden akad a menü akkor mit mondjon aki i3-al tolja, vagy gizdább vga-val? Szerencsére erős gépem van, de amíg van mivel játszani és nincs vásárlási kényszer addig kihagyom.
JulesTS : Köszi csekkolom őket is.
-
JulesTS
addikt
válasz
Chris1983107
üzenetére
A Moza szeki nagyon jó. Ha meg tudod oldani, hogy elfogadják a hangját és nincs szükség H-ra, akkor azt ajánlom.
Az SHH-t is szerettem és annak az új tipusát egyszerűbben lehet váltani a két mód között. Viszont az se hangtalan, ha elhúzod a kulissza végéig, akkor tompán kattan. Ezen a videón ugyan H módban van, de szekiben is hasonló hangja van:
https://youtu.be/NThORx0blMw
Ennél talán csak a moddolt Logi DF shifter halkabb (olyanom is van). -
tome0001
Topikgazda
válasz
Chris1983107
üzenetére
Én mégszámításba venném a Brain75 féle szekvenciális váltót, ami 50k körül mozog ha jól tudom. Nem hideti, írj neki nyugodtan privátot. Én sok pozitív visszajelzést hallottam már az ő szeki váltójáról is.
-
GalaHU
addikt
válasz
Chris1983107
üzenetére
Kukkants rá erre is, úgy tűnik újra kapható, potom 180 dodó:
Az Aiologs váltókat máshogyan is fel lehet rögzíteni a cockpitre, nekem is a kormány közvetlen közelében van. Olyan mint a 99-es Focus WRC-n...

-
válasz
Chris1983107
üzenetére
Szia,
Nekem csak annyi véleményem van a dologban (azon kívül amit már írtál hogy hangos) hogy a váltás érzet a Moza és az SHH között ég és föld a Moza javára. Nekem SHH volt előtte, az előtt pedig Logitech (G25 tartozékaként), és igazából tényleges autóra ezek közül a Moza hasonlít.
Ezzel nem megbántani szeretném az SHH-t (használókat) mert szerintem kiváló termék, de immerzió terén azért nem egy kategória.A jó összehasonlítás inkább a Fana vs Moza szerintem mert ők inkább egy kategória árban is, aztán ott kell eldöniteni hogy mennyire rossz hogy hangos, vagy mennyire jó hogy van H mód....
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy kellőképpen elkötelezzem magam a hobbi mellett és végre beruházzak egy szekvenciális váltóba. Végig néztem a korábbi hozzászólásokat, illetve az irányomba tett segítőkész ajánlásokat, de még mindig nem tudok dönteni. A legrosszabb az egészben, hogy az esetlegesen jövőben kiváltott otthoni népharag ami gátol a döntésben.
Nagyon tetszik a Moza SGP, ugyan Fana bázisom van, Fana pereccel, pedállal, de a kézifék végül Moza lett és a váltóban is azt nézegettem a legtöbbször. Viszont nekem a nappaliban van a kis sarkom kialakítva, ami még egy jó darabig nem is fog változni és úgy láttam a videókban, illetve JulesTS és Gomez86 is azt írták már többször is, hogy az egyetlen hátránya pont a nagyon hangos kattogó hangja. Ez az ami elrettent, főleg azért , mert általában este tudok gép előtt ülni.
A sorban a 2. lenne a Fanatec Clubsport Shifter. Ez ugye drágább, jóval nagyobb, azonban tudja a H pattern-t (ami nekem mondjuk nem létszükséglet). Erről viszont nem nagyon találtam olyan anyagot, amiben igazán ki lehetett volna hallani milyen is a hangja szeki módban. Meg hát legyünk őszinték, nem ugyanaz egy videón keresztül hallgatni egy TV hangszórón vagy a telefonon keresztül, mint mondjuk élőben hallani.
Az SHH-ról többen írtátok, hogy régóta fejlesztett, kifinomult cucc, ár/érték arányban kiváló, viszont az a műanyag ház bennem picit félelmet ébreszt, hogy mennyire lenne tartós.
A többi már kicsit magasabb kategóriás brand termékeit is nézegettem, de ott meg aztán tényleg kevesebb info-t találtam, ami alapján "okosabb lehetnék". (100 ezerig)
Szóval az általatok ismert, birtokolt, kipróbált SEQ váltók közül melyik a legkevésbé hangos?
Vagy vegyen meg a Moza-t, aztán majd megszokják a hangját (vagy nem?!)
-
noblem1983
senior tag
Üdv!
Végre sikerült a GT7-et kipróbálni Moza R12+CS V2P+SR-P (kiegészítő kit nélkül mert még nincs ülés a cockpithez)és a Ras1ution 2 segítségével. Van működő ffb. G29-esem volt ezelőtt és elég nagy a különbség. 10/10-re van állítva az erősség/érzékenység és nem mondhatnám, hogy kevés, kell izom egy erősebb autó irányításához amiket még a licenc-nél próbáltam. A gombok működnek a kormányon de a két tekerő(fék és kipörgésgátló) az csak lenyomást észlel, fordulatszám kijelző is csak lila színben villog. Manuális váltást még nem próbáltam de ugye ezen a kormányon is van kuplung ellentétben egy ES-el ezt nem tudom észlelni fogja-e. Jelenleg a Ras 1.7-es verziónál tart de jönni fog 1.8-as verzió is. Van hozzá app is, azzal is lehet állítgatni bizonyos dolgokat.A srácok épp bevásároltak V2-es kormányokból úgyhogy remélhetőleg sikerül hamar implementálni őket.
Az indítás menete:
1. PS5-nél belépsz controllerrel a GT7-be. A Ras1ution 2 PS4/PS5 állásban legyen és csak a konzolhoz legyen először csatlakoztatva.
2. Bekapcsolod a bázist(pedál R12-nél közvetlen a bázishoz van csatlakoztatva )
3. Bázis USB-jét a Ras1ution 1-es portjába dugod
4. A két tekerőt(Brake Bias+TC) egyszerre lenyomva beaktiválod a kormányt mint vezérlőt.
Nyilván a natív támogatás lenne a legjobb de én ezzel is elégedett vagyok már és remélhetőleg még jobb is lesz. A Moza nagyon nyomul, van fejlesztés és árban sincsenek elszállva szerencsére. Remélhetőleg összehaverkodnak Sony-val is még egyszerűbb lesz a történet aki épp "Moccza" felé kacsingat. -
JulesTS
addikt
válasz
GalaHU
üzenetére
Annyi plusz hozzá, hogy a Spintires a sorozat első tagja, amit egy ember fejlesztett, aztán összeállt egy csapattal és ebből lett a ráncfelvarrott Mudrunner, aminek a tovább lett fejlesztve és jött a Snowrunner. Ez utóbbi több jármű és többféle küldetést tartalmaz.
És mindhármo moddolható is:
https://www.mudrunnermods.com/
https://www.snowrunnermods.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 10
- Filmvilág
- További aktív témák...
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk egy jó motion szett is tud jól kinézni.

Vagy vegyen meg a Moza-t, aztán majd megszokják a hangját (vagy nem?!)