Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Köszi, plusz infó is jött

November 2, keddre kell feltölteni a számlát
-
Chris1983107
tag
válasz
AliHonda911
üzenetére
Az alábbi linken olvastam, egy FB-os csoportba tette be valaki.
[link] aztán a konkrét BF-es linket meg Google alapján találtam meg. -
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Ha PC-n játszol akkor esetleg nézd meg a Moza bázisokat ahol csak egy 50(?) dolláros QR kell és olyan kormányt teszel rá amilyet akarsz és nem prüszköl hogy kell neki ez meg az...
Ráadásul ott már kint van hogy BF-en mi mennyi (lesz?) mert hírlevelet kaptam róla csak nem néztem meg tüzetesen, mert nekem most mindenem van amit onnan akartam venni...
-
JoolsNOS
veterán
válasz
-Rolika-
üzenetére
KÖszi mindenkinek. A logiteck 2nm-ével is elvagyok, tehát az 5 illetve 8nm is bőven előrelépés lesz. Nem is emiatt cserélnék, inkább a fogaskerékhajtás holtjátéka zavar. Meg este a hang. Értelemszerűen költséghatékonyság miatt tartanám meg a mostani kormányt, tehát az universal hub ki is esik. Illetve nem kell semmi flanc meg száz gomb, mert Vrban játszok mindig.
-
aktív tag
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Na, menő, hogy már van itthon is emulátor.
Viszont kelleni fog egy furatkiosztás átalakító is, mert a Fanatec QR-nek saját furatkiosztása van. De ez is van MT Simtechnél úgy nézem. [link]
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Húúúú, de várom..

Egy váltó és egy V3ra jöhetne valami gigaakció
Ha már átvették, valamit viritsanak.
Tavaly 43% volt a váltóra (159), és a V3 pedál is 299 euró volt..Ezt hol találtad amúgy? Se a honlapjukon, se FB-n de még emailt sem kaptam..

-
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Fel lehet, de Fanatec csak akkor ad FFB-t, ha kompatibilis perecet lát csatlakoztatva. Így igen, ahogy Fehércsoki is írja, kell hozzá elektronika. Fanatec Podium Hub vagy SRM adapter környékén nézegelődj!
Viszont a CSL DD nem lesz a legcombosabb 300 mm feletti pereccel, ezt kalkuláld bele. Bár, ha a Logit megszoktad így, akkor előrelépés lehet. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Már nagyon érik a gondolat, hogy beszerezzek egy fanatec készletet. Olyan kérdésem lenne, hogy a bázisra fel lehet szerelni sima sportkormányt? Van erre valami külön agy? Mert legalább 33 centis kormányt szeretnék. Illetve van most a logitechen egy Nardi Torino kormányom. Megoldható a használata?
Köszi -
Neck
veterán
válasz
Chris1983107
üzenetére
Na, erre én is kiváncsi leszek. Egy PS kompatibilis 15nm-es Fana bázisra lehet benevezek.
-
biker
nagyúr
Most láttam DC-n hogy PazaTech black weekend is várható 11.29-12.01 közt

De nem tudni mik és mennyire lesznek leárazva, csak akár 11%... -
aktív tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Kíváncsi leszek idén mit alakítanak. Igazat megvallva én már nem számítok nagy dolgokra.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Chris1983107
üzenetére
Csak a V2-t most ne árazzák le, mert akkor a nyakamon marad

-
biker
nagyúr
válasz
Chris1983107
üzenetére
4 hónap?
-
Chris1983107
tag
Akiket esetleg még érint (engem tuti
) valami már készülődik Fana (Corsair) -éknál.
[link]
Ezek szerint tuti lesz BF leárazás. Remélhetőleg nem 6 hónapos kiszállítási idővel
-
Kommy
veterán
Eu-n belüli vásárlás, Áfa-t érintő szabályozása:
Külön szabályok vonatkozhatnak azokra az esetekre, amikor Ön egy másik EU-tagállamból vásárol árucikket, és kiszállíttatja azt a lakóhelyére. Ha a kérdéses cég meghatározott összeghatáron felül értékesít árucikkeket abban az országban, ahová az Ön által vett terméket ki kell szállítani, akkor nem számíthatja fel az áfát a saját székhelye szerinti országban.
Ilyen esetben abban az országban kell felszámítania az áfát, ahová a terméket ki kell szállítania – vagyis a rendeltetési hely szerinti országban alkalmazandó áfát kell a termékre kivetnie. A határokon átnyúló online értékesítések küszöbértéke valamennyi uniós ország esetében 10 ezer euró. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az EU más országaiba értékesítő online kiskereskedők többségének a rendeltetési hely szerinti országban alkalmazandó áfát kell felszámítania.
Konkrét eset
Előfordulhat, hogy Önnek magasabb áfát kell fizetnie
Katrien Hollandiában él. Egy írországi online kiskereskedőtől könyvet rendelt magának. Amikor a rendelés során a fizetéskor megadta a címét, észrevette, hogy a könyv ára hirtelen felment. Kiderült, hogy a cég a hollandiai adókulcsnak megfelelően 9%-os áfát számított fel, nem pedig az Írországban alkalmazott 0%-ot (mindkét országban egyedi áfakulcs vonatkozik a könyveladásra).
A cég akkor mentesül a helyi áfa alkalmazása alól, ha max. 10 ezer euró értékben értékesít árucikket az adott országban. Vagyis ha egy vállalat az előző pénzügyi évben 10 ezer eurót meghaladó összegben értékesített árucikkeket egy adott ország területén, akkor az oda kiszállítandó árucikkekre a helyi áfát kell felszámítania. Az a cég, amelytől Katrien könyvet rendelt, gyakran szállít Hollandiába, ezért a cégnek a holland adókulcsnak megfelelő áfát kell a könyvre felszámítania, annak ellenére, hogy Írországból értékesíti a terméket.Forrás: Europa.eu
-
sentry0
tag
válasz
Lac-coo
üzenetére
Nem mindig, pont ezt beszéljük.
Én rendeltem már német és francia amazonról, a végén a fizetés előtt frissítette a végösszeget és szépen ki kellett fizetnem az áfakülönbözetet pluszban, köszönhetően a 27%-os magyar áfának (német áfa 19% francia áfa 20%), és így többet fizettem mint aki német vagy francia címre rendelik meg. -
Lac-coo
addikt
De nem úgy van, hogy europaban azt az áfát kell fizetni ahol vásárolsz ? Legutóbb lengyelktől vettem, 23 % volt az áfa ....
-
sentry0
tag
Sietnem kellett 6kor, de most megnéztem a számlákat.
Én innen rendeltem a Moza R5-öt, 2023 márciusában, és innen telefont idén januárban.Ahonnan a Mozát rendeltem, ott 27%-os áfát ír a számla, viszont ő nyelte le az áfakülöbözetet (vagy fingom sincs mi ilyenkor a törvény), mert kicsekkoláskor nem változott az összeg, és fizetéskor sem kellett többet fizetnem. Nem tudom hogy volt ez. (Még azt is megnéztem most hogy VPN-en USA-ból is ugyan annyi összeget ír a termékekre mint magyar IP címről. Szóval nem IP alapján írja ki a termékek összegét).
Telefon kapcsán meg nincs feltűntetve az áfa, és van egy gyönyörű német szöveg a számla végén "Használt cikkek / speciális szabályozás, UStG 25a § szerinti különbözeti adózás, ÁFA nem mutatható ki." (chatGPT fordítás)
Szóval valójában én örülök hogy mind a két esetben nem kellett áfakülönbözetet fizetnem, de hogy ők ezt hogyan trükközték ki, vagy milyen a német adózási törvények és kiskapuk, fingom nincs.
Mindkettő oldal megbízható oldal, nem egy ilyen magyar GSM áfacslós bolt. -
Géjza
őstag
-
sentry0
tag
Én ennek utánaolvastam, mert a Moza R5-öt is Németországból és a telefonomat is onnan rendeltem, és német áfát fizettem (19%), és azóta se szólt senki semmit (NAV, vám, bárki)
Azt hiszem ha kiskereskedő az eladó, akkor nem kell áfakülöbözetet felszámolni EU-tagországok között. De hogy mi számít kiskereskedőnek (lehet nem is ez a jó fordítás), azt nem tudom megmondani, mert nem bújom a némeg jogot esténként.
pl a caseking nem számít annak. Ott fizetni kell a különbség. -
JulesTS
addikt
Új pedálok miatt buktam a Fanatec kompatibilis kéziféket. Az új elektronikához nem sikerült életre lehelnem, elvileg jó helyre kötöttem, de nem érzékelte. Gyorsan összedobtam egy Arduino-s USB játékvezérlőt hozzá:

-
tutuhawer
őstag
szevasztok!
fanatec dd pro-t szeretnék venni, és csak nem találom, itthon az alza-n kívül hol lehet kapni vagy akár megnézni.
Hol tud venni az ember a hivatalos webshopon és alza-n túl? -
JulesTS
addikt
válasz
Márkus 2012
üzenetére
Küldök PM-et...
-
PapírVilla
aktív tag
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Ez profi! Csinálhatnád eladásra is.
Mennyi a súlya? -
Márkus 2012
újonc
és köszi
-
Márkus 2012
újonc
amugy használt is jó lehet ha valakinek van.
mármint váltó -
sentry0
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszod tilus!
Elsősorban egyelőre a bázisfejlesztés mint elv érdekelt csak. Cockpit beszerzése és pedál fejlesztése lesz a következő lépcsőfok, de szeretek előre tájékozódni. Mindenképp ~1 év kell még mire be merem vállalni anyagilag (esélyes az országváltás is és arra kell a pénz).
Amúgy az Asetek cég is nagyon szimpatikus nekem, maga a cég felfogása, hozzáállása az egészhez. Az ő pedáljukat és bázisukat is szívesen kipróbálnám. Tetszik, hogy bármelyik pedáljuk felfejleszthető ha van rá igénye a felhasználónak. A P1000-ről pedig rengeteg jót olvastam, az is képben van/lesz. Amúgy mennyire jól kezelhető ha a pedál és a bázis más gyártótól jön? Annyi hogy két szoftvert kell használni és kész, vagy lehet ebből gubanc és jobb egy ökoszisztémát választani inkább?
#71357 tilus
Köszönöm ezt a válaszod is! Ha esedékes lesz írni fogok nekik!
-
shteer
titán
válasz
Márkus 2012
üzenetére
Ott is lehet találni párat, itt a topikban is van aki azt használ
-
tilus
tag
válasz
sentry0
üzenetére
Kérdéseidet a https://simtechcool.com/ meg tudja válaszolni.
Van kipróbálható Simagic Alpha és SImucube Pro is és pár felée pedál masszív SIMLAB vázakon, Simagic és Heusinkveld pedálokkal.
Elmész és alaposan megnyúzod az összes opciót, tulajdonos nagyon segítőkész és hozzáértő. -
tilus
tag
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Ez nagyon szép munka!!
-
tilus
tag
válasz
sentry0
üzenetére
Ha a kérdésed tényleg csak a bázisokra vonatkozik akkor szerintem 15Nm körül van az a tartomány ahol még nem félelmetes és még használható az extra nyomaték.
Mondom ezt úgy hogy nekem az utóbbi 10 évben volt eredeti MiGe 30Nm OSW, MiGe 20Nm Simucube1, Simucube 2 Ultimate 32Nm, Pro 25Nm és Sport 17Nm is, illetve Simagic Aplha mini és Alpha is.
Számomra a Sport volt az ideális motor és nagyon közel utána jön a Simagic Alpha.Sokkal gyorsabb egyiktől se lettem, de az ideális beállításokkal konzisztensebb vagyok hosszú versenyeken és nem kajálom meg a gumikat.
Amitől valóban gyorsabb és még konzisztensebb leszel az egy precíz ~100Kg-os pedálset. Volt Fanatec V1, V2, V3, Heusenkveld PRO, SIMTAG Tilton, Racewerk S1 Pro, Simagic P1000, Simagic P2000, Simlab P1X.
-
Kedvencem nyilván a saját építésű RW S1 volt, azt teljesen magamra építettem és szabtam. Legkevésbé használhatónak a Fanatec cuccok tüntek, hiszen sorban hibásodtak meg, de meggyőztek róla hogy a load cella illetve a terhelés alapú mérés nagyon fontos.
- Tilton pedálbox egy pro hydros pedál, one trick pony, az igazi túra autók érzését egy az egyben tudja, de csak azt. Tréning célra ideális.
- Heusinkveld PRO az OG eredeti high end pedál, okos design, gagyi anyagminőség, olcsó bronz perselyekkel. Jelenleg mindenféle kínai klónjai vannak amik olcsón jó belépő szintet képviselnek némi állítgatás után.
- SimLab P1X fejlesztésében részt vettem ezért elfogult vagyok.
Szerintem fasza cucc, picit betás softwarrel, kiváló designal és anyaghasználattal, jó fék érzéssel és picit rövid és nem teljesen lineáris, de pont használható gázpedállal
- Simagic P2000 egy betás RW S1 copynak felel meg a gyakorlatban, hiányosságokkal és hibalehetőségekkel.
- Simagic P1000 viszont már nagyon kiforrott dolog, extra smooth és upgradelhető mindenféle kiegészítővel. Ár érték arányban, állíthatóságban, upgrade útvonal szempontjából, felhasznált anyagokban és designban is ideális opció jelenleg. Mindent tud amit pedálnak tudnia kell, még éppen elérhető, reális áron.Ha pedíg nem a sebesség hanem az immersion a lényeg akkor a kijelzőkön kell dolgozni figyelembe tartva hogy azokat a pixeleket mininum 120FPS-el meg is kell tudni hajtani.
- VR ebben kiemelkedik. Jelenleg a QUEST3 bomba vétel. Ez olyasmi amit mindenkinek ki kell próbálni, de nem mindenkinek való.
- Egyszerűségükben a superultrawide monitorok a nyerők, azok közül is a 49 Samsung - OLED a képminősége miatt és az 57 Samsung a mérete miatt.
- Az ideális monitor kombo pedig tripple screen, minimum 32col, optimális esetben 3x55 vagy 65 col OLED TV. Minimum 120 v 144Hz és G-Sync.
A legfontosabb viszont és mindennek az alapja egy nagyon stabil, upgradelhető váz amire mindenféle elcsavarodás és elmozdulás nélkül felcsavarozható minden. -
bence1885
aktív tag
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Ez b*szott jó l
-
Márkus 2012
újonc
köszi mert én az aliexprest néztem
-
szacsee
nagyúr
válasz
Márkus 2012
üzenetére
Logitechez kellene adapter, amivel már 20 körül jársz.
Jobban jársz véleményem szerint egy TH8S-el ami most akciósan kicsit drágább mint a keret, de más normális alternatívát ennyi pénzért újonan nem találsz.
(vásárlók fotóinál a slag mód nagyon üt)
-
Márkus 2012
újonc
És logitech formula force ex -em van
(haverommal cseréltem) -
Márkus 2012
újonc
Nemtudom edig kormány hátuján lévöt hasnáltam. Amúgy h -t szeretnék
És win10. Egyszerűen csak asztalon
Edig ez az állapot aztán később ki tudja -
shteer
titán
válasz
Márkus 2012
üzenetére
Milyen szetthez használni? Melyik szimhez? Platform? H vagy szeki?
-
Márkus 2012
újonc
sziasztok kezdő vagyok és szeretnénk tanácsot kérni váltó ügyben.
A buget 20000 ft. Mit ajánlanátok ?
-
shteer
titán
válasz
AliHonda911
üzenetére
Akartam is kérdezni hogyan rendelted mikor Sold-out

-
biker
nagyúr
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Szép munka ismét

-
cettlee
őstag
hali!
raknék fel shakereket!
2db bst-1 és 2db TT25-8
Fosi Audio M03 Mono Subwoofer Amplifier
ez meghajtja őket, vagy 2db Nobsound NS-01G PRO Stereo kell?
még olyan piros-fekete hangszoro kábel kell és ennyi?
köszi -
-
JulesTS
addikt
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Már teljesen profi kormányok...
-
JulesTS
addikt
válasz
AliHonda911
üzenetére
fészbúkon írták, hogy újra elérhető...
-
Gabisan
tag
válasz
gaborvezer18
üzenetére
Gratula hozzá,nagyon komoly.
-
gaborvezer18
tag
Sziasztok. Bemutatnám legújabb saját készítésű perecemet. Omp310 alapra épülő teljesen saját tervezésű button plate és váltótartókkal.
Hyundai TCR
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hát, anno nem tetszett, hogy egy sikánnál (a fogaskerekes hajtás miatt valszeg) ilyen fosh volt a kormány érzetre, gyrosabb volt a mozgás, mint amit tudott volna, legalábbis érzetre, így kikapcsoltam.. Aztán úgy maradt.. A Thrustmaster TX-nél pedig megszokásból kikapcsolva maradt.
Régen volt már, több éve, szóval nem biztos, hogy én leszek a jó tesztalany, vagy jó vélemény alkotó.. Most is csak így a semmiből jött az ötlet, hogy legyen, így mindent a 0-ról szerezek be, ezért is vaccillálok, mert hát nem kevés így.. Illetve kétejeim vannak, hogy mennyire fogom kihasználni, mert a TX-et is eladtam, mert csak porosodott.......
@zsozsa74
Amúgy nem voltál messze, mert valami ilyesmi történt
-
ETOM
addikt
válasz
AliHonda911
üzenetére
Ha jól látom újra van fanatical készleten.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
AliHonda911
üzenetére
Most váltasz? Akkor majd tapasztalatot kérek. Én is a 920at cserélném egy alap fanatecre. MIért volt kikapcsolva az FFB?
-
AliHonda911
csendes tag
Ha már itt elég sűrűn elhangzik a 5-8-10-20Nm FFB, én nagyon nagyon kiváncsi leszek, hogy mit tud majd egy G920/TX után egy DD, amikben amúgy
ki is volt kapcsolva az FFB

-
zsozsa74
őstag
válasz
sentry0
üzenetére
Szerintem nem kell ezt túl spilázni, meg nagyon tudományosra venni! Valahol 8 és 15 nm-es bázis közötti tartományban szerintem mindenki megtalálja magának az ideálisat. Ahogy itt azért olvasom, senki nem birkózni akar a bázisokkal, mivel az az értelmes vezetést kizárja.
Saját tapasztalatról tudok beszámolni: 20 nm-es Fana DD1-et cseréltem 10 nm-es Simagic Alpha Minire. Mégis úgy érzem, hogy több részletet és finomabb jelzéseket kapok. És mindkettőt, (ha egyáltalán ki lehet ezt így számolni) a saját szoftverben, a játék általános beállításaiban és az egyes autóknál is jócskán levéve az erősséget, olyan 4-7 nm körül használtam, használom. Tehát még a miniben is van tartalék, 10 nm-el is lehetne birkózni, ha az kéne... És nem tudom elképzelni, mihez kéne erősebb bázis. De ezek érzések és, mint ilyenek, szubjektívek. Biztos olyan is van, aki csak 15 nm-től tudja elképzelni az életet.
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
sentry0
üzenetére
Xboxhoz is kell, így a Mozából csak az R3 lenne. Azt kicsit keveslem ~3.5Nm vagy mennyi (plusz dizájnban sem tetszik annyira).
Fanához is a boost kitet tervezem majd.
Vártam/várok a black fridayre, mert H váltót és V3 is szertnék, hátha tolnak rá egy kis kedvezményt.. Min egy postaköltségnyit várnék tőlük, de optimálisan egy 20% jöhetne
Sejtettem, hogy túl korai a kérdés, igazából a kereslet miatt írtam, hogy tudjanak ezzel számolni, már ha figyeli ezt valaki..
Ez a bundle jó áron van/volt...Most kb ~50e lenne több ugyan az a cumó..
Szerencsére tudok várni (bár naponta vagy 10x megnézem a kínálatot, oldalt stb..
)Én is remélem

-
sentry0
tag
válasz
Lac-coo
üzenetére
Valószínűleg cockpit, majd pedál lesz az upgrade sorrendje nálam, de maga az elv érdekelt. Ha esetleg meglesz rá a felesleges pénzem, akkor írok pár helyre, hátha ki tudom valahol probálni, hogy kell-e nekem erősebb bázis egy jobb kormánnyal, vagy nem éri meg a fejlesztés. Tegnap láttam egy német srác videóját, ő pl az Asetek La Prima kapcsán pont azt emelte ki, hogy a kategóriájában mennyire részletes, és egyszerűen többet érez, mint a többinél. Ezért nála ő a tesztgyőztes. Persze megemlítette, hogy ez egyéni dolog, mindenki vegye, amit akar (egy viszonteladó a szponzora, aki árul mindent, én is ott vettem a Mozát, kétlem, hogy bárki belepofázott volna hogy mit mond. Lényegében mindegyiket dicsérte, és elmondta miben erős, vagy miben nem annyira, és mindegyik lehet valakinek a legjobb vétel)
Meg nekem szimpi az Asetekben, hogy egy európai (dán) céget támogatok, és nem egy kínait, akivel lassan USA és EU is egy erős(ebb) vámháborúba kezd... -
sentry0
tag
válasz
AliHonda911
üzenetére
Sajnálom. Ez félig meddig kommersz válasz, de szerintem benne van az igazság is.
Nálam azért jött szóba anno a Moza, mert Fanánal amit kinéztem az vagy nem volt vagy drágább (is) volt (azóta mindkettő csökkentette szerintem az árait még). Ezzel nem azt mondom, hogy te is vegyél Mozát, hanem nézz körül, aztán meglátod, hogy 1-2-3-4 hét/hónap amennyi türelmed van, változik-e a Fanánál a helyzet, vagy megtetszik más, stb.
Remélem a végén ez egy szép történet lesz!
-
aktív tag
válasz
Pato77
üzenetére
Geforce Now támogat már a billentyűn + egéren kívül más beviteli eszközt? Már sok éve próbáltam, akkoriban még a sima joystickot sem tudta értelmezni.
Illetve felmerül még bennem, hogy mivel te visszafelé csak egy képet kapsz, így pl. FFB hogy lesz Geforce Now-on keresztül?
Szerk. ezt esetleg láttad? youtube
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
sentry0
üzenetére
Egy picit annak vettem, 50-50..
De semmi baj
A chatbot nem tudott mit kezdeni a kérdéssel, az e-mail pedig:"Hi Jarasi,
We currently do not have a pre-order date for those Items
As of now we are unable to provide you with information about when the requested items will be available again.
Please check our website for updates.
Thanks for your understanding, have a nice day!
Best regards / Freundliche Grüße
Tarik
(Fanatec Support Team)"
-
Gabisan
tag
Köszönöm a válaszokat,igen a fejre gondoltam,hogy hányas villáskulcs vagy krova fej kell hozzá.Ty!
-
Gabisan
tag
Attesz wheel stand-eken hányas csavarral vannak rögzítve a fő elemek,13-as?
-
sentry0
tag
Pár napja kérdeztem, hogy ki mi milyen összetevőt/elemet tart a legfontosabbnak a szimulátoros rigjében. Nem véletlen kérdeztem, mert idővel majd szeretném én is fejleszteni a kis Moza R5-öt és szeretek előre gondosoan tájékozódni (hogy számomra a lehető legjobb ár/érték arányt vásároljam meg).
Többször felmerült már benne a kérdés, de nem tudtam eddig, hogy hogyan tehetem "mérhetővé" a kérdésem, és még így se biztos hogy az lesz.
A Moza R5, 5.5Nm maximális nyomatékra képes, és tudom hogy a jobb/erősebb bázisok, nem csak nagyobb forgatónyomaték leadására képesebbek, hanem részletesebbek is. Viszont fogalmam sincs hogy milyen tartományban érzékelhető ez a részletesegg? Már 0.1Nm-től?
Megosztok két képet, ami rFactor 2 Hockenheim -DTM pályán készült a Porsche Cup-al és Motec-ből kimentett FFB értékek hisztogramját, azaz gyakoriságfüggvényét láthatjátok (tudom, nem teljesen ugyan az).
Az FFB beállításokról: Moza Pithouse és rFactor 2 globális FFB-je 100%-on, csak az autókét csökkentem (Illetve a zajok elkerülése vége a magasabb frekvenciájú FFB értékeket lejebb húztam). A két képt között csak a Porsche FBB mértéke tér el. Kérdés, ha nekem a 45% a kényelmes, és az 50% már küzdős, akkor van értelme egyáltalán feljebb mennem bázisban valaha? Mert küzdeni se akarok mint a disznó, hogy több részletet kapjak. Érezhető kisebb értékeknél is a részletesség egy jobb/erősebb bázison? Tényleg sehol nem találtam erre igazán jó választ. Talán aki itt tesztelt többet, kisebbet, másfajta bázisokat, tudja a választ erre. (Tudom hogy a kormány súlya, átmérője is befolyásolaj ezt. És a Moza alapkormánya 305mm és 1,4kg).
Hisztogramok:
(Linként a képek nagyobb méretben is láthatóak a drive-omon)
1. kép a Porsche Cupcarhoz tartozó FFB értéke 45%
2. kép a Porsche Cupcarhoz tartozó FFB értéke 50%
Tudom a különbség a hisztogramon nem nagy, de már így is érződik, és 15 perces futam végére már úgy éreztem, hogy hosszabb távon már nem lenne kényelmes, sőt, szerintem a 45%-os beállítással gyorsabb és pontosabb vagyok, mint az 50%-ossal.
Előre is köszönöm aki válaszol a kérdésemre!
-
-
tome0001
Topikgazda
Sracok,
SOS szuksegem lenne 4db T-nutra, ami a csl dd aljaba megy anyaként.
Honnan tudok ilyet rendelni (magyar webshop) illetve mi a pontos mérete? Köszi
T. -
zsozsa74
őstag
válasz
András12345
üzenetére
Nem erre gondolsz?
A résen én mondjuk gyorskötözőt húztam át, de akár tépőzáras cuccot is át lehet, ha átfér (szerintem át).
-
András12345
aktív tag
válasz
András12345
üzenetére
Erre senkinek semmi ötlete?

-
sentry0
tag
válasz
AliHonda911
üzenetére
Nem támadásznak szántam, remélem nem is vetted úgy.
Viszont nekem volt már bőven nagyon kellemes meglepetésem gyártóktól, akik nem sablonválaszt küldtek, hanem konkrétan válaszoltak a kérdésemre. Ezért próbáltalak leginkább bátorítani csak.
-
sentry0
tag
válasz
AliHonda911
üzenetére
Nem tudom, vagy nagyon evidens, vagy nagyon buta ötlet: de miért nem írsz nekik?!

Mármint nekem mindegy, de még a honlapon chatbotjuk is van. Lehet még az is tudja. De ha nem tudja a bot, meglepődnék ha jövő héten nem kapnál választ az e-mailre.
-
dino_m
őstag
válasz
AliHonda911
üzenetére
Szerintem ez azt jelenti, hogy amíg nem viszik el az összes Gran Turismo DD Pro (5 Nm) -t, addig más bundle-t se kap senki. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én rendeltem már német és francia amazonról, a végén a fizetés előtt frissítette a végösszeget és szépen ki kellett fizetnem az áfakülönbözetet pluszban, köszönhetően a 27%-os magyar áfának (német áfa 19% francia áfa 20%), és így többet fizettem mint aki német vagy francia címre rendelik meg.

Viszont nekem volt már bőven nagyon kellemes meglepetésem gyártóktól, akik nem sablonválaszt küldtek, hanem konkrétan válaszoltak a kérdésemre. Ezért próbáltalak leginkább bátorítani csak.