Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Atesz eléggé eltűnt...
Ha összecsukhatóság fő szempont akkor nem a legjobb az Atesz állvány. T300 (meg később CSW V2.5 majd CSL DD is) Wheelstand Pro-n volt nekem. Nem a leg stabilabb és merevebb megoldás, de gyorsan összecsukható kicsire... -
Marci112233
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
TM T300RS GT szettem van, ahhoz keresek állványt. A Next Level állványt néztem, de sajnos az asztal limitál méretileg, így az nem fér be a méretei miatt ahova menne, viszont az Atesz féle igen mivel ugye egyedi méretre is csinál/csinált. Nagyjából már majdnem lefixáltam vele, mivel az utolsó kérdésem az volt hogy felső kihúzható rész alsó és oldalsó szorítóját átalakítani lehet-e hogy alul és felül legyen, de választ nem kaptam rá, viszont nekem csak úgy férne el.
-
Moby
veterán
válasz
bence1885
üzenetére
Az új DD-ken is ugyanilyen közel van. Akinek ez gond, az le tudja cserélni fémre, de nem hiszem, hogy olyan sok embert érintene ez. Mondjuk a fana jelenlegi helyzetében szerintem ez a milyen a csonk a tengelyben kérdéskör izgatja a legkevésbé az embereket

Valszeg most nem ezért nem vesznek CSL-t az emberek. Meg mást sem. Ha kihozták volna ingyen ezzel anno, én biztos nem vettem volna meg a fémet. Bőven jó lett volna hozzá nekem ez is. Most sem ezért nem veszek (bár CSL-t nem is vennék most), -
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltaktól. Adott egy Logitech G29 kormány, szeretnék hozzá vásárolni egy váltót a gyerek kérésére. A kinézett váltó a Thrustmaster TH8S. Ha jól néztem, akkor a váltót direktben nem tudom a kormányra csatlakoztatni, viszont van USB csatlakoztatási lehetősége, amivel direktbe a PC-re köthető.
Ha a gyerek Forza 4, Eurotruck Simulator 2 és más egyéb autós játékokkal játszana, fogja tudni használni a már meglévő kormány mellé a fenti váltót nem szekvenciális, hanem normál H kéziváltóként?
Valamint megkérdezném, hogy abban az esetben, ha a vezetett jármű 7-nél több sebességfokozattal rendelkezik, akkor hogyan tovább?
Köszönöm a válaszokat! -
bence1885
aktív tag
Mai nap elővettem a még tavaly BF-kor megrendelt QR2 BS tengelyt, mert holnap megjön hozzá a WS QR2 is.
Használatit elővéve láttam, hogy itt már benne volt az új QR2 Lite tengely. Tavaly meg emlékszem még azt sem tudtuk mi lesz. Még jó hogy akkor megvettem ezt a rendeset, nem ezzel a kompozit szarral kapom. Ráadásul így közelebb került volna a perec is a bázishoz.

-
szacsee
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
Ebben az esetben nézd az aprót, max kérdezd meg itt, hogy ajánlott-e, ha nem vagy biztos a dolgodban.
10Nm felett ilyet érdemes nézni.
Logi, TM fogas szíjas kormányhoz jó az ilyesmi is ( példa kedvéért linkelem)
Közte meg ott a GT Omega Apex, ami 10-15Nm-ig ajánlható, vagy ha akad akkor atesz féle... -
szacsee
nagyúr
válasz
Marci112233
üzenetére
Valaki majd agyonüt, aki jobban informált, de jelenleg tudomásom szeirnt ez a helyzet.
Mindenképp Atesz rig kell, akkor hozzá közelebbi fórumtársak szolgálnak infóval.Összefoglalóban van némi infó ZRacing facebookon és jlaci74 fórumtárs is gyárt cocpiteket aluprofilból. Drágább, de ha megunod a hobbit lehet belőle gravírozó vagy hobby cnc gép.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Még tavaly december vége felé beszélgettem PM-ben atesz7683 társunkkal egy állvány ügyében, de ugye azóta fel sem lépett az oldalra, így az utolsó felvetésemre hogy nekem mi lenne a jó nem is jött válasz.
Valaki utol tudja érni, hogy nézzen fel az oldalra? -
blountex
senior tag
Valaki vett Fanatec ruhákat?
Úgy tudom valamikor tavaly tették elérhetővé, vajon mennyire lehetnek kelendőek
-
válasz
Taurus-1047
üzenetére
akkor paypal dispute kellett volna, nézz utána, de sztem kifutottál a határidőből már

-
Valószínűleg sokat számít, hogy ki mennyire kapaszkodó típus. Nekem kb másfél éves a csl dd, pár hónapos kora óta 8 nm -en megy es a kezdeti QR lite kotyogas után (amit a szig szalag nagyban javított) qr1 re váltás után nem volt sose bajom.
Én is meglehetősen nyugodt stílusban kevés /nulla rangatas mellett vezetek. Nemrég átjött egy ismerős égette a hátsó gumit és folyton dolgozott a pereccel. Nem volt sokkal lassabb tehát stílusa is válogatja. -
Laby
őstag
válasz
JulesTS
üzenetére
Szerintem csak kifogtál épp egy jót.
Persze biztosan számít az is amit írsz, de hidd el hogy kifele húzás nélkül is vannak amik kilazulnak. Nekem volt többször is CSL DD-m, volt amivel nem volt ilyen gondom (más igen), volt ami kilazult bármit is csináltam, pedig én nem szkanderozok a kormánnyal, lazán tartom mindig. Hasonló okokból tudok gokartba is ülni bármennyit ameddig az emberek 10 perc alatt kifinganak.
Szerintem simán csak nagyon vegyes a gyártás, aminek az arányát rossz fogással/magad felé húzással még inkább rontani tudsz. -
Kommy
veterán
Simagic base-en a USB-Can csatlakozóhoz lehet venni ugye elosztót (USB Canbus Hub), amire lehet csatlakoztatni pedált meg minden ilyet, vajon más gyártó dolgai is csatlakoztathatóak, és akkor igazából ez csak egy sima usb hub kicsit megmarketingelve?
-
JulesTS
addikt
A CSL DD-m végig 8Nm-errel volt használva, több mint két évig a gyári bilincs volt rajta, a gyárban meghúzott csavarral. Végig fém QR-rel és betekert csavarral. Eleinte Wheelstand Pro-n, majd Atesz állványon. Nekem nem lazult ki, nem ment el az FFB...
Szerintem a fő oka az, hogy mindig állványon használtam.és így nem lehet húzni a kormányt, mert ahogy húzom, jön az egész állvány felém és lehet visszatolni. Ha nincs axiális húzó erő, akkor nem jön ki a tengely a gyárban meghúzott bilinccsel sem. A fém QR1 csavarral használva ugyan nem gyors, de legalább elegendően fix. -
Moby
veterán
válasz
tome0001
üzenetére
Én az enyémen amikor cseréltem QR2-re (CSL DD), amikor lelazítottam az eredeti, egyoldalas leszorítót, rendesen erővel kellett kihúzni a csonkot a tengelyből, annyira be volt szorulva gyárilag is úgy, hogy a leszorító meg pörgött a tengelyen. A QR2 csonkot meg úgy kellett beleverni. A QR2-es, gyári leszorító már kétoldalas, alu az is. A fana azt 8Nm-el javasolja meghúzni, annyival is húztam meg (nyomatékkulcsal). Soha többé nem jött ki belőle.
-
szacsee
nagyúr
válasz
tome0001
üzenetére
100%-ig egyetértek.
Qr1 lite-al nálam is 1-2x eldobta az ffb-t és a kormányt se látta.
Podiummal ilyen gondom viszont nem volt a tengelyen található gumigyűrű miatt.Off: használt garis csl pedálok jól sejtem, hogy 20 körül mennek, gari nélkül alatta?
Régi fana váltófül ( nem mágneses) pár ezerből megúszható, vagy mi a reális ára? Apróhirdetést raktam fel, csak korrigálnék, ha tévesen látom az árat.DD-t összedobnám íróasztal alá sutyiba unokaöcsinek, ehhez keresek igazából olcsó pedàlt és Podium hubra váltót.
Előbbi elő szokott fordulni aprón, utóbbi nem sűrün, de max nyomtatók egyet, ha minden kötél szakad.
Esetleg, ha valakinek van fenti cuccból és az ár is jó, akkor keressen priviben.
Köszönöm! -
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
Mostanában nagyon sok megkeresést kapok én is a CSL DD kontakthibájával kapcsolatban, és leírnám a tapasztalataimat, javaslataimat ezzel kapcsolatban, mert az általam gyártott tápok miatt nagyon sok szimessel találkoztam és beszéltem az elmúlt két évben, sokan járnak ebben a cipőben.
Amit én látok, hogy legsűrűbben a kontakthibát a gyári egy oldalú szorító, és a QR1 Lite műanyag csatlakozó együttese okozza.
A kétoldalú szorítógyűrűre való csere a problémás bázisok nagyobb részét megoldja, de hosszú távon mindig javaslom a fém QR1 vagy QR2-re való cserét.
QR1-nél érdemes becsavarni a kis csavart (amit kb senki nem használ) de az is segíthet azoknak, akik kontakthibát tapasztalnak a fém QR1-el is.
A QR1 Lite sajnos annyira rossz konstrukció, hogy nem tartja mereven a perecet, a tengelyen ide oda imbolyog a perec, egyrészt "nyúlós" hatást keltve, másrészt húzza magával a tengelyt is. Ha ennek ellenére mégis a QR1 Lite-nál maradsz, akkor azt érdemes izomból rászorítani, akkor fog jól tartani ha kézzel alig tudod meglazítani. De hosszútávon mindenképp megéri cserélni a műanyagot, fémre.
Amit még tapasztaltam, hogy az alumínium (szürke) szorítógyűrűt elég 10Nm-re lehúzni, az acélnak (fekete) lehet adni 12Nm-ert, de mindenképp nyomatékkulccsal precízen kell lehúzni a csavarokat. Kézzel szerintem nem tudod pontosan és olyan erősen meghúzni a csavarokat hogy az hosszútávon jó legyen.
Arra is nagyon kell figyelni, hogy mindkét oldalt kb 0,5-1mm legyen a gyűrű közötti rés, és hogy a tengely legvégén legyen a gyűrű (ne a bázis felőli részen) mert ekkor tudja a maximális szorító hatást leadni, és a szorítógyűrű rése, a tengely résének közepén kell hogy legyen.
Ami még segíthet, hogy ha kiszereled a tengelyt a gyűrűcsere miatt, akkor kontaktsray-vel érdemes a tengely Type-C csatiját és a bázison belüli USB csatlakozót is megfújogatni.
A fentieket nem egy és nem kettő segítségnyújtás/szorítógyűrű felhelyezése után tapasztaltam, hátha valakinek hasznos lesz ezen kis írásom! -
otto14
őstag
Egyébként a Moza R5 fékpedálhához (SRP Lite) is van Load Cell Mod [link]
Én körül-belül két hete vettem meg az R5 Bundle -t (kezdőként, első kormányom), és egyből megrendeltem ez a modot is. Mivel még nincs hova rögzítenem a pedálokat, ezért a Performance Mod -ot sem szereltem be, meg a Load Cell modot sem, emiatt nem tudok beszámolni, hogy hogyan működik. Így is majd felfordul a szőnyegen. De szeptemberben írni fogok róla amikor egy széket is vettem. Addig sajnos nem vagyok otthon. Ha valaki bevállalós, nyugodtan megnézheti. Bukarestből van a postázás és 12 nap múlva érkezett meg hozzám román belföldön.
-
anulu
félisten
köszi, másik topicban írt. már csak asszonyt kéne rábeszélnem... (
) -
JulesTS
addikt
-
anulu
félisten
válasz
Chris1983107
üzenetére
nekem R5 bundle van, 1,5 év alatt kb olyan 30-35e km-t pakoltam bele, túlnyomó részt oválon.
a kormány érzete nagyon jó, bár elég nagy kezeim vannak, de egyáltalán nem tűnik kicsinek. az utóbbi időben elkezdett hülyüni, időnként olyan, mintha elveszítené a kapcsolatot a motorral. ha kormányzok, az rendben megy, de a gombok / pillangó váltó nem. aztán random helyrejön, legrosszabb esetben quick release kormáőny le és vissza.pedálok. hát... kezdésnek nagyon jó volt, de főleg a gáz nem tűnik már annyira pontosnak. lehet, hogy csak "kinőttem" és már sokkal finomabb mozdulatokat használnék, de valahogy nem azt csinálja, és főleg úgy, amit szeretnék. nem mondom, hogy rossz vagy hibás, egyszerűen picit furcsa lett.
-
anulu
félisten
1,5 év után elkezdett nyikorogni a Moza R5 pedálom, és valahogy már nem annyira pontos, illetve amúgyis a pedálok upgrade-jét szokták első helyen ajánlani.
szóval, nem high-end cuccot keresek, viszont legyen load cell-es. fél vesét nem akarnám kifizetni

mit ajánlotok? gáz és fék kell, oválon nem kuplungozok.REVIEW - VRS Direct Force Pro Sim Racing Pedals (youtube.com) ezt használja valaki?
előre is köszi! -
Chris1983107
tag
válasz
dundi94
üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy milyen fejlesztésekkel tetted “használhatóbbá” az R5 bundle-t? Gondolok itt pl. a pedálra, mert azt olvastam, hogy az a legnagyobb gyenge pontja!? Illetve nem tudom, mennyire lehet fura az alap 28 cm-es kormány. Nekem most CSL DD van alap pedállal, alap kormánnyal, de pl. a pedál nekem egész jó érzetet ad, pedig nem a loadcell-es változat. Már az elején is jobban tetszett a Moza, de úgy voltam vele, mivel első szettem lesz így először kipróbálom használtan és Moza-t nem nagyon lehet kapni second hand
Úgyhogy így lett a Fana kezdő szett, viszont a kézifékem Moza és a váltónak is a Moza SGP-t szeretném (csak nagyon félek a kattógos hangtól, mert a nappaliban van a cucc) Szóval nem zárkóznék el majd a váltástól, bár a Fana-hoz van egy DYI boost is (adta hozzá akitől vettem), szóval nem tudom a kis kormány meg az 5,5 nm mennyire adna hiány érzetet a CSL DD után. Szóval mik a nélkülözhetetlen upgrade-ek az R5 bundle-höz? Ja igen, azt nem mondtam, hogy a felhasználás 100%-ban rally.
-
dundi94
tag
válasz
szabadosjani
üzenetére
Még egy pozitív tapasztalat a SimHomera. Igaz én "csak" egy Moza R5 bundlet vettem tőlük, de nagyon rendesek voltak. Ódzkodtam a futártól, erre István felajánlotta hogy megy úgyis Győrbe 2 napon belül az M1-esen bárhol tudunk találkozni és megtudom kicsit tapizini a cuccost. Így is volt, rá 2 napra már szereltem össze otthon
. Azóta vettem tőlök egy két kieget, és minden teljesen flottul ment.
-
FlegMajom
junior tag
válasz
szabadosjani
üzenetére
Én is T300-ról váltottam.
Ha még keresel DD-t, az enyémet viheted
A t300 szerintem engem is túlélt volna -
szabadosjani
kezdő
válasz
zsalesz
üzenetére
Nekem egyik ismerősöm vásárolt szinte mindent a Simhome-tól több milliós tételben és nagyon meg volt velük elégedve. Szerintem is tök jó, hogy van mostmár egy ezzel foglalkozó magyar webshop. Aki esetleg most akar ott vásárolni, Pénzes Ádámnak a youtubernek van már hozzájuk 5%-os kuponja (Penzes Drives youtubeon).
Énis már régóta gondolkoztam DD vásárlásán, hogy leváltsam a T300-at, de külföldről annyira nem akartam rendelgetni, úgyhogy számomra is hiánypótló a simhome munkássága. -
JulesTS
addikt
válasz
FlegMajom
üzenetére
Lépj be a Fanatec fiókodba, My products, a bázis melletti Support gomb, ami csak akkor működik, ha nevedre írattad az eszközt. A supportnál meg végig állítgatod, beírod hogy mivel milyen problémád van és nem segít az automatikusan felajánlott leírás sem és elküldöd. Terheltségüktől függően x idő múlva írnak levelet, hogy próbáld meg ezt meg azt és jelezz vissza. Visszaírsz, hogy ez se segített. Küldenek egy PDF-et amit kinyomtatsz és kitöltesz. A rossz eszközt becsomagolod és a kinyomtatott PDF-fel feladod a postán. Utána vársz és egyszercsak megkapott megjavítva. Ha minden jól megy akkor 3 héten belül meg van ez...
-
biker
nagyúr
válasz
FlegMajom
üzenetére
én anno többször szétszedtem a sajátom egyéb okok miatt. Maga a csőtengely amibe bemegy a csonk, annyira passzentos és kúpos is, hogy levett bilinccsel is húzni kell rendesen meginduljon, és betoláskor is megszorul 1-2mm-re. Ha ez tőre lehúzva bilinccsel kijön, akkor ott valami mechanikai hiba van, nem akarom bántani az előző tulajt, de esetleg nem csiszolgatta meg belül valamiért?
-
FlegMajom
junior tag
-
zsalesz
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Egyetértek. Példa értékű a hozzáállása, rendkívül segítőkész! Csak remélni tudom, hogy sikerre viszi, bár rajta nem múlik az tuti,
-
-
zsalesz
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nekem pont most van egy gariztatás. Gt Neo egyik encoder kapcsolója adta meg magát. Illetve valszeg gyári hibás volt, de akkor bukott ki a hiba mikor megjött a frissítés az "absolute encoder" funkcióra. Furcsa volt már először is, hogy ugrált a beállított érték mikor kapcsoltam vele, de a frissítés után mikor már ugye led is jelzi a kapcsoló állását, egyértelmű volt a hiba.
De visszatérve a garanciára, jeleztem a problémát Istvánnak és már küldte is a futárt a Neo-ért, jelenleg szervízben van. Korrekt és megbízható a Simhome. -
zsozsa74
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Paypal fizetés esetén náluk indíts vitát, ha visa kártyával fizettél, akkor bankodnál chargeback (banknál érdeklődni és indítani az eljáráat)
Utalásnál is banknál kell érdeklődni, de az keményebb dió lesz. -
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom
üzenetére
Nem lehet, hogy a vázad ad vissza egy olyan rezgést amit úgy érzel? Nekem is volt ilyen jelenségem, nekem a vázam mozgott kb 1 milit, amit a kormányon éreztem a legjobban. (Alig jöttem rá) Próbáld egy kézzel csavarni a kormányt erővisszacsatolással, másikkal pedig terhelni a vázat ellentétesen, majd fordítva. Hátha.
-
FlegMajom
junior tag
Szinte minden egyes irányváltásnál kattan egyet valami a bázisban nagyobb sebességnél. Gondolom a tengely. A kisebb táppal kevésbé jellemző, de a 8 nm-essel nagyon fura..

Mi lehet a gond?
Rajtam kívül ketten is szétszedték és ósszerakták már -
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom
üzenetére
Nekem garanciális dolgom szerencsére nem volt, de igen garanciával adják az ott vásárolt termékeket. A Simagic Alpha és egy GT Neo szeztem van onnan, minden teljesen új csomagolásban érkezett. Szerintem a garanciális dolgokban is segítőkészek, amit személyesen is megerősítettek nálam. Én bátran ajánlom őket. Valszeg én ha lehetőségem lesz, akkor onnan fogok még rendelni pár dolgot.
-
FlegMajom
junior tag
Tudom, de sok helyen elfelejtik. A forgalmazói általában semmit se ér. Eltűnnek, nem reagálnak. Rá fogják a vevőre, hogy nem rendeltetésszerűen használja.
Engem a Ferrari Challange pályák és a D licenszes open wheel pályák érdekelnek leginkább. Látom hogy most nagyrészt Watkins Glen mennék. De nekem az a pálya nagyon fura 😵💫 -
Moby
veterán
válasz
noblem1983
üzenetére
Ezek az átalakítós megoldások sajnos szarok.
-
noblem1983
senior tag
válasz
FlegMajom
üzenetére
Az biztos, hogy nagyon jó áron vannak most náluk a Moza cuccok. Nekem is viszket a tenyerem, hogy behúzzak egy R9-et alap kormánnyal+alap pedállal kezdésként ha sikerül eladnom a G29-est. De sajnos a GT7-hez csak a Brook Ras1ution 2-vel tudnám működésre bírni. Árban ott lennék mint a GT DD Proval de ez mégiscsak 9 Nm és eléggé dicsérik a Moza termékek minőségét. Nincs bizonytalanság mert hazai a forgalmazó.
-
FlegMajom
junior tag
Valaki tudja hogy a simhome gyártói garanciával adja a termékeit, vagy nem? Beszéltem velük, nagyon segítőkészek, de ezt a kérdést valahogy próbálták kerülni.
R9-hez nem tudom eldönteni, hogy milyen pedálszettet vegyek. A Moza választéka nem túl széles.
Honnan tudom hogy iRacing -ben milyen pályák kellenek majd a következő session-ben? Ennek lassan vége. Nagyon kezdő kérdés, de nekem minden nagyon fura abban a programban😅 -
Moby
veterán
válasz
GalaHU
üzenetére
Én nem hiszem, hogy bárki képes ebben az iparágban pofátlanul olcsón gyártatni. Hatalmas fejlesztési költésgek, nudli eladások, csupa drága alapanyag kell hozzá, stb. Mindez egy kb mikroméretű piacért, és ölik egymást. Ugyan most csak a fanáról tudjuk, hogy komoly anyagi problémába került, de az összes többi gyártó esetén az alapítók biztos hajtották már álomra azzal a gondolattal a fejüket, hogy ettől jövedelmezőbb dologba is ölhették volna az idejüket és a pénzüket
És a jövő sem fest rózsásan. A hardver nem sokat ér szofverek nélkül, de a játékpiac is merő szenvedés lett. Én nem láttam piackutatásokat ezügyben, de ha tippelni kéne, ez a mostani nem is tart el ennyi gyártót oraganikusan, és nem is mutat semmi abba az irányba, hogy ezek képesek lennének megélni ennyien ugyanabból, szóval kvázi törvényszerű, hogy egy vagy több le fogja húzni a rolót. Ha nem is feltétlenül azért, mert gigantikus bankhitelt húztak magukra fanamódra, csak egyszerűen azért, mert már nem éri meg, -
GalaHU
addikt
Azt se feledjük hogy a most feltörekvő cégek (Moza, Simagic) szinte 100%-ban kínai cègek. Pofátlanul olcsón gyártanak, mert úgy röhögik körbe a környezetvédelmi és munkaügyi szabàlyokat amit az EU-ban sosem lehet. Az ujgur fèlrabszolgák egy tál rizsért, 40W-os izzó fényénèl napi 14 órát dolgoznak, a gyártó gépsorokat meg már rég kifizette a hülye nyugat. Ezt fűszerezik az ottani céges adószabályok ès hipp-hopp létrejön a behozhatatlan versenyelőny.
És ez nem csak a szimes cuccok apró piacán igaz, nem vèletlenül remeg az összes nagy német autógyártó Kínától, védővámok nélkül 10 éven belül felfalják őket.
A Fanánál a helyben vègzett, humán alapú logisztikánál a legendásan dolgozóbarát német szabályok miatt óriási költségek keletkeznek, ès ennek ellenére se találsz lassan már törököt se éjszakai munkára…
-
dundi94
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék felétek, főként olyanokhoz akik Moza R5-öt használnak.
Gyári ES kormánnyal használom, szemezek egy ideje már a 305mm-es moddal, kérdésem az lenne hogy az FFB-n sokat gyengít a nagyobb kormány, vagy mik a tapasztalatok?Válaszotok előre is köszönöm!
-
oneal1
senior tag
ha már fanatec a téma!
nincs valakinek hozzájuk kuponja amit biztosan nem használna fel? én rendelnék
-
-Solt-
veterán
Szerintem a szponzorációs dolgaikkal lőttek mellé... indokolatlanul sok helyen ott van a logó, nagyobbra fújták magukat mint kellett volna. No meg gondolom fent is elhitték, hogy a bab is hús... az sem lepne meg, ha a Corsair üzlet azért nem jött volna össze, mert a vízfej nem akart távozni.
-
Moby
veterán
válasz
GalaHU
üzenetére
Szerintem ez a piac sokkal kisebb, mint amire a covid alapján belőtte ez a rengeteg gyártó. Ráadásul ez aztán olyan, hogy ha valakinek eladnak főleg egy jobb szettet, annak 10 évig nem lesz mint eladni. Ezt a covid felfutást beszopta sok technológiai gyártó, az élet most meg rendetvág. Nem ők az egyetlenek vélhetően, akik elhullanak majd ezen. Az asetek is tele volt ígértekekkel amikor megjelentek a színen, a fele meg sem valósult. Az fog megmaradni, aki nem vállalt semmivel túl nagy kockázatot, de annak sem lesz ez a szimulátor dolog feltétlenül az élete befektetése,
-
Moby
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
>mivel bérgyártanak, a gyártási költség is magas
Ez a marhaság itt már többedszer hangzik el, én meg gyártok itthon is, meg gyártatok kínában is, kínában gyártatni főleg elektronikát fele-harmada ár, mint itthon megcsináltatni (beleértve a saját gyártást), és a gyártási határidők is nagyjából ugyanígy alakulnak. Kínában gyártatni sokkal olcsóbb, gyorsabb, és az esetek túlnyomó többségében sokkal jobb minőséget állítanak elő, mint európában, de legalábbis sokkal jobbat mint MO-n. Szóval ez helyesen úgy hangzik, hogy mivel kínában bárgyártanak, a gyártási költésget legalább képesek alacsonyan tartani. -
GalaHU
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Hülyén hangzik, de valószínűleg túl olcsóak lettek. A R2R pakkokkal nagyon alacsony margint lőttek be, ès bár nagyon jól fogyott, nem tudtak belőle eleget eladni, vagy gyártási vagy logisztikai problémák miatt. Vagy ami mégprózaibb, túl ambíciózus volt a terv, túlbecsülték a targetált piaci szegmenst, a Covid ideje alatt felpörgő forgalom jobban csökkent mint ahogyan azt várták. A növekedést viszont hitelből oldották meg, némiképp pazarlóan mert az új irodaházra meg Thomas GT-s kalandjára nem volt feltétlenül szükség, aztán beindult a spirál. Gazdagon fűszerezve ellenséges felvásárlással is…
Az a poén, hogyha 50 Euróval drágábban adták volna akkor lett volna ennyi vásárlójuk, mert még úgy is baromi jó ajánlat lett volna. Mert a tömegeknek olcsó termék kell, nem a magas minőségű, de drága motyó. Általában jobb a sűrű fillér mint a ritka forint…
Ezt valószínűleg már sohasem tudjuk meg, pontos számokat/terveket úgyse osztanak meg.
Az viszont jól látszik, hogy sokkal bonyolultabb ez a piac mint kívülről látszik. De ha egy BBS, Recaro be tud dőlni, vagy picit korábbról a Nokia akkor minden megtörténhet.
-
zozika84
őstag
Kíváncsi leszek, hogy ez a Fanatec fiaskó mennyire kavarja fel - az egyébként sokszor irreálisan árazott- használtpiac állovizét
-
Lac-coo
őstag
válasz
blountex
üzenetére
Megrendeles van , csak úgy tunik profit nincs... az meg elég baj
De hát ez így nem is megy... Évekbe tellik egy szaros QR - t kihozni... Csináltak egy szerintem eladhatatlan bázist, ennyiért tuti bukás az új DD... mindneki könyörög, hogy kellene valami minőségi 300 -as GT kormany, mert manapság az elég kívánatos, minden cég ki is hozzá a magaet, a Fantec kihoz egy eladhatatlan méregdrága BMW - t.... Miért is lenne életképes ez a cég.... Megszokta , hogy egyedül van a piacon, ez a durva verseny ami most van ez ő számokra megoldhatatlan.... -
adrian360
őstag
válasz
blountex
üzenetére
Azért pénzügyileg ez nem olyan egyszerű, hogy eladnak egy R2R csomagot és akkor 400 euró haszon van és minden oké. Rengeteg a fejlesztési költség, mivel bérgyártanak, a gyártási költség is magas, hozzá jön hogy viszont nincs reseller hálózat, ezért a raktározás üzemeltetés költség magas, a garanciális problémák viszik a pénzt stb. Simán lehet hogy bizonyos termékek szigorúan nézve csak veszteséget termelnek, szóval az hogy látszólag fut a szekér, még semmit nem jelent.
-
blountex
senior tag
Régen nem tudom milyen volt a Fanatec kiszállítási ideje mondjuk úgy 10 évvel ezelőtt, de az elmúlt években sok lett a panasz rájuk.
Ennek ellenére, ahogy látom folyamatosan van megrendelésük.
A kérdés inkább az, hogy ha fut a szekér akkor hogy kerülhettek ilyen helyzetve?
Még is tele vannak pénzügyi nehézségekkel.
Valószínű ezért is késhetett sokat a QR2 de legalább kiadták. -
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo
üzenetére
Szerinted mennyi zsét fog látni a befektető, ha felszámolásra kerül a cég? Milyen vagyona lehet, amit elárverezve ki tudnák fizetni teljesen mondjuk csak az 1. helyen lévő hitelezőt? Gyártás nincs náluk, ki van szervezve kínába. Irodákat, raktárakat valszeg bérlik, max a szellemi knowhow-nak, patenteknek és a márkanévnek lehet értéke, de csődeljáráskor ezek nem sokat érnek, ezekből nehezen lesznek euró milliók. Hitelezőknek sem érdeke a totális beszántás.
Aki be akar fektetni, az most a csődvédelem miatt még jobb alkupoziba kerülhet. Te mikor vennél. vennél/szállnál be egy cégbe? Amikor csúcson van?
Persze az is lehet, hogy nem találnak befektetőt a csődvédelem végéig és a végén mennek majd a levesbe. De még messze nem tartunk itt.
-
válasz
Lac-coo
üzenetére
Én a jelen állapotot es nyilatkozatot elemeztem, vagy segítettem értelmezni.
Nyivlan ha valaki 1000 Ft al tartozik akkor ha nem adja meg lehet keménykedni aztán örülni ha sikerul kipopofzni belőle 500 at.
De ha 100 M euró ami kell akkor már senki se hülye annyira hogy 10 el beerje azonnal ha 10 év alatt amúgy a 100 is meglehet.De Mindenki azt lát ebbe amit szeretne. Te felszámolást és azt hogy örökre eltűnik. Tőlem aztán...
-
Lac-coo
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Jelenleg fizetésképtelen a cég. A hitelezők nem a céget akarják megmeneteni , hanem a pénzüket megkapni. Ha ez nem megy belátható módon ( eddig se ment ,sőt...) akkor felszámolják és gondolom eladják aprópénzért ,jelenleg ez van. Nem értem ez miért adna okot bármiféle bizalomra...Ha akkora jövője lenne a cégnek ,és olyan nagy fantázia lenne benne ,már megvették / betársultak volna.. egy jelölt volt, az is visszalépett....Nagy pénzt nem tennék én már erre a cégre....
-
Igaz nekem ez a szakmám, és külföldi cégről lévén szó ott nem szó szerint ez a szabályozás, de az EU jogharmonizáció miatt az elvek/ keretek/ főszabályok mégis ugyanazok.
Itt egy leírás arról mi a csőd és mi a felszámolás.
Aki izgul, nézze meg. A jövőbe nem látok, de ha felmerült, hogy a mai hírek miatt nincs már gari se, lehet jobb, ha elolvassa, aki emiatt aggódik.
Tényleg segítő szándékkal küldöm, hülye jogász vagyok akinek az élet gyakorlati oldala csupa kihívás. De ahogy én hülye lehetek felnőtt létemre mondjuk ahhoz hogy egy lyukat kell fúrni a falba, úgy a csőd meg a felszámolás is lehet idegen/ félreértheto annak aki meg olyat nem látott még előtte.
-
-Solt-
veterán
BF-nél majd átfordul ez a negatív hangulat...

-
-Rolika-
senior tag
Ps-hez még van a Logi Pro horror áron, ha az ember DD-t szeretne.
-
Phobion
addikt
válasz
JulesTS
üzenetére
Na most ezek után ha GT7-hez vennék DD set-et, akkor ennyi volt, mert egyedül a Fanatec készített DD kormányt a GT7-hez?
Persze olvastam itt nem sokkal feljebb, hogy a csődeljárás nem jelent azonnal game over-t.
szerk.: jobb most kivárni asszem', hátha lesz Moza PS5 support
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ja meg nem tudom idővel a sok fel le csatolással mit veszít anyagából, merevségéből ez a cucc.

Persze biztosan számít az is amit írsz, de hidd el hogy kifele húzás nélkül is vannak amik kilazulnak. Nekem volt többször is CSL DD-m, volt amivel nem volt ilyen gondom (más igen), volt ami kilazult bármit is csináltam, pedig én nem szkanderozok a kormánnyal, lazán tartom mindig. Hasonló okokból tudok gokartba is ülni bármennyit ameddig az emberek 10 perc alatt kifinganak.
. Azóta vettem tőlök egy két kieget, és minden teljesen flottul ment.
így állhat össze a képlet valószínűleg