- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
Miért ez a off cunami ami megy az nem felesleges időpocsékolás és önigazolás részedről is? Próbálod a másikra ráerőltetni a véleményed, de az a helyzet hogy ha úgy tartja kedvem leírom bárhol bármilyen témában a véleményem és sok vizet nem zavar ha te ezt nem érted, kulturáltan írtam. Az hogy neked ez nem tetszik mert azonosultál egy tárgyal vagy épp gyártóval azzal nem tudok mit kezdeni. Gondolom te csak és kizárólag olyan témákhoz szólsz hozzá amivel naprakész tapasztalatod van. Nyilván.
Egyébként van aktív Xiaomi a feleségemnek amin MIUI van és hát nem épp felhőtlen a kapcsolat, megy is rá hamarosan a PE ROM, biztos a véletlen műve.
MIUI 14 óta nem megy a VoLTE, befagy az app váltó, és néha eltűnnek a gyorskapcsolók, jah és egy csomószor előjön a képernyő közepén egy kis töltő téglalap. Ez így gondolom tok oké. Az előd Redmi se volt jobb. -
tomboy0013
veterán
Annyira nincs is mit érteni, minden ember más, van aki ilyen irányú véleményével azonosul annyira hogy muszáj folyton ott lennie és elmondani miért rossz szerinte a rendszer, te meg azt mondod el mennyire megfelel és elkezdtek élcelődni azokon akiknek akár megalapozott gondjuk is volt vele azért váltottak mint pl. én. Ez talán a jobb viselkedési forma ami megállja a helyét? Szerintem egyik sem jobb a másiktól.
-
tomboy0013
veterán
Gyenge multitask, folyton valami bug ami az alaphasználathoz kell, folyamatos értesítési gondok, egyre ritkuló frissítések, nagyon lassan javítják a bugokat ha már 1 éves elmúlt a telefon, de általában inkább újak jönnek a régiek helyére vagy mellé, nekem ez a tapasztalat. Szerettem volna szeretni de 3,5 év után elég lett belőle. Meg mióta a Google kitalálta a Monet engine-t, azóta dizájnban sem egységesek a MIUI és Google app-ok, egy tákolmánynak néz ki, iOS koppintással karöltve. Nem tetszik már egyáltalán. El lehet bagatellizálni mások gondjait de attól még vannak. Ez utóbbi inkább Bartezz2-nel szól. Engem nem érdekelt sose hogy kínai vagy sem, csak ne idegesitsen fel azzal, hogy folyton szívat valamivel. Nálam ilyen volt a MIUI, és ahogy látom a Facebook csoportot elég sokan vannak ezzel így.
-
tomboy0013
veterán
Akkor azért nem volt vele gondom mert ezek mind Google tárcsázót használó eszközök már a családban. Bár nem rémlik hogy a Poco F1-emnél lett volna ezzel probléma a MIUI tárcsázó esetén, pedig annál kezdtem anno a takarítást és első körben ment a Joyose is a levesbe, meg egy Redmi Note 4 és 5-nél is.
-
tomboy0013
veterán
Nyilván érdemes utánanézni miket törölget az ember, de az app-ok jó része törölhető, Joyose is ott volt a törölhető dolgok listáján, nem tudom ebből mi gond adódhat, jelenleg is 3 MIUI -s eszköz van családon belül amiről mindent takarítottam már jó rég. Kb csak Google alap app-ok maradtak, meg amire mindenképp szükség van a MIUI használathoz.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Barthezz2 #66 üzenetére
De van egy raklap bloatware amit nem látsz, meg app ami haszontalan. Én ezekkel kezdtem, ezek között van MiHealth, MIUI Analytics, Bugreport, Freeform, Hybrid accessory, Joyose, MSA meg ilyen sz*rságok amik a háttérben tevékenykednek, adatokat küldenek, stb.
Ha ezeket törli az ember akkor a reklámok is eltűnnek az olcsóbb telefonoknál, meg jó sok tárhely is felszabadul minden MIUI eszközön. -
tomboy0013
veterán
Nekem ne mondd, nekem is csak PE ROM-mal vált szerethetővé a Poco F2 Pro, szóval teljesen értem amit írsz . De egyébként ezzel a gyomlálgatással sem volt gond ameddig baromi jó ár -érték aránya volt a Xiaomi telefonoknak (valamit valamiért), azért egy 250-400 ezres telefon használatát én sem ezzel akarnám kezdeni. Többek közt a szopakodás miatt választottam a Pixel vonalat, egyszerű és nagyszerű, a PE ROM használat közben körvonalazódott hogy ez nekem jobban fekszik.
De nyilván mások vagyunk, van akinek nem nyűg se a reklám se a sok felesleges app. -
tomboy0013
veterán
Minden Xiaomi telefont gépre dugtam, ADB és minden felesleges app kuka, ezáltal soha egy reklám se jött, felszabadult 3-5GB a tárhelyból telefontól függően és ezzel probléma megoldva. Ehhez semmi root meg bootloader nyitás nem kell.
Inkább a bugok és a RAM kezelés volt a gáz de azok nagyon. -
tomboy0013
veterán
Amilyen sz*r híre van a MIUI-nak nem csoda hogy meglépik ezt, kb mint anno a Samsung a TouchWiz-zel.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette az új platformot, ami a Xiaomi 14-es szériával mutatkozik be.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Mozgásban a Crimson Desert
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest