- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
cami][us #229026 üzenetére
Tess:
Jogi és szerződéses háttér
1. “Death-in-service” klauzula (UK-ben gyakori jogi keret létezik rá)
Hasonló brit kluboknál megszokott, hogy a játékos szerződésében „death‑in‑service” pont szerepel, amely ilyen tragikus esetben automatikus kifizetést tesz lehetővé a közeli hozzátartozóknak. Ez a jogi háttér lehetővé teszi, hogy a Liverpool FC ne tegye meg kivétel nélkül ezt a lépést, hanem jogszerűen, szerződés alapján járjon el .2. Törvényes öröklés és adózás
A portugál–brit illetőségű Jota esetében az öröklés jogi háttere mindkét ország szabályait magában foglalhatja.
A brit jövedelmi adórendszer szerint a bérkifizetések adókötelesek, de elképzelhető, hogy a halál esetére szóló kifizetésekhez kedvezményes adózási elbírálás jár.
Örökösödési adó a fogyatékos családtagok esetében (pl. feleség) gyakran mentességben részesülhet, különösen ha a teljes összeg az erre jogosult személyhez kerül .3. Biztosítási ellátások
Ha Liverpool FC kötött biztosítást a játékosra „halál esetére”, annak megtérítése felül is hozzájöhet a bérfizetéshez, mint önálló kártalanítás .Jogi keretek
UK munkajog előírhatja a "haláleseti juttatás" kifizetését (death-in-service).
Biztosítási szerződés alapján további kompenzáció jön a családnak.
Öröklési törvények (UK + Portugália) a család elsődleges jogosultságát, valamint adómentességét biztosítják.Liverpool FC jogilag és szerződésileg vállalta, hogy kifizeti Diogo Jota teljes, még hátralévő szerződéses bérét (kb. 20 M GBP), valószínűleg death‑in‑service klauzula alapján. Ezen túlmenően biztosítási összegek, illetve adómentes öröklés is befolyásolhatja a végső kifizetés összegét és formáját.
-
-
válasz
cami][us #228636 üzenetére
múltkor egy bárányfelhő is elég volt
"qué pedazos de trolos que son los hijos de re mil putas."
-
paatrick
őstag
válasz
cami][us #213002 üzenetére
Ne is mondd, annyi 1 perces "híradót" hallottam az EB alatt hogy már érzem pusztulni az agyállományom (de már legalább értem hogy aki egész nap ezt nézi miért nem tud gondolkozni, egyszerűen nem kell neki minden a szájába van adva, a sok ismétléstől meg el is hiszi) Arról nem is beszélve hogy elvileg az M4 is közszolgálati tehát adjuk rá a végtelen pénzt az adóból és még így is tele van rakva reklámmal minden szünet
-
paatrick
őstag
válasz
cami][us #210801 üzenetére
Hát én vélek felfedezni némi párhuzamot.
A Barcelona akkor nyert 2 bajnokságot amikor a Real zsinórba húzta a 3 BL-t. Ez volt közvetlen Xavi lelépése után.
De azóta a Barca sehol nincs a BL-ben, hiába volt ott Messi még 6 évig a döntőbe se jutottak egyszer se.
Spanyol válogatott ugyanez, kiesett az agy a középpályáról és megállt a játék. -
Creative997
őstag
válasz
cami][us #210481 üzenetére
Ma? Az agyat gondolom
megedzettek a realos evek
Mas:
A stuttgarti klinikán sikeres műtéten esett át Varga Barnabás hétfőn délután. „A intézmény arcsérülésekre szakosodott orvosainak tájékoztatása szerint a beavatkozás komplikációmentes volt, így a Fradi támadója szerdán már el is hagyhatja a kórházat”
-
-
-
-
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
cami][us #207539 üzenetére
...neked lehet... de nekem: "baszki, ezt adják így meccs után végig???
...akkor se fogok rájuk szavazni
"
...tényleg ezt éreztetik velünk: we are liverpool... this means more...
mindjártsírokbasszameg
...nem kukába kell dobni az embert búcsúkor, hanem emberhez méltóan elköszönni... mennyire más az egész
-
Creative997
őstag
válasz
cami][us #207430 üzenetére
Az a poén, hogy nem poén Camavinga, egyik legjobb vétel, szerintem kapuskent is faszán ropkodne a labdákra
Wirtzet nem vágom még milyen. Guler meg baromi tehetséges, jó pontrugasban és cselezesben, de nem látom benne még azt az irányító szerepkort, inkább ő szeret támadni.Olvastam, hogy a puli klubrekordot jelentő 120M ajánlott Rodrygoert, amit Perez kapasbol elutasitott. Szerintem ez hiba volt, hacsak nem többet akar érte.
-
Creative997
őstag
válasz
cami][us #207381 üzenetére
Camavinga egy hatalmas teherbirasu szűrő, aki a pálya bármelyik pontján felbukkan, míg Kroos-Modric irányító (Kroos mondjuk mélyebbrol indul, többet fut) akik hiperpontos passzokkal operalnak. Én nem igazán látok még egy olyan játékost sem a realban, sem máshol, aki képes erre, mint ez a duó tett az elmúlt 10 évben. Ha mindkettő elmegy, azt nagyon meg fogja érezni a csapat (főleg Kroos)
-
atee_13
őstag
válasz
cami][us #206668 üzenetére
Lehet gólt jogosan és jogtalanul is elvenni. Vagy ugye gólszerzési helyzetet jogosan vagy jogtalanul megszüntetni.
Az, hogy mit kellett volna csinálni az edzőnek az nem a játékvezetés ismételteni kérdése. Pulsz ugye , ha bemegy és kiderül, hogy mégsem les (nyilván ez már utópia) Az edzői munka is más értékelésre kerül. És ez most részemről se pró se kontra tücsökre.
ÉS megismétlem. A probléma az, hogy nem is engedték a szokásos mederben lefolyni a történéseket, hanem az van, hogy ismét úgy avatkoznak be, hogy még csak véletlen se.
-
eldoble
aktív tag
válasz
cami][us #201483 üzenetére
Nem akarom védeni az edzőt egyáltalán (felőlem holnap nyugodtan elküldhetik), de most egy jobb, minőségibb csapattal találkoztak, aki még mind két meccsen összeszedett is volt (a másodikon még jobban), lehetett volna bárki az edző.
Ráadásul az Olimpiakosz még tudta volna ugyan ebben a minőségben fokozni a tempót, ha kellett volna, de nem kellett. -
BenHans
addikt
válasz
cami][us #171042 üzenetére
tisztán a labda megjátszására irányuló mozdulatsor, a következmény csak a véletlen egybeeséseknek köszönhető
Én pont azt utálom legjobban amikor olyan játékos dobálja magát aki amúgy szintén alattomos ilyen szempontból.#171021 Ringman: Szerintem azt várjátok tőle amit a kora miatt nem tud már olyan jól és szerintem ő soha nem volt toptop kapus, pedig emlékszem, hogy még Alissont is mögé sorolták pár helyen, szóval ő innen esett vissza kicsit, talán ezért látványosabb mint egy Neuer öregedés (pedig már ő is kezd olyan hülyeségeket csinálni mint anno kezdőként). Egy stabil jó kapus volt (mint pl Sirigu), kicsit megkopott így már a bravúr nem jön, nem tud olyan gyorsan leérni (pl első gól).
Az is igaz amit force mond, hogy nem is kell mindenre repülni mint a pózolós csikó kapusok, de nála az az igazság, hogy ő az esetek egy részénél már azért nem indul el mert nem is érne le. Szépen vissza kellett volna fokozni második kapussá, védhet a kupában, meg BL a Plzen ellen, és ha Onana megsérül, és ezért inkább a Mistert kérjétek számon, ne őt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan LEGO Star Wars 75211 - Birodalmi TIE Vadász (Imperial TIE Fighter)
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- DJI mini 3 pro + fly more kit + egyeb
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest