Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Folytatás itt: [link]
-
rudeee
senior tag
válasz
tomiee85
üzenetére
Ez igaz, de viszont könnyen lehet, hogy a 3800+ Windsor, tuningal is csak 2500Mhz körül teljesít.
A 4000+ Brisbane viszi a 3000mhz-et is.
Persze ha nem szeretnél tuningolni, és csak a dual-core megléte és alapteljesítménye számít, akkor válaszd az olcsóbb 90nm-es Windsor magos X2-t. -
azbest
félisten
X2 3600+ Brisbane overlock [link]
-
szacsee
nagyúr
Az új X2-es topikot nyitó Moderátort megkérném olvassa el az 5008-as hozzászólást!
Segítségét előre köszönöm!
-
rudeee
senior tag
Szerintetek egy Abit KN9-S lapba és egy 4000+ Brisbane mellé jó választás lenne 2*1GB Kingmax Mars DDR2 800Mhz-es memória?
Még annyi érdekelne, hogy a kingmaxnál 800Mhz-es modulban csak a Mars nevet viselő változat van, vagy létezik más is?
Azért kérdezem, mert valamelyik árlistában ott van, hogy Mars, valamelyiken meg nincsen, de mindenhol DDR2 800Mhz van írva.
Jól sejtem hogy a memó BGA tokozású?
Köszi a válaszokat! -
SiDan
tag
Sziasztok! Na akkor most itt is megkérdezem, s a végén a kettőt majd összevetem:
Szerintetek egy x2 3600+ játékokban nyújt olyan teljesítményt, mint egy P4 3.2GHz (640)? (vagy inkább egy x2 3800+ot vegyek?) -
szacsee
nagyúr
Akkor neked itt van egy másik:[link]
Szerk:
Az új topikot nyitó Moderátort ha megkérhetném tegye bele az első hozzászólásba ezt a két linket:
Mindkettő Amd órajel és mem clock generátor:
DDR1 és DDR2-höz: http://files-upload.com/168815/AMD_orajel.xls.html
DDR2-höz (jobban konfigurélható): http://files-upload.com/files/168668/memclkcalculator.xls
Segítség a kezdő tuningosoknak!
Köszönöm!
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
Majdnem jól számol.
FSB236 és DDR333-at beálltva 5-ös szorzóhoz nálam everest szerint CPU/6 tartozik és így a memó órajele 196,7MHz.
Míg a táblázatot kitöltve (nemértem miért 1600-ból kell osztogatni és miért nem lehet egyből beírni a beállított értéket, így pedig 333-at és 667-et nem lehet beírni) FSBnek 236 Memclkhoz 333-at beírva az 5-ös prociszorzónál 7-es mem osztót számol és így a kapott órajel is hibás.
Közben kicsit számolgattam miért is lehet ez a probléma. A memó visszaosztás számítása miatt lehet, mivel 333/400 nemegészen egyenlő 5/6-al. viszont 333.3333333333333333333333333/400 már közel igen. Ill. itt is azért még a helyiérték korrekciót is figyelembe kéne venni, mert ugye egy kapott 6.00000000000000000006-os értéket már nem biztos hogy 7-re kell kerekíteni.
Na mindegy Én ennyire jutottam. (939 DDR1 a konfigom) -
tomiee85
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
alapvetően 1gigával akarom használni csak....
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tomiee85
üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor egyben veszel 1GB 800-ast.
Samsungban már 11e Ft az Aqua-ban, de Kingmax is 14 körül van a Depon.
A 667-et csak azért vettem, mert kb. 5 ezerrel drágább volt a 800-as, s nem volt pénz már arra.
Hagyd a dual channelt, majd később lesz, ha veszel még egy gigát bele. -
tomiee85
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
látom te is ddr2 667-et használsz...elég az vagy kompromisszumokkal csak? (2x512 12000ft ért kingston)
THX -
tomiee85
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
akkor 15e ért veszek áfamentesen 3800+-t asszem...
Köszi a tanácsokat -
tomiee85
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Bocs hogy ilyen vitát generáltam....

maradok szerintem a régi mellett mert nem adok ki 7e-el többet vagy nem várok a bizonytalan ideig....max eladom a 90nanósat és veszek egy brisbane-t fél év múlva... -
szacsee
nagyúr
Most épp a háttérben Tomboy1986 és Herr Z több oldalas tesztekkel alátámasztott cikkeit írják, hogy bebizonyítsák igazukat - Knézy Jenő

Szerk:Hajrá Brisbane!
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
volt tamáséknak pár olyan húzása/cikke amivel eléggé lejáratta magát, illetve sok esetben felmerült kisebb bunda gyanúja is
miután fizetett x gyártó hogy első legyen a tesztben már simán hirdeti hogy milyen faca a cucca...
xbitlabs, anandtech, ocworkbench, meg még 2-3 oldal ami hitelesnek nevezhető sztem -
TomBoy1986
veterán
-
Csapi007
veterán
Olyan vicces ahogy ''veszekedtek''.

-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Az alap gond az hogy te olyan forrásra hivatkozol amelynek szakmai valósága nemigazán van
lásd tomshardware, és pl chip magazin
de sztem ne erőltessük tovább ezt a témát
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Egyébként az engem nagyon érdekelne, hogy te például minden szót el szoktál olvasni?
például ebből neked az jön le, hogy az én véleményem közöltem?
''Nem bántásból de a cikk nem azt mondja hogy ne vedd meg. Hanem azt, hogy abból a hiszemből egyelőre ne vedd meg, hogy majd többet tudsz kihozni belőle.
Ez a cikk január 8.-ai
Akkor még nem volt eléggé bejáratott a gy.tech., hogy még magasabb értékeket elérjen. Csak erre hívja fel a figyelmet. Nem azt mondja, hogy rosszabb, mint volt a 90-es. Egy frászt.
''
[Szerkesztve]
Vagy ezt:
''ég mindig nem vagyunk egy hullámhosszon.
A cikk januári. Kipróbálták annál a példánynál és 3GHz-n ment. Ebből vonták azt le, hogy még nem eléggé bejáratott a gy.tech. így még nem tud tuningban többet.
Azt is írták, hogy ez idővel javulni fog.
Egy szóval nem említettem 2x1MB-ost. Nem is érdekel. Én már vettem, ez lesz még jövőre is.
De érted amit írtam?
Hozzáteszem, hogy én nem vágtam ki semmit, sőt mégcsak nem is idéztem.''
Mert ha ebből a kettőből az jön le neked, hogy én azt mondom, hogy ne vegyél 65nm-est, akkor az meredek.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Ezt Herr Z még mindig nem fogta fel, s győzköd itt engem arról amit tudok.
![[kép] [kép]](http://forum.hwsw.hu/html/emoticons/icon_ohmygod.gif)
-
TomBoy1986
veterán
Teljes egészében igazad van. De sehol nem állítottam mást. Mindig csak azt a nyomorult cikket magyaráztam, hogy miről szól, s ti meg úgy vettétek, hogy ez az én véleményem.
Nem is olyan régi Zoli329-el is volt erről eszmecserém, s ott én is a Brisbane magost javasoltam.
Nekem édesmindegy, hogy mit vesz. Egyáltalán nem volt köztünk nézetkülönbség, csak én azt akartam elmondani, hogy a cikk mit mondott. Ezt Herr Z még mindig nem fogta fel, s győzköd itt engem arról amit tudok. -
éN79
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nem vagy rossz, csupán személy szerint az irányába agitálok, hogy a cikk ill. ami számomra ebből az egész ''eszmecseréből'' sugárzott az az, hogy a Brisbane magos procik kvázi nem jobbak mint a Windsorok. Ami mondjuk akár még mindegy is lehetne, de ha a tuningot nézzük, akkor a (''végsebesség'' nagyságától eltekintve, azaz hogy a Brisbane-ek se nagyon mennek 3.2GHz-t) a 65 nm-es procik bizony olcsóbb (lényegesen) darabjai sokkal jobban mennek, mint a hosonló tudásra képes, csakhogy lényegesen drágább Windsorok.
Részemről ennyi a nézeteltérés gyökere, azaz hogy túlhajtás szempontjából a kb. 3 GHz-es amúgy sem alacsony sebbességet megcélozva sokkal de sokkal jobb alternatíva egy Brisbane, mint egy Windsor. -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
''Egy szóval nem említettem 2x1MB-ost. Nem is érdekel. Én már vettem, ez lesz még jövőre is.''
Mégjobb
2x512-es 90nm-es kb 1000-ből 1 tud 3GHz-et....
innentől kezdve ez az egész vita totálisan hülyeség....mint az eddigiek is -
szacsee
nagyúr
Emberek Mem Clock Calkulator feltöltve!
Letölthető[link]
(pár másodperc után középen visszaszámol, majd megjelenik a download gomb)
Vigyétek!
Kiszámítja adott ''FSB'' mellett, hogy milyen szorzóval mennyi az órajel és mennyin megy a memó és milyen osztót generál a proci (CPU/MEM)
Mem clk mezőben a memória órajelét úgy kell megadni, hogy a felső mezőben 1600/ után írd be a megfelelő számot. pl 1600/2=800 1600/3= 533 stb.
Tom1986 nézd meg, ez egyszerűbb mint fejszámolni!
Már pár embernek elküldtem mailben, de a szorzó, osztó mindig felmerül, ez egyszerüsíti a dolgotok. Itt találtam a PH-n az ő (nem tom ki dobta fel) szellemi tulajdona.
Használjátok.
Tuningolóknak kötlező!

[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Egyébként most nagyon szeretném tudni, hogy én miért vagyok rossz, mert nem nagyon vágom. Én csak azt pontosítottam, ami ki lett emelve.
-
TomBoy1986
veterán
Még mindig nem vagyunk egy hullámhosszon.
A cikk januári. Kipróbálták annál a példánynál és 3GHz-n ment. Ebből vonták azt le, hogy még nem eléggé bejáratott a gy.tech. így még nem tud tuningban többet.
Azt is írták, hogy ez idővel javulni fog.
Egy szóval nem említettem 2x1MB-ost. Nem is érdekel. Én már vettem, ez lesz még jövőre is.
De érted amit írtam?
Hozzáteszem, hogy én nem vágtam ki semmit, sőt mégcsak nem is idéztem. -
éN79
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
A CoolerMaster gyártja a Hyper TX-et: ez most szvsz a legjobb ár/teljesítmény/halkság(!) arányú hűtő, kb. 5-5.5K, az Arctic Cooling meg a Freezer Pro-t: ami meg a Hyper TX megjelenéséig rendelkezett a fenti jelzőkkel.

HERR Z: ezt mondom én is, össze se hasonlítható az áruk azoknak a prociknak amik Windsorként képesek erre, és pl. a 4000+-nak. Egyáltalán nem mindegy, még a nagyobb L2 cache figyelembevételével se.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
nem bántásból de amit idéztél/kivágtál abba kb ez volt.....hogy ne vedd meg
amúgy miért nem lehetne többet kihozni belőle?
hol kapsz 2x1mb-os procit annyiért amennyiért 65nm-es van?ha találsz szólj, vennék párat -
éN79
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
(valóban nem olvastam végig a cikket, hanem abból a cikkben említett következtetésből indultam ki, amit írtál
) -
-
TomBoy1986
veterán
Nem bántásból de a cikk nem azt mondja hogy ne vedd meg. Hanem azt, hogy abból a hiszemből egyelőre ne vedd meg, hogy majd többet tudsz kihozni belőle.
Ez a cikk január 8.-ai
Akkor még nem volt eléggé bejáratott a gy.tech., hogy még magasabb értékeket elérjen. Csak erre hívja fel a figyelmet. Nem azt mondja, hogy rosszabb, mint volt a 90-es. Egy frászt.
[link]
Ez a teljes cikk, ha esetleg érdekel. Szerintem nem rossz, de ott is az volt, hogy egy példányból vontak le következtetést az egészre, ami meg hiba. Viszont nyilván nem áll módukban mindet kipróbálni
-
Még nem húztam a procimat és egy ideig nem is tervezem (ha húzom, akkor veszek majd egy jobb hűtőt), de ameddig alapon megy, addig érdemes egy X2 5000+-hoz beszerelni? Jól tudná hűteni? Sokat játszok rajta és főleg nyáron fogok, ezért nem tudom.
sakto: Nagyon hangos, vagy még tűrhető? -
éN79
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Max az, hogy a 3GHz-et megütő Windsorok azon példányai, amik képesek a 3GHz megfutására kvázi beszerezhetetlenek (pl a 4000+ os Windsor) vagy többszöröséért beszerezhetők a gyári magasabb számozásból kifolyólag, mint a 3GHz megfutására kevesebb fesszel (és még mindíg tartom, hogy eddig jóval nagyobb arányban) képes és mondhatni olcsó 65 nm-es Brisbane, amit a cikk nem javasolt.

Nekem nyolc, hogy valaki a 3GHz környékét 45K-s vagy drágább procival éri el, vagy egy a cikkben nem ajánlott 22-25K-s procival.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
És ennek mi mond ellent ott?
Egyébként én is szívesebben vettem volna 65nm-est.
Csak nem volt. De a tuning meg nagyon annak kell, aki tömörít, konvertál, videót vág, vagy éppen csak sokkal erősebb videókártyája van, mint processzora.
Ez sajnos rám nem áll fenn, sőt szerintem a nagytöbbségre sem. Márpedig játékok alatt FPS-ben bizony annak ellenére, hogy 20%-ot húztam a procin 5%-kal sem lett több az érték.
Ez engem egyelőre le is állított erről a témáról addig, míg nem lesz jobb a kártya. Persze élvezetes dolog megnézni, hogy mit tudok kihozni a cuccból. De nekem ennél nem jelent egyelőre többet.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Volt egy ami ment annyit nem csak cpu-z erejéig
igaz nem 1.35V-tal.....
de még mindig tartom azt hogy felesleges tamásék hülyeségével dobálózni mert:
-tesztoldalak néha véletlenül jobb procit kapnak mint amit te megveszel
-a 2x1mb caches procik amik tényleg képesek voltak 3ghz-re simaliba mostmár csak 5x00+-ként lehet megvenni,ami nem olcsó
-a 3800+/4200+/4600+ még mindig hurkagyurka a 65nm mellett lásd pl a tiedet is -
Sziasztok!
Elromlott a processzorhűtőm és barátom odaadja az ő X2-eséhez adott gyári processzorhűtőt. Nekem nem volt hozzá, mert én OEM-eset vettem annak idején. Valaki tud véleményt mondani, hogy mennyire érdemes ezt használni, vagy hogy milyen mértékben hűt? -
tomiee85
senior tag
Gondolom nem árulod el te honnan szerzed őket....
-
tomiee85
senior tag
akkor mégiscsak érdemes várnom még hátha elöbb utóbb a nagyker-ek is kezdik árulni...
-
éN79
addikt
válasz
tomiee85
üzenetére
Na igen. Ez egy információ.
Ellenben megnézném, hogy a 90 nm-es 3800-as v 4200-es procik (ez áll ugyebár legközelebb alapsebesség terén a 2100-es MHz-es 4000+ hoz) kihozatalához képest milyen arányban álltak azok a darabok, amik 3GHz-t értek el. Van egy olyan ''sejtésem'', hogy egyáltalán nem volt mindennapos, inkább szerencse kellett hozzá, hogy egy-egy kiemelkedőt kifogjon az ember, míg a 4000-esek eddig legalábbis úgy néz ki, nagyon nagy átlagban elérik a 3GHz-et, akár stabilan is!!! -
HERR Z
veterán
válasz
tomiee85
üzenetére
ez nem igaz hogy csak 3ghz-ig húzhatók...bőven mennek már most is többet
a jobb kifejezés az ahogy átlagban 2.9-2.95GHz-ig mind megy, míg 90nm-nél ez a szám valahol 2600-2650-nél van....természetesen mind2 szériának vannak jobb és roszabb darabjai is...
tomásék meg.........na mind1 -
TomBoy1986
veterán
-
tomiee85
senior tag
Túlhajtás szempontjából az új processzor nem jobb, mint a 90 nm-es termékek, csak 3.0 GHz-ig tuningolhatóak. Ez véleményünk szerint változni fog, ahogy az AMD finomítja a gyártási eljárását, és legalább 3.2 GHz-ig hajthatóak lesznek az Athlon 64 X2 processzorok a közeljövőben. Viszont amíg erről nem hallotok vagy olvastok az Interneten, addig nem ajánljuk a Brisbane-re váltást, ha tuningolni akarunk később.
Idézet tomshardware-ről
[Szerkesztve] -
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
T-2 nap és megérkezik a 4000+ os X2 -m. Várja egy Abit NF-M2 Köszönet érte éN79 kollégának
Konkrét teljesítmény adatokkal a hét közepe vége felé jelentkezem. Bár lehet sok újat nem tudok mondani 
-
tomiee85
senior tag
és brisbane-ek sokkal jobban húzhatók? nem zavar be nagyon a nem egész szorzó?
-
éN79
addikt
válasz
tomiee85
üzenetére
Ebben az esetben viszont erősen ajánlott a ''drágább'' és valószínüleg más forrásból beszerezhető 4000+.
3600-as van az aqua-ban, a birdpc-ben, 4000+os meg 22K környékén itt a PH!-n beszerezhető HERR Z-nél (akár pretested változatban is), Brekk-nél, Bandit-nál.
4000+ os 25K-ért van pl. a users-ben.
[Szerkesztve] -
flegos
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nem tudom, hogyan es mennyit lehetne még kicsikarni a 4600+-bol, elég sok mindent megpróbáltam
Lehet ez is egy antituning, velem együtt 
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tomiee85
üzenetére
200MHz
És kb. a végében is ennyire számíthatsz, ha átlagosan szerencsés vagy.
Mint látod másnak más a véleménye, én az enyémet közöltem. Annyi bizonyos, hogy órajelet emelni lehet, cache-t belerakni nem.
Ez szerintem egy fontos szempont.
A Brisbane magosakban, ha jól tudom egységesen 2x512KB cache van.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
tomiee85
üzenetére
Ha komoly tuningot akarsz akkor inkább 65 nm-es 4000-es, (22-23K környékén van), ha nem annyira fontos az extrém tuning, és megelégszel a kiváló alapteljesítménnyel is, akkor bármelyik az általad leírtak közül bőven jó választás. Mellesleg a 65 nm-es 3600 is 17K magasságban van boltokban, az is elég jól megyeget, bár szvsz nem annyira jól a kisebb prociszorzónak ''köszönhetően'' mint a 4000-es.
De szigoruan a kérdésedre válaszolva: az általad közölt árak alapján egyértelműen a legolcsóbb, azaz a 3600-as az amelyik a leginkább megéri ár/érték arányban.
TomBoy 1986 válaszára reagálva: a kisebb cacheből fakadó különbség elhanyagolható, kivéve a tömörítést és a kódolást, ott valóban ''lassabbak'' a kisebb L2-vel rendelkező procik, de nem rettenet ott sem az eltérés, csak éppen nem 1-3%.
mod után: akkor az a kisebb cache-el rendelkező típus, de ha nem akarod agyon tuningolni, az is elég lehet bármire, lásd a PH!-s 3600-as tesztet.
[Szerkesztve] -
tomiee85
senior tag
Hello....
Eddig türelmesen vártam az árcsökkentés hatására meg hogy 65nm-es az új nemzedék.....
Meguntam....
Szerintetek megéri még a 90 nanósat vennni?
Melyiket? x2 3600+ 13600
x2 3800+ 15500
x2 4200+ 19800
Melyik éri meg a legjobban ár-érték arányban? -
AtHoS
nagyúr
Everestben nézegettem a procim Tuningos órajeleit, miközben futott pár program a háttérben és felfigyeltem a következő dologra.
Mikor a CnQ lekapcsolja a procit, akkor nálam magasabb órajelen futnak a memók, mint mikor a Tuningolt állapotban működik a proci.
Kicsit utánaszámolgattam (ill. hagytam az excel-t, hogy megtegye ezt automatikusan helyettem
) és a következő eredményeket kaptam:![[kép] [kép]](http://sohta.uw.hu/CnQ_tuning.png)
a besárgított sorok mindössze azért vannak, mert az everestben konkrétan ezeket az értékeket láttam/tudtam leolvasni
Ezekszerint a memórajelet nem csak a tuningolt állapothoz kell kalkulálni, hanem az energiatakarékos üzemmódhoz is. Persze nem árt tudni ugye hozzá a Memó maximálisan bírt órajelét.
Naszóval akkor ezért kell óvatosan bánni a CnQ-val, ha Tuningol is az ember, mert ha ezt figyelmenkívül hagyjuk, akkor beleszaladhatunk néminemű problémába. -
flegos
senior tag
Udv!
Hátt töbszöri nekifutásra, különféle próbálkozások közepette, elertem a proci maximumát legalább is azt hiszem, az általam ismert technikák beállitások során 2640MHz a vége az X2 4600+-nak.
Nem nagy eredmény de legalabb megismerkedtem valamelyest a tuning rejtelmeivel. köszönöm mindenkinek a tippeket ötleteket, segítséget. Ha meglesz a 6000+-om újra nekifutok megnezzük azzal mire jutok
A 6000+-ososkról lehet tudni melyik a tuningbarát?
Ha van még ötletetek akkor ne kiméljetek
Udv a társaságot!
-
sNORh
addikt
Hangos búgó xar..

-
rollins
őstag
Tényleg az X2 dobozos hűtője milyen, hőfok, o.c., zaj szempontjából?
-
flegos
senior tag
Üdv emberek!
Egy kicsit bütyköltem a gépet a minap, minden ok raktam, kulon léghütést a RAM-okra is igy most hidegek
Csak 1 gondom van az északi vagy a déli hid nem tom melyik melyik 
kicsit melegnem talalom 2640MHz-n, mi lehet a probléma van valami ötletetek?
köszi -
Lacza
senior tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Köszi, akkor egy strigula az AMD mellé

-
mr.saint
tag
Sziasztok egy kérdésem lenne 939-es a8ne asus lapom van.Kétmagos procit szeretnék bele venni a kérdés érdemes-e,ha igen akkor milyet?Elöre ie köszönöm a tanácsokat.Most egy 3200-as van benne.

-
Annyira nem a tuning az elsődleges, de nem árt ha tud vmit a kicsike... Azt azért kifelejtettem, hogy AM2es foglalatú lenne a dolog... igazából a 4200+ és a 4600+-al szemzgettem de ezek 90nm-esek ugye?
Amúgy Kingmax Mars-ról mik a vélemények? 1GB 800MHz-es
ja és a dobozos X2esek gyári hűtőjéről vélemények?
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
nézz szét neten van bőven
elég eccerű amúgy
integráltnál lényegében mindent a proci számol
külön hangkarinál meg nem kell proci a számoláshoz....
de ha lesz fölös időm túrok egy tesztet...bár az elsimert chip magazinban nincs ilyen teszt?
-
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az X2-es professzorok közül a memóriavezérélés melyik modellnél támogatja a 800as DDR II-es RAMokat? Kérdezem ezt azért mert itt ->[link] látható hogy a 4200+osnak megfelelő csak a 667eseket támogatja...
Szeretnék a közeljövőben és is az X2 táborhoz csatlakozni és 20-25k közötti processzorok között nézelődöm... itt az X2 4200+, és az X2 4600+ jöhet szóba... és mire kell figyelni, meg ilyenek (értem ezalatt a gyártási csíkszélességet és az EE szériát) -
TomBoy1986
veterán
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
LOL
-
TomBoy1986
veterán
Ezt linkeld be a kedvemért. Nem emlékeztem, hogy hol volt a cikk.
De asszem ez volt az. Csak nem találtam.
Hiszek ennek, meg neked is.
Egyébként meg ne nagyon nézd le a CHIP-et. Ha hiteltelen lenne, akkor nem lenne kb. 15 éve jelen a piacon. Nyugodt lehetsz, hogy elismert szaklap.
Már megvan. Nem kell a link.
Viszont azt hozzáteszem, hogy nem különösebben hat meg a dolog, mivel a procinak így is rengeteg ideje van. Sőt...
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Chip magazin.....

mértnem gamestart idézel, már csak az lenne jobb
Láss csodát, ha elhiszed elhhiszed ha nem nem
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/lap/am2_so_4/results/sndcpu.png)
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/lap/965_shootout2/results/sndhl2.png)
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/lap/965_shootout2/results/sndfear.png)
Amúgy a 883-nál a 882D és a 885 is jobb hangminőséget nézve -
szacsee
nagyúr
Attól függ mire használnád.
Ha server lenne belőle, akkor homemade-nak jó az a mi van, ha más szegmensbe kellene, akkor socket F-re lenne érdemes váltanod.
Otthoni alkalmazások miatt (játék, grabb, stb) nem éri meg szerintem.
Inkább várd meg a K8L-t, de a 2x1M cache egy darabig bőven elég.
Sok alkalmazás a speed-et honorálja jobban, akkor meg érdemes várnod, ha nem elég ami van. -
ToxLee
őstag
Az én procimat érdemes opteronra cserélni?
-
TomBoy1986
veterán
Sajnos nem tudom belinkelni, mivel valószínűleg CHIP-beli tesztről vagyon szó.
A lényege, hogy ezek a maiak már nem fogyasztják ily mértékben a processzort.
De sajnos most nem tudom ezt így alátámasztani, ha elhiszed, akkor elhiszed, ha nem, akkor nem.
Nekem 2 gépben üzemel integrált hangkártya, JetAudioval hallgatok zenét, s kijelenthetem, hogy vírusirtó+tűzfal+zenehallgatás+StrongDC együtt nem terheli le se az X2-met, se a 915-öt 20%-ra.
De a biztonság kedvéért le fogom mérni.
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ugyanezen teszt alapján mondtam a 883-ast, mert ott is ajánlották. Mind CPU-usage, mind pedig hangminőség szempontjából.
[Szerkesztve] -
sNORh
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Hát köszi szépen mindent TomBoy1986 és Richter36 úgysemnagyon fogomén tuningolgatni csak viszont eztsemtudtam hogy 2,4-en megy alapon ez nekem bővenelégsztem..
És a Hűtő aztmeg köszi az eredményeket akkor emgveszem
Nah köszi nektek.. tudtam hogy itt jókezekben vagyok

-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
''Aztán meg (nem ismerem konkrétan a lapod), de ha HD Audio van rajta, akkor bizony felesleges a külső hangkártya. (feltéve, hogy pl. 883-as chip van rajta - ami integráltban manapság az egyik legjobb minőség)''
Azért nagyon nem mindegy hogy 2% a cpu terhelés vagy 20 köszönhetően drága szeretett realteknek -
TomBoy1986
veterán
Erre egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy nagyot.
Kezdve a Shader Modell 3.0-val, mert bár azt mondják egyesek, hogy nem észrevehető, de akkor ajánlom figyelmükbe a Carbon nézzék meg SM2 és SM3 alatt. Főleg a néni a versenyek elején, amikor futkározik. Ott nagyon látni.
Aztán meg (nem ismerem konkrétan a lapod), de ha HD Audio van rajta, akkor bizony felesleges a külső hangkártya. (feltéve, hogy pl. 883-as chip van rajta - ami integráltban manapság az egyik legjobb minőség)
Azt fogod észrevenni, hogy:
Minden játék max quality környékén megy akadozás nélkül. Én is ezt vettem észre januárban. A másik pedig, hogy nyugodtan lehetsz játék közben neten, s meg se fog látszódni, ha mellette fut egy vírusirtó, meg DC, meg torrent.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).ezért zavar engem...

Lehet ez is egy antituning, velem együtt