Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Még valami ezt most találtam más hozzászólótól még mielőtt támadás ér
Tehát idézet ''1 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 -em van 3000+@2250Mhz venice e6, 2x512@208 DDR ST, 350es Chieftec tappal''
Ezek szerint csak lehet tuningolni.
Ugy látszik még is csak én olvastam utánna......nem értem -
Joco
aktív tag
Az az nforce3 150es chipsetre vonatkozik, azok kb. 1-1,5 évvel ezelötti lapok.
Egyébként a legegyszerűbb, ha leszeded ezt [link] és akkor látod, hogy mennyin megy a pci. Húzd meg egy picit (százalékosan, hogy ne bántson biztosan semmit) aztán ellenőrizd le a programmal. De egész biztos, hogy fix órajelen jár a pci -
rob210
nagyúr
GigaByte GA-K8N51GMF-9 alaplap
Processzortokozás:
Socket 939
Chipkészlet:
nVidia GeForce
Gyártó:
GigaByte
Termék specifikáció:
Processor
1. Socket 939 supports AMD Athlon64 X2/ 64 FX/ 64
Chipset
1. NVIDIA® GeForce™ 6100 and NVIDIA nForce™ 430
2. Super I/O: Winbond W83627 chip
3. Integrated peripherals
1. VIA VT 6307 IEEE1394 controller
2. CICADA VSC 8201 Gigabit LAN PHY chip
3. Realtek ALC880 Audio Codec
Memory
1. Type: Dual channel DDR400/ 333/ 266 -184pin
2. Max capacity: Up to 4GB by 4 DIMM slots
Internal I/O Connectors
1. 4 X Serial ATA 3Gb/s connectors
2. 2 x UDMA ATA 133/100/66 Bus Master IDE connectors
3. 1 x FDD connector
4. 2 x USB 2.0/1.1 connectors (supports 4 ports)
5. 1 x IEEE 1394 connector (supports 1 port)
6. 2 x cooling fan pin headers
7. S/P DIF in/out connector
8. CD in connector
9. 1 x Com port connector
Expansion Slots
1. 1 x PCI-Express X16 slot
2. 1 x PCI-Express X1 slot
3. 2 x PCI slots (PCI 2.3 compliant)
Rear Panel I/O
1. PS/2 Keyboard/ Mouse
2. 1 x VGA port
3. 1 x LPT port
4. 4 x USB 2.0/1.1 ports
5. 1 x RJ45 port
6. 1 x IEEE1394 port
7. Audio (4 x Line-out/ 1 x Line-in/ 1 x MIC) connectors
CPU/AGP/DIMM setting
1. CPU HT/ Vcore Voltage adjustable via BIOS
2. PCI-ExpessX16 Clock adjustable via BIOS
Power
1. ATX power connector and ATX 12V connector
Form Factor
1. Micro-ATX form factor
2. 24.4 x 24.4 cm
H/W Monitoring
1. System health status auto-detect and report by BIOS
2. Hardware detecting and reporting for case open, CPU voltage, and fan speed
BIOS
1. 4M bit flash ROM, Award BIOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EZT A BIOST IGEN IS LEHET TUNINGOLNI ÉS LE LEHET RÖGZÍTENI!!!
Other Features
1. NVIDIA Firewall
2. NVIDIA RAID 0,1,0+1,5
3. Norton Internet Security
4. Download Center
5. Xpress Installation
6. Xpress Recovery
ÖSSZEFOGLALVA:
Tessék szépen lecserélni a chipsethűtőt.
ÉS tuningolni mert az alaplap ezzel a biossal képes a tuningra. -
őstag
őstag
Lényegében Joco válaszolt
Itt nem FSB, hanem external clock van. Ez alapból 200Mhz, ebből lesz a proci a ram és a HT órajel is. Az utóbbi kettőre is tekintettel kell lenni ha emeled az external clockot. Viszont a PCI-E frekit rögzíted fix 100-on. Tehát olyan gond nincs amit kérdeztél.
Mennyire régebben gondolod? Mert pl az nforce2 -nél is lehetet már fixálni az AGP/PCI órajelet. -
Joco
aktív tag
Pár régi nforce3-mas lap kivételével igaz. Ott még a régi módszerhez hasonlóan leosztással müködtek a perifériák, az újabbaknál más fix pci, pci-e frekiket tudsz beállítani(ezt viszont külön bios beállítással tudod megtenni, van olyan lap ahol a cpu-hoz rögzített érték a def. és van ahol a független).
-
kean83
tag
Szia!
Hasonló cipőben járunk, nekem is ugyanilyen proci van. Nekem most 2700on ketyeg, stabilan, de azért egy jó hűtés elkerülhetetlen, léghűtéssel nem is merném ilyen magasra húzni.
szóval:
FSB: 300on alap 9es szorzóval, 3xos HT szorzóval, ami így 900 a proci meg 2700
mem: 2/1,33 arány, így 200MHz, ami DDRbe 400, tehát azt nem tuningolom, mert nem is bírja. Van finomhangolása is a memóriának, de ahhoz nem értek, túl sok a szám és a mozaikszó
AGP/PCI-e: nem érdemes húzni, inkább külön progival húzd, esetleg a feszültséget állíthatod kicsit feljebb, de azzal csínján, mert nagyon termeli a hőtm nekem gyári hűtéssel tuning nélkül volt 90 fölött is.
A proci feszültségét is óvatosan kell állítani, mert négyzetesen emelkedik a hőtermelés, nem lineárisan, egy tized fok emelésével 2fokot ment feljebb azal és 4et a használatban lévő proci hőmérséklete, de léghűtéssel nem ilyen kicsi az eltérés, köszönet a levegő alacsony fajhőjének, ami nem tud mit kezdeni annyi hővel. Borda ide vagy oda, akkor se vezeti el gyorsan a hőt, legyen bármilyen drága a hűtő. A víz meg kis helyen elfér, csendes és nagy a fajhője, így nem kell hatalmas borda a proci és a közvetítő közeg közeé
Gyorsan kikupálódtam, jobban féltem ettől, mint amilyen valójában, pár óra alatt meg lehet érteni az egészet, hogy mi mire való -
LordX
veterán
Van az alapórajel, alapból 200MHz minden K8-asban. Ebből származik minden más.
Proci órajel = alapórajel * szorzó. Ezt a szorzót állítja a CnQ lefelé, ha épp úgy gondolja. A S939-es 3000+-nál a szorzó 9. Felfelé csak FX-ekben lehet állítani
HT órajel = alapórajel * szorzó. S939-ben ez 5x default, S754-ben 4x.
Mem órajel = proci órajel / osztó. Az osztó állítható.
A PCI/PCIe a chipset dolga. Minden modern chipsetben fix szorzós, és nem is érdemes állítgatni.
Egyetlen értelmes tuningolás az alapórajel emelése. Olyan 300MHz-ig bírják a chipsetek. A szorzókat lehet lejjebb kell venni.
Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged