- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
Zoltán
őstag
''tudja'' -de mit? A lockot? Mert nálam nem állítható. Honnan tudhatom, hogy be van-e kapcsolva a lock, tehát nyugodtan tuningolhatok, vagy ''stresszelem'' azokat az alkatrészeket is amiket nem kéne, tehát ahogy fönt is írtad a 3189-ben, hogy zömmel csak a referencia lapokon van ez a lock bekapcsolva.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
''van olyan lap ahol a cpu-hoz rögzített érték a def. és van ahol a független'' -akkor továbbra is gond lehet, mert az én alaplapomon nem lehet állítani a PCI órajelét, így fixálni sem a BIOS-ban, így nem tudom, hogy az én lapomon hogy van. Azért köszi.
''független'' -alatt mit is értesz pontosan? nekem asszem ez lenne a jó, nem a procihoz rögzített, mert az ugye változik a tuning során. -
Zoltán
őstag
Senki sem tudja a választ erre az egyszerű kérdésre:
A ''szabványtalan'' ''fsb'' használatával már nem árthatok semminek, vinyóknak se? Mert régen (socket 370,...) ha nem szabványos FSB-t (tehát nem 66/100/133) használtál, akkor lehet, hogy bírta a proci/ram, de a vinyó/PCIcuccok/stb tönkremehetett. Most (socket 939, HT, ''modern kor'') már nincs ilyen gond? Tehát nyugodtan beállíthatok bármilyen ''FSB''-t, ha a proci/ram bírja?
Köszi! -
Zoltán
őstag
válasz
sosperecek18 #3137 üzenetére
Köszi!
-
Zoltán
őstag
Engem az érdekelne, hogy ezeket a modern (socket939-es) procikat hogyan kell tuningolni. Mert régen ugye egyszerű volt, amíg volt hagyományos FSB, akkor csak arra kellett figyelni, hogy 66-ról 100-ra, azt meg 133-ra állítsa az ember, tehát, hogy szabványos FSB-t használjon, hogy ne menjenek gallyra a PCI karik, vinyók egyebek a szabványtalan FSB-től. Esetleg egy pici plusz feszt+meg extra hűtést kellet adni. De nem tudom, hogy most ezzel a HT-val mi a szabványos, vagy, hogy mire kell figyelni.
Most egy AMD 3000+ os venice magos procit használok, a default 1808 Mhz-en, 9-es szorzóval és 200MHz-es ''fsb''-vel. De azt sem értem, hogy ez hogy jön ki, vagy, hogy az effektív FSB most mennyi. Illetve a PCI-E 100Mhz -es default órajelét el lehet vagy érdemes egyáltalán állítani?
Köszi a felhomályosítást!
Aktív témák
Hirdetés
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SSD kibeszélő
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-8700 / 6mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest