- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Sony LinkBuds Clip – trendigazodás
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Jahh, ZBrush, az fasza kis cucc!
De úgy az igazi, ha van egy track-ball a billentyűzet szélén, amivel forgatod az ojjektumot, egy ceruzával pedig alakítod a modellt.
Sajna, nekem még nem volt szerencsém kipróbálni ezt.
Egy bemutatón láttam, hogy MAC-en így nyomta valaki, és asszem Electric Image volt a progi.
Nem tudjátok, hogy a ZBrush, vagy a MAX tud-e ilyen formában kezelni két mutató eszközt?
Mert ha nem, akkor nem is gondolkodom ilyen trackball-os sliffentyű vásárlásán...
Más: Nyúltáp: A szallag dolgát megoldottam.
Loft-al megcsinálom a hosszú és keskenyített/csavart szallagot, majd ugyanazon a vonalon végigvezetek pathdeform-al egy jó vastag hengert, és a kettő átfedését képezem (intersection) boolean-al. És lőn világosság!
Van azért két szívás a dologban: Egyik, hogy a pathdeform jól elpakolja a vonalat, és sokáig kell szarakodni, hogy az eredetivel egyben legyen. Ez hosszú vonal esetén jó nehéz.
Másik, hogy a boolean faszán műxik egy képkocka esetén, de ha az egyik tényezőt animálom, akkor egy-két hibás frame becsúszik. (pl.: nem a szallag látszik, hanem a henger.) Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy mindkettőre rányomok egy-egy turbosmooth-ot.
Ettől aztán belassul ezerrel, sokkal jobban, mintha a scene-en lenne 2db smooth-os ojjektum, mert - tapasztalataim szerint - a boolean különösen utálja a turbosmooth-ot... Meshsmooth-ot meg sem mertem próbálni. Ugyebár, a 2.8-as CeleronD már nem mai gyerek..
Szóval a két kellemetlenség ellenére megoldottam a dolgot.
Most a világításával tökölök. Ha lesz értékelhető eredmény, belinkelem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- The Crew sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Loft-al megcsinálom a hosszú és keskenyített/csavart szallagot, majd ugyanazon a vonalon végigvezetek pathdeform-al egy jó vastag hengert, és a kettő átfedését képezem (intersection) boolean-al. És lőn világosság!