-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
válasz
#94529552 #32566 üzenetére
Közben jártam a médiában ki volt téve az LG LG 32LF5610, a hasonló méretű kitettek közül szerintem ennek volt a legjobb képe, talán kivéve egy sony-t, de az 100k volt. És közben mondta ott is az eladó hogy nem nagyon van már forgatható TV úgyhogy marad ez az LG, köszi a segítséget.
(#32572) BBéci : Most mondjam hogy ilyen szélsőséges dolgokat csak azok írnak akiknek érdekükben áll a másikat lejáratni? Esetleg a fröcskölődésen kívül hozhatnál pár valid érvet, mert ez a stílus a szavahihetőségedre fog menni...
-
kukulec
őstag
-
helltp
aktív tag
-
bobsurf
őstag
válasz
#94529552 #32541 üzenetére
Szia Pumma!
A j6200re mondod, hogy jobb, ugye?
Igen, olvasgatom azt a topicot is aktívan.Más kérdés: van akinek bejött a 3d, vagy az íveltség? Az íveltet nézegettem a boltokban és nem láttam hátrányát, oldalról sem. Bár annyira előnyét sem... De olyan sok tv között nehéz.
J6200/J6300 újabb, modernebb, no 3d
Pana, jó kép, 5év gar most
h6400 erre is jó képet mondanak, 3d, szemcsik, +távirányító
nehéz ügy -
-
Lacy6
senior tag
válasz
#94529552 #32389 üzenetére
A 40 col kicsi lenne már.
42 col volt előtte, de az is éppen határ volt, mivel távolról néztem.
Mivel az bedöglött, így gondolkodtam rajta, hogy kicsit nagyobb kellene.
3 HDMI is elég lenne végülis, ha lehetne ilyenbe olcsóbbat találni.
Lehet több pénzt rászánok, csak most nincs sok pénzem így gondolkodom hogy részletre megveszem újonnan és nem veszek használtat.
Így olyan 150K-t rá tudok szánni MAX. -
Lacy6
senior tag
válasz
#94529552 #32381 üzenetére
Szóval akkor érdemesebb újat venni?
Újonnan milyen áron vannak ezek a TV-k?
3D nem kell és annyira nem életbevágóan fontos a képminőség.
Ennek a régi Panasonicnak sem volt annyira jó a képe, de azért meg lehetett nézni a filmeket.
Elsősorban fényerős 46 col körüli méretben kellene olyan TV amin legalább 4 HDMI kimenet. -
Dareiosss
senior tag
válasz
#94529552 #32381 üzenetére
Jó local dimmingot csak a felső kategóriás tvk be tesznek.Igen lehet fekete szintet állítani, de az IPS akkor sem fog tudni 0,03-0,05 fekete színt közelében sem lenni, ha beledöglik se.
Azért annak oka van hogy pár éve minden gyártó az IPS tv ket erőltette, most meg főleg a VA megy. Akkor biztos az IPS a jobb..... nyilván.
Ha neked az IPS panelok képe tetszik, akkor persze hogy azt mondod hogy fos a VA. Jó Plazmát láttál? Vagy azt is ócskának tartod? Mert ha azt jónak tartod, akkor érdekes hogy lehúzod a VAt mert színben az áll hozzá a legközelebb.
Amúgy meg már bocs de az LGnek az OLED tvei nagyon ott vannak, csúcsok. De ez meg is látszik a többi típusán hogy nem tolnak bele túl sok energiát. Az összes többi gyártónak szebb képe van mint az LG lcd tvknek. -
Dareiosss
senior tag
válasz
#94529552 #32373 üzenetére
Akkor a Te tanácsod mértékadóbb a UF850 ből. Amit én láttam az nem volt az igazi. Az is igaz, hogy mindegyik márkából, típusból van ilyen olyan, ki kell fogni a jót.
Meg ugye én eleve nem szeretem az IPS-t Tvnél, képtelen vagyok megszokni a gyér feketét és kontrasztot.
De sokan meg pont azt a szín világot szeretik. Hála az égnek lehet miből válogatni. -
lambda5
tag
válasz
#94529552 #32331 üzenetére
Köszi!
Egyébként nálunk a 6250 kerül ennyibe...
Samsung UE-48J6250 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#94529552 #32325 üzenetére
Kösz! Végig nyálaztam az egészet, de ennyi okoskodó balféket, akik UHD-t is képen láttak eddig, használni meg egyáltalán nem, már az írásaikból leszűrve egy helyen is ritkán olvasni, akik konkrétan szarrá offolták az egész topikot. Mint olyan, a tv-ről, aki használja is, szinte alig volt valami.
Majd ezen a héten kiderül, hogy (bár nekem a 75' képátlós van) a Samsung HU7500 55-öshöz képest, hogy megéri-e azt a 260-300 ezer többletet a Samsung készüléke?
Nagy valószinűséggel már most körvonalazódik bennem, hogy nem, hiába a sok okos extra baromság, ezeket én szinte egyáltalán nem is használom...De hát, konkrétan csak kiváló megjelenítő, mint olyan nem is létezik ennél a cégnél! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#94529552 #32313 üzenetére
Kössz!
Tulajdonképpen, ez egy teljesen alaptípus, amit idáig elolvastam róla, értékeléseket, az a legtöbb, mondjuk úgy, hogy 90% feletti, szinte csak dicsérte.
De, mint írtam, nem én fogom használni. Ebben még wifi sincs, sem 3D, nem okos, csak jó nagy.
Ha ez tetszett meg neki, akkor ez lesz a tévéje, és a lényeg, hogy ő legyen megelégedve vele.
Bár, én mondtam neki, hogy az UHD felesleges, de ő inkább filmeket néz és pc-re köti, abban meg megint dicsérték és most nem a Magyarokra gondolok, hanem, pl a rengeteg amazon értékelésekre.
A csomagolásra is olyasmire gondoltam, hogy van-e esetleg olyan rajta, amin rögtön látszik, hogy philips-re jellemzően gyári?
Nyilván, egy barna ragasztószalaggal "átragasztott" már eleve gyanús és, ha a belső csomagolás/keretfóliázása sem olyan, mint egy gyári, akkor viheti is a francba vissza... -
HSCS
csendes tag
válasz
#94529552 #32305 üzenetére
Köszi a választ ! Az internetet kábelről kapja mindig, nem hinném, hogy az a probléma.
Ma felhívtuk a Panasonic ügyfélszolgálatot, azt a választ kaptuk, hogy a tv rendszere és a rajta lévő böngésző nem támogatja a flash-t, így sohasem fog teljes egészében megfelelően működni.
Nem feléd szól a következő, kérdés, hanem úgy bárkihez:
A youtube nem flash alapú ? Ott általában nincs gond. -
Cölöp
tag
válasz
#94529552 #32282 üzenetére
Hát a 3 napból tegnap csúsztam ki.
Ma telefonáltam Edigitalba, azt mondták, hogy a Videoparts-ot keressem, és ha nem jönnek ki érte, akkor majd ők küldenek futárt a TV-ért, és viszik a szervizbe. Nem tudom, hogy a ciripelés miatt cserélnék-e egyébként, vagy javítanák, utóbbit nem nagyon szeretném, de erre nincs ráhatásom.Igazából nem olyan nagy gond, együtt tudok élni vele. Wifi-t nem használom, inkább madzagon van.
Abból nem lehet gondom, hogyha mondjuk 1 év múlva határozom el magam a javíttatásra? -
royal63
tag
válasz
#94529552 #32264 üzenetére
Azért az túlzás , hogy mindent tudok , csak így logikus.
Az viszont gond lehet ( ha az mellett döntök ) , hogy a Samsung ue40j5100 nem kapható egyik hivatalos viszonteladónál sem .
Meg merjem kockáztatni a többinél ?? ( emag , mall , 220 , digiplaza , av planet stb .. ) -
royal63
tag
válasz
#94529552 #32257 üzenetére
Köszönöm
Még 1 kérdés a garival és hivatalos forgalmazóval kapcsolatban .
A Samunál websopból elég sok helen írják hogy 2 év gari ( emag. mall. 220, aqua ) , ez bolti lehet vagy 1 év hivatalos és 1 év bolti gari ? ( vagy inkább kérdezzem meg telefonon ?? )
A hivatalos forgalmazót honnan tudom kideríteni hogy ki az( Auchan , tesco , media m, euonics lehet ) ?? -
royal63
tag
válasz
#94529552 #32254 üzenetére
Én magam sem tudom hogy direct vagy edge ledes legyen .
Kevés foci, sok F1 , sok kerékpár , superbike , ezeket a sportokat nézem a tv műsor ill. a filmek mellett , nem tudom erre melyik a jobb , játékkonzolt nem használunk.
A Samsung ue40j5100 és az LG 42 lf5610 nagyon gáz vagy bevállalható( nem kell 3D , smart , csak szép legyen a kép a PVR sem lényeges ha nincs akkor nincs )
Most a Sony 450 ill 550 volt akcióban annyiért jó vagy felejtős.
A rászánt összeg olyan 100.000.- szóval e körül kell a legjobbat választanom.
Bocs a sok kötözködésértés köszönöm hogy segítesz
-
mgoogyi
senior tag
válasz
#94529552 #32237 üzenetére
A CS630E és CS620E között nem csak a 3D a különbség?
Illetve a W809C vs W755C között is csak 3D illetve Motionflow XR 1000 Hz vs 800 Hz különbség áll fent?
Amiket linkeltél árak, azok mellett nyilván nem kérdés, hogy a fejlettebb modell jobb választás, csak még nem tartok ott, hogy holnap besétálok a boltba a tv-ért, hanem még 2 hónap kb.
Tényleg megérik adott esetben a 10-20-30e Ft-os felárat?
-
hamiska
csendes tag
válasz
#94529552 #32217 üzenetére
LG-ből már szemeztem a 8-as modellel, de e mellett néztem a 9-es sorozatot is,de nekem az felesleges,tudásban meg nem sok az eltérés,árban viszont igen,egyébként nem volt rossz,mellette szól a Webos 2,mert nem nyílt forráskódot használ így talán kevésbé érzékeny a letöltött appokra...
Panából a CF sorozatot néztem át úgy futólag,CR nekem nem játszik,szép meg nagyon dizájnos,de nem az én izlés világom az ívelt panel.
Az a gáz,hogy ha jól tudom az LG nem támogatja a HDR-t.. -
maxatesz
tag
válasz
#94529552 #32156 üzenetére
Azt írtad hogy nem javasolja senki ,nem azt hogy "egyiket se, mert gyenge minőségűek"
Ha nem tévedek?
Természetesen abban egyet értek hogy : azért tudják olcsón adni, mert mindenből a legolcsóbb összetevőkből készítik(panel, elektronika, ház, stb.) ez minden szériában gyártott termékkel így van
Tájékozódom a topikban, ahogy most is tettem, de sajnos nemkaptam kérdésemre választ tőled
"magyarázni, elemezni, összehasonlítani, stb" Akkor mire való ez a topik
Te mire használod ???
Igen tudom! hogy milyen közelről kell nézni egy ekkora UHD-t, hogy észlelhető legyen a jobb felbontásból adódó előnye, mivel vannak itt fórumtársak akik megkönnyítik,segítenek ,és maximálisan pozitívan állnak kérdéseimhez
Hogy milyen eszközről vinnénk át a még nem létező tartalmat?
Nem kell hozzá nagy fantázia: USB , hordozható HDD, Internet, esetleg PC??Blu-ray lejátszó??
Nem létező tartalmak
[link]
Sajnos nincs módom és szerintem ezzel nem egyedül vagyok,Nem köszönöm meg mert nincs mit...
Most sem kaptam segítséget és választ a kérdésemre
Még sem leszünk haverokbocs
-
-
maxatesz
tag
válasz
#94529552 #32152 üzenetére
PUMMA!
Neked milyen tv-d van???
Nem válaszoltál arra hogy ezek közül MELYIKET ÉRDEMESEBB!!??
Van aki ezek közül szeretné eldönteni melyiket vásárolja meg...
Akkor az LG vagy a SAMSUNG
Mert kíváncsi lennék én is.
Megköszönném, ha megmondanád és alátámasztanád a két tv különbségét szakmai szemmel, minden félrebeszélés, és márka elfogultság nélkül.....
Szerintem sokan örülnének neki,mert momentán nekem sincs és szerintem nem is lesz több pénzem tévére.
KIZÁRÓLAG a 2 említett TV közül melyik?? -
balszempol
csendes újonc
válasz
#94529552 #32129 üzenetére
Hát igen a MediaM.-os akció miatt kezdtem el gondolkodni az LG-n.
Sony felé húzok én is de, sokan írják hogy fagyogat,meg hogy a droid része nem a legjobb.
32-es méretben már van egy lf650-esem azért gondoltam hogy nagyban is jó lehet az LG.
Túl sok negatívumot nem halottam még az LG 850V-ről azon kívül hogy felhősödés ott is megfigyelhető, de az szerintem a Sonynál is jelen van.Harman hangrendszer,magic remote,webos.
Nem tudom hogy képminőségben fullHD esetén mekkora lenne a különbség a Sony és Az LG között.
Esetleg valaki látta már egymás mellett a két tv-t? -
cadgers
aktív tag
válasz
#94529552 #32083 üzenetére
KDL-32W650A
Ami nem tetszik:
- Bár van benne fényérzékelő, sötét szobában kisüti a szemem, mert nem állítható a minimum fényerő (mint pl Samunál)
- Az elérhető alkalmazások ömlesztve vannak, nincsenek kategorizálva, nem lehet keresni
- A rengeteg képi beállítás ellenére nem tudtam olyan minőséget kihozni a képéből, mint a "régi" 2011-es FullHD TV-nknél (Igaz, az valós 100 Hz-es)
- Sony telefon képét küldöm rá, és játék közben is másodperces késés van -
probesz
csendes tag
válasz
#94529552 #32094 üzenetére
Köszi a választ. Külső forrásból dolgozó PIP-est találtam én is, meg a Media-ba mondták hogy talán 250000 (ami egy picit sok) körül lehet kapni, de konkrét TV nem tudtak mutatni. Szomorú vagyok.
Pedig nem egy nagy technikai probléma a megvalósítása, de gondolom nincs rá igény. -
anonimus25
aktív tag
válasz
#94529552 #32051 üzenetére
sajnos felbontás terén sem vagyok otthon a tv terén ezért is kérdeztelek titeket,köszönöm valahogy a panasonic melyet linkeltél az szimpatikusabb.bár néha filmezés összekötve laptoppal lenne még a feladata remélem arra is megfelelnek.no name márkák meg valahogy elriasztanak
-
Xero
nagyúr
válasz
#94529552 #32051 üzenetére
Megjelenése óta Plex-et használok. Nem kicsi adatbázisom van, nagyon sok más eszközön használom, tehát a Plex az fix.
Mivel mind a két készülék ajánlott, így kicsit gondban vagyok, hiszen nincsen semerre side to side összehasonlítás.
HDMI-n pedig nem fogok filmet nézni, hiszen a desktop gépek messze vannak, csak ezért pedig nem fogok htpc-t építeni vagy laptopot ott tartani. Tudja a TV tisztességesen a dolgokat és pont.(#32054) blakey: Utána jártam plex forumon az LG-nek. Látom, hogy az LG visszautasította a Plex app-et, tehát ez így eléggé minusz az én részemről. Nyilván mással megoldható, sőt akár dlna-n is, de azért csak kényelmesebb lenne úgy. Ez részemről egy pont a Sony-nak.
szerk: Bár jobban megnézve nem olyan vészes az LG sem.
Na így már tényleg csak az a kérdés vajon melyiknek jobb a képe?
-
válasz
#94529552 #32025 üzenetére
Az Rtings oldalt csak példának hoztam fel, van még sok másik oldal, német, osztrák, stb.stb (meg itt a ph-n is van jó pár tesztelt készülék). Egyébként meg az a legegyszerűbb ha kinéz 1-2 neki tetsző (árban és dizájnban meg tudásban) tv-t, és a tévének megfelelő topicban itt a ph-n rákérdez. A lényeg hogy olyat ne vegyen amiről senki nem tud semmit, csak hogy ne legyen zsákbamacska. Azért ajánlottam a sony tv-t mert azzal nem nagyon lehet mellényúlni.
-
válasz
#94529552 #31992 üzenetére
ahhoz már hozzászoktam, hogy felvétel mellett nem nézek mást, azt a T-Home doboza se engedi (vagyis de, ha HD-t veszek fel, akkor SD-t nézhetek)
nem is az a szolgáltatás kell, hogy mást nézzek hanem sokszor csak megszakítok egy-egy adást (jellemzően sportműsort) hogy egyéb dolgokat intézzek, és ott szeretem folytatni, ahol abbahagytam.
szóval nekem igazából a Timeshift-re kell keresnem, mert az már alapból tartalmaz PVR-t is.
király!köszönöm
-
Tanisz
senior tag
válasz
#94529552 #31961 üzenetére
Nagy, nagy szomorúság ez nekem
Azért reménykedtem benne, mert régen pl a Panasonic gyártott fapados tvket, igaz plazmában. Panel az remek volt benne, minden csatlakozóbólb1 rajta, okostv pedig minimális.
Akkor egy olyan kérdésem lenne, hogy Smartban 42-46" on ár értékben melyik a legjobb választás?
-
tpeter77
addikt
válasz
#94529552 #31843 üzenetére
Láttam ma egy Hyundai tv-t, van belőle smart is 5 év garival 75 körül megvehető.
vajon jól járok-e vele, vagy inkább egy LG 5610 + internet képes médialejátszó, csak az már anyagilag jóval túllép rajta.
Gyerek nézne rajta Nickelodeont, meg youtube-on mesét, szóval költséghatékonyan szeretném megoldani.remélem Setup box nélkül tudja a tv fogni a UPC kábeles adását mert jó lenne ha csak 1 tv lenne a szobájában, esetleg + 1 médiaplayer...
-
tpeter77
addikt
válasz
#94529552 #31802 üzenetére
szia
Melyik a megbízhatóbb, LF5610 vagy LF5800 ?
az, hogy melyik milyen kódolású filmet tud lejátszani usb-ről, egy dolog, ha nem lesz más, veszek hozzá valami asztali lejátszót, ami youtube és különféle h264, xvid, divx filmeket egyaránt képes lejátszani, meg lehet rajta böngészni.
Még nem próbáltam ki a webes böngészőt egy smart tv-n sem, működik rajtuk a youtube meg pl. fórumot is lehet olvasni rendesen, vagy csak pár oldal megy rajta fullosan? -
hozelujiz
tag
-
ozea
csendes tag
válasz
#94529552 #31751 üzenetére
Kedves forumozok, koszonom mindenkinek a velemenyeket es valaszokat.
A "pillanatnyi" dontesem a samsung ue55js8000-ese...
Ha megis felmennék 65"-ig, akkor az LG65 uf850v...LG65 uf950v...Samsung ue65ju7000... valasztekbol vajon melyik lenne a bolcsebb dontes?
Ami azt illeti, ezeknel a "szimpla" LED paneleknel nemileg tartok a tobb hozzaszolasban is felemlegetett pixelhibaktol es a DSE jelensegtol is, melyek szemelyes megtapasztalasa ugy tunik csupan szerencse vagy balszerencse dolga. -
KZP
őstag
válasz
#94529552 #31732 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem is az a kérdésem, hogy Samsung UE40H6400 vagy LG 42LF652V? Az előbbi ugye VA paneles (tudom, Edge LED-es), utóbbi IPS, ha jól láttam. Képminőségre melyik lehet jobb választás a két fenti modell közül?Szerk.: most látom, hogy az LG-ből is létezik VA paneles? Akkor, gondolom, meg is oldódott a kérdésem?
-
ozea
csendes tag
válasz
#94529552 #31743 üzenetére
Igen, valo igaz, hogy az LG oledjei mások ebből a szempontbol, viszont a kívánatos modell ezen a vonalon az 55"ef 950v lenne, ami most 1,4 millió körül kapható, es ennyit azert sajnalnek egy tv-ert kiadni. Az LG 55ef910 viszont ívelt kijelzős..
Ezek után kötöttem ki a Samsung JS 8000-esenel.
Az ára kb 1/3-a az LG 950v-nek, nanokristalyos kijelző, sík képernyő, hdr kompatibilitas... mondjuk a webOS 2-t sajnalom, meg a passzív 3d is jobban tetszene, de mégis egy egészséges es olcsóbb alternatívanak látom a sikkepernyos oled helyett.
De javitsatok ki, ha tévednék, nem vagyok hozzáértő... -
ozea
csendes tag
válasz
#94529552 #31738 üzenetére
Igen, tudom... Viszont egy akkora tv mar teljesen meghatarozna az egesz nappalit meg kikapcsolt allapotban is. Az oledtol meg ahogy irtam azert idegenkedem, mert azt olvastam rola, hogy ezek a fenykibocsato kis ledek - kulonosen a kekszinu - eleg gyorsan elhasznalodnak. A mostani tv-nket egy 42"-es panasonic plazmat meg az elozo evezredben vettuk, es most sem azert akarjuk cserelni mert barmi hibaja is van, hanem mert elavult.
Nos en ezt a mostani tv- t is ilyen tavra szanom. -
mrmrg
tag
válasz
#94529552 #31735 üzenetére
a j5500at ki is zártam az 50 hz miatt. illetve az lg-hez képest gyengébbnek tűnt összhatásilag
A 42 lf 652 képe sokkal jobb volt mint a 43lf632 (ez ugye edge led)
viszont a 40 lf632 direkt led akár csak a 42lf652 ami képileg közelebb állt hozzám.
rálesek arra amit javasoltál, de a mai tv túra után nagyon a 40lf632 felé hajlok. ( ahogy elsőre is javasoltad)
-
válasz
#94529552 #31629 üzenetére
Hello!
Köszi szépen, én is ezt nézegettem, megerősítettél a dologban!
Egy valamit nem találok csak, hogy *.mkv-val, külső feliratokkal boldogul-e?
Illetve, -ha van- egy optimális színkalibrációt megköszönnék.A fali konzol valszeg' utólag lesz inkább véve, ha már le lehet mérni a csatikat stb. A dönthetőséget én is említettem, de nincs rá szüksége.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
#94529552 #31559 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ahogy olvasom mkv lejátszással azért néha meggyűlt a baja.
Esetleg ha még egy kicsit megnyomjuk az árat pl. 90+ milyen alternatíva jöhetne szóba ami nem küszködik az MKVval?
Lényegében számomra a FullHD-s szép kép, a médialejátszás lenne fontos. Wifinek nemtudom van-e bármi értelme. Igazából UPC lenne rákötve szóval... Film stb. pedig külső vinyó/ Pendriveon menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest