- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na látod, igazam lehet, és van is. Előbb azt mondod, hogy mindenben, most meg visszakozol. Most már csak a képminőség, de arról is csak véleményed van, mint a többieknek. Tapasztalat nincs.
"Sosem voltam fanboy" Jajajaja, ezt kár volt mondani.Abban igazad van, hogy bárkinek lehet olyan véleménye, hogy jobb képe van a saját tévéjének, mint bármelyik másiknak. De ez csak egy vélemény, ami lehet elfogult kijelentés is, de hogy kinek melyik tetszik jobban, a pap vagy a paplan, azt hagyjuk inkább.
B-L-A-C-K Az ajánlással nincs gond, de a nem megalapozott kijelentésével igen.[moderálva]
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
BBéci
legenda
Amikor egyszerre, egy időben, egymás mellett volt nálam két TV, úgy hasonlítottam össze őket és leírtam a tapasztalatomat, egyesek abban is kételkedtek.
LG-t csak akkor vennék és akkor ajánlanék másoknak, ha a Sony (Samsung, Panasonic) kiszállna a tévégyártásból. Sőt, ez mindegyik termékükre érvényes, nem csak tévékre.
-
Gicz
addikt
persze h megvan
ha valaki idejön h van 300e forintom és a legjobb TV-t akarom értem, akkor ezért kérdezem meg hogy mit néz rajta és melyik napszakban.
ha van egy nappalid aminek egy van 2 oldala ablak, és nappal/ délután nézik főleg, annak soha nem ajánlanék plazmát, merthát az lcd-k nagyobb fényerejüknél fogva ponthogy jobban teljesítenek ott. ha valakinek meg esti mozizáshoz kell, és alig néz tv-t azmeg sokkal jobban jár bármilyen plazmával mint lcd-vel.
-
gyeniko
őstag
Pl.
Őszintén mondom, a Samu 55C8000-nek rettentő egyenletes és mély feketéje van, bevilágítás és felhősödés nuku. Nincs baj a mozgás megjelenítésével sem. Lehet, hogy csak szerencsém van vele, de a többi lcd TV-m a nyomába sem ér. Éppen ezért sokáig nem is értettem ezt a "vallási" vitát a plazmások és lcd-sek között. Kellett vennem újabb lcd-ket, hogy értsem. -
nightshadow
veterán
Nekem a Full HD bőven elég, akinek meg nem az megint cserélheti a tévéjét, a mediaplayerét, a Blu-ray lejátszóját, PC-jét, stb.
A másik dolog meg az, hogy az LCD egyéb "betegségeit" inkább látnám "gyógyulva", mint a 4K-t... (fekete szint, mozgásmegjelenítés, stb..)...
Ebben egyetértünk.
-
doc
nagyúr
a 4K OLED ha lesz, annyi penzbe fog kerulni hogy nem fog kiferni az ara az 50"-os kepernyore
gyonyoru az OLED, volt ilyen kijelzos jatekkonzolom es imadtam, utana az LCD hatalmas visszalepes. De azert megvannak a hatranyai is. Egyreszt ugye brutalisan draga, masreszt meg idovel (es amennyire tudom, ez meg mindig eleg rovid ido) oregszik -
Gicz
addikt
-
doc
nagyúr
nem is celom a legjobbat megvenni (tudom hogy ez a keret keves ahhoz), a lenyeg hogy meg legyek vele elegedve, es par evig ne kelljen vele foglalkozni (a mostanit 10 eve vettem)
a plazma valahogy nem szimpi, amennyire tudom nagyon szep a kepe, a feketeje, de tartok attol hogy ha jatszanek rajta, akkor beegne, meg nem tudom a fogyasztasa mekkora lenne egy LCD-hez kepest...
bar nem zarkozom el a plazmatol sem, ha az igenyeimnek jobban megfelelez a Samu jol nez ki, bar azt nem talaltam meg hogy Youtube-ot tud-e, de gondolom a Samsung appok kozott van olyan is
az egyetlen gondom ezzel, hogy ha jol latom, ezen nem tudom futtatni az RTL Most-os appot
-
doc
nagyúr
-
Gicz
addikt
már hogyne lenne. game mód nélkül még sokkal több is, lm671-en 250msec game mód nélkül, vele kb 50.
és input lagnál annak is van jelentősége hogy az ellenfél mikor jelenik meg. gondolj bele.
most megjelent az ellenfél a játékban, te ezt a tv-n meglátod 70msec múlva, reagálsz rá, majd a reagálás eredményét megintcsak 70msec múlva látod, tehát megjelenéstől addig míg eldördül a lövés, feltételezve hogy a te reakcióidőd 0, 140msec telik el. ami azért sok.
míg ez egy jó monitoron lezajlik mondjuk 15-20 msec alatt.
-
-
baboska
tag
Kössz a választ, jelenleg az F6650(eddig ez nekem a legjobb ár-érték arány 300 körül?) személyében led felé húzok talán azért mert a plazma fő előnyeit(sportműsor,sok film főleg sötét mozi körülmények között) nem használnám ki. Nagyon vegyes használat lenne nagyon világos nappaliban nappal is-este is, semmi sportműsor csak egyébb tv és majd egyre több film de azért még ott van a talonban az 50GT60.
Az eddigi infóim alapján mindkét tv nagyon jó választás de a Samu 5 évre kiterjesztett cascót is tartalmazó garival is kevesebbe lenne egy picivel mint a Pana sima 2 év garival(GT60).
Üdv! -
huhuhorgasz
csendes tag
annyira közel azért nem fogok ülni
néztem, hogy melyik mérethez milyen távol kell lenni, hogy fasza legyen, de én akkor is hajlok a 46" felé. mint írták sokan, amekkorát csak lehet, akkorát érdemes venni. havernál láttam egyszer egy 32"-os és egy 40"-os tvt. ugyanaz ment mind a két tv-n. fullra jobb volt a nagyobbon nézni, mint a kisebben. akkor döntöttem el, hogy nagyobb lesz és kész.
Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy pl a 6400asnak milyen széles a kávája? -
cigam
titán
Persze értem én hogy teszthez remek választás, mert ott látod/méred a difit. De ez a napi használat során mennyire érződik? Sanszos, hogy már a no name készülékek esetén nincs difi egy mezei SD adásnál, hisz csak natív felbontáson futja ki magát a lészülék FullHD műsor, FullHD kijelzőn.
De ha csak SD a forrás, akkor szinte nincs difia egy sony és egy samsung között?Az a baj, hogy átlagos userrel nem számoltok, akinek nem kell HD, és DVDlemezről nézi a fílmeket, kábeltv-n a sorozatokat. Ott melyik készülék nyújtja a legjobb eredményt? Ott elég a HDready felbontású panel. Elég egy Hyundai, vagy itt is megéri felárat fizetni az LG vagy Sony matricáért?
Ez nincs fent a youtube-on, mert a linkelt oldalon statikus képek vannak (vagy bénázok?)
-
Dzsekó
addikt
Köszi a segítséget!
Akkor gondolom az EX650 is 100Hz-es, ha Sony oldalán ez szerepel és media lejátszó gondolom ennél sem erős. Láttam egy EX650P-s verziót 220 ropiért, dupla annyi, mint a P nélküli verzió, nem semmi. De ennél sem tudom mit tudhat többet a simához képest, ennyit viszont nem szeretnék rákölteni.Samsungból akkor eddig van az F6400-as és F6510-es, előbbi 200Hz, utóbbi 400Hz-es. Itt gondolom szoftveresen bizgerálnak valamit. Megéri a felárat a 400Hz, lehet abból látni valamit?
Továbbá várom azon kedves fórumozók jelentkezését, aki LG és Philipsről tud többet mondani. Jöhet akár priviben is.
Köszi! -
cigam
titán
Nem ajánlottál 55-öt, de te hoztad szóba példaként, hogy mennyivel nagyobb élmény.
Ha csak teszt ábrán jönki a difi, nem a napi használat során, azért nem érdemes + pénzt kiadni.
Egy Sony által kreált videón mi mást hoznának ki(Tuti van olyan beállítás, ahol a sony is "lenyeli" ezeket.)
Erre a "mozgásmegjelenítése" tudsz esetleg linkelni egy videót?Nincs az input laggal semmi bajom. Ugyanakkor szinte másról se szól a topik, pedig n+1 más paraméter is van.
Nem mellesleg mért kellene azokak "elmenni" akiket ez nem érdekel?! (Tudom ezt se te írtad)Kabel15
Lehet filmet nézni 32" TV-n is. De ott az ajánlott FULL HD nézési távolság mennyi lehet? 75cm-1m?
És? pl. az íróasztalomtól kb 1.5 méterre van a tv, vagy kicsit közelebb, de a foteltól 3m. Papiron persze ki lehet sakkozni, de a valóság más. Nincs optimális távolság, mert hol itt hol ott nézem, hogy a tartalomról ne is essék szó.
a többség használni akarja. (3D, FullHD,)
No és a kissebség? 3D pont nem érdekel (amig csak bizonyos poícióban +szemúveggel van vmi értékelhető), egy BR lemez árából veszek 3DVD fílmet. Van aki a színészek/tartalom miatt (és mert nem futja rá)vesz DVD-t. a BR helyett. -
Qtya123
őstag
Jó szemléletes ez a videó, amit linkeltél.
Nem tud valaki véletlenül ilyen videó, vagy kép fájlokat, amivel tesztelni lehetne két tv képét?
Arra gondoltam, hogy viszek 2 Pendrive-ot, rajtuk ugyanazokkal a teszt képekkel, vagy videókkal és megkérem az eladót, hogy indítsa el mindkét tv-n.Samsung UE40F6100 és LG 42LA620S között gondolkodom. Hátha egy ilyen teszt segítene.
-
cigam
titán
Nem egy malomban örlünk.
TV-t akarok, nem mozit.
az meg hogy ki mennyi pénzből gazdálkodik, megint nem értem hogy jön ide...
Mit nem lehet azon megérteni, hogy valakainek nem futja 400ezres tv-re?mozgásmegjelenítési módszer, ... képjavító algoritmusok
Ez jól hangzik, de az elnevezésén kívűl te sem tudsz róla többet, csak hogy léteznek. Míg a felbontás, a fényerő egy korrektül mérhető, és összehasonlítható paraméter, ezek az algoritmusok nem azok. Nincs olyan egzakt mérési módszer, ami a gyártók algoritmusai között obijektív rangsort tudna tenni.
Rengeteg paramétert felsoroltál, mégis a képernyő méretét hoztad fel, hogy az 55-ös mennyivel jobb mint a 32-es. Pedig nem ismerted, a fekete szintjét, a felbontását, a megvilágítás típusát, a színtérlefedettséget, színhelyességét.... Nem tudtad hova kell, milyen forrásokat nézek rajta, és mennyi pénzem van rá.
Jó hogy mondtad a hangminőséget, az sem utolsó hogy milyen hangja van. Elég jó a beépített, vagy kell a külső. Nem a falbontó mélyekre gondolok, de jöjjön ki belőle hang 200Hz alatt is -
Dzsekó
addikt
Sonynál van a legtöbb típus. Amiket néztem, W650, W651A, EX650, HX750, HX751.
EX és HX-ra is írja a Sony oldala a 100Hz-et, kérdés, hogy ezek miben különböznek a W szériától és hogy tényleg 100Hz-esek e?
HX-nél látom, hogy 3D-s, az nem kell nekem.
LG és Philips nem olyan jók? -
cigam
titán
Ez nem a "műszaki kedvelő"ségről szól. Az, hogy bazi nagy, meg fullHD, attól még nem lesz szép (élethű) a kép. Nem beszélve a szolgáltatásokról, megbízhatóságról, (pixel)garanciáról. Most is csak virtuális péniszról beszélsz, homályosan utalsz a "mozgásmegjelenítésre", de semmi (Műszaki érvekkel, paraméterekkel alátámasztott konkrétum, csak a marketing anyagok által sugalt bulshit).
Nem utolsó szempont, hogy egy panelban pláne kisszobában milyen jól mutatna egy 55-ös készülék 10-20év múlva, merthogy havi 100k-ból ezt kigazdálkodni nem kis feladat.Melyik mondatom kérdőjelezte meg a tech. speceket? Csak ezek alapján egy 55-ös noname, ugyanolyan jó, mint egy 55-ös brand márka. Pedig sanszos, hogy van difi.
-
cigam
titán
Nem meglepő, de aki tévézni akar a tv-vel, semmi hasznos infót nem talál. Oldalakon át olvasni a miliszekundumokról szóló értekezéseket elvesztegetett idő.
Sokan írják, hogy, minél nagyobb annál jobb (virtuális pénisz) Nem olvastam még az indoklást. (Jobb minőségű panelek kerülnek a nagyobb tévékbe? Vagy miért? Egy átgos tv adást feltételezve marad az SD, és már a 16:9 -nek is örülni kell, miért jó ezt minél nagyobb méretben nézni?)
A félképek közötti kiegészítő képek beiktatása miért jó egy 50i videónak? Az eredeti anyag 2 félképének minősége konstans. Mitől lesz jobb, ha ezt több alkalommal megjelenítik? (ha pedig egy algoritmus számolja ki + képeket létrehozva, azt hogyan teszteled? Melyik (gyártó) ad jobb eredményt? Ha eleve hosszú záridővel készült a felvétel, az a gyors mozgásoknál így is úgyis elmosódott lesz)
Sokan mondják, hogy a monitorTV-ket nem érdemes tévézésre venni. Az indoklás ismét el szok maradni.
Tettem fel pár nem az input laggal kapcsolatos kérdést, senki nem válaszolt.
-
Dave567
addikt
Én is ezen gondolkodtam, csak azt nem értem, hogy mérhetnek külön input lagot ugyan azon a tv-n.
Hdtv teszt szerint 40f6400 43ms input lag, ez a forma meg 33ms input lagot mért rajta.
De nagy valószínűséggel bejátszom ezt a 55f6400-at, vagy marad az 50f6500-as, ha nem felel meg a másik. -
gabaly
tag
"mert bizony nem olyan lesz otthon az RTL mint a áruházban vetített HD demo anyagok!!!"
Nos, akkor még valamit hozzá kell tennem a tévézési szokásaimhoz mert nem szokványos idős pógár vagyok: így kezdődik nagyjából a tré csatorna kiosztása: rtl, tv2, m1, m2, duna........ha jól emlékszem. Ezek közül egyetlen egyet sem nézek nem mert ez így divat, hanem mert nem érdekelnek. Persze F1, 1-1 focimeccs nem akadály azt megnézem itt is. És a félre értések elkerülése végett: a délamerikai mexikói stb filmnek nevezett sötétségeket nagy ívben kikerülöm, inkább szauszpark, femiligay, simpsonék stb, stb, stb.
jönnek nálam számításban. És amikor sorozatokat említettem akkor a jóbarátok, rémrendes, 2pasi, stb-ről van szó és rengeteg mást is nézek.
Csakhogy én már végig nyálaztam az összes házimozi topikot hónapok óta, tehát tisztába vagyok a felhősödéssel, plazma beégéssel (és hogyan kerüljük ezt el), sokkal nagyobb fogyasztással az ő feketéje a leg természetesebb stb, stb. Az én kérdésem arra vonatkozott volna legfőképpen, hogy ha én tréhomt nézek érdemes-ééé nagy tévét vennem vagy maradjak a kicsi sonymnál ami kicsi de még mindíg gyönyörű, viszont már egyetlen feliratot sem látok rajta (foci eredmény a felső sarokban meg ilyesmi, nem a nagyobb betűkről van szó) először is mert mint írtam több mint 2 méterről nézem, órákra én nem ülök elé fél méterre, fő a kényelem.
A vacillálásom azért is tart hosszú ideje mert egyesek rettentően lehúzzák az ilyen tévéken az sd adásokat, én meg nem fogom azt a pár hd adást sasolni csak amit a tré ad akár tetszik az adott műsor akár nem.
Tehát venni, vagy nem venni. -
csakegyjoci
tag
Azért ezt az árazást nagyon nem értem.
Media Markt üzletekben például:
UE46F6500: 275.000Ft
UE46F6510: 285.000Ft
UE46F6640: 270.000Ft
UE46F6800: 280.000FtNa most hogy is van ez,minél jobb,annál olcsóbb? Erre valaki adhatna egy magyarázatot. Össze-vissza vannak árazva. Mi lehet ennek az oka?
-
Kumite
aktív tag
Most már biztosan 42-es lesz, megrendeltem.
Tegnap is és ma is néztem vagy fél-1 órán keresztül a különböző méretű tévéket, nem volt kényelmes, de lehet, hogy 2 nagyfilm már megoldotta volna a gondot.
De igazság szerint a bnőmmel együtt vettük, ő meg még ezt is egy nagyon kicsit nagynak találja, szóval ez így a legjobb megoldás.
A fotel meg mobil annyira, hogy ha csak én nézem / játszom rajta, akkor tudom közelebbről is nézni fél méterrel, ha úgy tartja majd a kedvem -
kicsi kecske
tag
Ahha akkor most már értem.. én eddig azt hittem, hogy a micro dimmingtől szebb a kép, mert mindenhol azt írták, hogy szebb fekete és világos színek.. de akkor valójában az ultra clear panel miatt jobb a képe a 7000nek..
Így már akkor világos mindenMegvárok valami év végi akciót aztán ha nem jön addig sehol sem olcsóbbért a 6800 vagy a 6500 akkor marad a webáruházas megoldás..
tényleg nagyon drága még a 7es széria.. 6500/6800asból 55"osat tudok venni annyiért mint 7000ből csak a 46osatsőt...
Köszi még egyszer a felvilágosítást!
-
kicsi kecske
tag
Hmm, pedig valami mintha azt mondta volna, hogy az F6500 és az F6800 között panelbeli különbségek vannak a 6800 javára, tehát kvázi szebb a képe és gyorsabb..
Onnan gondolom, hogy érne valamit is a micro dimming, hogy láttam F6500 és F7000 képet egymás mellett.. hát a 7000é ég és föld.. persze ez is akkor lenne reprezentatív, ha mind2őn ugyan azt a HD filmet ugyan azokkal a beállításokkal néznénk meg..
Így mondjuk megnézném a 3as párost, hogy mennyire más 1ik a másiktól -
lorinser
senior tag
Úgy igazából egyik sem nyűgözött le: a samu zöldes a Sony képe pedig bíbor. Persze nem tudjuk, hogy igazából milyen beállításokkal mentek meg azt sem, hogy ki mennyit fizetett a tesztért
. Meg az is igaz, hogy így Youtubon keresztül messzemenő következtetéseket nem is lehet, szabad levonni, de ez alapján a samu kifejezetten csalódást keltő.
-
törölt tag
-
ZiD
tag
Köszi a választ.
Mondjuk pont a PS3, amire most már kevés időm jut. A felsoroltak kb ilyen arányban lennének TV/Film/PS: 50/30-40/10-20Számítógépen keresztüli filmnézésnél van alapja amit olvastam/írtam? A kérdés azért merült fel, mert kb. 40-50 K lenne a különbség
Szerk: nem vagyok technikai zseni, de PS-nél is él, hogy kevesebb fps-el megy 2 különböző megjelenítőn?
Egyébként a lényeget vettem, személyesen kéne meggyőződni róla
-
cuko
aktív tag
Köszi a gyors választ!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a Samsung F6470 és az F6400 modellek megegyeznek-e.
Ahogy néztem, az F6470 egy az egyben ugyanaz, mint a 6400-as, csak más régióban árulják. A legközelebbi boltnak ilyenje van raktáron, ugyanannyiért, mint az F6400.
(Persze, ha ugyanaz, akkor is felmerül még más kérdés a garanciáztatással és a forrással kapcsolatban.)Van különösen ajánlott bolt egyébként Budapesten (garanciás ügyintézés, ár, árukészlet, beszerzés gyorsasága szempontokat szem előtt tartva)?
-
-
HeavyToys
senior tag
Nekem a Samu színei picit túl erőltetettek. Igazából ez a fő ok, illetve a -5 cm, amivel kisebb. És a 10W-al nagyobb fogyasztás. Plusz a Smart rendszere (betöltés, menü gördülékenység, stb) az Lg esetében egy kicsit gördülékenyebb. Illetve, hogy pl ECO módban a Samsung nagyon dimmel. Sötét részeknél zavaróan. Nyilván nem ez a legfontosabb dolog, de azért hosszú távon zavaró lehet.
Előnye, a csinosabb menü és az aktív 3D. Ami bluray-ről hajtva hajszálnyival jobb, mint az LG passzívja. De itt én nem érzek egetverő különbséget. Lg további hátránya, hogy az IPS panelból fakadóan a fekete kevésbé fekete mint a Samu esetében. Viszont !szerintem! a többi színt szebben adja vissza.
De mondom ez szubjektív is, igazából, hogy kinek mi jön be jobban. Nekem az LG, de a Samsung-al sem jár rosszul! Sőt!
-
Tegla80
addikt
szia
vele 1üt,meg rémes minden játék,.......
sztem az a Te bajod (is),h PC n nőttél fel és megszokta a szemed a magas fps-t és Hz-et.
csak halkan megjegyzem,h a PS4 is max 60fps-t fog támogatni(már amelyik játék tudni fogja),de valszeg többségében még mindig lejjebb lesznek.Így nektek PC-seknek valószínű még az is kevés lesz.
Mi meg,akik ezt szoktuk(konzol) és ezen nőttünk fel, elégedettek leszünkamúgy azt sosem értettem,h pl játékoknál, h gondolhatja valaki is,h a tv majd helyes képet fog beszúrni folyamat ilyen gyors mozgásoknál.Sztem a technikai háttere vajmi kevés hozzá,h bármit is a valós időben oda rakjon és az helyes is legyen. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest