- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
válasz
gabaly #22908 üzenetére
"Egy hónapig nézegetted a Tv tipusokat és olvastad a fórumokat?! Én meg 18 hónapig és utána vettem meg amit most is nézek. Még sem tirádázok."
És a 18 hónap alatt vajon hány különböző típus mellett tetted le a voksod és a végén vajon beláttad-e, hogy az elején bementél volna a MM-be és találomra vettél volna valamit, akkor kb. majdnem ugyanott lennél, mint most?
Azért én fél évig húztam-halasztottam egy autóvásárlást pár éve, pedig az kb. 20x-os árkülönbözet volt egy mai, komolyabb tv árához képest, és már arra is azt mondta a legtöbb ismerős és jómagam is beláttam, hogy ezt így nem egészséges, és nem lehet.
Napjainkban nincs az a tárgy, ami megérné hosszú hónapok (esetedben másfél) év kínlódását és variálását.Én épp ezért hoztam el a legelején- meggondolatlanul bár, de elhoztam- az egyik legolcsóbb, belépőkategóriás LED_et. Mert tudnom kellett, hogy mit tud, de főleg azt, hogy mik az igényeim. A legtöbb használati tárgyammal már ezt az utat járom. Amint van egy bizonyos keret összeg, inkább elhozom azt, amire elég, mintsem, hogy az eggyel nagyobb, eggyel jobb modellre még pár hónapig ásítozzak-esetlegesen fölöslegesen.
Ha kell a jobb, akkor később max. buksz 10-20 ezret és hozod azt, amire ténylegesen szükséged van, de addig sem azzal töltöd a szabadidőd, hogy a fórumokat bújod, hogy akkor biztos jó lesz-e ez nekem, vagy sem. -
_NCT
addikt
válasz
gabaly #22908 üzenetére
Szerintem pedig jól összefoglalta, én is túllihegtem ezt az egész TV vásárlást, már a f@szom kivan a sok típussal meg a szenvedéssel hogy "milyet". 3d meg smart engem sem érdekelt, viszont abban egyetértek, hogy a nagyobbat kell mindig venni a csicsás feature-ök helyett.
Persze mindenkinek szíve joga mit vesz, a noname márkáktól távol tartanám magam, 100-110-ből ne akarjon senki 50"-on élvezkedni, mert nem fog menni, én megpróbáltam.... Sajnos hozzá kell tenni a pénzt, vagy kisebbet választani.
Ma Euronics-ban 160 ezres határra azt mondta nekem a muki, hogy vegyek inkább kisebbet, konkrétan 42"-osat ha ez a max keret. Bírom ezeket a "szakértőket", mondtam neki h 46-48" körül nézelődnék, meg sem kérdezte mennyit szánnék rá max, rögtön rohant a 300-400 ezres modellekhez. És mondtam neki h nem érdekel 3d meg smart se, képminőség annál jobban, de mégis vegyem azt ami smart-os meg 3d-s
, mert a 3D-s készülékek alapból jobb képminőséggel rendelkeznek és a smart is milyen jó. Meg sem hallgatott, darálta a szokásos betanult szakidumát. Miután elmondtam neki hogy a tv amit ajánlott máshol egy bő 10-essel olcsóbb, felhagyott a szakértőzéssel, illedelmesen végighallgattam és otthagytam.Értem én hogy ő csak a jobbat akarta és így is a legalját nézem a kategóriának,de ha nekem már a H6200 is bőven elég hogy Walking Dead-et meg Family Guy-t nézzek, akkor ne kelljen már szmártos meg UHD-s meg mindenes tv-t vennem.
Mondjuk én input lag és képminőség miatt izgultam, így sem valami álom a H6200, de viszonylag szép képe van.
-
jézusom
addikt
válasz
gabaly #17762 üzenetére
Nekem is szemet szúrtak az olcsó tévék,egyik áruházban, tényleg szépek voltak. De szerintem csak HDreadyk voltak!
godzsy2 Ezt én nem is értem, annak idején LCD monitor vásárlásakor csak a válaszidőt néztem (4ms) Rengeteget játszottam FPS-t és semmilyen lagot nem tapasztaltam. Lehet, hogy DVI-n nincs úgy input lag?
-
apszi
őstag
válasz
gabaly #14301 üzenetére
Szia Gabaly!
Azt kell mondjam, hogy teljesen megértem az elkeseredésedet. Hasonlóképp gondolkodom én is, és túlképp hasonlókon mentem én is keresztül
Őszintén szólva nekem se lenne LCD tv-ém, ha szüleim nem lepnek meg vele egyik karácsonykor. Már régóta rágták a fülem, hogy miért nem cserélem le, mert látták, hogy időnként agyfütyköst kaptam mikor nehezen kapcsolt be, vagy a tápja adta éppen meg magát, de mindig mondtam, hogy jó ez nekem. Aztán jött az ajándék. Most viszont az övék adja fel a harcot, és kénytelen vagyok cserélni, viszont akkor már szeretném ezt a lehetőségekhez mérten minnél jobban tenni. Így most itt tartok ahol tartok
-
avlisz80
tag
Horgászni tényleg jó,halat pucolni utálok èn is! :-)
Viccet félretéve javasolnék egy olyan helyet ahol meglehet a készüléket tekinteni akár t-home akár upc-s (nem hd-s)adás közben!Hiába szépiti bárki az sd adások főleg az ön álltal említett 46-50" nem igazán szépek legalábbis közelről!Saját megdöbbent arcom emlékeztet arra amikor a 72cm 100hz samsungot cseréltem 40"lcd-re!Nem az sd adásra vannak ezek a tv-k kitalálta!Bár 3-4m távolságról nézve javul a helyzet!Közben olvasom hogy a személyes próbálgatás a nagy bevásárlóközpontban kizárva!Akkor esetleg akinek van a környéken vagy családban hasonló!
-
ZiD
tag
Friss élmény, és nyilván teljesen szubjektív
46-os F6400-at vettem, tegnap lett beüzemelve. UPC HD-és set up boxról megy a tv, és szerintem szebb a képe, mint az előző tv-nek(32-es HD ready Toshiba) Ha vannak HD adóid, szerintem ott egyértelműen ki fog jönni a különbség, de szerintem a többinél is jobb valamivel.
Mivel asszonyt még zavarja, hogy nagy a kép, kerestünk egy 4:3-as arányhoz hasonló képarányt tv-zéshez, kb mintha a régi 32-esen nézné fullon. (oldalt és alul-felül van fekete csík) Egyébként szerinte is szebb, pedig nem egy vájt szemű
Viszont: csak TV-re az 50 sztem felesleges 2-3 méterre, ennek az előny inkább egy 1080p filmnél jön elő.Ha be tudsz menni pl Mediaba, vagy Euronics-be, akkor ott több alkalommal tv adás megy a kiaálított tv-ken, ott tudod csekkolni.
És a végére: ha veszel, mindenféleképpen kérj akár pendrive-on egy full hd filmet. Érdemes, lemászik a képernyőről, annyira szép
-
krx21
nagyúr
Mielőtt bármilyen TV-t ajánlanék el kell mondanom, hogy bizony SD TV adásoknál van hátránya a mai "lapos" TV-knek... De sajnos, ha nagyobb TV-t szeretnél, nincs más alternatíva... A legjobb eredményt úgy lehet elérni, hogy valamilyen jobb fajta set top box készüléket szerez be az ember és azt HDMI kábellel köti össze a TV-vel... A jó minőségű digitális SD adások annyira nem rosszak, de a régi CRT TV-n jobban mutatnak az biztos... De nem vészes... A HD adások már kiválóak is lehetnek...
Először el kell dönteni, hogy LCD vagy Plazma TV lenne neked a megfelelőbb...
Röviden:
Plazma TV: A SD adások szebbek rajta mint az LCD-n... Sokkal jobb a fekete megjelenítése és a mozgásmegjelenítése és a színei is valóságosabbak... A Plazma képi világa inkább a CRT TV-re hasonlítható...
Vibráló képfrissítése van, ez valakit zavarhat!... Valamint kevesebb a fényereje és némiképp többet is fogyaszt... Megemlítendő, hogy a statikus tartalmakat nem szereti (számítógép...), mert beéghet a képernyő... Ugyanakkor kijelenthető, hogy ugyan azért a pénzért nagyobbat és általános képminőségben jobbat kaphat az ember...
LCD: Ma már szinte minden gyár ilyeneket ont, ezért ezeket marketingezik... A plazmához képest művibb a képük, nem szeretik a gyors mozgásokat és a kontrasztjuk is rosszabb... Viszont nagyobb a fényerejük, ezért nagyobb fényerejű szobában (lásd áruházak) feltűnőbbek mint a plazmák... Statikus tartalmakra szinte érzéktelenek... Nem vibrálnak és keveset fogyasztanak...Úgy gondolom, hogy személyesen is meg kell tekinteni ezeket a gyakorlatban, hogy eldönthesd neked melyik a legmegfelelőbb...
Ajánlott lcd: Samsung 46F6500
Ajánlott plazma: Panasonic 50ST60
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- Légies iPhone halvány színei
- Mesterséges intelligencia topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest