- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #45731 üzenetére
Akkor hogyan kötik rá a TV-re? Scart már jó ideje nem jellemző, RCA analóg hangkimenet sem, így pont a fejlhallgatókimenet, amin az ilyen kis hangszórókat használni szokták. De ha az sincs, csak az marad, h DAC-ot kötni a TV optikai kimenetére - ahhoz azonban azért nem ideális a a kis 1250B, mert nem távvezérelhető, így minden hangerőállításhoz oda kellene menni
-
válasz
Thunderzolee #45729 üzenetére
Azért kellett volna, mert a TV-n amit vettek nincs fejhallgató kimenet.
De így meg hiába vették ezt a szettet, a hangzás az jó, azt mondja, tényleg frankó, de végülis nekik ez nem kell, a lényeg a füles aljzat lett volna, de az meg nincs. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #38471 üzenetére
Így nem érdemes.
Ha az ember magának eljátszadozik vele, OK, az is hobby, egyébként inkább egy korrektebb típust célszerű venni, mintsem végtermékből megpróbálni várat építeni. Csodák nincsenek, enyhe javulásért pénzkidobás másnak fizetni. -
benfolds
őstag
válasz
Thunderzolee #38471 üzenetére
csekkolom, köszi!
-
oliwwer
aktív tag
válasz
Thunderzolee #38365 üzenetére
Ha neten vásároltad, állj el a vásárlástól, és rendelj egy másikat máshonnan.
Én imádom az enyémet, megéri érte vacakolni a cserével.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #38361 üzenetére
Nézz meg egy trafót: összecsavarozott vaslemezekből áll, amiket hálózati táp 50 Hz-es jele több-kevesebb sikerrel meg is mozgat (illetve maguk a tekercsek is mozoghatnak)
Még drágább, minőségi trafónál is előfordul ilyesmi - hát még itt, ahová a legolcsóbb alkatrészek kerülnek.
Igen, kapcsolóózemű táp nem ideális analóg elektronikához, és ott még több zavarra lehet számítani. Digitális erősítőkben persze más a helyzet, de az vmiért nem jellemző PC-s hangszórókban.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #38357 üzenetére
Hát pont ez a doboz célja, h az ott generált hang szép erőteljesen szólaljon meg - így sajnos a nem kívánt enyhe zúgás is jobban hallható...
(és még basszreflex nyílás nélkül is ott a könnyen mozgó membrán - de gyakorlatilag az összes kis doboz basszreflexes, így végképp könnyen ki is jut ez a zavar onnan)Szóval persze, egy külön kisebb és zárt dobozban lévő trafó zúgása eleve sokkal kevésbé hallható, és (ha csak egy trafóról beszélünk) az le is rakható pl. asztal alá.
De egy új cuccal nem érdemes így kísérletezni, hiszen értelemszerűen ugrik a gar.
-
HThomas
őstag
válasz
Thunderzolee #38359 üzenetére
Nálam egy Kürbist emiatt visszavett a bolt. Egy Hoch két nap használat után megadta magát, ebből csere lett. Az asztalomon lévő Genius 1250-nek kis hangerőn jobban elhalkul az egyik fele, azt már nem volt kedvem visszavinni, inkább szoftverből leveszem a hangerőt, a Geniuson meg feltolom. Ez van, sajna ezek ilyenek.
-
Attila0
őstag
válasz
Thunderzolee #38357 üzenetére
Ha ennyire érzékeny vagy rá akkor szerintem is jobban jársz egy erősítő+hangfal kombóval.
-
dime27
őstag
válasz
Thunderzolee #38349 üzenetére
Vétel előtt menj el és hallgasd meg friendlyhousenál ( ott amugy is 3 év gar van rá) sztem a kettő azért nem egy árkategória!
-
oliwwer
aktív tag
válasz
Thunderzolee #38344 üzenetére
Passzolom. Azt tudom mondani, hogy az enyém nem búg. Ha olyan hangerőn van, ahol nincs az a solo 6c-s jellegzetes búgás, akkor nálam semmi alapzaj nincs. Tehát olyan szinten, hogy meg sem tudom mondani, hogy be van-e kapcsolva a hangcucc vagy sem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #38349 üzenetére
A pár ezer Ft-os jellemzően pont azért nem búg, mert roppant kis teljesítményű - így kis trafó is van benne, ami kevésbé hajlamos erre (ill. halkabban)
A Genius 1250B-nél pedig egyszerűen szerencséd volt, mert ott is nagyon gyakori panasz a túl hangos trafózúgás.
(és persze T&V-k esetén is gyakori, azok is ugyanilyen tucatkínaiak)Egyébként valóban nem rossz ötlet a külön erősítő + passzív hangfal megoldás, ott nem jellemző ilyesmi, és jobban lehet variálni komponensekkel, meg a választék is nagyobb.
-
dime27
őstag
válasz
Thunderzolee #38346 üzenetére
Ha a Microlab 6c áránál akarsz maradni és nem fontos a távirányíthatóság próbáld ki sztem aquaból ezt a kombót:
SCYTHE KRO CRAFT SPEAKER REV.B 2.0 SZTEREÓ HANGFAL +SCYTHE KAMA BAY AMP 2000 REV.B ERŐSÍTŐ
Ez sztem nem fog búgni!
-
válasz
Thunderzolee #38346 üzenetére
Szinte mindegyik ilyen olcsó hangszett trafója búgni szokott.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #38344 üzenetére
Az egy digitális zaj, nem búgás...
A búgás, ha csak az erősítős példányból jön, a trafó mechanikus rezgése. Azzal sokat nem lehet kezdeni, csak megpróbálni vmivel rugalmasabban fölfüggeszteni (gyárilag is van alatta pici gumialátét, abból vastagabbat, h ne adja át annyira a doboznak)
A Microlab is alsókategóriás kínai, nincs min csodálkozni, nagyon gyakori az ilyesmi még drágábbaknál is.
A minőségellenőrzésük meg még az átlagos kínainál is rosszabb: az én 7C-mben is zörgött egy extra trafótartó anya, az összekötő kábel aljzata pedig meg sem volt húzva, lötyögött. Másnak meg gyárilag, orig csomagolásban volt benyomódva a hangszórók... -
oliwwer
aktív tag
válasz
Thunderzolee #38340 üzenetére
Minden hangerőnbeállításon búg? - Ha igen, küldd vissza.
Ha nem, akkor típus hiba. Az enyém is búg bizonyos hangerőfokozatokon. De annyi a trükk, hogy áttekerem, 17-20-22-24, ezeken szoktam használni leginkább. 1 hét megszokni kb, mostmár fel sem tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Starlink
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest