- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #53224 üzenetére
ha nem is 55-ért, de 60-65-ért szerintem van. legalabbis ha nem hirdetni, hanem eladni akarja a tulaj.
most ugy lattam, 60-70%-on lehet eladni barmit is. avx-en előfordul. most hogy megnyugodtam, láttam olyan Mackie dobozokat majdnem féláron, mint bajnokpityu kollégáé. (több helyen is hirdették, pontosan nem tudom) amúgy be kellett latnom hogy az mar sok/nagy abba a helyiségbe.
uhh az EMAGgal ugy megszivtam. az intezmenyembe rendelnem kellett ilyen infrás hőmérőt hogy mérjük magunkat,.meg bárkit aki betéved.
szamla az intézmény nevére...
na most, amikor ilyen intézményi gazdálkodási-pénzügyi okosság van, az valami horror mennyiségű papíralapú és speciális elektronikus adminisztráció es rendkívül merev szabályozottság. ha egy liter hipót vagy egy fenymasolopapirt veszel akkor is.
erreföl EMAGék küldtek egy teljesen román nyelvű számlát. lejben megadva. Hh amit en kaptam azért
pótlólag mar nem fogadtak el a magyart. -
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #53227 üzenetére
Visszaolvastam de nem lett világos a dolog.
Mármint annyit olvastam, hogy az R2750DB jó darab, de hogy mondjuk valóban megéri-e a felárat mondjuk egy 1280T-vel vagy 1280DB-vel szemben az számomra nem derült ki.
Persze nyilván ha a pénz nem számít nyilvánvalóan jobb de mondjuk ár-érték arányban akár az 1280T "többet nyújthat", ha nem annyival jobb az R2750DB.
-
-
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #53091 üzenetére
Na, az fasza...
Szép menet lesz ezt legariztatni, mert néha nem csinálja, és amilyen mázlim van, pont a szervizben sem fogja, amikor vizsgálják.
Amúgy ez már a második 1250B, amit visszaküldök, az elsőnek már a dobozból kivéve nem működött a magassugárzója.
Ez legalább kibírt 1,5 évet. -
lowzor
veterán
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #53081 üzenetére
Meglepődtem volna
#53080keménygödör: nyugi nyugi, volt Genelecem több is, szóval tudom mit tudnak. Egy 8030 mondjuk még pont az a szint amit nem lehetetlen elérni ügyes hangszóróválasztással. De nyilván a felhasznált hangszórókészlet árát az előállítási költsége mellett a hangja is meghatározza, így hülyék lennének annyiért adni, ha tényleg többet tud. Alapvetően sehogy sem tudom elképzelni én sem, hogy ennyi pénzért bármilyen paraméterében felvegye a versenyt egy 8030cal. De magas tartományban különösen kizártnak tartom.
Mondjuk attól függetlenül, hogy valami keverő féleség mellett van felvéve az egész, ilyen borzasztó frekiválasszal nem lehet mit kezdeni. Az egyik srácnál el lehet csípni egy részt ahol pont azt magyarázza, hogy a basszus tartományban ahogy megy feljebb, hiányzik egy hang. Ez egyik hangfalnak sem a hibája valószínűleg.
-
Khaosz55
addikt
válasz
lezso6 #53066 üzenetére
Ma voltam megbeszélni a részleteket, úgy néz ki nem lehet belül aktív hangfal mert 230V-ot kell betápláni. A szaunakályha is elektromos, de az direkt erre a célra van kifejlesztve. Természetesen életvédelmi relé van a rendszeren. Ha jól értelmeztem BT erősítő + hajós hangsugárzót szoktak beépíteni. Megnézem mit aztán eldöntöm én az aktív hangfalnak örültem volna legjobban. Max BT erősítő meg valami jobb beépíthető hangsugárzó lesz.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #53053 üzenetére
"A szauna vezérlőnek 3.5mm-es jack vonal szintű kimenete van" - a 6C-n jobban kijönne a gyenge vonalszint. Gondolom kis szaunáról beszélünk, amit egy kis hangfal könnyeben beszór, illetve a nagy 6C-ket elég lenne elhelyezni a szaunában, illetve abba a párás, vizes, meleg helységbe szerintem értelmetlen drága hangfalat venni.
A legjobb szerintem egy vízálló bluetooth hangfal lenne és így se kábel, se 220v csati, semmi nem lenne és a stapát is jobban bírja. Pl JBL Flip 5. -
bajnokpityu
félisten
válasz
lezso6 #52967 üzenetére
nemtom hogy hogy sikerült ezt mérni, de ugyanolyan mélyre megy mint csomó más 8colos, a kb 40-45 Hzel. Vagy a yamaha ad meg túl szerény adatot, vagy mindenki hazudik. Ezen kívül tényleg gyors, feszes, ami sztem fontosabb, mint hogyan van kiemelve 60Hzen, hogy ne hiányozzon a 35... Ahogy általában.
Van itthon bx8, hs8,dsm3, és hr824. A bx8tól minden szempontból jobb doboz a hs8. papiron a bx8 37Hzremegy le, de ehhez képest mélyebbnek tűnik a HS8, csak annyi a difi, hogy a bx8 brummog, és kiemel.
-
gaboka75
tag
válasz
lezso6 #52879 üzenetére
Először azon a helyen és gépen ahová szántam, de miután feltűnt a hangminőség különbség, kipróbáltam a régi poziciójában is.
Időközben visszavittem a boltba, ahol vettem. Szerintük a régi modellből már csak elvétve lehet valahol, a nagykerből már az új jön. Ezek alapján rendeltem egy Microlab B77-est, remélem az legalább hozza az ár kategóriától elvárhatót.
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #52832 üzenetére
Csak hogy ON is legyek: igaz hogy csak egy droidos appal, de a lehallgatási poziciomnal mértem egyet. És a kapott EQ görbét beállítottam . 43 -és 53 hz körül kellett durván levenni. 180 250 közt kicsit erősíteni de volt beszakadas 850 és 1250 hz közt, és 4000-16000 ig is egy kisebb. Sokkal sokkal jobb természetesebb a hang. És a huppogas szinte elmúlt.
Most már csak a hifibogár van. De lehet H elmúlik
-
FistXL
senior tag
válasz
lezso6 #52778 üzenetére
Átrendeztem a szobát. Siralmasan rossz lett a hang. Eddig sem volt valami sok a basszus, de most úgy kong az egész, mintha valami karton dobozt püfölnék. Kiegyensúlyozottabb lett kicsit ( a 60hz nem 4-szer hangosabb mint a 70hz, csak kétszer), de a minőség siralmas. Lehet inkább visszarakom az egészet
Vagy csak ennyire kevés 5" 18 nm2-re? Pedig még a szoba "átlag"belmagassága is elég alacsony, lehet kb 180cm. Nem tudom mitől lehet, de ez elég kiábrándító.
[gyors kép a setupról] -
norba69
senior tag
válasz
lezso6 #52760 üzenetére
Rap/hiphop igencsak a mélyekről szól, 8" studió alá ne add.
A 2.1-el az a problem, hogy a minimálisan valamire való mélynyomó 50+ E Ft-nál kezdődik, és kell még mellé két normális szatelit min 30 E/db.
És ennyiért a belépő szintet kapod.
8" studió ennyiből már jól szól, és ha kell, a hajadat is lobogtatja.
Nem lezso6-nak ment volna, hanem gabor101-nek. -
ot93
senior tag
válasz
lezso6 #52710 üzenetére
Értem. Hát majd meglátom, kapható lesz-e a solo 26-os itthon. Meg remélem ezzel is csinál összehasonlítást az általad linkelt yt csatorna
főleg, hogy egyelőre semmi tesztet nem találtam róla.
Egyébként a 6c-t sem szoktam nagyon 35-ös hangerő felé vinni, ritkán 45-50 aztán ennyi. Tehát a hangereje ennek is bőven megfelel, nem kell, hogy az következő nagyobb teljesítményt tudjon. -
válasz
lezso6 #52694 üzenetére
Akkor a netes tényleg nem mérvadó, nekem a fordítottja jött le, gőzöm nincs mi lesz a vége egy élő meghallgatásnak. Pld a sokak által dícsért Tannoy nekem lassú, kevésbé kottázható, túlsúlyos mélyet ad. Hab a tortára hogy a boltban is másképp szólhat bármelyik doboz, mint otthon. És a netes meghallgatásra nyilván rányomja a bélyegét az is hogy min hallgatom, bár a nagy, passzív rendszeremen is hasonló karaktereket érzékelek.
Egy támpontom van mindössze, a Solo6C hosszútávon bejött, ha találok hasonló hangzást, mely még precízebb, akkor lépnék feljebb. -
válasz
lezso6 #52687 üzenetére
Visszaolvasva - az Adam féle ribbon technika hova tehető ilyen szempontból ? Egyrészt jó- e a középsáv, ha már a magasra gyúrtak, másrészt a mély lemegy-e rendesen, és nem ül rá a középre ? Neten hallgatva nem nagyon eldönthető, jónak tűnik, sokan dícsérik, de mintha enyhén mosna a magas. Valamint a bonyolultabb gyártás miatt talán több hibalehetőség, nemtom, ez csak tipp. Az Eris hangképe tetszett még (viszonylag nyílt, jónak tűnő prezensz, jelenlét-érzet), de fogalmam nincs hogy élőben hallgatva bejönne-e, vagy hogy viszonyul a HS8 és az Adam- hoz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
lezso6 #52653 üzenetére
Pont h negyed akkora a dinamikaja, mert azonos motor mellett tobb levegot akar mozgatni. Volt elacom, fem domra csereltem, pont mert dinamikusabb. Szoktak oket kiemelni, hogy reszletesebbnek tunjonek.
sokaig volt ribbonom, elacom, van sztatikus fejesem, es csak az utobbi maradt meg.ezen kivul teruk is joval pontatlanabb, cserebe nagyobb.
-
laci06
senior tag
válasz
lezso6 #52519 üzenetére
Tudsz esetleg ajánlani egy 3 méteres kábelt? A Silos HD-ből én bárhogy kerestem nem találtam, és a 4.5 méter tényleg sok lenne (igazából 1.5-2 méter is tökéletes lenne már nekem, de amúgy az 1 is necces, hogy jó legyen, csak feszülne kicsit valszeg, és a lehetőségeket talán túlságosan limitálná).
-
laci06
senior tag
válasz
lezso6 #52516 üzenetére
Értem. Akkor viszont ha egy asztalon vannak, akkor 2db 1 méteres kábel is elég lehet (feltéve, hogy kb az asztal közepén van a kártya, és a két szélén a hangfalak, és hogy persze az asztal nem 3-4 m széles).
Ha esetleg kicsit asszimetrikusan rendezem el, hogy a kártya az egyik hangfal mellett van, és emiatt az egyik kábel 4.5m, a másik 1m, annak van hallható hátránya?
-
laci06
senior tag
válasz
lezso6 #52499 üzenetére
Sajnos nem vagyok egy olyan vájtfülü egyén, aki ha elmegy meghallgatni ezeket, akkor el tudja dönteni, hogy melyik lenne a jobb a számára az évek során. Szeretem a "jó/minőségi" dolgokat, de sajnos a munka annyira lefoglal, hogy azon túl, hogy valamit megveszek mert mondjuk aránylag ajánlottak (Senn HD6XX-em van itthon, utcán egy Sony wh-1000xm3-et használok, és a HD6XX egy FiiO K5PRO-ra van rádugva, és egyiket sem hallgattam meg vásárlás előtt) nem szoktam nyomozni utánuk, mert az ha én hallgatom meg őket az olyan, mint egy pofon a szarnak kb, és csak összezavarna méginkább..
Jelenleg a monitornak a hangfalát használom néha, ahhoz képest meg nyilván minden téren ég és föld a különbség.
Választás: árban oké, én is olvastam, és elvileg ár-érték arányban is elég jó hangfal, illetve nem vészesen mély (méretügyileg), és való igaz, hogy tetszik.
De ha van valakinek jobb ötlete szimf. metál és klasszikus zenére, akkor ne tartsa magában.
Apropó, az erősítőmmel tudnám használni a KRK-t?
-
-
Picco
addikt
-
válasz
lezso6 #52428 üzenetére
Ja, egyébként ez egy nagyon tanulságos összehasonlítás, hogy 40k körül áron a bulizós 2.1 hogy viszonyul egy jó 2.0-hoz:
Logitech Z623 vs Microlab Solo 6C || 6-Track Comparison
A Logitech közepe és magasa minősíthetetlen, a mélye pedig olyan szinten túl van tolva, hogy a Solo 6C tök szokolrádiónak tűnik a felvételen. Pedig nem az, s a Microlab is lemegy mélyre.
-
ftt
tag
válasz
lezso6 #52414 üzenetére
Tegnap találtam az emagon Edi RT1600 III -t, akcióban 25.000 a pár (újracsomagolt, de 2 év garival)
A Solo 6C dupla ennyi lenne - de lehet, hogy 2x jobb is.
Nem volt még 2.0 -s rendszerem, kicsit tartok is tőle.
Teszek vele egy próbát, ha nem válik be a hangzása, akkor sajnos megy vissza.Ilyesmi zenéket szoktam hallgatni:
Worakls
https://www.youtube.com/watch?v=_tTber0f8qc
Jam & Spoon
https://www.youtube.com/watch?v=EkWIFWMRGZQ&list=RDMMU7hPrgtTOa8&index=9
Ecepta
https://www.youtube.com/watch?v=6OhqNww9Mz4&list=RDMMU7hPrgtTOa8&index=4
Mobitex
https://www.youtube.com/watch?v=UucYZ27M5fE&list=RDMMU7hPrgtTOa8&index=18
Astronaut Ape
https://www.youtube.com/watch?v=j3yzFx4oJCU&list=RDMMU7hPrgtTOa8&index=2no meg persze Kraftwerk és JM Jarre minden mennyiségben.
-
Picco
addikt
válasz
lezso6 #52368 üzenetére
Nemsokara kiderul majd, ma lottem ebayen egy Propellerhead Balance-ot (nem hasznalok Reason-t) tetszik a ket nagy hangero poti es elvileg jo minosegu a hangfal/fules kimenet. Balanced TRS kabelek is berendelve 1.5m meretben. Het kozepen jelentkezem majd...megba** a kivancsisag.
Egyebkent nem terveztem a HS8-ak vasarlasat, Kali LP8-ra fajt a fogam, de azon az aron amin vettem nem lehetett kihagyni.
duo: jol neznek ki ezek a panelek, diszitoelemnek sem utolso.
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #52371 üzenetére
[link]
ezt neztem ki. amikor linkelted multkor azt a netes mérőszoftvert. ott neztem hogy hol van kiemelés.
az elhelyezésről: mar csak inkabb hátra a falhoz közelebb tudom rakni. meg le tudok meg venni 2db+t a mélyekből.
csak nem tudom mennyire jo az, tekintve hogy csak néhány zenénél jön elő. -
duo
addikt
válasz
lezso6 #52368 üzenetére
Alphamooncam kollega linkjét elolvasva kb latom hova fer el csillapitas a szobaban (ezt . teglafal elol hatul, 3,5m-4m a szelesseg kb es 40-45hz meg 200 korul van valahol kiemeles illetve valahol koztuk meg beesik kicsit a hang.
de azt meg mindig nem tudom megvegyem e vastagabb csillapitó panelt a dobozok mögé. tehat nem gáz ha csak 8-10cm marad a csillapitó es a hangfal hátulja között? -
Picco
addikt
válasz
lezso6 #52366 üzenetére
Hát ha keresztbeteszed, akkor tényleg mocsokszar lesz, ha előtted-mögötted 2.5 méter van. Ott semmilyen szivacs nem segít, egyszerűen borzalom dübögés lesz.
Meglatom majd, elrendezheto hosszaban is igazabol, bar a hely szuke miatt es az oriasi asztalom miatt, nem fogok tudni sok tobb mint 50-60cm helyet hagyni a hangfal hata es a fal kozott. -
Picco
addikt
válasz
lezso6 #52364 üzenetére
Eléggé szokolrádió lesz.
Elvileg a HS8 annyira nem szokol mint a kissebb darabok, de szamitok a kezdeti sokkra. Jo baszom nehezek, valami ertelmes hang csak kijon belole, nem fontos hogy ledongesse a hajam a koponyamrol inkabb a reszletessegre vagyok, meglatjuk majd.
Pl semmiképp sem ajánlott keresztbe elhelyezni, mert 140 Hz körül olyan kiemelésed lesz, hogy megöl.
Olvastam mar elhelyezesrol, sajnos jelenleg pont ugy van elhelrendezve a szoba, allvany sincs de meg csak szivacs sem, bar amig nincs lovok egy audio interface-t es kabeleket addig a fentebbiek inkabb reszletkerdes kategoria.
-
-
Mexbacsi
tag
válasz
lezso6 #52270 üzenetére
Nekem is 6c van tesómnak, pedig edifier 2730. Mondjuk még 28k vettem újonnan, annyiért ajándék volt. Nagyon szeretem, jó hangja van és nincs alapzaj, illetve a magas sem volt benyomva, de tény hogy nagyon puha a sapka és könnyen történhet baleset. Nem is használom keret nélkül. Edifierhez képest gyengébb a mélye, illetve a közepe is, de nekem így jó. Nem fizetem volna ki plusz 25k-t érte. Edifierben sztem kicsit túl sok mély van. Nekem ez után a következő jbl lsr306p lesz vagy Yamaha hs7, mert olcsóbban nem találtam olyan lehetőséget ami megérné a feljebblépést. Sajnos, meg nem hallottam elsőben őket csak YouTube összehasonlítás alapom van.
-
capulet75
addikt
válasz
lezso6 #52153 üzenetére
Ja, semmi marketingbullshit nincs, ez nem ilyen űbermensch atomdrága fejes. Játékra vettem egy Philips Fidelio X2HR-t mert meguntam a sok "gémer" fejest, hogy azok milyen sz@rok. Annyi volt az érdekes számomra, hogy a 20-tól 20-ig nál simán lehetett lejjebb is hallani, akkor ezek szerint csak a torzítást. Amúgy a gyerekeim imádják ezt a tesztprogit, a nagyobbik (6) vadul tekergeti a potit, a kicsi (1) meg ott csápol rá.
-
ricsip
addikt
válasz
lezso6 #52128 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=NYeLG0wG--k
Egyetemen gólyatáborban ez volt a reggeli ébresztő. Valami olyan brutális hangtechnikával szólaltatták meg a barakkok előtt (mi bent voltunk a szobákban, tehát nem bent hallottuk hanem kint az udvarról bömbölt be), hogy az ember a gyomrában érezte a ducc-ducct 0:48-tól!
Ilyet mivel lehet (nyilván disztingváltan) szoba-méretben előidézni? -
abéla
senior tag
válasz
lezso6 #52106 üzenetére
Ezdejó, legalább objektíven bizonyítást nyert, hogy az R1600t milyen hülyén/durván kiemel 100-200hz környékén
... na és hogy velem ellentétben a 6 éves gyerkőcöm feltehetően hallja simán a denevérek füttyögését: 19khz-t is teljesen biztosan hallotta, bár már feljebb nem, de addig olyan magabiztosan/pontosan nyomta a vaktesztet, hogy gondolom a hw nem bírta feljebb, nem a szjupör kis füle.
(bár tudom, minél fiatalabbak vagyunk, annál feljebb a határ, de azért megdöbbentő volt ezt látni;
én kb 12-13k környékén teljesen elfogytam, mondjuk most hátam mögött van néhány hétnyi flexelés, na meg persze pár évtized)
szerk: jelentem fejhallgatóval fogom a 14khz-t is
(gyerökteszt alvás miatt elnapolva
)
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #52106 üzenetére
hogy te miket találsz.Tök jó ez a program. nos 400 hz től lefelé meghallgattam és nincs durva kiemelés fülre, alig ingadozik. olyan negyed hangerőn hallgattam. inkább elhalkulás van: beesik a hang 180 hz-től 135 hz-ig, aztán 115 től 80-ig egy kisebb es 60-50ig lenyegesen halkabb és begul 50-40 nél emel ki aztan elhallgat örökre.(en a 42-ot meg hallom.) alatta mar nem
(de nem tudom osszevetmi hogy a 400hoz képest hangosabb-e. -
ricsip
addikt
válasz
lezso6 #52097 üzenetére
Ok, csak megijedtem h. valamibe sikerult belenyulni megint.
A hangfrekvencia teszthez letoltottem szinusz wave fajlokat, tehat nem agyontomoritett mp3-al teszteltem. A rossz elhelyezes miben nyilvanul(hat) meg a mely es a magas tesztnel? Ha rosszul teszteltem, adjatok par tippet, es ujrafuttatom a modositas utan. -
megaandrew
tag
válasz
lezso6 #52090 üzenetére
Nem, mert minden fokozaton csinálja és kikapcsolva is. Olvastam én is ezt a tippet, de azért köszönöm! Egyébként ettől eltekintve szerintem jó kis hangfal, viszont valószínűleg a nagyobb tesójára fogom cseréltetni. Már ha addig sikerül végigzongorázni ezt a visszaküldős témát, amíg ilyen "olcsó" a 7C.
-
megaandrew
tag
válasz
lezso6 #52088 üzenetére
A noname 20 éves gagyi párezerforintos 2.1-emnek nincs ilyen alapzaja. Konkrétan azonos a hangja a hűtőnk kompresszoráéval. És mindkét hangfalból jön, mert ha odahajolok és úgy dugom be a passzívot is, hallani, hogy az is elkezd duruzsolni, csak jóval halkabban. Nem vészes, csak pont annyira, hogy aludni már ne lehessen tőle és 40eFt-ért nem ezt várnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest