- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a téma tudnivalókat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IcePrincess
csendes tag
Sziasztok. Feltelepítettem a GOKeyboard alkalmazást, de sms írásnál az ékezetes betüknél több karaktert is levesz.
Tudnátok segíteni hogy hol lehetne beállítani!?
Előre is köszi -
!Overdose!
őstag
válasz
tepizoli #3396 üzenetére
1. Itt nem feltétlenül arról van szó, hogy számít-e vagy sem, hanem arról, hogy ennek a telefonnak az ára a kínai webshopos ár + vám + áfa. Így kell kalkulálni, hogy belefér-e a keretedbe vagy sem. Ha esetleg átcsúszik a vámon, akkor örülni kell neki, de ne azt vegyük már természetesnek!
2. Véleményem szerint, akinek 8.000 Ft akkora összeg, annak a saját érdekében talán nem a 40-50.000 Ft-os telefonok közözz kéne keresgélnie.
-
válasz
tepizoli #3396 üzenetére
Hidd el , nekem is sokat számít 8000 ft, egy hétig is élek belőle. De ha rendelek egy 35.000-es telefont, ha akarom ha nem, bele kell kalkulálnom azt is, h nem jön át a vámom, aminek mostanában kb 70 % az esélye. Amúgy meg ha zsiványságról van szó, én benne voltam mindenben, engem már rég rabosítottak .... hidd el , nem éri meg pár ezer forintért ilyen kicsi csínyeket csinálni. De ennek a tanácsnak akkor sem itt a helye, és ezt nem én mondom, hanem a vezetőség.....
-
tepizoli
tag
-
válasz
monsterdream #3383 üzenetére
1:
Akik vám- vagy adócsalással kapcsolatban kérnek vagy adnak segítséget, tanácsot, tippet, szankcióra számíthatnak. A topicban (és a fórum egész területén) tilos minden ilyesféle megnyilvánulás.2: Mi is tudjuk jól, h vannak ilyen módszerek is.
3 Sokan egyáltalán nem foglalkoznak azzal, h kell szaros 8000 vámot fizetni, én sem, aki meg akar spórolni, az csendben tegye, ne kikiabálva mindenkinek, tanácsot adva másoknak is.
4Elhiszem h segíteni akarsz,erre való a privát üzenet, ilyen témában.... másban szívesen várunk...
-
Balazska15
senior tag
válasz
monsterdream #3391 üzenetére
Persze, ezek a dumák a magunk nyugtatására jók
"elvégre lejátszik médiát", de sajnos, ha kopogtat a nav, hogy ugyan miért hamisítottad meg a számlát... jaaaa,hogy adócsalás?
Nekik már nem biztos, hogy nyerő ez a duma..
És olvashatod, hogy van amit ki is bontanak, és egy ilyen csomag+számla kombónál szinte biztos a tüzetesebb átvizsgálás!
Lehet tényleg jobb lenne, ha egy adminnal töröltetnéd a kommenteket!
-
monsterdream
csendes tag
válasz
Balazska15 #3385 üzenetére
Nem buzditok, ez egy lehetőség és a media lejátszó és a telefon között nem sok különbség van, elvégre lejátszik médiát, de akár kisebb táblagép is lehet a röntgen szerint.
-
zalman90
őstag
válasz
azt hiszed hülyék ?
az én csomagom pl felbontották , ha küldtem volna h. mp3 volt benne és ott virít a telefon , aki felbontotta ő se hülye és látja h. nem az van benne
plusz Minden csomagot át világítanak , látják hogy hoppá ebben 2 szögletes valami volt...
plusz lehet h. ők is olvassák a fórumot..
-
peter077
aktív tag
válasz
Ezt töröltesd egy adminnal, ez itt tilos!
-
Rol06
tag
válasz
baitsee23 #3386 üzenetére
volt, pont most
De sapkákat rendeltem az aliról (ami mellesleg nem is lett valami überkirály), 46 nap után volt a kezemben...
egy hétig volt a vámon, simán lehet, hogy a tiéd is ott pihen.
Kaptál nyomkövetési számot, nézd meg a posta oldalán, vagy menj be utánakérdezni -
baitsee23
őstag
Srácok!
Okt.26-án rendeltem egy akksit az Anteliftól, amit még mindíg nem kaptam meg. Írtam nekik, mire pár levélváltás után azt írták, hogy itt kell lennie nálunk. Érdeklődjek a helyi postán.
Volt már ilyen kalandotok? -
Balazska15
senior tag
válasz
Ha mar ugy is atszerkeszted a szamlat akkor mp3 sem szukseges hozza, de: 1. Adocsalasra nem buzditjuk a nepet
2. Nem gondolom, hogy 8-10ezer forint miatt megerne reszkirozni, mert ha lebuksz vagy, mert gyanus vagy, mert tenyleg atvilagitjak akkor nem 8-10e lesz a bunti, ha mar egyszer sikerult akkor szerencsed volt, de nem epitenek erre a dologra bizniszt
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
Nem tudom, hogy ez mennyire járható út, mert tudtommal a gyanús csomagok átmennek egy röntgen gépen, ahol világosan látszik, hogy mi van a csomagban. Ha viszont lebuksz, akkor nagy a baj. Nem biztos, hogy megéri kockáztatni.
Kettő adócsalásra nem buzdítunk.
-
monsterdream
csendes tag
Látom sokan beszéltek arról hogy a nav 27%-os áfát csap a termékekre.
Van egy megoldás ami nekem bevált.
-Első körben rendelsz kínából telefont, vagy bármit ami már vámköteles.
-Megkéred az eladót hogy irja rá: gift.(ajándék leigazolásnak számít, ilyenkor nincs vám)
-Rendelsz még valami vámmentes olcsó kütyüt mpndjuk mp3 lejátszót (pl:3000ft ért)
-ha a Vámon megfogják kérik igazold le(bankszámla, és hogy mi van a csomagban stb)
-Elküldöd nekik a bankszámlakivonat fényképét, kimaszkolva a többi tételt, csak az mp3 lejátszó 3000-es tételt lássák, melléklelve hogy "csak egy media lajátszó van a dobozban" szöveggel.
-Nem bontják fel, elengedik.2 nap mulva hozza a postás :-D -
zalman90
őstag
off
feljövök PH ra és milyen szép számot látok egyből
off vége
-
zalman90
őstag
válasz
uszipajtas #3376 üzenetére
köszi , ezt majd átolvasom , meg hozzá a másik cikket is
(#3378) vempayer : ugyan. ezzel az appal látod mik vannak benne , azt hiszem elég gyér
-
válasz
uszipajtas #3376 üzenetére
Zsír, megy ez is a tudnivalókba...
-
uszipajtas
tag
válasz
zalman90 #3372 üzenetére
[link]
A merites mindegy meddig tortenik a toltesnek kell 100ig mennie mert harom fazisba toltodnek a mostani akksik s a vegen "formaz". Azert hosszabb 90%tol a toltes.Ahogy azt az ábrán láthatjuk, a cellafeszültség gyakorlatilag az első órában eléri a kívánt szintet, ekkor a töltőáramot a töltő elkezdi csökkenteni. A következő 20 percben csökken a töltőáram és az akkumulátor eléri a maximális töltöttségi szintjét. Ekkor e töltőáram drasztikusen elkezd csökkenni és az ezt követő 3 órában gyakorlatilag a töltésnek nincs is értelme.
A lítium-ion technológia kényes, de bizonyos szabályok betartása mellett biztonságos. Ennek érdekében az akkumulátorokat - bár ez kívülről nem látszik - ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A túltöltés, a túlnyomás és a túlmelegedés ellen is védettek, ahogyan az alulmerülés ellen is. Általában akkor kapcsol szét a biztonsági renndszer, ha a cellafeszültség eléri a 4,3 Voltot, vagy a hőmérséklet eléri a 90 Celsiust, illetve amikor a nyomás eléri az adott szerkezetre számított értéket.
Ha túlmerül az akkumulátor, akkor a saját töltőjével nem hozható már vissza. Vannak viszont úgynevezett gyógytöltők, amelyek mintegy újraéleszthetik az alulmerült akkumulátorokat is, de 1,5 Voltos cellafeszültség alatt már ezekkel sincs remény.
Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg. Ennek ellenére havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni és feltölteni őket, hogy a cellák között keletkezett különbségek megszűnjenek. Ezek ugyanis hibás diagnosztikához vezethetnek, azaz például a telefon azt mutatja, hogy már csak félig van az akkumulátor, miközben még majdnem televan, vagy éppen fordítva.
Jótanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez
Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsüka telefont;
3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyedra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;a szoveg forrasa:[link]
-
törölt tag
Magnetic sensor miért nem működik?Valaki találkozott vele?
-
Téma tudnivalókhoz hozzáadva: Akkumulátor tippek, tanácsok.
-
zalman90
őstag
válasz
uszipajtas #3371 üzenetére
ezt jó tudni.. én azt hittem le kell meríteni
-
A friss Miui romok berakva a rom listába, köszönöm mindenkinek a segítséget....
-
válasz
uszipajtas #3361 üzenetére
Hát ezt, ebben nem volt magyar (#3336) zalman90 .......de nekem azt tök mindegy, max 1 -el több rom van....
-
baitsee23
őstag
válasz
tibcsiworld #3359 üzenetére
Sony Ericsson MH-610
-
uszipajtas
tag
Nem tudom mit magyaritottal. Ez konkretan multilangos. [link]
Jah s gyorsabb mint az official oldalrol tolteni holott ugyanaz a ketto. 4.1.4es ez is.
Csak azert kerdezem mert van egy eng+china amiben van MIpop is, es azzal a verzioval nem tudtam hasznalni a wsm+mi-toolst, de ezzel amit linkeltem megy.
Megy minden mint a karikacsapas, ugyanugy mint miota megvan a telefon. 3 honapja fixen hibatlan a MIUI. -
miui_v4.2.1_P188F07_4.1.4.zip magyarítva, 95 %-ban. Bár nekem az elején gondok voltak a xiaomi fiókkal, addig nem tudtam elindítani a rendszert, míg be nem jelentkeztem, meg a képernyő feloldó gombokkal is gondom volt, nem láttam őket.... Aki akarja tesztelheti, nemsokára megy a listába is....
-
tibcsiworld
aktív tag
http://www.to2c.com/zte-v967s-v987-original-headphone.html
Ez szerintetek jó hozzá? Tudom, hogy hozzá van gyártva, de ez nem jelent semmit sok esetben sajna!
Avagy tudtok ajánlani valamit?
Köszi előre is!
-
serlok25
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat sikerült, már csak egy kérdés a új rom alatt nincs google play ezen lehet segíteni?
-
serlok25
csendes tag
melyik recoveryt ajánljátok melyik a jobb?
-
serlok25
csendes tag
a végén azt írja installation aborted
-
serlok25
csendes tag
Original Recovery: [link]
ez van most fent
betettem a romot az sd kártyára és leállítottam a kütyüt aztán recovery menü wipe data/factory reset
utána wipe cache partition utána apply update from sd card2 utána reboot system now
ennyi -
serlok25
csendes tag
Esetleg milyen 4.3-mas romot ismertek még?
-
törölt tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy az iránytű miért nem működik?Már telepítettem rá a Smart Tools-t is de nem működik minden áll iránytű vízmérték.......
-
serlok25
csendes tag
Nekem is lett egy ilyen kütyüm szeretnék egy kicsit mókázni vele.
ezt a romot próbáltam felrakni recoveryből
Max Smart for ZTE V967S v-3 multi Android 4.3: 318 mb [link] Kép Kép2
de a beállításokban ugyan azt írja mint előtte és nem is változott semmi.
Kérlek segítsetek!! -
serlok25
csendes tag
Üdv fiúk lányok
-
Sajnos én nem tudom h melyik az utolsó magyar miui, nem vagyok miuis tudjátok.....talán esetleg ami a rom listában van?
-
zalman90
őstag
4.1.3 ast raktam fel először
az előhoz romhoz képest :
nincs benne magyar csak 3 nyelv (angol + 2 kinai)
gyorsabb
kapcsolóknál van 1 új "car mode" ez nemtudom micsoda
van mi market
mintha gyorsabban csinálna képernyőképet
legördülő menüben van data usage mérő, az aznapi adatforgalmat használatot számolja
van külön sound menü : teszteltem , lefagy. ezt írja ki : " a beállítások nem válaszol , szeretnéd bezárni ? igen / várakozás4.1.4
ebben is csak 3 nyelv
itt is lefagy a sound menü
ennél most tűnt fel h. az "advanced menüt" kivettékmás újat nem vettem észre
nem tudja valaki melyik az a legutolsó miui rom ami magyar ?
-
azbest
félisten
á igen, tényleg. Ilyenkor ha fentről lehúzom az értesítéses panelt majd visszacsukom, akkor újra működni kezd... úgy tűnik elveszti a fókuszt valahogy
(#3333) zalman90
azt hiszem az agps máshogy van alapból beállítva az újabb romban, mint a régiben... most nyomtam egy defaultot, ami nagyon nem úgy néz ki, mint amire állítva volt, de nem is biztos hogy jó így. Azt hiszem az agps fül alatt valamelyik pipa meglépte hatására jelezget (engineer mode-ban)
Igen, korábban azt használtam, azzal nemkem sem csinálta. -
korobi
aktív tag
Kézbeveszed a telefont
Belépsz a settings-be
Utána a sounds menube
Leteszed a telefont
Elalszik a kijelző vársz kicsit
Majd kézbeveszed a telot
Feloldod a kijelzöt
Na és itt van az amiröl beszélek, nem tudod görgetni, nem tudsz kilépni. Majd feldob egy uzit hogy a "xy akármi " nem válaszol bezárja?Ez volna a jelenség ami a 3.12.20 tól végig benne van mindegyikben romban...
(#3330) zalman90 : rendben, várom.
-
azbest
félisten
Írj egy pontos lépéssort, hogy mit csináljak, mert még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarra gondolok
Tehát Kezdetben sötét kijelzővel alszik a készülék, induljuk ki innen. Utána bekapcsolom a bekapcsológombbal és mit nyomjak, mi legyen kinn és így tovább....
A 4.1.4-ben félek kicsit attól a felhős letöltésgyorsítástól. Nem tudom pontosan mit művelnek, de lehet valami tömörítős proxyn keresztül töltöget valami kínai szerveren át, annak meg nem örülnék. Nem csak az adatok miatt, hanem mert a vodánál eleve lehet ilyen vodás kapcsolatot használni (az snet-es apn az ami változatlanul adja át és nem proxizza kapcsolatot).
Nekem gyakran feldob üzenetet: “SI Request Received for UP session”. Ha minden igaz a gps használattal függ össze és nem hiba. Viszont az epo.mediatek.com nem nagyon működött az utóbbi időben, lehet az epo hiányolja az adatfájlát, mert nem sikerült letöltenie.
-
azbest
félisten
3.12.29 van most fenn. Volt hogy kaptam egy értesítést és nem néztem meg mi az. Addig nem engedett mást, amíg meg nem néztem. A 3.11.29 kezdett kissé rakoncátlankodni, eltűnt róla a mindigtv app és persze telepíteni nem engedte (tudom, kézzel lehetett volna takarítani), és időnként elfelejtették programok a beállításukat, ezért frissítettem.
-
korobi
aktív tag
kipróbáltam a két friss romot, de nálam uyanúgy megmaradt a hiba, hogy a beállítások menüben akár a display, akár a sounds akár a notification-ben megfagy miután a kijelző elalszik...
így tovább nem is tesztelgettem.
csak találnám meg a portoló fórumát...próbálta még valaki az újabb miui-kat? ( 3.12.20-tól ) vagy csák nálam vannak ilyen gondok?
-
mailroy
csendes tag
Sziasztok! Ha vodafone-os kártyát teszünk bele ki kell törölni a vitamax szót a beállításokban az az apn-nél. T-mobile esetén is van valami hasonló okosság? köszi
-
korobi
aktív tag
...friss miui romok... MIUI 4.1.4
-
korobi
aktív tag
mellesleg megjegyzem, az usb kábel sem mindegy. vettem már párat, s van amivel alig tölti...
gondolom valamelyik kábel fel van cserélve benne.illetve legutóbb az ebayröl vett kábellel ( ~2m-es [link] ) csatlakoztattam a géphez (ez tölti rendesen) és még véletlenül sem sikerült felismernie a telefont. kénytelen voltam a sajátját használni.
-
válasz
uszipajtas #3320 üzenetére
Biztos szarul rakták össze?!
-
uszipajtas
tag
Engem a gyári megrázott nem ajánlom senkinek se.
-
zalman90
őstag
nekem teljesen jó a gyári
(#3314) myk74: 1 A es , a gyári is annyival tölt , úgyhogy jó
-
myk74
senior tag
Ez jó lehet?
Technikai adatok:Bemenet: 100-240V, 50/60Hz, 0,15A
Kimenet: 5V, 1A (1000mA) (gyorsan tölt,nem lassan
-
myk74
senior tag
A gyári gagyi töltője helyett tudtok ajánlani valami használhatót?Eddig az asszony xperia e töltőjét használtam,de azt eladtuk.Most a gyárit használom de szörnyű!Bár lehet veszek egy xperia töltőt!
-
Hubbba95
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom szabad-e ilyet ide kirakni, és ha szabad megköveztek-e érte..
Előre Bocsi.
Megválnék a ZTE V967s-emtől. Gyönyörű állapotban van, se karc, se semmi, végig tokban volt, most jelenleg egy Nilkin fekete flip tok van rajta. Augusztusban vettem. Akit érdekel az írjon privátot.Üdv.: Hubbba
-
törölt tag
válasz
Meggyi001 #3290 üzenetére
Na látod erről beszélek. Köszönöm hogy csináltál egy Kezdő androidos-oknak:[link] részt nagyon jó lett ez így a magamfajta egyszerű embernek is átláthatóbb plusz segítesz megismerni alaposan a rendszert. Azt hiszem lesz pár éjszaka mire átolvasom és tanulmányozom az egészet. Számomra nagyon nagy segítség. NAGYON KÖSZÖNÖM. Gondolom neked is lenne jobb dolgod de jó látni ebbe a rossz helyzetbe hogy vannak még önzetlen emberek sok ilyen kéne!
Üdv:Homonyik Tamás
-
peter077
aktív tag
válasz
toto2700reg #3304 üzenetére
Felrakhatod nyugodtan a Max Smartot, én is azt használom kb. 1 hete (bár a Max Flavour felülete jobban tetszik, lehet, hogy visszarakom).
A rossz boot-olás oka pedig a gyorsindítás lehet, Minden romnál meg kell nézni, hogy be van-e kapcsolva.
Rendszerbeállítások ---> Kisegítő lehetőségek ---> Gyorsindítás (ezt kell kikapcsolni). -
Téma tudnivalók frissítve: hozzáadva "Első lépések kezdőknek"
-
válasz
Balazska15 #3301 üzenetére
Xd :-), még szerkesztés alatt van,nemsokára kész...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple MacBook
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest