Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
A qbittorrentnek meg kell adni egy létező célmappát, amihez van írási joga - ill. amihez adsz írási jogot, tehát pl: /volumeX/torrentdownload (ahol X a kötet sorszáma).
Tehát kötet, azon belül egy mappa, és írási jog - enélkül nem fog menni.Természetesen célszerű (de nem kötelező) megosztott mappának lennie. De kötet gyökerébe alaphelyzetben eleve csak megosztott mappát hoz létre, (kivéve ha mondjuk terminál (ssh , telnet) felületen hozod, létre egyedi jogokkal).
-
fsdb
aktív tag
válasz
kgymac
üzenetére
Köszönöm.
Valami volt a maradék területen, a felhasznált terület mögött, Gparted-del töröltem, lett egy egybefüggő unallocated terület, de így sem tudta a területet növelni. Létrehoztam kiosztatlan területen egy btrfs partíciót, azon néztem mit lehetne csinálni, azon működtek volna a dolgok, de a bővítendő területen nem. Parteddel megnéztem a kiosztást, töröltem a létrehozott partíciót, resizeparttal meg hozzáadtam. Mindkét program benne volt a live ubuntuban. A nason a filestation ikonja valamit csinált, a kötetnél meg kiírt valamit a területről, és ahogy rákattintottam hozzá is adta. Érdekesnek találtam, hogy nem írták a particionálóprogramok a bővítendő btrsf területre a file rendszert. -
fsdb
aktív tag
válasz
kgymac
üzenetére
Valahol olvastam, hogy lehet így. Lehet te írtad a másik fórumban.
Ha egyforma méretű a másik lemez amit mellé teszel, akkor engedi hozzá a méretváltoztatást.
1 lemez van csak, hobbi, most van időm ilyenkor elásom benne magam. Pendrivet megírtam, reggel megpróbálom a parancssoros, terminálos particionálást, ha nem megy majd sírok. (Nem fogok.)
Köszönöm, remélem menni fog így is. Már így is belevisz az open SSH win alatt, és a nas a linuxba. -
BullZeye
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
Kellene, de konkrétan nincs meg a fájl mire újraindítok. Tinycore-ban van VI meg van notepad is. VI üres fájlt nyit meg, a notepad pedig nem találja a fált (amit kiírt az induláskor).
Nem tudom mi okozza ezt. Proxmoxból fut, csak proxmoxban nem tudom átadni a VGA-t Frigatenek, 99.99% user error, csak nem értek hozzá annyira

-
BullZeye
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
Tinycore van épp a pendriveon, és se az 5000-es se a 7681-es portra nem jön be semmi.
Ezen a ponton ugye be kéne jönnie az 5000-es porton a DSM telepítőnek, de semmi sem jön be. az IP cím jó, router is ezt adja neki.Pendriveot kihúztam, de Windowsos a gépem nem ismeri fel, nem tudom így megnézni a logot.
-
maszati
tag
válasz
kgymac
üzenetére
Nincs szükségem raidre. Van egy két satás alaplapom rajta két winyó két külön kötettel. Az egyik vinyó elkezdett haldokolni így betettem mellé egy üres vinyót és a tömböt át tettem raid1-be és szépen át másolt rá mindent. Kiszedtem a haldokló winyót és ennek a helyén hagytam amit raiddel másolt át. És vissza tettem az eredeti másik vinyót amin a másik kötet van. Igazából most minden rendben és működik csak hibát jelez a második tömbnél mert ugye hiányolja a cserélt vinyó párját a raid miatt.
-
Mykroft
tag
válasz
kgymac
üzenetére
[link] Ez alapján adtam át a lemezeket a vm-nek. Esxi-n is kb így volt megoldva, de ott sokkal körülményesebb volt a folyamat.
Az iroda HP szerverben ezt kártya firmware cserével oldotta meg a kolléga, és utána HostPCI device átadható a vm-nek. Hogy ezt a g8 miként tudja, az nem tudom sajnos.
-
DanaL
tag
válasz
kgymac
üzenetére
Nem a flash a.problémám, elolvastam meg tudom csinálni, a problémám az, hogy én gondolatom szerint egy hardweres raid visít ha 1 lemez kiesik hot swap cserélem, de a szoftveres összeomolhat, használhatatlanul belassul stb. Ennyi csak a bajom, ha it módba rakom áthidalja , mintha nem is lenne benne, akkor meg dugom sima satára a lemezt
-
stigma
addikt
válasz
kgymac
üzenetére
Hi, nem nem arra kell, leírom egyben.
Adott egy Low budget NAS, amire egy régebbi fejlesztő loader-t tettem, viszont githubról , midnenhonnan törölte magát/törölték.
AuXXXilium (ARC) loadert ajánlották, 3 db Tp-Link Tapo CW320WS kamera aminek a képéet kellene menteni, mert 64GB-os microSD van benne, 128GB a max amit kezelnek a kamerák, de ott is max 1 nap amit tud rögzíteni a kamera.Ezért NAS-t tettem össze régi törölt loaderrel ment a DVA1622, de az ARC-vel a Surveillence nem megy sajnos.
Próbáltam migrálni táávolról (100km-ről), de sajnos DS3622xs loader újrakreálása esetén a find.synology.com látta a rendszert hogy sikeresen felállt, de nem talált HDD-t a rendszer.
Hétvégére jön a NAS hozzám, pendrive-ot újraformázom és DS3266xs+-t felteszek rá, ha mégsem láthaa HDD-t akkor mindent törlök és tiszta telepítéssel felmegy majd.DVA1622 esetében 9.1.4 amit telepítek, ARC loader 9.1.2-t tud kezelni, viszont ha felteszem bármelyik verziót restart után nem érem el a SS-t.
Ezért kell loader-t váltanom, cél hogy legyen egy Xpenos gép, ami kezeli a 3 kamerát és tud menteni sok anyagot.
Gép: Asus J4005I-C, 8GB ram, 2TB WD Purple, 300W-os FSP táp, Codegen ház. -
gabyka
senior tag
válasz
kgymac
üzenetére
Ezt tudom, nem kell bemutatni a különbségeket. Kb 25 éve foglalkozom gépekkel, építés és telepítés...
Amit én írtam, hogy nekem az adott géppel és kétféle m.2-es sata ssd-vel nem volt hajlandó feltelepülni egyik ma divatos loaderrel se a dsm (7.x-re hajtottam), hiányolta a sata meghajtót. Pedig az alaplap támogatja, a win és a chromium felment rá simán. Most egy HP ProDesk 400 G3 Mini-m van, ami szintén így járt így azt a következtetést vontam le, hogy nem támogatott az egyedüli m.2 sata...Ez utóbbi gép egy sata3-as ssd-vel és egy nvme-s ssd-vel viszont DS423+-ként megy épp.Szerk.: Elképzelhető, hogy az az m.2 nem támogatott, ami mindkét szabványt tudja, ebbe futhattam bele. A Te géped csak satát tud, így az simán mehet.
-
MrTwister
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
ed: áááá az nálunk luxus lett volna, pl. autoexec.bat fájlt meg config.sys-t úgy csináltunk, hogy copy con autoexec.bat, aztán mehetett bele soronként a konfig, aztán ctrl^Z -vel mentetted, na azok voltak a szép idők, ja Novel Netware nálunk is az volt a suliban a hálózatos oprendszer jó kis IPX/SPX protokollal, meg floppyról Windows for Workgroups telepítés, én voltam az infótanár jobb keze, néha kikért matek meg töri óráról, hogy telepítsek...

Persze amúgy mi is az Editet használtuk meg programozáshoz QBasic...meg TurboPascal valami kezdetleges GUI-val...
-
petir
senior tag
válasz
kgymac
üzenetére
Ezt a parancsot be tudom adni a böngészőből is?
vagy
Dobjak rá egy billentyűzetet a gépre és ott írjam be a konzolba?szerk:
Jaaa amúgy most nézem én voltam balf.... hát Te Gen7-re írtad a a 3622-t
...Akkor lehet az arc is működne a 1622-vel ??
vagy a lan driver hiánya az minden verziónál fennáll -
petir
senior tag
válasz
kgymac
üzenetére
Tegnap tettem próbát az ARC loaderrel T610-esen mikor kivalasztom a javasolt ds3622xs+-t akkor kiirja , hogy nem kompatibilis a CPU..

Amúgy a folyamat végigfut..
minden szuper újraindulás után kap IP-t
majd kifagy.. pingre nem jön válasz...Javasolatad Nekem próbáljam TCRP -vel... ugyanez bootol majd goodbye

Engem tuti szopat ez a 7-es verzió...
Mi lehet a baj , hogy állandóan kifagy?
-
-
Imco
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Köszi a választ!
A leírom az elmúlt pár órámat, talán segítek valakinek.
GEN8-DSM 7.2-69057U1
A próblémám az volt, hogy a reboot -és csak az- nem müködött sem a DSM-ből sem a Telefon appból, sem az SSH paranccsal. Power off-on-ra mindig hibátlanul elindult.
Javaslatra belenéztem az ILO-ba is. Semmi hibát nem láttam, bár soha sem használtam, így tapasztalatlan vagyok a témában. Ezért semmi hibát sem láttam.
Mivel a vas évek (6.5) óta hibátlanul ment így az új DSM-re vagy az USB-re gyanakodtam.
Kidobáltam a 4 lemezt és egy új HDD illetve egy új USB /ua. a loadert írtam rá/ társaságában újra indítottam. Hipp-hopp elindult minden.
Majd jött a teszt. Reboot a DSM-ből. Müködött. Reboot a telefon appból. Müködik! Boldogság.
HDD kidob, USB marad, 4 HDD vissza, start. Látja hogy másik DSM lemezei vannak. Kérdésre hogy helyreállítom -e, igen a válasz.
Elmókol 10 percet, restart. Első öröm, minden látszik, minden megvan.
Majd jött 2. teszt. Reboot a DSM-ből. Müködött. Reboot a telefon appból. Müködik! Boldogság.
Hirtelen ennyi. Így utólag a build the loadernél hibázott, vagy utána valami rosszat nyomtam, bár most is úgy csináltam. Sajnos pontosan nem tudom.
-
Imco
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Soha sem használtam. Eddig "rendben" volt 6,5évig, a GEN8-on semmit sem változtattam. Csak a DSM 7.2 ment rá új pendriveon.
Ez mit jelenthet?
/usr/bin/arpl-reboot.sh "config"
A feladat ütemezőben van ez "RebootToArpl" feladat néven.
Nincs engedélyezve, gondolom a loader írta oda. /én biztos nem.
/Köszi!
-
-
HIJ
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Igazából az a cél, hogy eddig a DSM alól futó két virtuális gép működése hogy lenne jobb és arra gondoltam, hogy talán tisztább lenne 3 virtuális gép, mint egy DSM alól futó kettő...
De amennyi macerával jár ez a virtualizációs OS korrekt működtetése, lehet hogy inkább hagyom és inkább a loaderrel szórakozok és marad a két VM DSM alatt... (persze ha működik jól a Ryzen vonal)
-
-
HIJ
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Én pár gépen futtatok mindkettőt (dockert és VM -et) igaz csak intel CPU -kkal és eddig nem tapasztaltam hibát. Amit most összeraktam egy Ryzen 4500 alapú cucc és eredeti elképzelésem szerint egy 923+ -t futtatnék rajta. De ahogy próbálgattam a dolgokat, megfordult a fejemben, hogy biztonságos lenne e így üzemeltetni az egészet. Ekkor kezdtem a virtualizáció felé kacsingatni… A Proxmox -t még nem próbáltam. Az miben más az Esxi -től?
-
HIJ
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Köszi a segítséget! Jelenleg egy SATA vezérlőm van, illetve tervezek egy ilyennel bővíteni.
Egyelőre nem vagyok meggyőződve arról, hogy így lenne e jobb ESXI -vel vagy maradnék az eredeti tervemnél, miszerint felmenne egy DS923+ loader és natívan kezelne mindent a DSM és VMM -re raknám a szükséges virtuális gépeimet
-
-
-
O_Tibor
csendes tag
válasz
kgymac
üzenetére
Redpill alatt ugye most már végig is lehet kattingatni a folyamatokat, ha valaki nem akarja bemásolni a parancsokat, aztán az kavart be (igazából a legutóbb is ssh-ztam, csak meglepett, hogy most már ilyen "csili-vili" kézfogós folyamatvezetős része is lett, el is csábultam
).A kenand által írt parancsokkal viszont rendben lefordul. Annyi gond volt még utána, hogy a netről letöltött pat-al nem akart települni, viszont ha hagytam, hogy ő töltse le ugyan azt, akkor azzal felment a dsm, és működik is. Még a Surveillance Station licensz-el van gond, azt írja, hogy nincs. Ennek kell még utána járnom.
-
marcell.bagi
csendes tag
válasz
kgymac
üzenetére
Köszi a választ!
Sikerült SSH-n végül, csak mivel több fájlt kellett mozgatni mindenfelé, kezdtem megunni a cli-ben való szórakozást. Annyira azért mégsem a kedvencem..
Winscp-vel sikerült végül megcsinálni, hogy rendes fájlkezelőként tudjak root jogokkal másolni/fájlokat létrehozni.
Ha valakinek ugyan ilyen problémája lenne, hogy winscp-vel nem tud root jogot szerezni, ez a videó aranyat ér:https://youtu.be/gKoHG-7w5q0Most már csak arra kell rájönnom, hogy miért nem töltődnek be a driverek.. nem jön létre a dev/dri mappa.
Sikerült valakinek már ezt megoldania? Coffee lake processzorral próbálom megoldani.
-
kgymac
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
A HAOS-en a 9.0-tól már elvileg nem kell, tartalmaz komponenseket a bt-hez. A sticket felismerte mint bluetooth eszköz, működik is terminálban a
bluetoothctlparanccsal állítható, p,l.bluetoothctl discoverable onkapcsolja be a felfedezhetőséget, abluetoothctl pairable onbe a párosíthatóságot. -
válasz
kgymac
üzenetére
Direktben fut, csak Xpenology alatt nem t520 esetén, mert nem indul el a Virtual Machine.
All-in-one gépeben gondolkodom.
Egyelőre mennek a Xiaomi szenzoraim, gateway-ek, és a Tuyas okos konnektorok, Sonoff th10/16-ok (pálma fűtés), POW fogyasztás mérő és néhány kapcsoló nálam, és HA alatt látom mindet egy felületen. -
válasz
kgymac
üzenetére
0.9.4.0 -volt amit utoljára használtam.
Kérdés ha újragenerálom 0.9.4.3-mal minden újra kell-e beállítani..Bluezzel az a baj, hogy fordítani kell, az meg nem megy a Synology csonkolt Linuxa alatt, VM-ben futattott Debian alatt menne, de az nem megy Virtual Machine alatt, ami működik AMD thin clienten PROXMOX 1 VM-ben Xpenology 1 VM-ben HassOS vagy Debian és Supervised install HA.
De akkor kell Bluez ha a gép BT-jével akarod kezelni a BT eszközöket (szenzorokat stb). Ha be van iktatva egy gateway akkor nem kell (pl Xiaomy vagy Tuya multimode gateway)
-
HIJ
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
A procira gondoltam én is, de az 20% körül megy csak. Belenéztem a main logba, de semmi fatal error nem volt. Azt láttam, hogy az időzített mentés pár napja abba maradt, de semmi mást nem láttam benne. Ma délután akarom jobban szemügyre venni.
Másik böngészővel is próbáltam, igen.Lehet hogy bebootolok egy live linuxal vagy egy Strelec -el és megpróbálom kizárni a hardvereket...
-
Magnat
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
Igen, de most biztos ami tuti, megint ráküldtem mind a kettőt, utána a buildet, ugyanúgy platform not found.
Nézem Githubon, lehet vaksi vagyok, de a main branchen (ahol a 0.9-es verzió van) baromira nem találom egyik img filet sem, ezeket honnan szedted le?
-
kgymac
őstag
válasz
kgymac
üzenetére
Ezt is szoktad futtatni?
./rploader.sh update
./rploader.sh fullupgradeMert nincs a listádon 7.1.1-42962, pedig van itt pár emberke, akinél működik. Nálam eddig 6 gépen, 3622 és 1622 vegyesen.
A script 3 környezeti változót állít be, több parancs futása során.
Ha valamelyik nincs beállítva, akkor kapod az Error : Platform not found üzenetet. Megtalálhatod az rploader.sh-ban:if [ -z "$TARGET_PLATFORM" ] || [ -z "$TARGET_VERSION" ] || [ -z "$TARGET_REVISION" ]; then
echo "Error : Platform not found "
showhelp
exit 99
fiMivel el szoktam menteni a telepítési scripteket, így a dva3221-eshez használt is megvan, a build is lefutott, a boot során volt problémám a t610-en vele. Ez volt a build parancsa, ekkor még nem használtam a withfriend-et:
./rploader.sh build dva3221-7.1.1-42962 compile
A telepítési leírás utasításait egyesével kellett futtatni, mert minden parancs felhasználói választ vár [yYnN], egyben beillesztve csak az első parancs fut le, a többi nem, vagy legalábbis az összes helyett csak néhány. -
Magnat
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
Legacy és Uefi bios választható VMM-ben, legacyn próbáltam, aztán uefin is, de nem változott semmi, de megnézem egy új vm-mel uefi beállításokkal meg img-vel, hátha úgy megy.
"Én továbbra is dva3221-7.1.1-42962 formát vártam volna a dva1622 alapján." én is, azzal is kezdtem, de nem eszi meg:

Ezért is írtam az elején, h nem is igazán értem, h mi fogja meghatározni, h itt most konkrétan egy DVA 3221 fog települni...
Szerk.:
Available platform versions:
----------------------------------------------------------------------------------------
apollolake-7.0-41890
apollolake-7.0.1-42218
apollolake-7.0.1-42218-JUN
apollolake-7.1.0-42621
apollolake-7.1.0-42661
broadwell-7.0.1-42218
broadwell-7.0.1-42218-JUN
broadwell-7.1.0-42621
broadwell-7.1.0-42661
broadwellnk-7.0.1-42218
broadwellnk-7.0.1-42218-JUN
broadwellnk-7.1.0-42621
broadwellnk-7.1.0-42661
bromolow-7.0.1-42218
bromolow-7.0.1-42218-JUN
bromolow-7.1.0-42621
bromolow-7.1.0-42661
denverton-7.0.1-42218
denverton-7.0.1-42218-JUN
denverton-7.1.0-42621
denverton-7.1.0-42661
geminilake-7.0.1-42218
geminilake-7.0.1-42218-JUN
geminilake-7.1.0-42621
geminilake-7.1.0-42661
v1000-7.0.1-42218
v1000-7.0.1-42218-JUN
v1000-7.1.0-42621
v1000-7.1.0-42661 -
Magnat
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
"Az ugye megvan, hogy nem így néz ki az xpeno, amit megtalálhat az assistant?" - nincs, mármint amit utoljára telepítettem az nem így nézett ki, de azóta a dsm is főverziót váltott, ki tudta, hogy néz ki a mostani ...
"Build-eltél egyáltalán?" - persze, ott is van az első posztban: sudo ./rploader.sh build denverton-7.0.1-42218
Nyomtam két forced restartot és most megvan a szokásos boot menü, köszi a tippeket!
Sajnos egyelőre "you need to load the kernel first" hibát kapok (VMM alatt próbálom sata csatolóval és persze sata boottal).
Szerk.: legacy mód.
-
Magnat
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
Jah, hogy esetleg másik gépre gondolsz... tuti nem, a terminálon ifconfig által mutatott mac cím ugyanaz mint a gép arp táblájában lévő mac ehhez az ip-hez, amiről pingeltem... Meg a router is pampogna ha ip ütközés lenne, szóval egész biztosan az a vm válaszol amire települt a rendszer (és nem natolva van a hoston, hanem külön címe van).
"ssh port biztosan nincs nyitva egy telepítés előtt álló syno nas-on, így xpenology-n sem" - dehát ssh-n csináltam az egész telepítést ...
"Ha az assistant nem látja, akkor nincs is a hálón a gép. A withfriend-et ajánlanám, mert az kiírja, hogy milyen ip-n éred el az xpeno-t, nem kell találgatni vagy keresgetni." Most sem kell találgatni, egészen biztosan ez a címe:

-
Magnat
veterán
válasz
kgymac
üzenetére
"Azt már csak félve merem megkérdezni, hogy miért nem volt jó a pocopico féle rp-ext, ami ismereteim szerint a legszélesebb hw támogatást adja." - mert sajnos nem találtam hozzá jobb leírást, itt egyáltalán nem említi, a topikjában meg ezt találtam amit az előbb írtam. Közben átállítottam a nic típusát másra (Intel e1000 talán), így a 7.1.1-42661 felmászott hiba nélkül (sudo ./rploader.sh build denverton-7.1.0-42661), viszont a Syno Assistant nem találja, illetve ha megpróbálom megszólítani az 5000-es porton, ott sem válaszol ... az ip egyébként pingelhető. Van még valami tennivaló ezután vagy ilyenkor már mennie kellene?
-
-
-
halisa
tag
válasz
kgymac
üzenetére
Azt néztem más is járt így a xpenoforumon a széria szám cserével megoldodott a probléma. Kérdés, hogy a szériaszámot hogyan kell megváltoztatni?
A verzió vissza állítás segített. Ezt töltöttem le: SurveillanceStation-x86_64-9.0.2-10061_openvino.spk -
ArthurShelby
addikt
válasz
kgymac
üzenetére
Fura, hogy miután föltelepítem usb3-mon, utána ha átteszem usb2-be és úgy boot-olok úgy látja, mintha még nem lenne rá telepítve a dsm. Visszatéve usb3-ba és úgy boot-olva minden rendben lesz megint (és persze nem kell újratelepíteni).
Bár gondolom ez sokaknak itt nem újdonság, én csak most jutottam el idáig (most volt időm foglalkozni vele).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszönöm, remélem menni fog így is. Már így is belevisz az open SSH win alatt, és a nas a linuxba.

...

Essejó