Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
enginev3.0 #6947 üzenetére
És a gyakorlat mennyire követi az elméletet?
Én a közelmúltban migráltam pár eszközt, de gombnyomást kért. Persze lehet, hogy nem jól csináltam.
MaCS
-
Bear
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy HUB2-t. Segítenétek, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy átköltözzek rá a régebbi hub-ról? Mintha csak úgy lehetne, hogy törlöm a régi hub-ról és hozzáadom egyenként az eszközöket az újhoz. Ennek annyira nem örülnék, pár konnektor elég eldugott helyen van, bútort kell bontanom, hogy hozzáférjek ezekhez.
-
A-Bag
tag
Elb@sztam rá egy hétvégét, de csak a ki-be kapcsolás működik így. Viszont jobb mint a semmi
Elindítod a Xiaomi Home-ot, rámész a speakerre, add an ir remote control, kiválasztod az okos izzót, márkánál beírod, hogy other, majd mikor megkérdi, hogy bekapcsol-e a jelre, nemet nyomsz, ezután beugrik egy betanítható univerzális izzó távirányító. Itt a power gombra betanítod a tévéd távirányítójának a power gombját. (Próbáltam más gombokat is hozzá adni de nekem csak a power működik). Ez a gomb már kapcsolni fogja a tévédet. A xiaomi home-ban az izzót átnevezed mondjuk TV-re. Ezt a Google Home látni fogja. Így már működik a "Hey Google, Turn on/off my TV" Tehát gyakorlatilag az okos izzó távirányítót használod a tévé kapcsoláshoz
Amennyiben nem sikerül szólj és segítek, ezt most csak emlékezetből írtam gyorsan....
-
A-Bag
tag
Szia !
Nekem van. Google Home-ban nem fog menni a hangvezérlés, hiába működik az ir távirányító. A Google nem látja sem a tv sem a set top box távirányítókat. Gondolom jobban megéri nekik, ha Google nestet veszel... Van egy trükk amivel ki-be kapcsolni lehet hanggal én is úgy használom
-
-
nemethsza
tag
-
gacsoi
senior tag
Üdv Mindenkinek !
Van itt a csoportban, aki használja ezt a xiaomi smart speaker ir control-t
Vettem egyet, és a gondom a következő.
Szépen felismerte a Google home, és a Mihome alkalmazás is.
Sikerűlt az LG tévémet rátanítani Így a Mihome alkalmazásból simán tudom vezérelni.
Viszont a Google home-ban nem jelenik meg.Pedíg állítólag hangvezérléssel is lehetne irányítani a felvett IR-s eszközöket. Valakinek sikerűlt már ? -
hatos6s
újonc
Sziasztok!
Tegnapi napon vettünk egy Xiaomi Smart Home Hub 2 multimode okosotthon központot és két Xiaomi Mi Door and Window Sensor 2-t a Lurdyban. Beüzemeltem őket, hellyel közzel sikerült, bár a szenzorok esetén a gateway nehezen csatlakozott, tulajdonképpen ahogy rákattintottam és kilistázta hogy mikkel működik együtt, hirtelen nem is értettem mit csináljak, de aztán rányomtam a jobb felső sarokban az alsó félkör felfele nyíl ikonra (nem találtam ez mi), elkezdett tölteni, majd amikor meguntam és kiléptem láttam hogy megtalálták egymást.
Az én (owner) telefonomon a Xiaomi Home appban szépen működik, azzal nincs gond. Na de a család másik 3 tagja esetén (member) nem. Se bluetoothon nem szeretik egymást, a nagyobb baj hogy a gatewayen keresztül sem. Tehát hiába van csatlakozva rá a két sensor, én hiába látom a saját telefonomon, a többiek nem látják. (fura, de a nyitás/zárás logját azt igen)
Amit próbáltam:
- más típusú telefonon is megnéztem
- újraraktam a Hubot az alkalmazásban
- újraindítottam a telefont
- átnéztem a Xiaomi home alkalmazást, hátha beállítás megoldja
- töröltem a cachet, különböző adatokat a Xiaomi home alklamazásban
- újraraktam a Xiaomi home alkalmazást
- administrator jogot adtam a családtagoknak
Két körülmény még fontos:
- az elején biztosan működött valamennyire member telefonon is, mert küldte az üzenetet nyitásról/zárásról az alkalmazás.
- beüzemeléskor a két szenzor és a hub is frissített. (nem emlékszem hogy azóta nem működik, de kizárni nem tudom)
A kérdés küzdött-e már meg ezzel valaki, sikerült-e megoldani, és ha igen, hogyan. Akár rápróbálnék arra is hogy a szenzorokat és a hubot is downgrade-elem, de ehhez tartozó leírást nem találtam. (meg kellene ugye az egyel régebbi firmware is.)
Előre is köszönöm a segítséget. -
Xiaomi EC3 kamera
MEg tudná mondani valaki, hogy mi a kártyafedél csavarjainak a mérete? Én M1,5-re gyanakszom, de nem tudok ilyen pici lyukba belemérni.
Következő kérdés: van-e tippetek arra, hogy hol lehet ilyen méretű csavart kapni? Az általam ismert csavarboltok 2-4 mm-nél leállnak, a neten meg 100-as tételekben látok kisebb csavarokat.Köszönettel: MaCS
-
Cr00py
senior tag
Én korábban úgy olvastam, hogy nem megy homekit alatt. Maximum ha van homebridge. Pont emiatt vettem én is a mistflow-t. Tökéletesen működik. Ha változott, vagy nem jó infót láttam, akkor sorry. Érdemes rákeresni, vagy olyat kérdezni, aki használja. Aqara-n lehet, hogy működik, azt sajnos nem tudom. 99%-ban homekit-t használok. Nem szerettem volna 8-10 appot külön használni. Csak a frimware frissítések miatt vannak telepítve. Ami meg nem homekit kompatibilis, azt megoldottam hoobs-al.
-
enginev3.0
félisten
rossz helyre ment
-
atirag
őstag
Üdv. A xiaomi párásító működik aqara rendszerben? Vagy apple home alkalmazásban?
-
tobias40
veterán
Feltettem a HA-t Syno220+ Nasra,dockerbe.(most kezdtem,még nem használtam a programot,barátkoznék vele)
Automatán megtalálta a Xiaomi Gateway (Aqara)-t de ha beakarom üzemelni akkor "Érvénytelen hosztnév vagy IP-cím" ír ki.
Ha kézzel beírom az ip-t és a mac címet akkor is uanez.
Mit rontok el?
Valamint uanezt a gatewey-t megtalálja Xiaomi Miio-ként is ,itt meg tokent akar kérni de a droidos telefonomon nem adja ki as tokent ahol írja.(8.1 feletti mát a droidos app)
Mivel a gateway-hez kapcsolódik minden ajtó nyitó,hőérzékelő stb,így nem tudok tovább lépni...
Még annyi hogy nincs super visor lehetőségem sem,de ha jól olvastam a dockerben nem is lesz...
Aliról vettem a :2018 new version Xiaomi Mijia Smart Home Multifunctional Gateway 2-t,ha jól olvastam ez támogatott a HA-ban.Dockerhez kevés magyar leírást videót találok,ha van ilyen azt is szívesen fogadom.
Köszi előre is!
-
ALgore2
tag
válasz
kakukkmarci #6911 üzenetére
Szerintem ebből csak egy fajta van.
-
V.Dave
senior tag
válasz
ALgore2 #6907 üzenetére
Megvolt a reset többször is. Van egy másik ledes égőm xiaomi azt is újból hozzá akartam adni de szintén nem látja. BT GPS adatnet aktív. Wifi látja őket. Asszem nemrég tértem át miui globalrol EU stabilra és akkor le is frissítette a Bluetooth verziót lehet azért szarakszik?
-
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
XIAOMI MI BEDSIDE LAMP 2 lámpát szeretnék vásárolni, de mintha két verzió lenne.
Mi a különbség a [két] lámpa között?
Köszönöm
-
Diabo6
senior tag
válasz
kakukkmarci #6893 üzenetére
Nekem egy 32 gigás 1 nap alatt ment így tönkre. Remélem csak belenyúltam és a többi tartósabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Kugoo Kirin G1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest