Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hatos6s

újonc

Sziasztok!
    Tegnapi napon vettünk egy Xiaomi Smart Home Hub 2 multimode okosotthon központot és két Xiaomi Mi Door and Window Sensor 2-t a Lurdyban. Beüzemeltem őket, hellyel közzel sikerült, bár a szenzorok esetén a gateway nehezen csatlakozott, tulajdonképpen ahogy rákattintottam és kilistázta hogy mikkel működik együtt, hirtelen nem is értettem mit csináljak, de aztán rányomtam a jobb felső sarokban az alsó félkör felfele nyíl ikonra (nem találtam ez mi), elkezdett tölteni, majd amikor meguntam és kiléptem láttam hogy megtalálták egymást.
    Az én (owner) telefonomon a Xiaomi Home appban szépen működik, azzal nincs gond. Na de a család másik 3 tagja esetén (member) nem. Se bluetoothon nem szeretik egymást, a nagyobb baj hogy a gatewayen keresztül sem. Tehát hiába van csatlakozva rá a két sensor, én hiába látom a saját telefonomon, a többiek nem látják. (fura, de a nyitás/zárás logját azt igen)
    Amit próbáltam:
    - más típusú telefonon is megnéztem
    - újraraktam a Hubot az alkalmazásban
    - újraindítottam a telefont
    - átnéztem a Xiaomi home alkalmazást, hátha beállítás megoldja
    - töröltem a cachet, különböző adatokat a Xiaomi home alklamazásban
    - újraraktam a Xiaomi home alkalmazást
    - administrator jogot adtam a családtagoknak
    Két körülmény még fontos:
    - az elején biztosan működött valamennyire member telefonon is, mert küldte az üzenetet nyitásról/zárásról az alkalmazás.
    - beüzemeléskor a két szenzor és a hub is frissített. (nem emlékszem hogy azóta nem működik, de kizárni nem tudom)
    A kérdés küzdött-e már meg ezzel valaki, sikerült-e megoldani, és ha igen, hogyan. Akár rápróbálnék arra is hogy a szenzorokat és a hubot is downgrade-elem, de ehhez tartozó leírást nem találtam. (meg kellene ugye az egyel régebbi firmware is.)
    Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák