-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziahomi
tag
-
barkifiah
csendes tag
válasz
Sziahomi #4394 üzenetére
Juhhéé! A jobb alsó világoskék kocka angolra fordítja. Az 5. sorban van a lényeg. Az 5. sor bal oldal a fastboot (aminél csak a nyusziig jutok, eredetileg volt egy menü is) a jobb oldal pedig a recovery. Eddig nagyon jó. A baj csak az, hogy a recovery indítása után úgy tűnik nekem, hogy ugyanaz történik, mint amit már írtam. Valószínűleg addig lehet nézni a "mi" feliratot, ameddig le nem merül az akksi.
Szóval a telefonmentő funkciók behaltak. Biztos nem "tiszta" telepítés volt, mivel ennek a feltételeivel sem teljesen vagyok tisztában és a sok próbálgatás között már nem emlékszem pontosan, hogyan követtem el. Bár nem biztos. Most mi legyen? -
Sziahomi
tag
válasz
barkifiah #4393 üzenetére
Jó romot tettél fel ezek szerint. Az a kérdés tiszta telepítéssel csináltad, vagy csak úgy feltelepitetted? A kinai krixkrax egy menü, amiből tudod inditani a recoveryt. Redmi 2- nél igy jön be. Nem egyből recovery, hanem előtte ez a menü. 3. vagy 4. sor a recovery. Nézd meg bejön e.
-
barkifiah
csendes tag
válasz
Sziahomi #4389 üzenetére
bocs, nem engedett hozzászólni az első válaszom után és lemaradt a fél válasz. Küldöm egy fotóra rendezve, bal oldalon látható a kínai menü, ami bejön, jobb oldalon pedig az akksi alatti adatok vannak. És egyébként pont ezt a verziót sikerült (miuihuglobal_wt86047_pro_6.4.14_5.1.1_5d3b2b405e23796d99aec2e5e426f1e0.zip) rátennem. Nos?
-
tomy86
addikt
válasz
user112 #4391 üzenetére
86047. Korábban már volt róla szó. A board info a helyes. Azt hogy a menüben a kernel verziószámot nyomogatva mit ír ki, az teljesen lényegtelen.
-
user112
senior tag
Nekem az aksi alatt és a dobozon: 2014813
Board info: S86047A1
Kernelnél: SW_S88047A1Akkor most nekem melyik van?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
barkifiah #4386 üzenetére
Én innen szedtem le magamnak. Ez a neve:
miuihuglobal_wt86047_pro_6.4.14_5.1.1_5d3b2b405e23796d99aec2e5e426f1e0.zip. A kérdés, hogy biztosan 813-asod van-e? 811-esben is létezik 2/16-os, arra a másik kell, még akkor is, ha az MIUIHU-nál a letöltések között 1/8-ként szerepel. -
Sziahomi
tag
válasz
barkifiah #4384 üzenetére
Tiszta telepítéssel raktad fel a romot? Mivel most verzió váltás volt nem hátrány úgy telepiteni. Ez a tiszta telepítés : http://miuiandroid.hu/forum/kb/viewarticle.php?a=26
Megnézted milyen verziós a telo? 88047 vagy 86047. Mert nem teljesen mindegy. Igy tudod megnézni: beállítások- telefonról - kernelverziot nyomkodni. Majd ott hw verziónál megnézni. Mivel feltetted az 5.1-et valószínűleg az felrakta a twrp 3.0.0.1 is.
A 2 rom linkjét megtalálod itt az első hsz-ben. http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=82&t=2220
A kinai krix krax, hogy néz ki? -
barkifiah
csendes tag
válasz
Adamo_sx #4385 üzenetére
Kössz a tippet. De elfelejtettem azt is közölni, hogy sem a barkács nyuszival sem a kínai krikszkraksszal, sem rendszer updattel, sem MiFlash-sel nem tudok másik romot telepíteni rá jelenleg. Ha updatet indítok lefagy a mi felirattal a képernyő közepén. Vártam többször több órát, de semmi nem történik. Azért megpróbálom egy vélhetőleg megfelelő rom-mal. Meg tudnád mutatni melyiket próbáljam? (Nem akarok többet kisérletezni.)
-
barkifiah
csendes tag
Miután a feleségem megelégelte a 2014813-as verziójú telefonján szemetelést és folyamatosan panaszkodott, arra adtam ősz fejem pár napja, hogy rom-ot cserélek. Kezdő vagyok, de azért sikerült egy miuihu verziót úgy rátennem, hogy a sim-eket nem regisztrálja szolgáltatóval (mintha repülőgép üzemmódban lenne, de nincs abban, wifi megy). Próbáltam másikat feltenni, de a fastboot megáll a kommunista barkács nyuszinál a reovery menü pedig lecserélődött valami kínai menüre.
Az android version most 5.1.1 LMY47Y
a miui pedig MIUIHU 6.4.14
pls hlp!!! -
kezdöcske
csendes tag
Nekem pár nap alatt egy hiba jött elö (6.4.14) az autós kihangosító, nem értették a túl oldalon, így mennie kellett, ezen kívül teljesen jól müködött minden még a kritikus dolgok is, mint az ébresztés.
Visszaraktam a 4.4.4 androidot és müködik a kihangosító, mejd csak javítják. -
SárkánySzív
aktív tag
Tulajdonképpen nekem a MIUIHU Rom esetében sem volt a működésével gondom, és bajom.
Mindössze az ébresztés hektikussága bosszantott, de azt is kilehetett trükközni.
Azért mégis tudat alatt folyton bosszantott, ezért is fordult meg nálam az összes MIUIHU Rom
tavaly Augusztus óta.
Verzión belül is mindig tiszta telepítést követtem el.
Most mikor Szombaton padlóztam a telót, az antitégla program a TWRP
2.8.6.1 verziót rakta fel.
Ekkor a MULTI Rom volt az amit feltudtam kütyülni ezzel a TWRP -vel 3. próbálkozásra.
Az első a Nexus 10.2 lett volna amire fityiszt mutatott a TWRP, a 2. a MIUIHU 6.4.14 lett volna;
de ekkor is fityuszt mutatott, viszont a Multit felrakta.
Szépen teszi a dolgát, igaz még csak 4. napja van a telón, de az ébresztés pontos; és működő.
Ha ez így marad akkor ez marad, ha nem akkor megjáratom a telót a húsdarálóban,
és esküszöm veszek egy egyszerű butatfont.
Mindenesetre rengeteget tanultam mindkét fórumon a sok olvasgatással, és hogy a programokat betáraztam.
Ha ez nem így lett volna, még mindig hülyén néznék a telóra Szombat este óta, de lazán megoldottam a gondom. -
.DLL
veterán
válasz
SárkánySzív #4379 üzenetére
Na ez miért lehet, hogy vannak akiknek panaszuk van rá, másoknak meg (pl. neked, Adamo_sx-nek) semmi gond nem volt vele.
-
SárkánySzív
aktív tag
Nekem párnapja a Multi 6.4.14 Rom van a telómon,
és teljesen megvagyok vele elégedve ezidáig.
Az ébresztés rendesen működik elég sok alkalmazást használok, és minden rendben megy,
illetve frissül.
Telóm 2014813 2/16 Gb WT86047A1
Hibákat nem találtam a működésben idáig, viszont ezen a verziószámon futó MIUIHU Rom
verzióra van panasz a fórumán. -
jUUh
addikt
Megérkezett a 200 forintos szilikon tokom, ha valakit érdekel megosztom a linket.
Egyébként most melyik MIUI verziót tegyem fel. Legyen stabil, az a lényeg.
-
Sziahomi
tag
válasz
kezdöcske #4372 üzenetére
Milyen recovery van most a telefonon? 5.1- es romot mikor felteszed tiszta telepítéssel, akkor az lecseréli a recoveryd 3.0.0.1-es twrp-re. Nekem is pont ez volt a gond, h a mentésemet nem látja az új twrp. Visszaraktam a 3.0.0.0 twrp-t, és így sikerült vissza állítani a régi 4 4-es rendszert.
-
Adamo_sx
aktív tag
Én a hétvégén raktam fel tiszta telepítéssel a MIUIHU 6.4.14-et, ami talán a harmadik ROM az 5.1-es androiddal. Előtte csináltam egy mentést a beépített MIUI backuppal és persze a biztonság kedvéért a TWRP-vel is a komplett rendszerről. Mindkettőt az SD-re mentettem.
Az upgrade után nekiállt volna automatikusan visszatelepíteni mindent az MI Cloud-ból, de az annyira lassú volt (gondolom, hogy a kínai szerver miatt), hogy ezt megszakítottam és és az SD-re mentett backupból indítottam el a visszaállítást. Gyönyörűen visszaállított minden alkalmazást, még a képernyők elrendezését is, egyedül a naptár widget-jét nem rakta vissza a kezdőképernyőre, de ebbe azért nem szakadt le a kezem, úgyhogy visszaraktam.
Ezután még felraktam a MIUIHU csapat egy másik óra (időjárás, zenelejátszó) widget-jét (ezt TWRP-ből kellett), de ez független az upgrade-től és azóta (na jó, ennek két napja :-) ) megy minden gond nélkül. Igaz, nem vagyok power user, szóval másnak talán több problémája van. Én örülök, hogy a beépített böngésző ismét normálisan működik (a korábbi 4.4.4-esben FC-zett, ha új lapot nyitottam meg a háttérben), illetve a jegyzetek ikon is tele volt kriksz-krakszokkal, most pedig rendben van. Az akku idő elsőre jobbnak tűnik, aztán majd meglátjuk, hogy hosszabb távon hogy alakul. Szóval akkora nagy bajok talán nincsenek az új verzióval, de nyilván, ha valami olyan funkcióval van probléma, amit valaki eddig gond nélkül használt, akkor annak kudarc az új verzió. Én egyelőre maradok ennél, de természetesen azért még nem törlöm a TWRP mentést... -
kezdöcske
csendes tag
Sziasztok!
Tiszta frissítéssel tettem fel CWMből a 6.4.14-es ROM, eddig egyetlen hibát fedeztem fel, hogy az autós kihangosítóval nagyon halk és zajos, ami a régi ROMokkal nem volt. Megpróbáltam visszaállítani CWM-be a régire, de már nincs CWM recovery és a fastboot is eltünt, próbáltam a recovery telepítőt, de nem tudta fastboot-ba rakni. Van mód hogy vissza lehessen rakni a CWM-et? -
sanzi89
addikt
válasz
herdsman12 #4365 üzenetére
Köszönöm a segítséget, 100%-ban ugyanezt állítottam be, és nem működik (KHJCNCI 7.0.9.0 Stabil Official Rom).
Ha nagyon unatkozom lehet felrakom a 7.0.12.0-át, de a sok próbálgatás után nem szívesen nyúlok egy új verziójú rom-hoz. A miuihu egyenesen katasztrofális volt nekem...
Most felraktam egy plusz App-ot, majd ma vizsgázik, hogy milyen. -
.DLL
veterán
válasz
Shia-ko #4366 üzenetére
Igen a hot-spot funkció csak mobilnetet tud osztani (ha Wi-fi-t lát, azt nagy valószínűséggel látja más is...)
Én azt mondanám mindenkinek, hogy egyelőre hanyagolja az 5.1.1-re épülő MiUI rom-ot a Redmi 2-n, vagy legalábbis készüljön fel a legrosszabbra
a héten rengeteg gond merült fel a topikban (volt akinek más rom miatt) de frissen nemrégiben kijött verzióváltásnál még számítani lehetett rá, hogy lesznek ilyen misztikus stabilitási és egyéb problémák, backup, recovery gondok.
Mielőtt ilyet telepítünk, többféle beackup-ot is készítsünk a 4.4.4-es rendszerünkről (vagy más jól működő rom-unkról) a menüből elérhető Mentés és visszaállítás mellett egy-egy stabil verziójú TWRP-vel és CWM-mel is, hogyha később csak reco cserével tudjuk működésre bírni a telót, akkor a másik reco általi rendszermentés is rendelkezésre álljon.
Bug report és általános visszajelzés céljából persze pozitív dolog a próbákozás
de mindenképpen jó, ha vissza tudunk állni korábbi, szeretett rendszerünkre.
-
Shia-ko
aktív tag
Hello,
felraktam tiszta telepítéssel az 5.1.1-re épülő legújabb rom-ot a miuihu-ról, és elsőre pár alkalmazást nem tudtam telepíteni a play-ról mindenféle hibakóddal. Újabb tiszta telepítéssel a helyzet javult, majd egy factory reset után szinte minden megy:
- hearthstone-t 492-es hibakód mellett nem engedi telepíteni
- belső memóriára próbáltam a titanium backup mentéseit, illetve a IGO-t átmásolni az SD-ról, és nem engedi (root explorerrel, root joggal), valamint PC-n keresztül sem
- wifi hotspot-ot beállítottam, gép csatlakozik hozzá pöpecül, de nincs net, dns hibával dobálja vissza az oldalakat
Tudtok nekem segíteni?
Előre is köszi!szerk.: utóbbira annyi derült ki, hogy nem megy egyszerre a wifi és a wifi hotspot. Ez így rendben van? Mert akkor csak a mobilnetet lehet továbbosztani?
-
sanzi89
addikt
válasz
herdsman12 #4362 üzenetére
Nagyon köszönöm, megtaláltam!
-
sanzi89
addikt
A telefonon fut a KHJCNCI 7.0.9.0 Stabil Official Rom. Van benne a tiltólista funkció, amivel számokat fel tudok venni tiltásra. Ez szép és jó, működik is. A kérdésem az volna, hogy tud-e olyat a beépített app, hogy a magánszámról - tehát a hívó elrejti a telefonszámát - érkező hívásokat minden esetben tiltsa? Kerestem, de nem találtam erre lehetőséget.
-
DavidQ
tag
válasz
veresc$ #4356 üzenetére
Szépen betégláztad a telefont.
A leírás alapján sok ember tudta visszahozni az életbe, csekkold még egyszer, hogy mindent jól csináltál-e! (Aláírás ellenőrzés ki van kapcsolva a gépeden? MiFlash v2014.11.07-et használod? Próbáld lekapni a fentebb linkelt ADB szoftvert is!)
Ha sehogy sem tudod rövidre zárni és életre kelteni, próbáld velük fölvenni a kontaktot: www.kinaitelefonjavitas.hu -
bunnyhu
senior tag
Ha már panaszhetet tartunk
Tegnap elindítottam egy backupot SD kártyára. Még sosem próbátam ,gondoltam mi baj lehet. Lefutott, bezárom és a kezdőképernyőm hiányosan köszön vissza. Eltűntek a widgetek, eltűnt néhány kihúzott app ikonja ... visszaraktam, nem gond, csak nem értem, hogy egy mentés miért rendezkedik a cuccaim között? Részemről a bizalom meg is szakadt a program irányába.
-
veresc$
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég komoly problémám. TWRP backup visszatöltése során hibát kaptam és megpróbáltam újtaindítani a 811-es Redmi2-t revoveryben hogy újra próbáljam. Azóta bakapcsoláskor csak rezeg a telefon megállás nélkül. Hiába próbálom recovery vagy fastbootban indítani, csak rezeg, se kép se hang. Így a miui.hu-n lévő antitéglát sem tudom használni.
Találtam egy leírás, ahol két tesztpontot kell összezárni, de semi eredmény:
http://en.miui.com/thread-100553-1-1.html
Volt egy pillanat (de lehet csak véletlen egybeesés), amikor megjelent a gépen egy Ismeretlen eszköz, de azóta nem látja a gép. Próbáltam 2015.10.28-as és 2016.03.30-as MiFlash-sel, külön Qualcomm és az Antitégla alatti driverrel is.Mit tudok ezzel a helyzettel kezdeni?
-
Entoni92
csendes tag
-
Habsteve
tag
Sziasztok,
Feleségem Redmi2 (2/16) Pro-ra szeretném felrakni az új MIUIHU-t (6.4.14). Ha jó olvastam tiszta telepítéssel kell. MIUIHU van most 6.3.29 MiRecoveryvel. Hogyan tudnám lementeni mindent úgy hogy utána gyorsan lehetne visszarakni?
-
SárkánySzív
aktív tag
Én is szépen jártam az este ...
A Nexus 10.1 volt a telón, de úgy elállítgattam valamit, hogy az ébresztés napok óta
elmaradt.
Semmi gond gondoltam feldobom a 10.2 Nexus Romot, megy ez hamar.
Ment is, mert telepítésnél azt választottam hogy állítson vissza mindent a négy
nappal ezelőttire; mivel ezt fel is ajánlotta.
Így is történt, minden rendben volt, beállítottam magamnak mindent szépen.
Hoppá a Google keresősáv !
Amit helixP fórumtárs belinkelt az már 404 not fund;
nem baj gondoltam emlékszünk erre.
Szépen kilőttem a telefon újraindult, csak éppen a forgó mályvacukorkáknál nem jutott tovább !
Mondom fastboot, és antitégla program !
Minden rendben, semmi gáz az antitégla felrakta a 2.8.6.1 TWRP -t.
Minden rendben lesz gondoltam, hiszen ott csücsült az SD kártyán a MIUIHU 6.3.17 TWRP mentés, aztán a Nexus 10.2 Rom zipben, no meg a legújabb 6.4.14 MIUIHU zip.
Formázzunk akkor, és lányos zavaromban simán leformáztam az SD kártyát is szerintem, mert hiába kerestem a TWRP -vel a dolgaim az SD kártya üres volt.
Úgy emlékszem hogy nem pipáltam be az SD kártya formázását, mégis üres lett.
No ekkor kezdett el izzadni a tenyerem !
Még jó hogy a Total Commander rég úgy van beállítva, hogy benne van a WPD plugin,
így látom a meghajtókat.
Felraktam az SD kártyára a MIUIHU 6.4.14 verziót, de ezt nem telepítette a TWRP, mert hibával leállt.
Aztán felraktam a Nexus 10.2 verziót a kártyára, de ezt sem telepítette, közben ha késsel szurkáltak volna sem léptem volna ki a TWRP -ből.
Végül felraktam a kártyára a MULTI 6.3.14 verzát, és ezt sikeresen telepítette a 2.8.6.1- es TWRP.
Ezt a ROM lecserélte a 3.0.1 -re.
Így aztán sikeresen minden rendben van!
Bocs, hogy hosszú lettem ! -
tomy86
addikt
válasz
Entoni92 #4350 üzenetére
Én win 7-et használok úgyhogy csak tippelni tudok a megoldásra.
Nálam például a MiPhone Manager telepítése után rendben voltak a deriverek. Ha mégsem, akkor még ezt a leírást találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest