- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
DavidQ
tag
-
DavidQ
tag
-
DavidQ
tag
válasz
Fredo78 #5511 üzenetére
Ha még nincs 3-as twrp-d akkor tedd fel (http://en.miui.com/thread-228118-1-1.html).
Szerintem ez teljesen jó lesz: MIUIHU8 6.12.15. (813-as modellhez)
-
DavidQ
tag
válasz
Fredo78 #5509 üzenetére
Nem ugyanaz, csinálj egy tiszta telepítést!
-
DavidQ
tag
válasz
BrianDK #5097 üzenetére
Az állapotsávot lehúzva nyomd hosszan a GPS ikont, és ellenőrizd, hogy a Helymeghatározási módoknál a 'Nagyon pontos' legyen kiválasztva. Lehet egyedi dolog, de nálam szereti Energiatakarékosra állítani magát - és olyankor használhatatlan. Utána dobj rá egy újraindítást, és újra ellenőrizd. Nekem ez meg szokta oldani a gondot.
-
DavidQ
tag
válasz
anubys1984 #5086 üzenetére
Nagyon szívesen! Örülök, hogy megoldódott.
-
DavidQ
tag
válasz
anubys1984 #5079 üzenetére
Nincsen véletlen .mkv kiterjesztésű fájl a memóriakártyán/telón? Mintha régebben olvastam volna valami olyat, hogy pörög a proci, melegszik, meg merül ezerrel ha van .mkv fájl a telón. Valamiért nem szereti.
-
DavidQ
tag
válasz
SkyLine3000 #4697 üzenetére
Vajon, ha nem náluk lett vásárolva, akkor is el tudják intézni a javítást?
Természetesen nem ingyen.
-
DavidQ
tag
válasz
SkyLine3000 #4695 üzenetére
Kinél gariztattad a készüléket? Eustock?
-
DavidQ
tag
Konkrétan Redmihez még nem rendeltem, de már számos telefonhoz igen.
Igazából az idő tényező határozta meg, hogy az Egyesült Királyságból, vagy a Kínai Népköztársaságból jöjjön a kijelző (UK: drágább, de gyorsabban megérkezik; Kína: olcsóbb, de lassabb). Nyilván, ha digitizer meghalt, akkor UK-ből, ha nem volt olyan fontos az új kijelző, mert érzékelt a régi akkor Kínából lett rendelve. Bátran állíthatom, semmilyen minőségbeli különbség nem volt az angol és kínai kijelzők között.Általában a legolcsóbbat rendelem, vagy olyan esetben, ha jár hozzá valami plusz (például ha a kijelzőhöz jár keret/ vagy eleinte azt rendeltem amihez jártak csavarhúzók) max akkor az egyel drágábbat.
Csemegézz innen: [link], de vigyázz nehogy kijelzővédő fóliát rendelj.
-
DavidQ
tag
válasz
veresc$ #4356 üzenetére
Szépen betégláztad a telefont.
A leírás alapján sok ember tudta visszahozni az életbe, csekkold még egyszer, hogy mindent jól csináltál-e! (Aláírás ellenőrzés ki van kapcsolva a gépeden? MiFlash v2014.11.07-et használod? Próbáld lekapni a fentebb linkelt ADB szoftvert is!)
Ha sehogy sem tudod rövidre zárni és életre kelteni, próbáld velük fölvenni a kontaktot: www.kinaitelefonjavitas.hu -
DavidQ
tag
válasz
SárkánySzív #4247 üzenetére
TRWP-nél teljesen mindegy, hogy hova rakod a zipeket. És a nevük is mindegy. A Gapps pedig a Google Apps-t jelenti, azaz Google alkalmazások: Play Áruház, Gmail, Google játékok, Google keresés, stb. stb.
-
DavidQ
tag
Én ezt az eladót ajánlom: [link]. 2db vásárlása esetén a második 50% kedvezménnyel van. Hungarocell tokban küldi, mindenféle törlőkendővel.
-
DavidQ
tag
válasz
Amadako #4077 üzenetére
Próbáld meg telepíteni ezt a programot: Universal ADB Driver Installer.
Ha telepítetted győződj meg róla, hogy fut a program, és miközben fut próbáld újra az egészet.Ha így sem műkszik, próbáld egy másik számítógépről/laptopról amire még nincs telepítve semmilyen driver (és csak az Universal ADB-t rakd föl, amit a program akar letölteni első lépésben, azt ne)
-
DavidQ
tag
Jelentem 11.26-tal megy a kikapcsolt képernyős gps követés.
Traffi hunter rendszeresen szirénázik pedig nem tartom bekapcsolva a kijelzőt. Nekem nagyon bevált ez a verzió, nem is tervezek frissíteni mostanában.
@Amadako: próbáld másik számítógépről, amin még nincsenek felrakva a driverek. Kizárt, hogy ne lehessen visszahozni az életbe azt a telefont.
-
DavidQ
tag
válasz
Amadako #4050 üzenetére
Beléptél Fastboot módba?
Hangerő föl + bekapcs gomb. Ezután válaszd ki a fastboot opciót, és így csatlakoztasd rá a gépedre!szerk.: Egyáltalán próbáltad a Fastboot megoldást? Töltsd le a programot, telepítsd rajta keresztül a drivereket, add meg a telefonod típusát (811), várd meg hogy letöltse a romot, majd csatlakoztasd a telót, és elvileg megcsinálja magától.
-
DavidQ
tag
Úgy tűnik ROMolás nélkül nem fogod megúszni. Ha jól értettem 1/8Gb-os verziód van. Az akksi alatt nézd meg azért, hogy 811-es e. Ha 811-es verzió a telefon akkor innen tölsd le a neked megfelelőt: [link]
Ha MiRecoveryd van akkor kénytelen leszel a fastbootos megoldást használni. [link]
Ha TWRP, vagy CWM recoveryd van akkor, elég ha a memóriakártyádra rárakod a letöltött .zipet, ezután belépsz a recoverybe:
-Válaszd az „install zip”-et
-Válaszd a „choose zip from sdcard”-ot
-Keresd meg a felmásolt ROM-ot,okézd le
-Válaszd ki,hogy melyik rendszerre (System1,System2) szeretnéd telepíteni.Az aktuálisan haszált rendszer(System) neve mellett ott lesz,hogy pl.:System 1(active)
-Ezután felteszi a kérdést,hogy biztosan szeretnéd e telepíteni,itt nyomj „Yes”-t
-Elindul a telepítés -
DavidQ
tag
válasz
Amadako #4033 üzenetére
Wipe: User data, Cache, Dalvik (azt pl. nem lattam a felsorolasba). Nem tudom ugyan hogy itt az All data mire vonatkozik (a Cache+User Datara, vagy egy harmadik opcio), de ha ilyet csinalt a telefon, es nincs rajta semmi egetoen fontos, en mindent torolnek es kezdenem tiszta lappal.
-
DavidQ
tag
válasz
CoolBoy323 #4002 üzenetére
A miband ugye non stop ment, amikor pedig bekapcsoltam a hangszórót rögtön rácsatlakozott a telóra (előzetesen már párosítva volt). Direkt még lépegettem is párat, és jelezte a miband a mozgást.
-
DavidQ
tag
Sajnos ezt nem lehet biztosra mondani. Valakinél előjön az ébresztő bug, valakinél nem. De általában egy idő után elmúlik. Nekem 11.26-os romom van, ezzel nem volt gondom, ahogy az előtte lévő 8.22-vel sem. De mindenek előtt érdemes kipróbálni a fórumtárs javaslatát: #3405.
-
DavidQ
tag
válasz
cidalain #3755 üzenetére
A Messenger, Viber értesítéseknél trükközni kell MIUInál.
Először a Biztonság app-ban -> Engedélyek -> Engedélykezelő -> Messenger -> Felugró ablakos értesítés legyen kipipálvaMásrészt Beállítások -> Értesítések -> Alkalmazás értesítések -> Messenger -> Értesítések megjelenítése, Alkalmazás ikon (ha akarod hogy a launcher "asztalán" is jelezzen), Hangok és rezgések, és LED értesítést ajánlott bekapcsolni.
Harmadrészt a Messengeren belül legyen bekapcsolva a Chat-fej.
-
DavidQ
tag
Nyilván való, de mindenki törekszik arra, hogy hosszú élettartamú akksija legyen. A másik: értem én hogy a hvg foglalkozzon gazdasággal, de nem egyedül ők hozták le ezt a cikket, csak náluk találtam meg így hirtelen. Azt pedig nem gondolnám, hogy hülyeség lenne a cikkben leírt dolgok nagy része.
-
DavidQ
tag
válasz
bunnyhu #3409 üzenetére
Persze, lehet nem kell elhinni mindent amit írnak, de én ezt olvastam, azóta próbálom tartani magam hozzá. Aztán egy éven belül kiderül, hogy mennyire van igazuk az okosoknak.
-
DavidQ
tag
válasz
pető bá' #3407 üzenetére
Az akku élettartama akkor lesz hosszú, ha állandóan 60-90% között van a töltöttség. Valamint a hosszú, 0-100% töltés nem tesz jót, inkább többször kell keveseket tölteni. Az egész éjszakára felrakom tölteni pedig a legnagyobb butaság amit az ember tehet, mert sokkal többet árt, mint használ. Úgy tűnhet, hogy az állandó 60-90%-ot nehéz biztosítani, de a powerbankok korában azért mégsem olyan nehéz.
De ha még "jól is tartja az akksiját" az ember, sajnos az idő múlásával romlik a kapacitásuk. Meg lehet próbálni másik rommal, de nem valószínű jelentős változás. Sajnos én is érzem, hogy már nem olyan, mint új korában, pedig igyekszem a fentebb írt dolgokhoz tartani magam.
Ami még MIUI-nál érdekes, hogy nem jól kezeli a rendszer a .mkv fájlokat. Ez valószínűleg nem rád vonatkozik, de aki nagyon gyors merülést tapasztal, annak esélyes, hogy ez okozza. -
-
DavidQ
tag
válasz
eFeMeR74 #3366 üzenetére
Ha ezekre a töltőkre bízd a telefonodat akkor ne lepődj meg, ha kimúlik. Jobb esetben. Rosszabb esetben a ház is leég.
Nem hiába kerül ennyivel többe pl. a Blitzwolf, Remax, vagy az aliexpress által felfuttatott Orico. Ezek biztosan láttak QC-t, nem csak rá van dobva a matrica, hogy átment a minőségvizsgálaton.
-
DavidQ
tag
Beépített zenelejátszót én a kezdetekben elvetettem, nem jött át sem a kezelőfelülete, sem a hangzása. Én Powerampot használok, ami a kategóriája legjobbja. Azzal működik az állapotsávos lehúzos módszer is (feltéve, ha ki van pipálva az Android záróképernyő engedélyezése, az appon belül).
-
DavidQ
tag
1) Én személyszerint rootolni TWRP recovery-n keresztül szoktam egy root.zip-pel. Az általad feltüntetett helyen csak a root-jogosultságokat tudod állítgatni.
2) Beállítások -> Rendszer -> Adatvédelem -> Eszközfelügyelet -> Harmadik féltől származó alkalmazások ellenőrzése telepítés előtt (és ugyanitt: Alkalmazások ellenőrzése)
szerk. lassú voltam,
(update: az újabb romokban az eszközfelügyeletnél már át van fogalmazva a dolog) -
DavidQ
tag
válasz
herdsman12 #3092 üzenetére
Persze, egyről beszélünk szerintem. Én úgy értettem, hogy a hongmi = redmivel. Tehát ha hongmi 2-est rendel az jó lesz.
/ebayen gyakran csak a hongmit írják oda/
-
DavidQ
tag
válasz
herdsman12 #3084 üzenetére
eBayen Redmi 2 Hongmi 2 néven (így egybe) lehet látni fóliákat. Ettől az eladótól rendeltem korrekt kis csomagolásban küldi, most hogy szóba jött én is rendelek még kettőt (pont megérett a csere).
-
DavidQ
tag
válasz
CoolBoy323 #3045 üzenetére
Hú, most teljesen ostobának érzem magam, a legalapvetőbb dolog megoldotta a gondomat: újraindítás.
-
DavidQ
tag
válasz
#65675776 #3043 üzenetére
Esetemben pont arról van szó, hogy csak mennyezeti lámpám van, (abból is 3 izzóból 1 kiégve) ezért kevés fény éri a lapot (- albérlet hátránya). És ugyan bármennyire próbálom megérteni a tudományos részét a dolognak, sajnos csak itt vakarózok, hogy mi milyen ISO. Én csupán szeretném visszakapni az olvasható fényképeket, mert így nem tudok tételeket küldeni a csoporttársaknak, akik emiatt nem látnak el tételekkel engem.
Esélyes hogy hosszú éjszaka elé nézek, és tiszta telepítéssel vissza rakok egy korábbi miuit.
-
DavidQ
tag
válasz
#65675776 #3040 üzenetére
Nem művészi képre gondolok, csupán olyasmire amit eddig hibátlanul tudtam fotózni: kézírást A/4-es fehér lapon gyenge fényviszonyok mellett. Észrevételem alapján nem az elmozdulással van gond, hanem hogy nem szép éles az írás, hanem fakó, mintha az elsülés után egy pillanattal - amikor már halványul a LED - lőné a képet.
-
DavidQ
tag
A legújabb frissítés óta azt vettem észre, hogy a vakus képeket életlenül készíti. Mintha nem akkor lőné a képet, amikor villan a vaku, hanem egy kis delay-jel. Valaki csekkolná ezt nekem? De lehet hogy én vagyok a hülye...
-
DavidQ
tag
Pontosan ara, ami történik ha lelakatolod
Nem lövi ki az alkalmazást memóriatisztítás során (nálam például a billentyűzet van lelakatolva, mert állandóan kilőtte, és visszaállította a Googles alap bill.re; illetve a Gmail, mert ha nincs "megnyitva" nem küld értesítést E-mail esetén).
-
-
DavidQ
tag
A telóm üvegfóliájának a bal oldaláról egy kb. 1mm-es "üvegszilánk" lepattant. Viszont nem esés következtében, hanem ahogy a kijelző széle mentén húzgáltam a körmömet. A fólia ugyan nem repedt tovább, de szerintetek megérné lecserélni, vagy ettől még ugyanúgy védi a kijelzőt?
-
DavidQ
tag
válasz
sipoczgabor #2977 üzenetére
Persze a te döntésed, de én a Samsung Galaxy Note 3-as korszakom alatt megfogadtam, hogy nem veszek többé telefont 5" felett, mert kényelmetlen a használata. De hát ízlések és pofonok, viszont vedd figyelembe a neked optimális méretet telefonvásárláskor.
-
DavidQ
tag
válasz
sipoczgabor #2974 üzenetére
A legfrissebb a 7-es MIUI (Kitkat-re és Lollipopra is). Kint van belőle a Stabil verzió, de folyamatosan, hetente kapja a fejlesztői frissítéseket is.
-
DavidQ
tag
válasz
sipoczgabor #2972 üzenetére
Szerintem ezen a ponton lenne érdemes tisztáznunk, hogy a MIUI az egy fajtája az androidnak (nem egy más operációs rendszer). Ez a kezelőfelület neve.
MIUI =
MI - mint a XiaoMi,
UI - mint User Interface.A MIUI az alap android erősen módosított változata. De ismerheted Cyanogenmodot, ami megint más módosítása az androidnak, de mondhatnám a Samsung által preferált TouchWiz-et is. Tehát ugyanúgy androidról beszélünk, ezért minden appot ugyanúgy tudsz használni.
-
DavidQ
tag
válasz
sanzi89 #2888 üzenetére
Én innen rendeltem anno 5 nap alatt nálam volt futárral: xiaomiforsale
Korrekt oldal, én előre fizettem kártyával, de utánvéttel is lehet rendelni párszáz forinttal drágábban. Csehországból küldik, eus garival. -
DavidQ
tag
Find device: Kipróbáltam, nálam működik, szépen megtalálja a telót. Kíváncsiságból kipróbáltam az alarmot az is működik.
-
DavidQ
tag
válasz
Potrien #2833 üzenetére
Na ez most egy érdekes dolog, elkezdtem játszani a fényképezőjével sötétben és nekem is sikerült zöld képet készítenem.
Arra a megállapításra jutottam, hogyha rövid idő alatt (értsd: <1mp) több helyre ráböksz a képernyőn (legalább 3x), hogy oda fókuszáljon majd készítesz egy fényképet teljesen zöld képet kapsz. Mindjárt dobok fel bemutatót az eredményről. Ezt csekkolnátok ti is? -
DavidQ
tag
válasz
CoolBoy323 #2813 üzenetére
Ízlések és pofonok, nekem pont ezért tetszik a miui. Végre egy kis változatosság az androidban. Ennek ellenére én is megvettem, egyszer lehet jó lesz még
-
DavidQ
tag
Egy kis off:
1. Egy nagy hiánypótló: RadioYoutube. A Google Playes szakik már törölték, de sikerült kimenteni az .apk-tSemmi extra, Youtubeot játszik lezárt képernyővel, vagy háttérben (pl. böngészés közben).
2. Illetve egy korrekt kis ajánlat: Nova Launcher - 125ft (tudtommal dec. 15ig)
-
DavidQ
tag
Hadd ne kelljen már bocsánatot kérnem, amiért mutattam egy alternatív megoldást. Nem mellesleg, a parancsikon ott marad a telefon, és nem kell ezért recoverybe járkálni wipeolgatni.
-
DavidQ
tag
Ezzel csupán az USB kapcsolódás menünket kapjuk vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest