- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Na jó, de ez csak annyit csinál hogy nem osztja ki a root jogokat. A binárisok mind maradnak, ha valami azt ellenőrzi akkor bukta, illetve a safetynet check is megtalálja. Nem véletlenül megy a küzdelem a root hide és a google között. Állítólag a 13-as magisk (ami most még beta) a nemrég bevezetett újabb safetynet checket is átveri, a 12-eshez képest teljesen újraírt a 13-as.
-
tomy86
addikt
Kártyaolvasóval pc-n sem látszik több adat?
Lehet, hogy a kártya haldoklik. Ebben az esetben vagy ha véletlenül törölve lettek a képek megpróbálhatod a diskdiggerrel helyreállítani a képeket (van pc-s verzió is) -
SSlyTR
senior tag
Hello, egy olyan problémám lenne, hogy a napokban nagyon sok képem elveszett a galériából és most volt időm ránézni mi is van. Az SD kártyám teljesen üres, minden letörlődött. Nem tudom mi csinálta ezt. Csak az android mappa, DCIM (ami üres), LOST.DIR és MIUI mappa maradt, meg egy miuihuglobal_HM2014813_V7.0.9.0.KHJCNCI_4.4.4.zip, amit én nem emlékszek, hogy felmásoltam volna rá...
Ami még érdekesebb, hogy a 32gb-os kártyán így is foglalva van 8.17 GB, és 21.7 GB szabad. Viszont ezeknek a mérete kb 400 mega. Most ez hogy lehet? Talán valami titkosította? Van valakinek ötlete?
-
tomy86
addikt
Egy pluszpont a Lineagenek illetve az abban alkalmazott root megoldásnak. Mindenféle safetynet bohóckodás helyett egyszerűen kikapcsolható a fejlesztői menüben a root hozzáférés, majd ugyanitt újra engedélyezhető, újraindítás nélkül. Szerintem a miuihuban is jobb lenne egy ilyen megoldás magisk és safetynet helyett.
-
tomy86
addikt
válasz
herdsman12 #6094 üzenetére
"Ez a Solid Explorer így első ránézésre egy bábel tornya, nem látom a hálózat egy darabját se, majd bűvölöm még."
Jobb alsó sarokban a + jelre nyomsz. Új távoli kapcsolat. Ott vannak a különböző felhő tárhelyek, ftp, lan/smb, hozzáadás lehetőségek.
FTP pluginnal ftp szerverként is működik. Én úgy szoktam pc-s Total Commanderrel wifin fájlokat másolni a telefonra.
"Ha van vezetékes fülesed, megnéznéd, hogy mizu vele, érzékeli a legújabb rendszer?"
Kipróbáltam. Nem reagál a vezetékes headsetre. Ha csatlakoztatom akkor nem indítja el a zenelejátszót (bár ez lehet, hogy azért van, mert az alapértelmezettet töröltem). Viszont akkor is a telefon hangszóróján játssza le a hangot, ha bedugott headset mellett indítom a zenelejátszást. Bluetooth headsetet viszont azonnal érzékeli és akkor is arra vált lejátszáskor, ha már lejátszás közben csatlakoztatom a bt headsetet. -
herdsman12
őstag
Köszi, így már ok az AdAway.
Androidos TV box topikokból már ismerem a Tamás-E-Robot-Somatom triót, ha maradna a LineageOS, akkor beüzemelem.
Kimaradt az előbb, hogy még a Csendes üzem is hiányzik, ez automatikusan némította a beérkező hívásokat, de voltak kivételek. Itt is van egy Ne zavarjanak funkció, persze másképp kell paraméterezni.
A MIUI fájlkezelője nagyon frankó volt, állítgatás nélkül kezelte az itthoni hálózatot, routert, tárolót, nem dugdostam kábelt csak töltéskor.
Ez a Solid Explorer így első ránézésre egy bábel tornya, nem látom a hálózat egy darabját se, majd bűvölöm még.
Ha van vezetékes fülesed, megnéznéd, hogy mizu vele, érzékeli a legújabb rendszer?
Esetleg a TWRP-s visszaállítás sikertelenségére valami ötleted? -
tomy86
addikt
Az összegzés elmaradt. Nem rossz a Lineage, de több hibája van, mint amennyi pluszt nyújt a miui-hoz képest (régen nem gondoltam volna, hogy valaha ezt fogom mondani). Még pár napig tesztelem. Ha nem válik be, akkor megy vissza a miuihu 7.5.11-es verzió supersuval (mert a magisk-safetynet páros egyelőre szerintem használhatatlan). Elvileg augusztustól megint lesz miui rom (kérdés, hogy ismét heti vagy havi rendszerességgel). Ha addigra megoldják a headset hibát, akkor tartósan visszamegyek miui romra.
-
tomy86
addikt
válasz
herdsman12 #6090 üzenetére
"Másodjára 20170609 verzió.
Nincs Root, hiába telepítettem az addonsu-arm-signed.zip és egyéb SuperSU állományt, ami után a CPU-Z Root-oltnak jelzi a telefont.
Így aztán nem telepíthető a reklámblokkoláshoz az AdAway."
Nálam van root és az Adaway is működik. Szintén az addonsu-arm-signed.zip telepítése után.
"Nincs beépített automatizáló lehetőség, nekem a WiFi kapcsolás hiányzik legjobban."
Ezért telepítettem az erobotot. Van külön topikja is itt a ph-n. Azzal kapcsoltatom a wifit ki/be, ha elmegyek itthonról, illetve a repülő módot 1-10 óra között.
"Fájlkezelő nem kezeli a hálózatot."
Gyári fájlkezelőt itt sem és miui alatt sem használtam. Solid Explorer-el "minden" megoldható.Kamerához annyit, hogy nem fényképezek, de biztos nem kerek valami, mert pl. qr kód beolvasással tv-ről (telekom műsorújság alkalmazáshoz kellett) többszöri nekifutásra sem sikerült, míg miui és miuihu alatt is egy pillanat alatt megvolt
-
herdsman12
őstag
Az utóbbi egy hónapban háromszor ugrottam neki a LineageOS telepítésnek (Redmi 2 Prime 2/16GB, 2014813, TWRP 3.1.1-0). Nem tudom miért, de Wingtech, Redmi 2 (wt88047) néven szerepel a fenti listán.
A MIUI-hoz szokott szemem az alábbiak miatt kerekedik:
Elsőre (20170519) egy nap után leszedtem, amikor nem boldogultam a névjegyekkel rögzített adatok (cég, beosztás, jegyzetek stb) keresésével. Azóta már tudom, hogy Telefon alkalmazásban csak a névre lehet keresni. Normális keresés csak a Névjegyek alkalmazásban működik.Másodjára 20170609 verzió.
Nincs Root, hiába telepítettem az addonsu-arm-signed.zip és egyéb SuperSU állományt, ami után a CPU-Z Root-oltnak jelzi a telefont.
Így aztán nem telepíthető a reklámblokkoláshoz az AdAway.
Nincs beépített "szám nélküli" hívásszűrés.
A beépített "Hívásletiltás" működik, de így nincs értesítés az elutasított hívásokról.
Nincs beépített hívásrögzítés.
MobileVOIP ok, Zoiper/NeoPhone (21 körzetszám) bizonytalanul működik.
Más telepített programok eddig működnek, GPS-el nem volt gond az útvonal rögzítés, stb.
Fényképezés közben csak álló módban lehet visszanézni a képet, esetleg egyesével elforgatható, de ez elég macerás.
Nincs beépített automatizáló lehetőség, nekem a WiFi kapcsolás hiányzik legjobban.
A Fordító alkalmazás nem használható monitoron vagy TV-n, mert a monitor felé fordítva elsötétül a mobil képernyője és nem lát semmit.
Fényképezés is gázos erős fényviszonynál, egy darabig nagyon világos a kép, aztán a mobil képernyője elsötétül és szinte tiszta fekete képet lő. Arra jutottam, hogy a 16:9 képaránynál, és az is lehet, hogy csak a 20170616 verziónál jön elő ez a probléma, de most nincs napsütés a teszthez.
A Dolphin és gyári böngészővel tapasztalok még betűméret/tördelés eltéréseket a megszokotthoz képest.
Fájlkezelő nem kezeli a hálózatot.
Akksi sajna jobban merül mint a MIUI alatt, most próbáltam egy képernyőmentést ide szerkeszteni, de a Galéria állandóan leáll.Harmadik verzió (20170616) frissítésként került fel, így megspóroltam az állítgatásokat.
Első tapasztalat, hogy fényképezni lehetetlen a fekete képernyő miatt.
Rádió hallgatás meg a fülhallgató nem érzékelése miatt.
Gondoltam semmi probléma, megy vissza a TWRP-vel mentett előző, LineageOS verzió. Hát nem jól gondoltam, valami 255 hibával nem működik.
Visszaállítottam az utolsó MIUIHU verziót (minden lehetséges partíció mentve), ez szerencsére működött.
Innen tiszta telepítéssel (majd mégegyszer) feltettem a legújabb LineageOS 20170616 verziót és azonnal fülhallgató próba. Sajnos nem működik, ez valószínű, hogy vadi új, beépített hiba lett.
A biztonság kedvéért mégegyszer megpróbáltam a TWRP visszaállítást, de itt vmi nem jó, mert nem működik.
Mivel nincs MIUI frissítés, így egy darabig még eröltetem a LineageOS-t, vissszatettem 20170609 verziót.
Ha bárkinek van ötlete a fenti problémák megoldására, az ne kíméljen. -
tomy86
addikt
Eddigi tapasztalat. Akkuidő a kezdeti (részben)user error megszüntetése után úgy néz ki, hogy rendben van, bár kevesebb mint miuinál, de most még többet is használom az ismerkedés okán. A rendszer gyors, bár nekem a miui-val sem volt problémám. Hibaként eddig azt találtam, hogy telefonáláskor a proximity szenzor néha nem működik rendesen (hiába veszem el a fülemtől a telefont, fekete marad a képernyő). Ami tetszik, hogy kevesebb felesleges program van benne. Plusz pont, hogy Lineageben alkalmazásonként adhatok egyedi színt a led értesítéshez. A miuiban jobban tetszettek az értesítési sáv ikonjai (Lineagenél pl. a bt headset töltöttségének megállapítása lehetetlen, ha nem látsz tökéletesen), az "érintés asszisztens" is hasznos volt, de a legjobban a hívásrögzítés hiányzik. Utóbbit majd a playről pótolom, ahogy a repülő mód automatikus kikapcsolásának hiányát is megoldottam erobottal. Rövid használat után ennyi jutott eszembe.
-
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #6087 üzenetére
Tudom, pár órája frissítettem.
-
tomy86
addikt
válasz
SárkánySzív #6085 üzenetére
Úgy néz ki, hogy rendbejött. Két progi volt a fő probléma. Egyrészt a google telepítése után beállítottam az időjárásfigyelést (vagy mi a neve) és az folyamatosan szívta az akkut. Másrészt az új (3.1.1.xxx) twrp, amit a multitoolal tettem fel felajánlotta, hogy telepíti a twrp appot és az is előkelő helyen volt az akkustatisztikában úgyhogy töröltem. Ezeke miui alatt nem futottak csak most tettem egy próbát velük. De most ezeken kívül is letiltottam a legtöbb felhasználói programnak, hogy már bootoláskor betöltődjön és a grenifyban is több programot fagyasztottam, mint miui alatt.
-
tomy86
addikt
Két nap Lineage használat után nem tudom mi a hiba, de úgy merül az akkum, mintha egy Toyota Priust üzemeltetnék róla. Repülő módban este közel 40%-ot esett az akkuszint. Ugyanazok a programok vannak telepítve, amikkel a miui elment három napot. Feltettem a gsam battery monitort, hátha kiderül valami.
-
.DLL
veterán
-
tomy86
addikt
Azt hiszem én visszatérek a supersu-hoz. Ez a magisk nem tűnik túl megbízhatónak. Minden rom cserekor vagy frissítéskor azzal trükközni, hogy melyik magisk és melyik safetynet hajlandó működni elég unalmas. Legfeljebb, ha olyan alkalmazást futtatok, aminek problémás a root, akkor ahogy korábban is, teljes unroot a supersuban, majd ha végeztem, akkor supersu.zip vissza a recoveryből és ismét van stabil root.
-
Upo
addikt
7.6.8-on dobálja a magisk a root-ot. B-t nem tudtam kipróbálni még.
-
herdsman12
őstag
Állítólag átmenetileg felfüggesztik a rendszeres fejlesztői frissítéseket pár tipusnál.
-
tomy86
addikt
Ha belegondolok, hogy tegnap délután óta hány drivert telepítettem/újratelepítettem a windowsra és hány programot és beállítás próbáltam a telefonon, akkor dühítő (ugyanakkor jó hír is) hogy egy usb kábel miatt szórakoztam el egy fél napot. 5 usb-micro usb kábelem van. Négyet tegnap kipróbáltam. Az ötödiket azért nem, mert az állandóan be van dugva egy hálózati elosztóba és csak telefontöltésre használtam eddig. Persze, hogy azzal lett jó
-
Upo
addikt
És amikor már nem kell, akkor a többivel is egyből menni fog. Én is jártam így, az előtte tökéletes és akkor nem működő kábelek persze azóta is jók, akárhogy mozgatom, gyűrkélem, nem hibáznak. Csak akkor volt gond mikor sürgősen kellett. (persze semmi nem változott akkor és azóta sem, se gép, se telefon, se a kábelek...
)
-
tomy86
addikt
Mindenkinek köszönöm a tippeket. Az ötödik (ezt felcímkézem)
usb kábel megoldotta a problémát. Még jó hogy el vagyok látva ilyesmivel.
-
tomy86
addikt
Próbáltam több kábelt. Előlapi, hátlapi USB-n. USB2 és USB3-as csatlakozón is. Semmi.
(#6073) trebrona: driverek telepítve vannak (kikapcsoltam az aláírás ellenőrzést). Miflash, Mi PCSuite telepítve. Az lenne a jó, ha driver gondja lenne. De mivel nem is érzékeli, hogy bármi lenne az usb porton, így nem is reklamál driverrel kapcsolatba. Eszközkezelőben sem jelenik meg sehogy, nemhogy hibával.
-
tomy86
addikt
"Ha rootolt akkor play-ről a rashr, azzal letöltött twrp img-t tudsz flashelni. Újra is tudja indítani twrp-ben."
Recovery továbbra sincsMost már nem is nagyon merek addig próbálkozni, amíg nem tudom a win10-el érzékeltetni a telefont. Mert ha az megvan, akkor "bárhonnan" visszahozható e telefon. Úgyhogy erre keresek megoldást.
"7.5.11 volt előtte, de kipróbálom" Tegnap próbáltam és nem ment Redmi2-n, bár most a te módszereddel nem próbáltam, de korábban már számtalan módon próbáltam működésre bírni. Közben a miui.hu-in is többen jelezték, hogy nem működik (RN2-n és RN3-n például). Azután döntöttem úgy, hogy teszek egy próbát a LineageOS-el.
-
Upo
addikt
7.5.11 volt előtte, de kipróbálom. Note4-en is frissítettem 7.5.25-ről 7.6.8-ra és maradt a működő számléptetés, az előbb próbáltam. Mondjuk most is eljátszotta mint az előző rom frissítésnél, azon a lejátszóképernyőn ahol a borítót is mutatja, kellett pár szám léptetést csinálni kézzel, és csak utána ment a BT-ről is, de utána már stabilan, újraindítások, bármi után, elsőre. Most rom frissítéskor megint el kellett játszani, de gondolom most megint menni fog amíg nem telepítek romot. De a redmi2-n a 7.5.25-nél ez a módszer nem használt, nyomkodhattam kézzel, nem ment a bluetooth-ról.
-
tomy86
addikt
válasz
trebrona #6067 üzenetére
Értesítősávon nem jelenik meg semmi. A telefon sem reagál a pc-re. Közben eszembe jutott, hogy korábban jártam így win10-nél, de nem foglalkoztam vele és akkor álltam rá arra, hogy ftp-n másoltam a telefonra.
Próbáltam, de a programban az usb settingsre nyomva oldalról beugrik egy fehér háttér valami szöveggel, amit esély sincs elolvasni, mert visszaugrik az eredeti képernyőre és semmi nem történik. SG USB Mass Storage Enablerrel is próbálkoztam, eredménytelenül.(#6068) Upo: "ráfrissítettem a miuihu 7.6.8-at" Abban sem működik a headsetes léptetés.
Kipróbálom a rashr progit. -
Upo
addikt
Ha rootolt akkor play-ről a rashr, azzal letöltött twrp img-t tudsz flashelni. Újra is tudja indítani twrp-ben.
Közben hétvégén a párom átköltözött a redmi2-re, most már nem lesz mindig kéznél. Cseréltem rajta kijelzőt a befolyt helyett, ettől néha bizonytalan lett a proximity, többször előugrott a zseb mód is feloldásnál, azt kikapcsoltam. Pedig az árnyékoló gumit is átraktam. Meg a led alig látszik, azt a fényterelő fehér műanyagot is átszereltem, de csak sötétben látható alig az értesítő led. Majd estére megint szétszedem és átnézem hogy nem maradt-e benne valami a lukakban.
Az új előlappal kicsit gyenge lett az érintő, a gombok is nehezen reagáltak, és néha a csúsztatást is nyomásnak vette. Aztán ráfrissítettem a miuihu 7.6.8-at, és most olyan mint újkorában, teljesen rendbejött az érintő, és mintha gyorsabb is lenne. BT léptetést még nem próbáltam, talán ebédkor ha nem felejtem el akkor kipróbálom. Magisk root, safetynet ok. -
tomy86
addikt
Csináltam magamnak egy kis problémát. Gondoltam kipróbálom a LineageOS-t. Telepítéskor viszont hibát írt, így recoveryből visszatettem a korábban mentett MIUIHU-t. Működik is hibátlanul, csak akkor ért a meglepetés, amikor be akartam lépni a recoverybe. Az ugyanis nincs. Bejön a kínai boot menü, viszont ott a recoveryre kattintva egyszerűen újraindul a telefon.
A következő meglepetés akkor ért, amikor kiderült, hogy a win10 nem látja a telefont. Nem az a gond, hogy nem ismeri fel, hanem hogy nem is érzékeli (simán elkezdi tölteni és ennyi). Amióta win10-et használok még nem volt rádugva a telefon a pc-re, mert mindent ftp töltöttem a telefonra, így csak most szembesültem a problémával, amikor fel akartam telepíteni multitoollal a twrp-t. Drivereket telepítettem, de sokra nem megyek vele, amíg a pc nem érzékeli, hogy csatlakoztattam valamit usb-n (fastboot módban sem érzékeli).
Minden ötletnek örüllök, amivel twrp-tudok varázsolni a telefonra pc nélkül, vagy a ami segít felismertetni a win10-el a telefont (win7-en nem volt ilxen gondom). -
user112
senior tag
Nekem MIUIHU 8 7.5.25 van.
Feltettem az általad linkelt fájlokat. Most nincs root, de van safetynet.
Visszament a korábbi magisk: root van safetynet nincs.
Másik magiskkel is próbáltam (most már azt sem tudom, hogy honnan jött), de most végre jó lett mindhárom status. Ez is 12.0-ás magisk és 1.10-ás safetynet.
Szóval úgy tűnik próbálkozni kell a verziókkal -
SárkánySzív
aktív tag
Szerintetek található még egyáltalán valahol
a 2014/813 verzióhoz valahol friss
multi ROM olyan, hogy HM2XTDPRO
ami tud is anyanyelvünkön?
Aki tud ilyet nefogja magát vissza -
tomy86
addikt
válasz
user112 #6061 üzenetére
Én most 7.5.11-es MIUIHU romot használok, az xdalabs-ról letöltött megisk managerrel (4.3.3-as verzió), ezzel a Magisk verzióval és ezzel a Safetynettel.
Az újabb (7.5.19 és 7.5.25) romokat próbáltad már? Azokon nekem minden változtatás nélkül működött a safetynet. Ha nem zavar a headset probléma, akkor egy próbát megérnek.
-
tomy86
addikt
"Próbáld meg simán twrp alól ezt a másik Magisk.zip-et felrakni, wipe se kell, újraindítasz és elvileg jó a safetynet."
Örök hála az ötletért. Rátelepítettem a 7.5.25-ös romban levő magisket arra amit a Magisk Manager töltött le telepítés után és így működik a safetynet.
Eszembe sem jutott, hogy nem a safetynet verziókat kellene variálni, hanem a magisket. -
Upo
addikt
Érdekes a dolog, kísérleteztem én is. Próbáltam olyant, hogy az xda linkről letöltött magisk 12-t telepítettem simán a meglevő tetejére, akkor elment a safetynet. Utána a miuihu rom zipből kiszedett Magisk.zip-et, szintén az előző tetejére (uninstall nélkül), és a safetynet jó. És ez is 12-es magisk. Lehet hogy vagyula belenyúlt ebbe is? Próbáld meg simán twrp alól ezt a másik Magisk.zip-et felrakni, wipe se kell, újraindítasz és elvileg jó a safetynet. De én maradok a 7.4.27-nél, azt vettem észre hogy a 7.5.11-el kezdve gyengült a gps vétel is, sokkal hosszabb ideig tart mire befogja a pozíciót, régebbivel meg szinte másodpercek alatt. Még esetleg megpróbálom a kettő közöttit, talán 7.5.4 a dátuma, bár most stabil a rendszer. Mondjuk már csak tartalék a készülék, de akkor is. Sőt lehet a note4-en is visszamegyek 7.5.4-re, tegnap is nagyon felidegesített hogy egy átkozott helymeghatározás miatt ott kellett szobrozni 2 percet, amikor 7.5.4 alatt kb. 10 másodperc volt.
-
rob5
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki beadta a kulcsot a redmi 2 pro-m. Kaptam egy hibaüzenetet hogy a telefon titkosítása nem fejezhető be, akkor ez kuka azt jelenti itt valaki már így járt de nem találtam megoldást rá.[link]
Az sd kártyát kivettem, a tárolót 0 Mb látja.. invalid argument...failed to mount etc.. -
tomy86
addikt
"7.5.25-ös multiromon a léptetés, safetynet nem ok"
Annyiból jó hír, hogy ezek szerint nem vagyuláék kavartak el valamit. Annyiból rossz, hogy így nem tudni, hogy mikor lesz javítva a bt headset hiba.
Telepítést ugyanígy csináltam én is, csak én a 7.5.11-et telepítettem újra. Telepítés után töröltem a Magisket és a magisk managert is. Utána reboot (wipe cahe/dalvik), majd Magisk Managert újratelepítettem az xda labs-ból, utána Magisk telepítés. Minden jó is (napok óta stabil a root), csak azt a nyomorult safetynetet nem bírom benne életre kelteni. -
Upo
addikt
Kettős bukta, illetve hármas. Nem megy a 7.5.25-ös multiromon a léptetés, safetynet nem ok, és sajnos magyar nyelv sincs benne (pedig azt hittem, a többi telón amit próbáltam volt).
Aztán feltoltam a miuihu 7.5.11-et, az léptet, és a safetynet is élből ok, DE. Tényleg nagyon dobálja a magisk a root-ot, volt hogy ötödik újraindításra volt meg, akkor safetynet is ok, de pár perc múlva le is dobta.
Akkor gondoltam, visszatérek a jól bevált 7.4.27-hez, azzal nekem minden működött a safetynet kivételével. De be voltam lelkesülve, hogy egyszer életemben láttam a készüléken 3 zöld pipát.
Ezért csináltam magamnak a 7.4.27-ből az újabb romok mintájára egy magisk verziót, és találtam egy olyan vagyula féle safetynet csomagot ami működik (a 7.5.11-ben levő nem akart ezen a romon).
És most _minden_ működik. BT léptetés, root, safetynet. Kipróbáltam a romot, wipe-oltam a system partíciót és úgy telepítettem fel, úgy is működik. Mondjuk trükkös volt, mert hajlamos volt hibát dobni, de ez a wipe miatt volt. Elsőre nem akarta rendesen. Be kell menni a mount menübe, és megpróbálni bepipálni a data és system pontokat. Ha valamelyik nem sikerül, akkor wipe addig, amíg nem lesz jó. Többször próbáltam, legfeljebb másodikra mindig sikerült. Ekkor már lehet telepíteni a romot. Közben szedtem le újabb twrp-t, lehet hogy azzal alsőre jó lesz. Ja, és a supersu telepítésre nemet kell válaszolni.
Telepítés után az első indítás ha megvolt, akkor várni kell egy kicsit, hogy mindent betöltsön a rendszer és megnyugodjon (1-2 perc). Elindítani a magisk managert. A felső pipa zöld lesz (telepítve), a második piros (nincs root). Ekkor újra kell indítani még egyszer, és innentől kezdve minden megy.
Itt a rom wt86047-re ha valaki nem akarja magának előállítani: [link]
Automatikus frissítést letiltottam, amíg az új nem lesz végre jó. -
Upo
addikt
Miuihu 7.5.25-öt felraktam, és már nekem se léptet az autó. Most töltődik le a multirom, ha lejött akkor törlöm a zip-ből a supersu könyvtárat (telón total commanderrel is megy), akkor telepítés után gond nélkül felmegy a magisk. Utána az xda labs, a magisk manager új hivatalos beszerzési helye, innen frissülni is fog. Aztán próba. Közben lejött, most indítom twrp-ből a telepítést.
-
Upo
addikt
válasz
SárkánySzív #6049 üzenetére
multirom.me orosz oldal de már az eu mirrort linkeltem mert az orosz letöltés használhatatlan. Az eu rom volt a mintájuk, de állítólag valami új módszerrel csinálják meg a cn developer romból a multit, kevesebb ramot foglalnak az appok. Indulás után 3-400 megával több a free ram az eu romhoz képest nálam a note4-en.
-
SárkánySzív
aktív tag
Ez milyen oldal, hogy a HM2XTDPRO Multi ROM -t még csinálnak a
813 -as telóra, és ráadásul Magyar is.
A xiaomi.eu oldalon meg már megszűnt a támogatottság.
Tök szuper !Áhhh... ez tiszta fasza! Most néztem bele ahogy lejött!
Benne a Super Su, a Recovery; ez olyan gyönyörű; mint egy vadonat új piros mezőgazdasági MTZ
traktor ! -
tomy86
addikt
Magisk root:
- csak a 7.5.11-es dobja el a rootot nálam. Tapasztalataim szerint telefon újraindításkor illetve repülő módból visszatéréskor. Egyébként amióta töröltem és újratelepítettem a magisket a 7.5.11-es romban stabil a root, viszont a safetynet állandóan "cts profile mismatch" hibát ír.
- A 7.5.19-es és 7.5.25-ös romoknál már nem tapasztaltam root instabilitást.BT headset: Eu-s multi romból erre a telefonra a 7.3.30-as volt az utolsó, azóta leálltak vele. Akkor váltottam MIUIHU-s romra és az utolsó két frissítésig rendesen működött a headset, ami egyébként működik más telefonokkal, tabbal, különböző romokon, úgyhogy biztos az utolsó két frissítésben történt valami változtatás a kínaiak vagy vagyuláék részéről (az előbbire tippelek ez esetben).
-
Upo
addikt
Én még 7.4.27 miuihu-n vagyor a redmi2-vel, és nem dobálja a rootot a magisk. Lehet hogy kipróbálom a friss romot, bár nekem csak az autóban van yatour BT adapter. Ezzel a rommal ment a léptetés, illetve a note4 van 7.5.25-ös romon, de nem miuihu hanem multirom, és azzal is léptettem számot.
Esetleg még eu romot meg lehetne próbálni, ha az is dobja a hibát akkor a kínaiak rakták bele, ha nem akkor meg vagyuláéknál csúszott el valami. -
-
tomy86
addikt
válasz
user112 #6039 üzenetére
Egyszer az xda-ról, utána kimásoltam a MIUIHU 7.5.11-es és a 7.5.25-ös romból is, próbáltam ezt is amit vagyula linkelt a miuihu fórumon, meg még egyet de már nem találom, hogy honnan. Próbáltam Magisk Managerből és TWRP-ből is telepíteni. Mindegyiknél ugyanaz az eredmény.
Lehet, hogy hamarabb rájövök, hogy az újabb romokban miért nem működik a bt headseten az előző/következő számra ugrás zenelejátszásnál a hangerő fel/le gombokkal, mint erre a safetynet rejtélyre és akkor felteszem az újabb romot, ami nem dobálja el a rootot. -
jUUh
addikt
válasz
SárkánySzív #6031 üzenetére
Egyébként én is anno' csomószor bootloop-pal softbrick-kel, stb-vel találkoztam, de valahogy mindig sikerül feltenni ami kell... És amúgy nem csak neked macera a nyitás. Most az RN3SE-mmel szerencsém van, mert tudok rootolni, romolni nyitás nélkül, de a topicban sokan szenvednek vele.
-
.DLL
veterán
válasz
SárkánySzív #6035 üzenetére
Én megvettem a R2Pro-t, a hibás kamera miatt hangoskodtam, aztán fel is kértek a leköszönő HelixP helyett, Tg-nek, aztán hamar el is adtam, és Tg maradtam. Akkoriban volt az a nagy VR fellángolás
aztán láttam, hogy beesett a Mi 4C ára 45k alá, úgyhogy a VR headset miatt cseréltem csak le FHD kijelzősre.
Pedig nagyon szerettem a Redmi 2-t, úgy terveztem, hogy legalább 4 évig megtartom, hisz a ZTE Blade is kihúzott 5 évet (ami azért kicsit durva, mai szemmel tényleg dög lassú).
Szvsz 4 éventente van akkora fejlődés ugyanazon az árszinten, hogy azt érzi az ember, hogy ez igen, sokkal jobb, ugyanannyiért.
(persze van aki évente eladja a telóját, és kicsiben lépked mindig az aktuálisat, de szerintem azon 4 év alatt nagyobb a bukó).(#6036) pamutbojt:
Sajnálattal olvasom a történteket.Kéne neked egy kölcsön teló, ami működik, és amivel túljutsz a 7. lépésen...
-
pamutbojt
csendes tag
válasz
Sajnos nem megy.
7. it is the most important part , dont skip it , connect your device with usb debugging enabled
Itt - gondolom - a rádugott telefont fel kellene ismernie, és automatikusan folytatódnia. Nálam ez nem történik meg, nem csinál semmit a rádugott telefonnal. Egyébként az eszközkezelőben sem látszik driver nélküli eszköz. (mondjuk ez így elég furcsa, a fastboot mód nem arra való, hogy az ember usb-n keresztül alacsony szinten nyektesse a telefont?) -
.DLL
veterán
válasz
SárkánySzív #6032 üzenetére
R4A ugyan úgy HD kijelzős, ugyan úgy 2GB ram, max fotóban jobb (de videót elvileg csak 720p-ben tud rögzíteni, (talán Lineage OS-sel tudna többet), a R2Pro meg FullHD-t is tud) minden másra a R2Pro is bőven jó szvsz.
Akkor már inkább 3S (8 magos rendszerchippel) vagy 4X és mindkettőnél adott a 4100mAh akku... -
tomy86
addikt
válasz
user112 #6021 üzenetére
Ugyanez a hiba jelentkezett nálam is.
Visszatettem a 7.5.11-es romot, amiben random eldobta a rootot a magisk (az újabb romokban nincs ez a hiba, viszont azokban a BT headset kezeléssel van problémám).
Töröltem a Magisk moduljait, a magisket, majd a Magisk Managert is.
Ezután Magisk managert, magisket és a safetynetet is újratelepítettem. Most már stabil a root viszont a safetynetnél "cts profile mismatch" hibaüzenet. Próbáltam több safetynet verziót (azt is ami eredetileg a 7.5.1-es romban van). Telepítettem Magisk Managerből illetve recoveryből is. Eredmény ugyanazMegoldást nem találtam.
-
SárkánySzív
aktív tag
válasz
huhh... találtam újakat, de kicsit megpótolva már 4 A telót lehet venni, azért mégis csak az lenne a pálya
-
SárkánySzív
aktív tag
válasz
pamutbojt #6030 üzenetére
Szerintem meg az ADB driver az kellene neked, nekem is fent volt mindig is.
Az ott van az összefoglalóban, de tessék itt
Javítsanak ki az okosabbak ha nem jókat írok, de Én enélkül soha nem boldogultam fastboot módban;
igaz enélkül még nem is próbáltam boldogulni.
Jó pár esetben nekem is előferdült, hogy kinyíródott a TWRP, és csak így boldogultam, a parancssori felrakással, de az ADB ott volt a gépen.Komolyan mondom annyi esetben térdre kényszerítettem már a telót, és mindig
felállítottam a rendszert... ez a teló a végtelenségik flesselhető; és ha találnék újat inkább ezt venném meg megint, mint a 4A, vagy a 4X-t.
A zárt bootloderek miatt, aminek a nyitási kérelme egy külön macera. / lehet csak számomra macera / -
pamutbojt
csendes tag
válasz
SárkánySzív #6029 üzenetére
Igen, egy recovery már elég lenne (bár volt már olyan állapot, amit azért csak sikerült elrontani).
Letöltöttem a linkről a fájlokat, de a fastboot nem látja a telefont (waiting for device). Sem a fastboot módban, sem a MI logónál
szerk:drivert nem kell külön installálni, ugye? Ha jól értem, akkor a Redmi specifikusak vannak becsomagolva, és azok elég, ha ott vannak az exe mellett. -
-
.DLL
veterán
válasz
pamutbojt #6025 üzenetére
"Recoveryből felraktam egy újabb (és remélhetőleg angol nyelvű) twrp-t, és utána már nem a recovery jön be botkor, hanem a mi logo marad ott."
Na, akkor remélhetőleg mostmár van TWRP recovery-d, de (megfelelő) ROM nincs a telón, ezért megáll a Mi logónál, mert nincs ami betöltődjön.
Hangerő-fel + power gombbal bekapcsolva a készüléket elvileg akkor be kell jönnie a TWRP-nek.
"hangerő-le/power-re bejön a fastboot-os képernyő, de a fastboot nem látja a telefont."
Egyébként a fastboot-hoz kellő driverek rendben vannak a gépeden?
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Már biztos volt szó róla, de mennyi az alkalmazások számára engedett tárhely? Nálam a beállítások 3,5G-t jelez most. -
pamutbojt
csendes tag
Fastboot sajnos nem látja a telefont.
Recoveryből felraktam egy újabb (és remélhetőleg angol nyelvű) twrp-t, és utána már nem a recovery jön be botkor, hanem a mi logo marad ott. A hangerő-le/power-re bejön a fastboot-os képernyő, de a fastboot nem látja a telefont. MI flash toolt is próbáltam, az sem ismeri fel.
Úgy érzem, kicsit rosszabb lett, mint voltEgyébként még a kínai twrp-ből felraktam a LineageOS-t, de utána ugyanúgy csak a reovery indult el. Így utólag belegondolva, lehet, hogy a LineageOS utolsó verziója nem volt jó, meg kellett volna próbálni egy előzőt visszarakni. De most már nem tudok recovery-be belépni, szóval ez a hajó elment.
-
pamutbojt
csendes tag
Sziasztok!
LineageOs 14.1-es van a telefonomon, és ma írta, hogy van belőle újabb, gondoltam, felteszem. Letöltés majd telepítés után újraindult, de egy kínai nem bootolt be a telefon, hanem egy kínai nyelvű twrp fogadott. Újraindítva is ugyenide jutok vissza, szóval a frissíŧés szemmel láthatóan sikertelen volt
Nagy nehezen felraktam az sd kártyára letöltött romot (az angol nyelvhez a store-ból kellene letölteni a nyelvi csomagot), töröltem a partíciókat, meg a dalvik cache-t is, de még mindig nem bootol, ugyanide jön vissza.
Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne innen kikeveredni? -
tomy86
addikt
válasz
user112 #6019 üzenetére
Így próbáltad?
"Mielőtt ellenőriznétek a SafetyNet állapotát,kapcsoljátok be a Magisk Hide-t:
Lépjetek be Magisk-ba,és a beállításokon belül kapcsoljátok be a Magisk hide-t
(Bal felül három vonal/settings/Magisk Hide bekapcs)
Ekkor a beállításokban megjelenik egy új menü: Magisk Hide
Most ellenőrizzétek a SafetyNet-t és lehetőleg élő nettel...." -
tomy86
addikt
válasz
user112 #6016 üzenetére
"Most már leszedtem és új boot, de nincs sehol."
Ha leszedted a korábbi magisk verziót, akkor nem elég a reboot, hanem újra kell frissíteni/telepíteni a romot. Töltsd le a romot az sd kártyára és twrp-ből telepítsd (wipe cache és wipe dalvik cache után). A MIUIHU rom ugyanis tutira tartalmazza a Magisk managert, a magisket és a safety net kiegészítőt is.Ha így sem jó, akkor Xdaról letöltöd a Magisk managert (link a korábbi hozzászólásomban) és úgy már ezen a leírás alapján telepítheted a magisket (nem próbáltam, a MIUIHU-n volt):
"Ha nincs a romban Magisk:
-Amikor a Twrp felajánlja frissítés után az SU telepítését, akkor a "ne telepítse" opciót kell választani.
-AztánPlay áruházbólxda-ról Magisk manager telepítése.
-Aztán megnyitod a Magiskot, ott a letöltést választod.
-Aztán reboot Recovery, telepítés, zip hozzáadása.
-Betallózod a lekötött Magisk zipet. És telepít.
Kb ennyi... Utána a Magiskból kell a Safetynet - et telepíteni." -
Upo
addikt
válasz
user112 #6016 üzenetére
De hát ott a link a #6011-ben.
Vagy felteszed az xda labs áruházat [link], és onnan feltelepíted. A google húzása után ez lett a hivatalos hely, és innen később is frissülni fog. És van itt még jópár minőségi szoftver ami nem fér be a google feltételeibe, pl. ogyoutube, adaway, stb..
-
tomy86
addikt
válasz
user112 #6012 üzenetére
Három héttel ezelőttig (amíg meg nem szüntették a támogatást) multi romot használtam, úgyhogy nem tudom, hogy milyen változások vannak a korábbi MIUIHU-s romokhoz képest. De én nem találtam hibát a 7.5.25-ös romban úgyhogy nyugodtan válthatsz (Csak egy tipp. Én majdnem minden frissítés előtt csinálok recoveryben egy mentést, így bármikor egy kattintással visszaállíthatom a frissítés előtti állapotot, ha valami gond van az új rommal).
Frissíthetsz OTA-n, csak ahogy korábban is írtam, amikor twrp-ben rákérdez, hogy akarod-e rootolni a rendszert, akkor a nem opciót kell választani.
Csak a Magisk miatt szerintem, akkor érdemes váltani, ha használsz olyan alkalmazást (OTP bank, TVgo, stb..), amik nem mennek rootolt telefonon. Magiskben ezek elől hatásosan és egyszerűen el lehet rejteni a rootot és működni fognak. -
tomy86
addikt
válasz
user112 #6010 üzenetére
Innen letölthető a Magisk Manager.
-
user112
senior tag
Ez csak azért érdekes, mert ha külön teszed fel a [Magisk-ot] akkor az install után ha indítod akkor egyből a Play-ra megy frissülni. Vagyis így nem megy fel. Csak a ROM-os megoldás marad, azt meg még nem próbáltam.
-
tomy86
addikt
válasz
user112 #5999 üzenetére
Most olvastam, hogy a google távolította el a Magisk Managert a Playről.
-
tomy86
addikt
Ahogy .DLL is írta az újabb OTP alkalmazásnak és sok más programnak az "nem tetszik", hogy rootolt a telefon. Ha nincs szükséged a root funkciókra, akkor elég a Supersu progit törölni. Ezt legegyszerűbben a Sucleanup.zip használatával tudod megtenni.
Ha kihasználod a root adta lehetőségeket, akkor ez után a művelet után a Magisk használata ajánlott, amiben már elrejthető a root az általad kiválasztott alkalmazások elől.
Ha magisket akarsz használni, akkor fontos, hogy rom frissítéskor vagy telepítéskor, amikor a rom telepítője felejánlja twrp-ben a superuser telepítését (a telefon rootolását), akkor a "ne telepítse" (a pontos szöveg nem jut eszembe) opciót kell választani. -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Újra elkezdtem használni a telómat pár hónap szünet után,és ahogy lefrissítette az OTP smart bankot nem tudom használni mert azt írja,hogy nem lehet regisztrálni a készüléket mert fel van törve az operációs rendszere.Mit csináljak vele hogy működjön? -
tomy86
addikt
válasz
herdsman12 #6002 üzenetére
"Egyébként benne van a MIUHU ROM-ban, vagy rosszul rémlik?"
Igen, a V8 7.5.11-es verzióban váltottak Magiskre. -
user112
senior tag
válasz
herdsman12 #6002 üzenetére
Úgy tudom én is, hogy benne van az új ROM-ban. De a tegnapi gépen már fent volt egy másik ROM csak a supersu csere kellett.
-
herdsman12
őstag
válasz
user112 #6001 üzenetére
Telefonról sikerült a rossz link.
XDA fórumon elérhető.
Egyébként benne van a MIUHU ROM-ban, vagy rosszul rémlik?
A miuihu fórumon most megy az elmélkedés, hogy mi legyen root ügyben.Szerk:
Most nálam is CTS profile mismatch gubanc van, gondolom a Google-nak nem tetszik vmi. -
user112
senior tag
válasz
herdsman12 #6000 üzenetére
Ezt tettem fel, de induláskor a play-ról töltődik le.
Tegnap egy másik telóra legalábbis így ment fel (playról frissült). A tegnapi gépen (ahol feltelepült) a safetyNet CTS profile mismatch hibát ír ki (3. menü képernyő alján).
Amit most linkeltél az nem érhető el.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest