- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
Pgabor79 #6362 üzenetére
A mostani, Android 4.4 miatt fel kell rakni egy gyári (5.1) fastboot ROM-ot, ez beigazítja a partíciókat. Utána a miui.hu oldalról a MultiTool alkalmazással felrakod a megfelelelő (wt86047) TWRP-t. Majd a TWRP-vel az előzőleg letöltött és SD-re vagy telefonra másolt utolsó MIUIHU ROM-ot.
A #6333 hsz-tól kb minden erről szól, simán megy majd, de szólj, ha megakadsz. -
herdsman12
őstag
Az úgy nem az igazi, a fastboot ROM igazítja tuti állapotba a telefont.
Milyen rendszer volt előtte a telefonon, Android 4.4?
Itt egy részletesebb leírás a telepítésről.
Simán kipróbálhatod, de nekem is csak a TWRP telepítés volt biztos a 32 bites tableten. A telefont nem tudod kinyírni.
Rootolással külön nem kell foglalkozni, a SuperSU helyett a Magisk van beépítve a MIUIHU ROM-ba,
A biztos megoldás az, hogy felteszed a legújabb, stabil vagy fejlesztői fastboot ROM-ot, utána a MultiTool alkalmazással a megfelelő TWRP-t (wt86047), majd a TWRP-vel a letöltött MIUIHU ROM-ot. -
herdsman12
őstag
Ha jól értem felraktál egy fastboot ROM-ot, majd az utolsó kínai stabil ROM-ot (V9.2.3.0). Ha így van, akkor a miuihu fórum főoldal alján megkeresed a MultiTool alkalmazást, telepíted egy 64 bites Win 10-re (nekem egy 32 bites tableten is működik). Ha nyekereg a vírusírtó, akkor kikapcsolod.
Ezzel tudsz telepíteni TWRP-t, azzal meg az utolsó MIUIHU ROM-ot. A TWRP telepítés végén nem kell engedni a SuperSu telepítést és, ha nem bankolsz telefonról, akkor nem kell Magisk modult telepíteni.
(Az előző kb 10 hsz is erről szól.)
2014811 vagy 2014813 a telefon? -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
#65675776 #6331 üzenetére
Az előbb linkelt oldalról se indul a letöltés?
Itt vannak a gyári stabil és fejlesztői ROM-ok. Lényegtelen, hogy a stabilt vagy fejlesztőit szeded le.
A szürke gombról éred el a fastboot ROM-okat.
A Note3 után következnek a Redmi 2 cuccok. egér a soron és wt86047_pro... verziót kell keresni. Kettő van belőle (stabil, fejlesztői), midegy melyiket szeded le
Milyen oprendszerről akciózol?szerkesztettem
-
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6330 üzenetére
Szerintem MIUIHU 9 | 7.11.9 | Béta az utolsó MIUIHU ROM (2014813) pontos neve.
A 811-hez az utólsó időkben nem csináltak ROM-ot, de jó kell legyen a 813-é csak a modem részt kell kicserélni.
Letölteném mindkét fastboot ROM-ot, gyorsan megtalálod a különbséget, utána megszerkeszted a magyar ROM-ot. Persze előtte egy TWRP mentés ajánlott. -
herdsman12
őstag
válasz
#65675776 #6327 üzenetére
Valami egyedi gubanc lehet, nálam működik rendesen minden.
Egyetlen problémába futottam, hogy a Total Commander nem bír az SD írással. Valami trükközéssel lehet rajta segíteni, de a gyári file kezelő viszont tökéletesen működik.
Fastboot ROM és utána a TWRP, majd az utolsó MIUIHU ROM felrakását javaslom.
Win10-nél olvastam mostanában vmi újabb MIFLASH (?) problémát, de Linux terminálból egyszerű a kérdés. Ha érdekel összeszedem az infókat. A napokban raktam fel egy komámnak, aki még vmi két éves verziót használt.
Legutolsó MIUIHU ROM a fórum "..utolsó MIUIHU ROM" topik első hsz-ból tölthető. Próbáld ezt a linket.
2014813 2/16GB-os verzió? -
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6300 üzenetére
Az első linkeden a MIUI gyári stabil, fejlesztői és fastboot ROM-ok vannak. Csak kínai és angol nyelvűek.
Gyanítom, hogy a második link a gyári tükrözése, de, hogy miért multinak nevezik azt nem vágom.
A Multi ROM-ok a xiaomi.eu oldalról érhetők el, kb 2017 április körüli az utolsó Redmi 2 ROM. Ezekben van magyar nyelv is.Szerk: Mizu NX ROM ügyben, próbáltad az utolsót?
-
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
Tappancs2001 #6273 üzenetére
Nem hiszem, hogy itt sokan látták azt az angol nyelvű oldalt, de, ha bemásolnád esetleg...
A Beállítások - Rendszer - Mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása - Személyes adatok - Emulált SD kártya törlése bekapcsolása, majd alul a Telefon visszaállítása lenne az elméleti megoldás.
Ezt még nem próbáltam, de ha sikerülne akkor is megcsinálnám a következőket:
1. Telefon és a MI fiók, (MI Cloud) kapcsolatának törlése. Már, ha volt MI fiókod, akkor az új tulajnak gondja akadhat, ha használná. (i.mi.com) Ezt mostanában néztem és nem találtam a megoldást!
2. SD kártya ki, ha megy a telefonnal, akkor maradhat.
3. TWRP - Törlés - Speciális... - Dalvik, Adat, Belső tárhely, Gyorsítótár és Mikro SD kijelölés, törlés a csúszka elhúzásával. Reboot. Így az utoljára telepített tiszta verzió marad a telefonon.
Ha paranoiás vagy, akkor teszel rá egy fastboot ROM-ot (kínai-angol). -
herdsman12
őstag
A miui.hu fórum Redmi 2 topik "... utolsó MIUIHU ROM..." első hsz alján megtalálod a 811-re való ROM-ot.
Az 1/8 és a 2/16-os verzióra is ez kell. (Ha gáz lenne és Fastboot ROM kell ott majd lényeges, hogy 1/8 vagy 2/16.)
Az valami jó régi verzió, úgy lesz a legegyszerűbb, ha a MultiTool alkalmazással felteszed a telefonodra való újabb TWRP-t (most 3.1.1.0) és azzal telepíted az előzőleg SD-re másolt új ROM-ot.
Ekkora ugrásnál tiszta telepítéssel illik a ROM-ot telepíteni. A fontos dolgokról csinálj mentést.
SuperSu helyett már Magisk van, ezt telepíti a TWRP, viszont a végén a SuperSu kérdésre nem a válasz. -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
Ha a MultiTool-ban jól választottál, a TWRP (Redmi 2 wt86047) és a ROM (wt86047) telepítésnél, akkor még van egy lehetőség.
Próbálkozhatsz Fastboot ROM telepítéssel. Ha ez elindul, akkor újból MultiTool - TWRP, majd a TWRP-vel a MIUIHU ROM.
Pontosan melyik TWRP és ROM telepítést választottad?
Ha így se megy, akkor miuiszerviz.hu. (kb 12 ezer) -
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6218 üzenetére
A MIUIHU 9 7.10.19-en is működik rendesen a kikapcsolt ébresztés.
-
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6218 üzenetére
Nem használom, de tiszta telepítés után kipróbáltam kétszer is. Egy "hülye trükköt" kellett csak alkalmazni, az óra beállításoknál bekapcsoltam az "Ébresztés kikapcsolt állapotban" kapcsolót. Kb 4-5 perccel hamarabb bekapcsol a telefon, aztán időben ébreszt. (PIN kód kérés kikapcsolva.)
-
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6171 üzenetére
Na mi lett a próba vége, root kérdést sikerült megoldani?
-
herdsman12
őstag
válasz
lac14548 #6201 üzenetére
Dobj be egy linket.
Ez csak kínai-angol (7.9.21), de működik. -
herdsman12
őstag
válasz
vicces1 #6198 üzenetére
Itt egy leírás. A 2GB-os verzióhoz a pro változat kell.
(Linux alatt nem kell semmit telepíteni, elég egy terminál.) -
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6168 üzenetére
Egynapos tapasztalat?
-
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6144 üzenetére
Eddig csak MIUI-s telefonom volt így most láttam a különbségeket (meg a LineageOS próbán, de az enyhén szólva is tragikus volt).
Rendesen kényezteti a MIUI a tulajokat, beépített hívásszűrés, hívás felvétel, tisztító, ftp file kezelő, stb.
Persze vannak ezekre programok csak próbálgatni kell. Például a hívás rögzítésre 2 ajánlott program nem működött, végül az ACR jó lett.
Hagytam volna a MIUI 9 megjelenéséig, de zavartak a reklámok, root megoldást meg hirtelen nem találtam.
Mivel egyszerű az átállás, így biztos megnézem a következő verziót. -
herdsman12
őstag
válasz
SárkánySzív #6130 üzenetére
Ez bizony használható (Android 7.1.2, NX 11.0.1)
Semmi extra akció, csak a ROM-ot kell telepíteni. TWRP 3.1.1-0 simán kezeli az NX és MIUI ROM mentést és visszaállítást is.
Pár dolog furcsa a MIUI után:
Névjegyzékben a névre keresés tökéletes, de az összes többi itt rögzített adatot bénán kezeli.
Böngésző betűméret kezelés nem 100-as.
Hívásszűrés nulla, a Ne zavarjanak funkciót nem sikerült jól beállítanom.
Nem találtam nem működő, bénázó programot vagy funkciót.
Érdemes kipróbálni. -
herdsman12
őstag
Köszi, így már ok az AdAway.
Androidos TV box topikokból már ismerem a Tamás-E-Robot-Somatom triót, ha maradna a LineageOS, akkor beüzemelem.
Kimaradt az előbb, hogy még a Csendes üzem is hiányzik, ez automatikusan némította a beérkező hívásokat, de voltak kivételek. Itt is van egy Ne zavarjanak funkció, persze másképp kell paraméterezni.
A MIUI fájlkezelője nagyon frankó volt, állítgatás nélkül kezelte az itthoni hálózatot, routert, tárolót, nem dugdostam kábelt csak töltéskor.
Ez a Solid Explorer így első ránézésre egy bábel tornya, nem látom a hálózat egy darabját se, majd bűvölöm még.
Ha van vezetékes fülesed, megnéznéd, hogy mizu vele, érzékeli a legújabb rendszer?
Esetleg a TWRP-s visszaállítás sikertelenségére valami ötleted? -
herdsman12
őstag
Az utóbbi egy hónapban háromszor ugrottam neki a LineageOS telepítésnek (Redmi 2 Prime 2/16GB, 2014813, TWRP 3.1.1-0). Nem tudom miért, de Wingtech, Redmi 2 (wt88047) néven szerepel a fenti listán.
A MIUI-hoz szokott szemem az alábbiak miatt kerekedik:
Elsőre (20170519) egy nap után leszedtem, amikor nem boldogultam a névjegyekkel rögzített adatok (cég, beosztás, jegyzetek stb) keresésével. Azóta már tudom, hogy Telefon alkalmazásban csak a névre lehet keresni. Normális keresés csak a Névjegyek alkalmazásban működik.Másodjára 20170609 verzió.
Nincs Root, hiába telepítettem az addonsu-arm-signed.zip és egyéb SuperSU állományt, ami után a CPU-Z Root-oltnak jelzi a telefont.
Így aztán nem telepíthető a reklámblokkoláshoz az AdAway.
Nincs beépített "szám nélküli" hívásszűrés.
A beépített "Hívásletiltás" működik, de így nincs értesítés az elutasított hívásokról.
Nincs beépített hívásrögzítés.
MobileVOIP ok, Zoiper/NeoPhone (21 körzetszám) bizonytalanul működik.
Más telepített programok eddig működnek, GPS-el nem volt gond az útvonal rögzítés, stb.
Fényképezés közben csak álló módban lehet visszanézni a képet, esetleg egyesével elforgatható, de ez elég macerás.
Nincs beépített automatizáló lehetőség, nekem a WiFi kapcsolás hiányzik legjobban.
A Fordító alkalmazás nem használható monitoron vagy TV-n, mert a monitor felé fordítva elsötétül a mobil képernyője és nem lát semmit.
Fényképezés is gázos erős fényviszonynál, egy darabig nagyon világos a kép, aztán a mobil képernyője elsötétül és szinte tiszta fekete képet lő. Arra jutottam, hogy a 16:9 képaránynál, és az is lehet, hogy csak a 20170616 verziónál jön elő ez a probléma, de most nincs napsütés a teszthez.
A Dolphin és gyári böngészővel tapasztalok még betűméret/tördelés eltéréseket a megszokotthoz képest.
Fájlkezelő nem kezeli a hálózatot.
Akksi sajna jobban merül mint a MIUI alatt, most próbáltam egy képernyőmentést ide szerkeszteni, de a Galéria állandóan leáll.Harmadik verzió (20170616) frissítésként került fel, így megspóroltam az állítgatásokat.
Első tapasztalat, hogy fényképezni lehetetlen a fekete képernyő miatt.
Rádió hallgatás meg a fülhallgató nem érzékelése miatt.
Gondoltam semmi probléma, megy vissza a TWRP-vel mentett előző, LineageOS verzió. Hát nem jól gondoltam, valami 255 hibával nem működik.
Visszaállítottam az utolsó MIUIHU verziót (minden lehetséges partíció mentve), ez szerencsére működött.
Innen tiszta telepítéssel (majd mégegyszer) feltettem a legújabb LineageOS 20170616 verziót és azonnal fülhallgató próba. Sajnos nem működik, ez valószínű, hogy vadi új, beépített hiba lett.
A biztonság kedvéért mégegyszer megpróbáltam a TWRP visszaállítást, de itt vmi nem jó, mert nem működik.
Mivel nincs MIUI frissítés, így egy darabig még eröltetem a LineageOS-t, vissszatettem 20170609 verziót.
Ha bárkinek van ötlete a fenti problémák megoldására, az ne kíméljen. -
herdsman12
őstag
Állítólag átmenetileg felfüggesztik a rendszeres fejlesztői frissítéseket pár tipusnál.
-
herdsman12
őstag
válasz
user112 #6001 üzenetére
Telefonról sikerült a rossz link.
XDA fórumon elérhető.
Egyébként benne van a MIUHU ROM-ban, vagy rosszul rémlik?
A miuihu fórumon most megy az elmélkedés, hogy mi legyen root ügyben.Szerk:
Most nálam is CTS profile mismatch gubanc van, gondolom a Google-nak nem tetszik vmi. -
herdsman12
őstag
Pár napja kérdeztem rá a linkelt fastboot ROM-okra, elolvashatod az azt követő 3-4 hsz-t.
Pontosan ezért kipróbáltam az Upo irogatta infókat, hogy jó választ tudjunk adni az érdeklődőknek. -
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5917 üzenetére
Nem rosszat, de biztos néztem volna bambán.
Az látható, sokan vállalják is, hogy az alkalmi vendégek nagy része (és én se), nem vágja Android kérdést, nem is érdekli addig, amíg be nem üt a ménkű.
Engem is para miatt érdekel ez a kérdés. Ne izguljak már napokig, ha gáz van. Ennyi infóval rövid idő alatt kiderül, hogy kuka vagy javítható.
Az utóbbi 3 problémás esetnél kettőben csak Fastbbot van/volt.Az egyik ott Flash közben ezt válaszolta:
result error
status error: FAILED(remote: failed to write partition)
a másik még necces lehet az ADB driver miatt.(Írásjel csere.)
-
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5913 üzenetére
Azért, ha 2-3 évvel ezelőtt ilyet írsz nekem, akkor simán megseppukultam volna magam.
(#5915) tomy86
Kipróbálhatná az ADB driver telepítést tboj barátunk, de két napja nem jelentkezett itt
-
herdsman12
őstag
Passz, nem tudom pontosan, hogy van ez. Az biztos, hogy a MultiTool figyelmeztet a TWRP telepítse előtt a bekapcsolásra, MIFlash nem ír ilyet Fastboot ROM flash előtt.
Nálam a laptopon minden rendben, így kikapcsolt USB hibakeresésnél nem a nevén, de Android eszközként látja a win.
Ha van menteni való, van erre funkció a MIFlash-ben, így talán nincs mit bukni.
Aztán, hogy a MIFlash így látja-e a telefont, az is passz.
Igen, a driverek miatt kerestem tomy86 linkjét. -
herdsman12
őstag
Már csak ötletelek.
Nam találom a linket, de tomy86 linkelt egy talán XDA fórumos ADB telepítési linket.
Eszközkezelő nem mutat vmi hibát, hiányosságot?
A MultiTool-os TWRP felrakáshoz A Fejlesztői beállítások - USB hibakeresést be kell kapcsolni. Bekapcsoltad ezt valaha?
Beállítások - Rendszer - (alul a Mentés és visszaállítás felett) Fejlesztő lehetőségek - Fejlesztői beállítások és USB hibakeresés bekapcsolása.
Azt, hogy egyáltalán látszódjon a menü, a Beállítások - A telefonról - MIUI verzió nyomkodásával lehet elővarázsolni.
Ha ez nem volt bekapcsolva, akkor most a nem működő telefonon már nem is lehet.
Létezik a TWRP telepítésnek parancssoros lehetősége is, de úgy gondolom, hogy ott is szükség lenne az USB hibakeresés bekapcsolására. (ezt a részt nem vágom pontosan)Most úgy gondolom, hogy még egy lehetőség lenne a Fastboot ROM telepítés, annál talán nincs ilyen feltétel.
Két napja próbáltam, simán ment (bár nálam be volt kapcsolva az USB hibakeresés).
Elég ha a #5876 hsz-tól olvasol, ott linkeltem tomy86 és Upo hsz-ait, elsőnél nem tudtam kideríteni, hogy melyik a tuti állomány, második meg nagyobb tudást igényel.Ha rosszul látom a kérdést, akkor javítsatok, átíratjuk a főnökkel vagy a modikkal, ne maradjon itt hülyeség.
-
herdsman12
őstag
válasz
G@bi90MR #5906 üzenetére
Android 5.1 óta jött ez elő, az a tuti megoldás, hogy a belső memóriából indítod a telepítést.
TWRP törlés Dalvik, Cache, System, Data, majd Reboot Recovery és telepítés.
(Csak megjegyzem, hogy a mai frissítést direkt az SD-ről a frissítés alkalmazással csináltam és nem volt hiba.) -
-
herdsman12
őstag
válasz
G@bi90MR #5901 üzenetére
Nyugodtan felteheted, TWRP tiszta telepítéssel.
Úgy rémlik, hogy az eredetit módosítják nem a multit. -
herdsman12
őstag
Fogalmam sincs, át kellene olvasni a MIUI Magyarország MultiTool 0.9g topikot, hátha...
Eltávolítás, kikapcs-bekapcs, tűzfal, driver csere, akármi. Másik gép? -
herdsman12
őstag
Ha nincs semmi menteni való a telefonon, mert van Google, MICloud mentés, esetleg a képek, hangrögzítések, stb az SD-n vannak, akkor egyszerűbb a helyzet.
Elméletileg Win10/64 bites gép kell az akcióhoz.
A miui.hu fórum főoldal alján vagy bárhova belépve letöltöd és telepíted a MultiTool alkalmazást. Amennyiben nyekereg a vírusírtó kikapcsolod (nem lesz semmi baj belőle).
Ha már itt vagy a Letöltés oldalon letöltheted a legújabb MIUIHU ROM-ot (most 7.4.13) ezt kell majd az SD-re, és ha onnan nem megy a telepítés, akkor a belső memóriába másolni.
Multi ROM-ok.
Kínai ROM-ok.
Indítás után a driverek miatt célszerű telepíteni a PC Suite és/vagy MIFlash proramokat.
Elsőnek a TWRP telepítést (1) választod, utána Redmi 2 - wt86047 (5).
Ha elindult a TWRP akkor tovább.
Ha van a telefonon menteni való akkor megpróbálhatod:
De, ha van TWRP, akkor tegyél fel egy ROM-ot úgy, hogy csak a System, Dalvik, Cache törlés legyen, így akár megmaradhatnak az adatok.
Persze, ha sikerül és leszeded az adatokat, akkor kell egy tiszta telepítés. -
herdsman12
őstag
Köszi Upo!
Újból átnéztem a hsz-id és tisztult a gyári és Fastboot ROM kép.
MIUI gyári stabil, fejlesztői és fastboot ROM-ok.
Ha igaz, akkor a fenti link a HM2XTDPro verzióra mutat, ha nem, akkor a sorban harmadikat kell választani.
Kínaiul: 移动-增强版, fordító Mobil továbbfejlesztett változatnak mutatja, de letöltött állomány neve miui_HM2XTDPro_... lesz.
A szürke gomb vezet Fastboot ROM-okhoz.
Az egér megmutatja, hogy wt86047_pro verzióból két állomány van, stabil és fejlesztői.
Biztos mindegy, hogy melyiket használjuk, én most a stabil verziót szedtem le.
wt86047_pro_images_V8.2.1.0.LHJCNDL_20170214.0000.00_5.1_cn_4fe45df504.tgz
A Win vagy én nem boldogultunk a kicsomagolással, de szerencsére ez Linux alatt simán megy.
A MIUIHU oldalról régebben letöltött MultiTool-t felmásoltam egy win10/64bites laptopra és elindítottam.
(Vírusírtó kikapcs, mert hisztizett.)
PC Suite telepítést kihagytam, csak a MIFlash letöltése és telepítése lett kiválasztva.
MIFlash elindítva, Browse gombbal megkerestem a kicsomagolt könyvtárat.
Telefon Fastboot módba indítva (kikapcs majd hangerő le + bekapcs gomb, Fastboot) majd USB-n PC-re dugva. Kis várakozás után Refresh gomb és már látja is a program a telefont.
Mivel a teljes helyreállítás a cél, ezért a "clean all" (flash_all.bat) funkciót választottam.
Flash gomb és 145 sec várakozás, majd a flash done és success jelzi, hogy kész.
Kb 10 perc és bekapcsolt a telefon.
Különösebb állítgatás nélkül kipróbáltam angol nyelvvel a telefont, hívás, WiFi, adat, sms minden működik.
Ezután következett a MultiTool-os TWRP telepítés.
Kipróbáltam volna a MIUIHU ROM telepítést is, de mire a program letöltődött, addigra a telefon sikertelennek jelezte az akciót, így ez kimaradt.
Maradt az előzőleg SD-re másolt ROM TWRP telepítése, 7-es hibával.
ROM belső memóriából már simán felment (ezt a ROM-ot pár napja simán telepítettem az SD-ről).
Képes, szöveges sugó a fastboot letöltés oldal alján és itt is.Így utólag egyszerűnek mondanám, pedig paráztam rendesen.
[ Módosította: bolondember ]
-
herdsman12
őstag
Kártya másik telefonban üzemel?
Egyébként bekapcsoltad valaha az Eszközkeresést?
MI fiók vagy Rendszeralkalmazások - MI Cloud.
Ha nem használod (nem akarod szinkronizálni a képeidet, adataidat, stb a kínai felhőbe, akkor simán ki kell kapcsolni a Beállítások - Értesítések és állapotsor - Alkalmazás értesítések - MI Fiók - Értesítések megjelenítése.
Érdemes megnézni a Biztonság - Akkumulátor - Akku használat helyet, ott látni, hogy mi meríti az akksit.
Az egyéb problémák miatt kezdeném Recovery-ből egy Cache és Dalvik törléssel.
Ha ettől nem gyógyul meg, akkor új ROM feltöltéssel lehet próbálkozni.
Milyen telefon, 1/8 vagy 2/16GB, akksi alatti tipusszám (2014811, 813 vagy más?
Recovery és MIUI verzió? -
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5880 üzenetére
Azért kérdeztem, mert tudatlan vagyok a kérdésben.
A linkelt oldalon 4 verzió van felsorolva piros, aláhúzott betűvel:
1. Rom Links For Redmi 2 Prime
2. Rom Links For Redmi 2 HM2014811/17/18 (Redmi 2 Prime &1GB Ram Version)
3. Links For Redmi 2(HM2014813)(Redmi 2 Enhanced)
4. Links for ROMs For Redmi 2AKapásból kivágtam a 2.-at és a 4.-et, a 813 enhanced miatt a 3.-ra tippeltem és az 1. Prime miatt volt a kérdés.
Mivel páran visszajelezték, hogy erről az oldalról megoldották, ezért keresem a választ, hogy melyikkel is?Gyári oldalt ismerem, monduk arról sincs fogalmam, hogy onnan melyik a (2014813, 2/16GB) mi verziónk.
Prime Global vagy Prime China?Ráadásul az ajánlott linkeden az összes Redmi 2 (és Prime) verzió wt88047 verzió! Vagy ez lényegtelen?
Hát én ezt nem tölteném le, csak akkor, ha nagyeskü, hogy tuti.A fentebb, Upo kolléga linkelte kínai oldalon legalább van wt86047 verzió is.
(#5881) .DLL
Szerintem csak a Fastboot ROM-nál lényeges, hogy 1 vagy 2GB RAM van a telefonban.
-
herdsman12
őstag
Jól saccolom, hogy a Redmi 2 Pro 2/16GB (2014813) telefonhoz Fasboot ROM-nak a
Links For Redmi 2(HM2014813)(Redmi 2 Enhanced)
a jó választás?
Az a Redmi 2 Prime zavar, mi lenne az pontosan? -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5871 üzenetére
Az a figyelmeztetés normális, hogy nem telepítettél OS-t, biztos újra indítod?
A 4.4-ről 5.1-re váltás nálam és másnál is okozott hibaüziket, aztán mikor sikerült a megfelelő TWRP telepítése, utána minden ok lett.
Ha a 3.0.0-0 TWRP hajlandó újra indulni, akkor azt jelenti, hogy az rendben telepítve van. Azzal megpróbálhatod az utolsó elérhető MIUIHU verziót telepíteni. Igaz, hogy ez régi verzió, de legalább tiszta lenne, hogy az működik rendesen.
Bár, ha a gombokkal (hangerő fel + bekapcs) nem a szerviz menü jön be, ahonnan indítható lenne a TWRP Recovery, akkor gáz van.
Esetleg MultiTool-ból MIUIHU ROM telepítés-t (3) próbáltad?
Max annyit tudok még segíteni, ha a közelben laksz, akkor megnézem a telefonod.Szerk:
A TWRP választásod szerint vagy az SD-t vagy a Belső memóriát látja, tehát a különböző helyekre másolt ROM-okat nem látod egyszerre. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5867 üzenetére
Ha TWRP-be vagy és a Reboot - Recovery gombra újra indul a TWRP, akkor ez rendben. Ilyenkor, ha kikapcsolod a telót (Power off), akkor a hangerő fel + Power gombbal bejön a kínai "szerviz" menü.
Ott a 6.sor jobb gomb angolra vált, az 5. sor jobb gomb elindítja a telepített TWRP-t.
Itt a Wipe - Advanced Wipe gomb után kiválasztod a Dalvik/Art, Cache, System, Data lehetőségeket. Az Internal Storage, Micro SDCard és USB-OTG kocka üresen marad.
Ezután elhúzod a Swipe to Wipe csúszkát, ezzel törlöd a rendszert és az adataidat a telefonról.
(Van ott egy Repair or Change File System lehetőség is. Ezt soha nem próbáltam, de biztos kipróbálnám, ha más nem segít.)
Törlés után nem a Reboot System lehetőséget kell választani, hanem a középső (házikó) gombbal vagy a bal alsó (háromszög) gombbal visszalépsz (3x) a főmenübe.
Itt kell választani a Reboot - Recovery lehetőséget.
Innen Install és kiválasztod a telepítendő ROM-ot. A kiválasztásban segít a Select Storage gomb, de az (Up A Level) is jó megoldás a kereséshez.
Volt idő, amikor csak a belső memóriából tudtam hiba nélkül telepíteni, újabban megtalálja az SD-n is a ROM-ot a rendszer.
A TWRP 3.0.0.0-val 4.4-es ROM-ot telepítsél, nem az 5.1-hez való, a 6.23.29 verzió még elérhető a miuihu-n.
Ha pontosan a fentiek szerint csinálod és nem jó, akkor marad a fastboot megoldás, vannak itt páran, akik vágják azt a kérdést. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5862 üzenetére
Most olvasom vissza a hsz-id.
Ha újabb, 5.1-es Android ROM-ot akarsz felrakni, akkor a MultiTool, TWRP Recovery telepítése (1) - Redmi 2 -wt86047 (5) pontokat kell választani. Ekkor a TWRP 3.0.0-1 verzió kerül a telefonra.
A Redmi 2 - HM2014813 (4) választása a 4.4-es Android verziókhoz kell és ez vmi alacsonyabb számú TWRP-t telepít.
Most akkor mi van nálad pontosan? -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5860 üzenetére
Ha tuti van stabil TWRP, akkor a miuihu 7.3.30 vagy 7.4.13 verzióval próbálkozzál (a többiben apró ikon hibák). Megpróbálhatod a telepítendő ROM-ot a MultiTool-lal vagy a Belső memóriából telepíteni a miuihu "Tiszta telepítés" szerint.
Ha semmi eredmény, akkor még megpróbálnám a XiaoMiFlash alkalmazást, de a fastboot kérdést nem vágom.
Végső, zsebbe nyúlós lehetőség. -
herdsman12
őstag
válasz
G@bi90MR #5842 üzenetére
Ha elolvasod tomy86 tegnapi hsz-it, akkor képben leszel a hibákkal kapcsolatban.
Itt találod az eu ROM-ok stabil és heti fejlesztői verziót is.
Ha jól nézem, akkor márciusi a legújabb stabil.
A Fastboot kérdést nem vágom, de én telepíteném PC-re a miuihu fórumon található MultiTool alkalmazást, azzal telepíteném a telefonra a TWRP-t (wt86047).
Telepítés után Reboot Recovery, ha ez nem működik, akkor újból TWRP telepítés, majd Reboot helyett akksi ki, majd akksi be, Recovery indítás (Hangerő fel + bekapcs).
Amennyiben TWRP rendben, akkor lehet telepíteni az előzőleg SD-re másolt ROM-ot a miuihu-s "Tiszta telepítés" leírása szerint. -
herdsman12
őstag
Redmi 2 újabb (Android 5.1) MIUI 8 verziók Play áruház Beállítások-ban nincs pipa. Rádiógombbal lehet választani, hogy "Ne automatikusan...," "Bármikor automatikusan..." vagy "Automatikusan, csak WiFi-n..." működjön a frissítés.
Biztoság alkalmazás - Adatforgalom - Korlátozás - Rendszer - Play Áruház engedélyezve van?
Ha ezek rendben vannak, akkor Beállítások - Telepített alkalmazások - Play áruház - Gyorsítótár és adatok törlése, ha még így se jó akkor TWRP Cache törlést próbálhatod.
Pontosan milyen ROM-ot (MIUI) használsz? -
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5815 üzenetére
Jó helyre tettem a vesszőt, pont úgy működik, mint tegnap.
Mi az a Fángli? -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5813 üzenetére
Ok, sok sikert.
Adatokra érdemes még figyelni, Belső tárhely nincs veszélyben tiszta telepítésnél, ott megmarad "Rögzített beszélgetés", "Képernyőkép" és "Fényképek" stb, ha oda van beállítva.
SMS, Híváslista, (és még mások) ha kell, akkor azt a Beállítások - Rendszer - Mentés és visszaállítás - Mentés az eszközre menüpontban lehet menteni és visszaállítani. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5811 üzenetére
Ok, a 2014813 az Android 5.1 óta wt86047 néven van emlegetve.
Mi az, hogy épp, hogy működik?
Most a 0.9g változat az aktuális.
Kb így csinálnám:
1. Legújabb MIUIHU ROM letöltés telefonra. (vagy másolás az SD-re)
2. TWRP telepítés MultiTool alkalmazással.
3. Telepítés után Reboot Recovery, ha ez nem működik, akkor újból TWRP telepítés, majd Reboot helyett akksi ki, majd akksi be, Recovery indítás (Hangerő fel + bekapcs).
4. Amennyiben TWRP rendben lehet telepíteni a legújabb ROM-ot a miuihu-s "Tiszta telepítés" leírása szerint.
Nálam már többször nem vált be a mentésből visszaállítás, ezért újból telepítek és beállítok minden programot. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5809 üzenetére
Nem tudom mi az a miuihus recovery telepítő, ellenben használtam már a MultiTool alkalmazást, azzal tudod feltenni a telefonodhoz való TWRP-t.
Ha nem vágod ezt a részét, akkor írd ide milyen a telefonod tipusa, akksi alatt a cimkén találod, 2014811 vagy 2014813 esetleg más?
MIUIHU ROM-ot csak jó TWRP-vel lehet telepíteni. -
herdsman12
őstag
válasz
spike70 #5804 üzenetére
Gondolom a Névjegyek - Megjelenítési beállítások, SIM kártya kezelés részét vágod, ott mutat 11-nél többet? Esetleg másik telefonban rendben a SIM névjegyek?
Régebbi rendszer után tiszta telepítést illik csinálni, ha esetleg nem az volt, akkor onnan is származhat a hiba.
TWRP legegyszerűbben a MultiTool alkalmazással pótolható. Elméletileg 64 bites Win10 kell hozzá, de a 32 bites tabletem is megoldotta.
A miuihu fórum kezdőlapról belépsz bárhova és legfelül találod. -
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5799 üzenetére
Ne mááá...
Az előd Red Rice vagy Hongmi soha nem volt csúcs teló. -
-
herdsman12
őstag
Kicsit visszaolvasva megtalálod, hogy jártunk így páran, de megoldódott a helyzet.
Eddig nem tudtam mi ez, de most Upo felvilágosított minket.
Egyébként a MultiTool lenne a megoldás, ha megint nem sikerül, akkor a TWRP telepítés után akksi ki megoldást kell megpróbálni.
Ez a telepítés utáni recovery felülírás már régebben más telefonnal (Hongmi) is előfordult és ez volt a megoldás.
Szerencsére több megoldás is van mentésre, visszaállításra.
Én maradok a TWRP-nél. -
herdsman12
őstag
Ha a beépített "Mentés és visszaállítás" alkalmazással volt mentés, akkor a "Tárhely beállítások"-tól függően a "Belső tárhely" vagy az "SD-kártya" MIUI - backup mappában vannak a mentett állományok.
Fényképek beállítástól függően a DCIM - Camera, képernyőképek a Belső tárhely DCIM mappában.
Rögzített hívások, hangfelvételek a Belső tárhely - MIUI - sound_recorder mappában.
Fentieket simán tudod menteni a TWRP-vel, akár az SD-re is.
Névjegyzék, sms, híváslista szerintem ilyen egyszerűen nem érhető el.
Egyébként, ha nem működik a telefon, akkor bármilyen merényletet elkövethetsz. Van TWRP, leszeded a legújabb MIUIHU ROM-ot, feltelepíted úgy, hogy csak Rendszer, Dalvik és Cache törlést csinálsz. Az Adat és Belső tárhely marad, így kis szerencsével minden adatot megtalálsz a telefonon. Ezeket elmented és utána TWRP-vel Adat, Dalvik és Cache törlés.
Így lesz egy frissen telepített üres rendszered, minden programot újra kell telepíteni, beállítani.
Javítson valaki, ha nem jól gondolom. -
herdsman12
őstag
Ha lett volna mentés, akár a Mentés alkalmazással, akár a Névjegyek alkalmazásból - Összes kijelölés - mentés. Esetleg szinkron Google-ra, vagy kínai fiókba volt?
Arról fogalmam sincs, hogy hol/hogy tárolja a telefon a névjegyeket.
De, ha van TWRP, akkor tegyél fel egy ROM-ot úgy, hogy csak a System, Dalvik, Cache törlés legyen, így akár megmaradhatnak az adatok.
Persze, ha sikerül és leszeded az adatokat, akkor kell egy tiszta telepítés. -
herdsman12
őstag
válasz
aytukabozs #5689 üzenetére
Ja, az csak egy gyors reagálás volt, hogy szenvedés nélkül ne szaladjon egyből a szervizbe. Az is lemaradt, hogy, ha esetleg sikerül a TWRP telepítés, akkor már mehet fel egy ROM is.
Meg aztán, ha mindent leírok, akkor mi marad a többieknek? -
herdsman12
őstag
válasz
Tomi0703 #5682 üzenetére
Szenvedtem én is, csak második nekifutásra sikerült.
Próbáld meg az akksi ki megoldást.(#5683) .DLL
Ez valami szervíz menü. Van itt teszt, fastboot, recovery menü, stb.
Hangerő fel + bekapcs gomb. -
-
herdsman12
őstag
válasz
Tomi0703 #5678 üzenetére
A 813 jelölés a 4.4-es ROM-okra érvényes, ott még TWRP 2.8.6.1 van.
Az 5.1-es ROM-okhoz (itt már wt86047 a jelölés) és a TWRP 3.0.0-1-et pakolja fel a MultiTool. Van már 3.0.2.0 is, fent volt egy darabig, de a mostani frissítésnél történt valami hiba és a MT a régebbit rakta fel.
A másik fórumon láttam, hogy másnak (más telóval) is voltak telepítési gondjai, de működik a telefon.
Tehát, ha újabb ROM, akkor wt86047 a ROM elnevezése és TWRP 3.x.x.x legyen a telefonon.Sajna mostanában sok Redmi 2 esik emmc (álnéven flash vagy emcp) és kamera hibába.
Ez minimum egy hét javítási idő + 12 ill. 6 rugó. -
herdsman12
őstag
Ha van Win10, akkor a miui.hu fórum kezdőlap aljáról a MultiTool alkalmazás segíthet.
Pontos beazonosítás, magyar és multi ROM infók itt. -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
Az akksi alatti cimke a tuti, de van itt még egy ellenőrzési mód.
Többen is így jártunk. -
herdsman12
őstag
válasz
Tomi0703 #5568 üzenetére
Kicsit feljebb írtam a mostani multi és hu lehetőségeket.
Két hónap multi stabil után most újra magyar van fenn.
Multi gond nélkül kezelte a Galériát, a magyar szimpatikusabb, de itt volt gondom a Galériával. Telepítés után keservesen olvasta be a képeket, a QuickPic viszont simán megoldotta.
Időképet használom, ezért nem Tetszik, hogy nem tudom kilőni a Lánchidas óra alól a beépített időjárás alkalmazást.
TWRP kell a felrakáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest