- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #3162 üzenetére
Valami felettéb okos ügyintéző volt, mert a válasz alapján teljesen másra válaszolt, ez nem garanciális kérdés, nem tönkrement a telefon, hanem letiltották vélhetően díjnemfizetés miatt, de akár lopás esetén is vagy bűncselekmény (IMEI-vel is lehet trükközni és használhatná valaki a Te IMEI-d valamire elméletben).
Nagyon kellene az adás-vételi és én bemennék a rendőrségre és ismeretlen tettes ellen tennék feljelentést, mivel ha Te tudod igazolni, hogy kitől vásároltad, akkor már nem a Te felelősséged, hogy letiltják a telefont, én arra hivatkoznék, hogy lehet lopott a telefon vagy valamilyen bűncselekmény miatt tiltották le a telefont (persze sejted, hogy díjnemfizetés miatt, de ezt kihagynám a feljelentésből). Annyi, hogy mielőtt ezt megtenném, jelezném a bolt tulajdonosának, akár ha az eladó az orrod előtt felhívja a tulajdonost, az is jó, hogy most mész a rendőrségre feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, utána pedig minden illetékes szervnél (pl.: NAV) bejelentést teszel! Lehet, hogy ez neki nem fog érni annyit, hogy kockáztasson, hogy a rendőrség, NAV és egyéb szervek vizsgálódjanak, elképzelhető, hogy már ő sem tudja igazolni kitől vette a telefont (pedig azt kérni fogják) és főleg ilyen kis boltoknál általában ha vizsgálat indul, akkor büntetéssel fog végződni, úgy is valamit találnak... Lehet erre átgondolja, nekem az ilyen hozzáállással való megközelítés általában bejött. A lényeg, hogy látszódjon rajtad, hogy határozott és elszánt vagy, mert ha bizonytalanságot éreznek, akkor úgy lesznek vele, hogy úgysem teszed meg. -
szpali
addikt
válasz
Speedy007 #3154 üzenetére
Mielőtt beleugranál a berhelésbe, azért én futnék egy kört fogyasztóvédelem felé, mert ez nem okés, hogy veszel egy random gsm üzletből egy feltehetőleg bizományi értékesítésre bevett telefont, amit utána nemfizetés miatt joggal tilt le a szolgáltató.
Szerintem ez a kereskedő felelőssége! Ő vette át a készüléket ezzel a kockázattal.
Ha téged erről nem tájékoztatott, vagy ez a kockázat nem jelent meg a készülék árában, akkor az ő sara.Megoldás lehet még, hogy a szolgálatónál kérni a készülék tiltásának feloldását (egy ilyen kanyar kötbér kegyenlítéssel tud működni)
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #3152 üzenetére
Amennyiben mind a két fizikai SIM tálcában tiltva van a kártya, akkor mindkét IMEI-t tiltották, így az eSIM sem megy, mert valamelyik IMEI számot használná. Esetleg ha nem így van, akkor javítson ki nyugodtan valaki.
A fél évre szóló letiltási garancia szerintem.hülyeség, ki venne úgy telefont? Az eladó mindegy, a tulajdonos a lényeg, az ugyanaz? Amennyiben esetleg változott a tulajdonos, az a kérdés, hogy jogutódja (remélem jó szót írok) -e az új tulaj, ha igen, akkor nem számít a tulajdonosváltás sem.
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #3150 üzenetére
Ez nem is garanciális kérdés. Amikor eladta Neked, akkor tájékoztatott róla hogy letilthatják a telefont, mert például részlet van a telefonon és ha nem fizetik, akkor nem lesz telefon? Gondolom ilyet nem tett. Ezenkívül itt a Hardveraprón azért jópáran értékelések alapján megbízunk egymásban (egy ismeretlen emberben, akit nem is tudok ki, abban nem bíznák és gondolom ha ezt elmondják, akkor Te sem bíztál volna benne), ezenkívül hivatalosan nem tudom mennyire eladható az a telefon, amit még nem fizettek ki, ezt nem tudom. Mondom én is sok ilyet adtam el, de mindig vállaltam a következményeket, amit két tanús adás-vételivel le papírra is vetettük, bár sosem kellett még telefon árát visszafizetnem, hiszen ha becsületes az eladó, akkor nincs probléma, sőt ha lehet akkor inkább hamarabb visszafizeti a telefont.
A lényeg, hogy ez nem garanciális kérdés, ez inkább jogi. Szerintem ha rákérdezel a fogyasztóvédelemre, akkor ez most a kereskedő sara. Persze Te tudod mennyi időt és energiát akarsz beleölni, de azért 100-120 ezer Ft azért érezhető összeg és lehet elég csak megijeszteni a kereskedőt, hogy jogi útra tereled (közben amúgy nem tervezed, de ő ezt nem tudja) és már adja is vissza pénzt, mert szerintem ez egy nyert ügy, ha tudod bizonyítani, hogy nála vetted a telefont és szerintem nem szeretne bíróságra járkálni, meg a Te ügyvéded költségét is kifizetni a pervesztés esetén... -
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #3147 üzenetére
Mástól is hallottam, hogy kereskedőtől vett telefont és letiltották. Sokan nem vesznek olyan telefont ami szolgáltatótól származik vagy akár részlet van rajta, de én még mindig azt mondom, hogy a telefonos boltoknál jobb itt Hardveraprón egy megbízható sok pozitív értékeléssel rendelkező eladótól venni ilyen telefont, ahol az eladó vállal rá garanciát, hogy ha letiltják nem fizetés miatt, akkor Neked visszafizeti a telefon árát. Szinte majdnem minden telefonomra részlet volt, úgy adtam el, természetesen előre jelezve a vevőnek és soha nem is volt gond belőle. Sokszor a lakásomon írtuk az adás-vételit, elszökni sem tudnék. Sajnálom, hogy így jártál, esetleg a nyugta/számla nincs meg a telefon vásárlásáról, ismerősömnek az alapján azonnal visszaadták a vételárat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- ELADÓ Xiaomi 14T Pro DS 5G 12GB RAM / 512GB tárhely titánium szürke
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest