Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuvicsuva
addikt
Jut eszembe:
Velem meg van osztva, de őszintén szólva az Office részét is nagyon ritkán használom, még odáig sem jutottam el, hogy minden fontos mappát felrakjak OneDrive-ra.
Természetesen minden hordozható eszközön elérhető, így gondolom tévén ugyanúgy működne, mint bármi más.
-
Steve1207
veterán
Ebben a fotó tárolásban amúgy nem igazán látok ennyit, minimális adatmennyiségek, percek alatt másolod egy normális eszközről egyik helyről a másikra és még TB-okról sincs szó. 100GB 6-7 perc HDD-ről nvme-re, nvme-nvme között meg 2 perc kb, most így gyorsan lemérve. (Persze kis fájloknál többet vacakol, de akkor is minimális idő ahhoz képest).
Vesz az ember egy xy méretű nvme-t vagy hdd-t, egyiket használja napi szinten rajta a fotókkal, ha kell megosztja valami megoldással cloud-ként a fő rendszerről, a másik meg megy a fiókba és havonta egyszer rádugja usb-n és 2 perc alatt rámásolja, amivel bővült.Előfizetésnek amúgy nem vagyok híve, hiába "olcsó" akciósan, egy év alatt visszajön egy backup 8TB-os meghajtó ára is. Ha letelt az időszak az előfizetés már irreálisan drága tárhelyhez mérten, meg kb kezdjük elölről, ha másra váltunk pl több tárhely kellene kicsit vagy drágul.
És ami a legrosszabb, hogy azokat az adatokat menthetjük le, húzhatjuk át máshova és ott már a net feltöltése lesz a szűk keresztmetszet, nem pedig 200MB-okat tolunk át rá másodpercenként, amit épp előkaptunk a fiókból és maga a procedúra alkalmanként mennyi lenne, fióktól fiókig max 1 perc. -
Steve1207
veterán
Sok NAS-on is beállíthatsz már cloud-ot évek óta vagy csak win-ben rányomsz egy mirroringot lemezkezelőben és ha a kettő közül valamelyik hdd épp meghalna, akkor ott a másikon, cloud részét meg megoldod szoftveresen, nextcloud, ownclud, seafile stb.
Talán a legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb, 2x3,5"-es hdd-vel. Afölött árban építhetsz erre egy dedikált Raspberry Pi-t pl, meg nyomtattatsz hozzá egy házat, felsetupolod, úgyis szeretsz ilyenekkel szöszölni.
Vannak tenyérnyi minipc-k is akár 4 nvme hellyel már intel N100 vagy N150 alapon az meg csendes és szintén kicsi, de szintén anyagiasabb, de kb egy 6. generációs i5-el felér teljesítményben és egy általános desktopos gépnek is megteszi böngészgetni vagy bármi. Vagy egy ITX, ott is vannak olcsó lapok kimondottan erre és olyan házba rakod, amilyenbe szeretnéd.NAS-nak az az előnye, hogy ott van előtted minden gyárilag, bedobod a 2hdd-t, megformázod, beállítod a tükrözést, rámásolod, ami kell, megnyomsz pár gombot és megy kb (nyilván NAS-a válogatja). Na meg, ha már ott van kapásból érdemes nagy HDD-t és azzal intézni a plexet meg mindent is akár és csak egy kis kocka a sarokban kb.
Vannak a WD-nek is ilyen MyCloud dolgai, de azok elég kötöttek minden oldalról és szoftveresen is problémásak. Mindenesetre elég sok lehetőség van.
-
icemad
nagyúr
Igen, nem olcsó. Évesre van kedvezmény. (nálunk 99 euró és 5 főnek lehet megosztva használni, 2 tb)
Én utána számoltam, ha több, mint 3 óra lenne egy "házibarkács" megoldás beüzemelése, akkor nekem már a fotók jobban megéri. 3 óra alatt maszek munkákkal kitermelem az árát. És működik mindenen, mindenhol.
Itt inkább az a kérdés, hogy te magad akarod megoldani, ami olcsóbb (is lehet), vagy elég a drágább, de kész megoldás? Vagy a pénzeddel, vagy az időddel, de mindenképpen fizetsz.
Saját megoldás mellett szól még, hogy ebből is egy csomó dolgot meglehet tanulni, akár tárolás, akár hálózatkezelés témakörben.
-
csuvicsuva
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Megint vannak 1 darabra szóló nagy akciók Temu -n. Tehát nem kell X db cuccot venni 10-20+ ezer értékben.
A droid box most még olcsóbb, mint múltkor, de természetesen más is választható, ha FB -n vagy egyéb helyen találkoztok a linkkel. Megint csak új felhasználóknak szól, így kell egy másik account hozzá.
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként a törés nem csak azért jó, hogy illegáliskodj egy kicsit. Hanem arra is, ha már az online része halott egy játéknak, és szervert tudj módosítani, mert a rajongók életben tartják.
Szerk.:
Jövő digitális, és pénzért vásárolt kiegészítőkről fog szólni. Amit ha időben nem tudsz megvenni, akkor később nem sok esélyed van beszerezni, ha olyan eszközt használsz, ami nem törhető.Szóval nagyban függ attól, hogy az illegális(?) része mennyire működik majd jól a jövőben érkező konzolokon.
-
icemad
nagyúr
Akkor mindegy, én annyit biztos nem szánok rá. Majd nézek valami kínait vagy használtat. Arra a havi 5-6 órára felesleges. Fiaim is nyaggatnak vele, de arra meg azt mondtam, hogy akkor vegyék meg ők. Jövőre a kicsi is már mehet dolgozni, lesz pénzük rá. Így is beszoptam a sok konzollal, nekik már nem kell, PC-re mentek, nekem nincs időm rá, az előfizetés meg megy mindegyikre...
február végén költöztünk az xsx meg ps5 még dobozban van...
-
icemad
nagyúr
Azt írd már meg, hogy milyet veszel és mennyire vagy elégedett vele. (De ne csak ígérd!
)
Én is tervezek valamit, mert az asztali gépet, szervert, 3d nyomtatót, ilyesmit már levittem a pincébe és akkor jött az ötlet, hogy ott faszán megtudnék csinálni egy moziszobát is. Kb minden megvan már hozzá, csak egy projektor meg vászon kellene.
-
icemad
nagyúr
Teszteld le egy asztali ventilátorral. Kapcsold be filmezés közben, közepes vagy kisebb fokozaton. Kb olyasmi egy projektor is.
Szerk. : projektor és projektor között is lehetnek nagyon nagy eltérések, attól függetlenül, hogy a gyártó milyen értékeket ad meg. Nagyon más lesz a hangja pl nyáron 30 fokos szobában.
-
icemad
nagyúr
Úgy képzeld el, mint egy állandó alapzajt. 40-50dB kb a régi gorenje fagyasztóláda volt.
Projektoroknak hasonló hangereje van, de magasabb tartományban, a ventilátor miatt. Leginkább akkor zavaró, ha filmet nézel, és a jelenetben nincs hang, vagy nem annyi, ami elnyomja a projektor hangját. Az 1 méter sem mindegy, hogy milyen irányban. Előtted a földön, füleddel egyvonalban, vagy egy méterrel a fejed felett. -
Steve1207
veterán
-
-
Steve1207
veterán
Mivel mindig jönnek friss verziók, updatek stb és nem a régit akarod telepíteni, azokat is mindig frissíteni kellene, azt meg ritkán fogod egyetlen pendrive esetében mindig naprakészen tartani az összes rendszerre (még külön pendriveoknál se sűrűn vagy értelmetlenül töltöd vele az időt, ha nem heti szinten telepítgetsz). Telepítés utáni frissítések meg tovább tartanak, mintha megcsinálnád az új driveot letöltéssel meg mindennel. 25 éve én is csináltam folyamatosan meg egyedi rendszerek stbstb, elmúlt 10 évben tettem rá magasról, mert értelmetlen, amikor fél évente kijön valami új verzió mindenből.
Mint pendrive jó az egyébként, csak az előbbi miatt nálam fölösleges kimondottan erre. Van pár 8-16GB-os régi, az bőven megtette eddig, 5 perc alatt felszalad egy win11 is egy ős usb3-as driveról is és kb az a legnagyobb rendszer, ott se számít a sebesség, olvasni meg mindegyik gyors már 15 éve, hogy áthúzza azt a pár gb-ot. Linuxnál meg végképp mindegy, hogy 2 perc vagy 3 perc lesz, mert ha lassú a gépre rakod, ott nem a pendrive sebességén fog múlni, hanem hogy egy ős gép.
Ha telepíteni kell, akkor előtte frissítem arra, ami szükséges, cirka 4-5 perc letöltéssel és elkészítéssel cakpak, hisz pont a friss telepítés a lényeg mindig, ne updatelgetett legyen.
Szoftvereknél ugyanúgy, egy 32gb-os pendrivon ott figyel minden (60-80) szoftver, ami "kellhet" valami miatt általánosságban, de azt se frissítem, csak azért van, hogy lássam miből kell lehúzni a legújabbat és nem akarok updatelgetettet már olyankor azokból se (net meg javarészt van, ha nincs akkor csak vergődés lesz úgyis később).Persze nem mondom, hogy ne csináld meg egy drivera, csak totál időpazarlás és idővel úgyse fogod naprakészen tartani szerintem.
-
icemad
nagyúr
Ha otthonra kell, néha telepíteni valamit, akkor jó lesz. 150mb/s nem túl acélos. Inkább valami külső ssd-t mondanék. Kérdés, hogy a gépek mit támogatnak, mert, ha van pl 3.2 USB c port, akkor már inkább ebben az irányban nézelődnék. Nem sokkal drágábbak azok sem. Meg vannak a forgatható csatlakozós cuccok is.
-
-
Bep
őstag
Én szűrős kancsós vizet használok csak a konyhában. Vízforraló, kávéfőző, inni. Egy csepp vízkő nincs. A kávégépet 2 hetente kellett vízkőteleníteni. 3 éve használom a szűrő kancsót. Olyan a víztartálya, mintha új lenne. 3 éve nem vízkőtelenítettem semmit.
Lehet kapni Mg+ -os szűrőt is. Az nem jó, mert kirakódik.A fröccsvíz meg emelt szén-dioxid tartalommal van.
-
ρσгτσ
addikt
HDR10+ Now Streaming on Netflix
Samsung tulajoknak. Már a Netflix is beállt a sorba. Akkor eddig úgy néz ki a Prime, Disney+, Netflix pipa.
Max gondolom még sehogy sem áll. Illetve ott van még a SkyShowtime, de náluk még 4K/HDR sincs minden platformon/eszközön...
-
-
csuvicsuva
addikt
https://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/437411
Gyakori előfordulási helyei:
Budapest Városháza
Karmelita kolostor lezárt részei
Duna -
ρσгτσ
addikt
Leszedtem telefonra a Plex Amazon Appstore Fire TV and Tablet verziót. Ezzel megy a filmezés előfizetés nélkül. Ha valamelyik filmet elindítom megkérdezi, hogy aktiválom -e a Plex -et, de rá lehet arra is lépni, hogy most nem.
Ami fontos, előtte le kell törölni, ha már fent van a Plex. Mert az másik verzió, és nem tudja felfrissíteni, meg telepíteni sem.
-
ρσгτσ
addikt
-
csuvicsuva
addikt
Két unokaöcsémre rengeteget vigyáztam, amikor kisebbek voltak, kis túlzással többet játszottam, mint gyerekkoromban, pedig aztán mi is el voltunk látva minden jóval.
Szerencsére szinte mindent meg is őriztem, úgyhogy amikor nálunk voltak, akkor sem kellett őket két bőrönddel hozni, mert volt mivel játszani.
-
csuvicsuva
addikt
Bár az is igaz, hogy legalább nem a szabványos tiszteletkörök vannak lefutva. Kicsit érdes a megfogalmazás, de legalább tudja az ember, hogy mire számítson. Ráadásul azt néztem, hogy ha nem akarsz véletlenül vakvágányra futni valamivel, akkor az összes információt muszáj elolvasni.
-
csuvicsuva
addikt
Jó az az elérhetőség oldal. Itt van a telefonszám, de ha fel mered hívni, el leszel küldve a g***be.
Vásárlóbarát hozzáállás úgy körülbelül minden információs oldalon. Biztos, hogy szeretnél ezeknél pénzt költeni?
"Ez a cím NEM azonos az átvevőpontunk címével!"
Ismerősödék végül vettek Hisense tévét?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Nintendo Switch 2
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest