Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
csuvicsuva #62023 üzenetére
Ez mondjuk nem lenne rossz csomag. A baj az én esetemben csak az, hogy van már céges Office csomagom. Így sajnos nem lennék vele előrébb, mint például a Google verzióval. Ettől függetlenül jó cucc.
-
csuvicsuva
addikt
Jut eszembe:
Velem meg van osztva, de őszintén szólva az Office részét is nagyon ritkán használom, még odáig sem jutottam el, hogy minden fontos mappát felrakjak OneDrive-ra.
Természetesen minden hordozható eszközön elérhető, így gondolom tévén ugyanúgy működne, mint bármi más.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207 #62019 üzenetére
10 másodperces videó 80-100 mega körül van. Sokat mondjuk nem videózunk, csak fontosabb alkalmakkor, de abból is van pár.
Nekem igazából az online elérés lenne fontos. Más esetben elég lenne egy valami ilyesmi is, ami klónozni is tud.
Tehát távolról is tudjak menteni, vagy betölteni normális minőségében videókat vagy képeket. Ha nem akarok PC -t vagy egyéb hasonló megoldást, akkor gondolom nem nagyon van más megoldás, mint a NAS?
Szerk.:
Valami alacsony fogyasztású cucc kellene, amit nem félnék 7-10 vagy 14 napig úgy is áram alatt hagyni, ha éppen több 100 vagy 1000 kilométerre vagyok otthonról. Akár például külföldi rokonoknál vagy nyaraláson.Hosszabb utazások alkalmával a hűtő, a router és a kamerákon kívül mindent áramtalanítok.
-
Steve1207
veterán
Ebben a fotó tárolásban amúgy nem igazán látok ennyit, minimális adatmennyiségek, percek alatt másolod egy normális eszközről egyik helyről a másikra és még TB-okról sincs szó. 100GB 6-7 perc HDD-ről nvme-re, nvme-nvme között meg 2 perc kb, most így gyorsan lemérve. (Persze kis fájloknál többet vacakol, de akkor is minimális idő ahhoz képest).
Vesz az ember egy xy méretű nvme-t vagy hdd-t, egyiket használja napi szinten rajta a fotókkal, ha kell megosztja valami megoldással cloud-ként a fő rendszerről, a másik meg megy a fiókba és havonta egyszer rádugja usb-n és 2 perc alatt rámásolja, amivel bővült.Előfizetésnek amúgy nem vagyok híve, hiába "olcsó" akciósan, egy év alatt visszajön egy backup 8TB-os meghajtó ára is. Ha letelt az időszak az előfizetés már irreálisan drága tárhelyhez mérten, meg kb kezdjük elölről, ha másra váltunk pl több tárhely kellene kicsit vagy drágul.
És ami a legrosszabb, hogy azokat az adatokat menthetjük le, húzhatjuk át máshova és ott már a net feltöltése lesz a szűk keresztmetszet, nem pedig 200MB-okat tolunk át rá másodpercenként, amit épp előkaptunk a fiókból és maga a procedúra alkalmanként mennyi lenne, fióktól fiókig max 1 perc. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #62015 üzenetére
Kérdés itt is áll, mert egyáltalán nem vágom. Hogy lehet innen nagyobb méretű videókat lejátszani, és annak milyen lesz a minősége? Mert mondjuk egy zárt térben készült videónál, ahol nincs brutális fény, ott fontos a minőség.
Plusz ezt ki lehet lőni telefonról külső eszközre is? Pl. egy TV -re.
Mert ahogy írtam nekem nem csak a tárolás lenne fontos, hanem az is, hogy onnan meg lehessen nézni a tartalmakat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207 #62012 üzenetére
Többször nekiálltam ennek a Raspberry Pi témának, de annyira hülye vagyok hozzá, hogy az már fájdalmas. Már a kedvem is elment tőle.
Gondolkoztam mini PC -n is, pont az említett hardverrel. Ahhoz mehetne egy 2 foglalatos rack. Csak azokkal meg az a bajom, hogy még aktív hűtéssel is iszonyat hőt termel. Hiába alacsony a fogyasztása, azt nem szívesen hagynám itthon bekapcsolva, ha például 1 hétre vagy 10 napra elutazunk.
Tudom, nagyon sokan Synologykoznak, meg dicsérik a szoftverét is, de több helyen olvastam, hogy a QNAP megbízhatóbb. Volt valakinek dolga az utóbbival? Vagy ilyen tárolásra amúgy is tök mindegy, mert nem kell nagyon bogarászni a szoftverrel?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad #62011 üzenetére
Itthon így néz ki:
Nyilván költségesebb buli a kezdő kiadás, mert kell venni egy 2 foglalatos, RAID1 -es eszközt, meg 2 HDD -t, de ahhoz egy darabig nem kell nyúlni. Ettől függetlenül a felhőmentés nem utolsó szempont. Sőt, amúgy is javasolni szokták.
Viszont nem tudom, hogy felhőből hogy játszok le például egy 10-15 perces, 4K 6 fps videót. Ami mondjuk lehet akár HEVC és HDR10+ is. Vagyis milyen lesz az, ha le szeretném játszani.
-
Steve1207
veterán
Sok NAS-on is beállíthatsz már cloud-ot évek óta vagy csak win-ben rányomsz egy mirroringot lemezkezelőben és ha a kettő közül valamelyik hdd épp meghalna, akkor ott a másikon, cloud részét meg megoldod szoftveresen, nextcloud, ownclud, seafile stb.
Talán a legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb, 2x3,5"-es hdd-vel. Afölött árban építhetsz erre egy dedikált Raspberry Pi-t pl, meg nyomtattatsz hozzá egy házat, felsetupolod, úgyis szeretsz ilyenekkel szöszölni.
Vannak tenyérnyi minipc-k is akár 4 nvme hellyel már intel N100 vagy N150 alapon az meg csendes és szintén kicsi, de szintén anyagiasabb, de kb egy 6. generációs i5-el felér teljesítményben és egy általános desktopos gépnek is megteszi böngészgetni vagy bármi. Vagy egy ITX, ott is vannak olcsó lapok kimondottan erre és olyan házba rakod, amilyenbe szeretnéd.NAS-nak az az előnye, hogy ott van előtted minden gyárilag, bedobod a 2hdd-t, megformázod, beállítod a tükrözést, rámásolod, ami kell, megnyomsz pár gombot és megy kb (nyilván NAS-a válogatja). Na meg, ha már ott van kapásból érdemes nagy HDD-t és azzal intézni a plexet meg mindent is akár és csak egy kis kocka a sarokban kb.
Vannak a WD-nek is ilyen MyCloud dolgai, de azok elég kötöttek minden oldalról és szoftveresen is problémásak. Mindenesetre elég sok lehetőség van.
-
icemad
nagyúr
Igen, nem olcsó. Évesre van kedvezmény. (nálunk 99 euró és 5 főnek lehet megosztva használni, 2 tb)
Én utána számoltam, ha több, mint 3 óra lenne egy "házibarkács" megoldás beüzemelése, akkor nekem már a fotók jobban megéri. 3 óra alatt maszek munkákkal kitermelem az árát. És működik mindenen, mindenhol.
Itt inkább az a kérdés, hogy te magad akarod megoldani, ami olcsóbb (is lehet), vagy elég a drágább, de kész megoldás? Vagy a pénzeddel, vagy az időddel, de mindenképpen fizetsz.
Saját megoldás mellett szól még, hogy ebből is egy csomó dolgot meglehet tanulni, akár tárolás, akár hálózatkezelés témakörben.
-
ρσгτσ
addikt
Ez korrekt. Legutóbbi Temu rendelésem. Kérdés, hogy majd a vámon mennyit pihen, de eddig elég gyorsan mennek a dolgok.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Segítséget kérnék...
Fényképek és videók tárolására kellene valami cucc, de kicsit elvesztem a fogalmakban. Fontos lenne a biztonság, és hogy online is elérhető legyen. Illetve onnan is meg tudjam nézni a képeket, valamint menteni is tudjak távolról.
Ez totális hülyeség, vagy lehetséges? Sokszor használunk telefont, így arról is el szeretném érni. Elég a HDD erre, vagy fontos az SSD?
Ahogy látom RAID1 -nél 2 db azonos méretű HDD kellene, és akkor ha az egyik HDD meghal, még biztonságban vannak az adatok?
Ezekre az igényekre nem elég egy RAID eszköz, inkább egy NAS kellene? Kicsit belekavarodtam már...
Most vagyunk kb. 400 giga adatnál, így szerintem 1TB tároló kellene.
Szerk.:
Filmezéshez továbbra sem érdekel a NAS, így az nem szempont. Arra van egy Optiplex -em, ami másra is használható. Plex -re húzom be. -
Boldog Húsvétot! -
ρσгτσ
addikt
válasz
S e t h #62001 üzenetére
USA új vámszabályok miatt aktuális, mert Kína ellen nem függesztette fel 90 napra, mint az Uniónál. Azzal kompenzál némileg, hogy USA raktárakat hozott létre.
Egyébként az EU -ban is már több van. Alapvetően arról volt szó, hogy sokan meg szeretnék szüntetni a 150 euró alatti vámmentességet.
Hogy ez most hol tart, azt én sem tudom. Jelentősége szerintem nem sok lesz, mert a Temu elég szigorú a nála hirdető kereskedőkkel szemben. Be fogja nyeletni velük a veszteséget. Maximum szerintem 10+ % körüli emeléssel lehet számolni a jövőben.
Amíg ilyen agresszívan terjeszkedik, és le akarja gyűrni a konkurenciát, addig valószínű komolyan védi a pozícióját Európában is.
Szerk.:
De még egy 20+ % emelés sem lenne sok hatással rájuk. Szerintem... Úgy is bőven a helyi piacok alatt vannak, akik alacsonyabb árréssel dolgoznak.Magyarország például baromira import függő, és van egy csomó olyan különadó, a jóval tetemesebb annál, hogy ilyen Kínai cégek kapnak -e +10-20 százalékot.
-
S e t h
nagyúr
Képzelődtem, vagy tényleg olvashattam vhol miszerint vége a temus sheines olcsóságnak a vámtarifák miatt?
Ma bedobtam egy társaságban, forrást kértek, mondom passz, lehet álmodtam.szerk: Usára már találtam példát, hozzánk nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Dell WD19 type-c dokkoló 130W-os töltővel ÁFÁ-s
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest