Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Én nem azt mondom ne nézd meg, csak nézz utána a típusnak a márkacsoportban. Marha jó blokk de ha le van élve az árvák könnyét is elkérheti.
Opelmárkakereskedés meg látta őket míg újak voltak és nem igazán voltak szervizígényesek, mára ezek 200k fölött vannak és pár típusértő szaki az aki tényleg jó állapotban tartja őket az országban. (Weisz, Harangi, TóthÁdi stb)
----
Azt meg, hogy ezek mit kaptak... pontosan tudom. Faterom 28 évet húzott le kékben, talán utoljára a Golf2-esek amiket a németektől vettek át használtan kaptak akkora kiképzést mint kaptak ezek a H-k.
Mennyiért mérik?
edit.:
A márkakereskedés és a hozzáértésre amúgy... az ~180-200k kilométerig tart, hogy garizni ne kelljen. A XER-ekben a gyári 30k-s olajcsere rendre vágta haza mint az okoskereket mind azok szolenoidjait ahogy a GYÁRILAG és a GYÁRI SZERVIZ AJÁNLÁS szerinti alúl töltött (3l helyett 1,5-1,7l) váltóolaj is rendre hazavágta a turbósokon az M32-es váltókat. Természetesen a az Opel (GM) mosta kezeit... "gari letelte után nem tudnak mit kezdeni".
A céges flottánk belevert a H és a J szériás 1.7-es dízelekbe átlagban ~250k kilométert minden példányba, lehetne mesélni azokról a hazai márkaszevizekről is. Maxaboos J SportTourer amin már üt konkrétan az M32-es mert a kopott csapágy miatt megszűnt a váltó tengelyiránti hézagoltsága de ők nem értik mi a baj ezzel...
Tartom, marha jó blokk a Z16XER, Z18XER, A16XER család, de tudd pontosan mikre kell figyelni, nézz utána a csoportban mert durva meglepetés csomag lehet egy olcsó és tömegautónak tartott HAstra.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
addikt
válasz Micsurin #60098 üzenetére
Beszéltem Opel -es ismerőssel. Márkakereskedés.
Azt mondta az 5 éves garanciára elég durva szerződést kötnek. Konkrétan még a kulcsokban az elemet is évente cserélik. Utána viszont rendőrsége válogatja. Van amelyik szarik bele, de van amelyik a teljes náluk lévő idő alatt rendszeresen szakszervizbe viszi. Hasonlóan karbantartva, mint garancia alatt. Utóbbira például a ceglédi rendőrséget említette példának.
Azt mondta némelyik azért kap rendesen. Volt amelyiknek nagyjából lekapták a tetejét egy üldözésnél. Ha mindenképp meg akarom nézni festékvastagság, elem illeszkedés környékén jól át kell nézni. Plusz a hengerfejjel kapcsolatos élőjeleket.
Elképzelhető, hogy jó darabot ki lehet fogni ennyiért, de jól át kell nézni.
Szóval egy megtekintést megér, mivel közel van. Lehet kva szar is, amire nagyobb az esély, de lehet tök jó autó is.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #60097 üzenetére
OPCOM-od van?
Az IPC (óra) kilométer adatja ha átírásra kerül akkor az ECU automatikusan átveszi azt és megegyeznek, ha megegyeznek --> tekert.
Minden más esetben 5-8% difi lesz köztük és ez normális, sőt meg kell legyen. (pl nekem ECU szerint 239.107km van benne míg az IPC szerint 238.731)
----
Also !hátsóajtó! duplán checkold szépen nyit-e és szól-e a hangszóró. Szeret eltörni az ajtóátvezető kábel --> teljesen zárva maradhat és nyithatatlan lesz / végleg nyitva marad az ajtód. ~10k a javítóköteg nem tétel, egyik csoport tag gyárt hozzá. A csere kb ~10p ha forrasztottál már életedben. De remek alku alap.----
Azt hiszem első körben ennyi
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
H Classic?
Olyan sok rövid távot kapott és olyan szinten betartották a gyári periodust, hogy meglepne ha az okoskerék nem zörögne hidegindítva az meg ~500k-s buli lesz.Onnan tudom, hogy mi bevállaltunk 1,5m-ért egy excéges Classicot 1.6XER (115le)-vel és most cseréltettük benne gyári GM-re a kerekeket mert hidegen már zenéltek pár másodpercig.
De Te tudod.
Kupakokat vedd le a tornyokról, szered berohadni a toronyszilent és emiatt kiszakadhat a torony ahogy vagy, szinte nyomtalan lesz kívülről, csak a kupak alatt látszik.XER-nél az okoskerék ha egyenletlen és zakatol akkor cserés (VVT motor ugye), kiegyenlítő falát nézd meg. Ha csak picit is opálos szürkés akkor sétálj el. (Gyári olajhűtő tömítése elgyengül és beleszivárog a motorolaj a hűtőközegbe, ez amiatt gáz mert a gyári csövek NEM gumik hanem félműanyagos anyagok -> olaj megeszi és eldurransz. Vízhőfok jelző NINCS, mire a műszerfal jelet ~90%-ban összesül a motor. Emiatt érdemes vétel után minden csövet cseréltetni. Ha olajos pára nyomát látod a kiegyenlítőn akkor elséta --> ~400k buli az is.)
Dudát nézd meg, ha halkan szól tompított és index mellett akkor a CIM modulban a forrasztás kezdi elengedni, Somlyai Atti ~10k-ért javítja nem komoly tétel. De figyelni kell rá mert az Immo letilthat miatta.
Klímát checkold, hogy gázfröccsre lekapcsol-e ha nem akkor a mágneskuplung lassan cserés ez is ~150k-s buli.
Nem vészes dolgok de jó rájuk figyelni.
H Astra Hungaryt ajánlom, olvass utána a XER-eknek szinte végtelen sok anyagot összegyűjtöttünk már ott. Egyik legjobb blokk alapvetően az 1.6 és 1.8XER ha oda van rájuk figyelve. Havernak a TwinTop-ban az 1.8 átlépte az 500k-t, csak egy okoskerék cseréje és vízcső szett cseréje volt. (~170k-s kora óta hajtja Ő)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Micsurin #60095 üzenetére
10 percre van tőlem. Lehet egy megtekintést megér. Teljesen normális futási kilométer, valószínű nem hidegmotoros használat. Belső részre én is kíváncsi vagyok, először nekem is ez jutott eszembe. Kívül szépnek tűnik.
Szerk.:
Ez már kifutó modell volt. Gondolom a lengyeleknél készült.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Olyan lelakott lesz mint semmi más. Főleg a HAstra.
Hidd el, néztünk párat... apuméknak 1.6XER nekem 1.7DTJ lett véve az elmúlt félévben.
Engedd el.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
addikt
Volt rendőrautók ellen van valamilyen kifogás? Azok általában azért rendesen karbantartottak, nem?
-
Bogyi007
veterán
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Ez tetszik. 👍 Ötletes.
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én bírom, ha valakinek van "humorral erősített önkritikája". Inkább ez, mint a kályhacső a kipufogó helyén. Ja, és lehet, hogy ez valami maszek vízszerelő kocsija, akkor reklámnak sem utolsó.[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
-
addikt
-
nagyúr
-
-
Bogyi007
veterán
A Pécsit nem ismerem a Becksből viszont mostanság sokat sikerült fogyasztani. 5%-os és számomra nem is olyan keserű. 100x inkább ez mint a Borsodi, Soproni + a mostanság katasztrofális Lowenbrau, Steffl sörök...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
Vettem köt sört, remélem nem bánom meg.
Bal oldalit nem ismerem, a jobb oldali ízére meg már egyáltalán nem emlékszem. Bár nem tudom változott -e valami a régi ízvilághoz képest... Lehet azzal sem mennék semmire, ha emlékeznék rá.
-
homerhamm
addikt
Hong Kong az egyetlen hely a Földön, aminek ki tudod ejteni a nevét a nyelved és az ajkaid mozgatása nélkül!
-
Érdekes téma... Nekem a 9500 eurós plug in hybridemben 6500 euró lett volna a váltó csere. Adtam is el a francba.
Ha még hozzávesszük azt is, hogy a németek meg 2045-től betiltanák a benzin és dízel üzemanyag forgalmazást is az unióban, hogy terjedjen az elektromos autó és e-üzemanyag akkor elég szar világ elé nézünk.
-
addikt
-
addikt
-
Steve1207
veterán
válasz homerhamm #60064 üzenetére
Úgy fél éve kapják a kulcsokat sorra, most is ment ki sok early kulcs. Nem hiszem amúgy, hogy prioritás a koreaiaknak a konzol, ott kb mindenben a pc az elsődleges, még a droidos játékokat is pc-n tolják emulálva a streamerek is.
Konzolon max úgy tudnám elképzelni, hogy kapásból bill egér támogatás, ezt kényelmetlen kontrollerre megcsinálni (még a sims-et se értettem konzoloknál, hogy élvezhető azzal), annyi menü van, más végigtol egy hetet, mire kontrollerrel átszüttyögünk egy napot. Plusz itt, ha mész a bővített funkciókhoz a ruha ujját is kiválaszthatod, hogy milyen legyen, szóval nem csak felveszel egy pulcsit és kész. Ugyanígy egy széklábat stb, hogy milyennel akarod az alap darabot.(#60066) ρσгτσ: pont tegnap néztem, látványon kívül bejövős mindenre (amiatt, hogy modern, egy sima Heroes 3 se tetszett, nekem az 1 és a 2 a top, pixelesen, midivel).
[ Szerkesztve ]
.
-
addikt
-
válasz Steve1207 #60063 üzenetére
Én már a simsnél is csak pislogtam. Emberek reggel felkelnek, kávéznak, esznek, ürítenek, zuhany, elindulnak dolgozni, hazamennek, esznek, takarítanak, és leülnek egy játék elé, amiben tök ugyanezt kell csinálni. És hatalmas siker lett belőle.
-
Steve1207
veterán
válasz homerhamm #60062 üzenetére
Nem hinném, már rengeteg gameplay van, kapják a kódokat tesztelni nem is első körben. Valami csúcs, hogy xy munkahelyen pl vidámparkban is használhatod a cuccokat, felülhetsz a körhintától kezdve a hullámvasútig, aztán mutat first person nézetben, ahogy végigmész. De pl minden munkánál használhatod a cuccokat, amibe belenéztem (akár tűzoltó), meg ténylegesen megoldásra váró feladatok is vannak. Vagy haladhatsz az autóval a dugóban, hogy beérj ([link]) Kb mindenhez van valami rendelve talán sportolni is lehet egy alapvető mozgással. Igaz én főleg építkezni akarok majd benne.
Azt tegnap láttam egy gameplay-en, hogy fotózhatsz tárgyat, generál belőle egy elfogadható 3d objectet és ki tudod rakni a lakásban, pl díj, szobor, váza stb-nél egész jól használható.
.
-
RandomName
senior tag
Nekem igazából annyi bajom van az SW univerzummal, hogy szét van szabdalva. Alapból olyan marketingstratégiát folytatnak, hogy ha téged érdekel, akkor nézzél filmet, animációs sorozatot, játssz pc/android/stb játékokat, vegyél könyvet/képregényt, és mára már fizess is elő streamingre is. Kb azt akarják, hogy minden szórakozásra szánt pénzed náluk költsd el.
És ez a szétszabdaltság ami nem tartalmaz átjárást. Ha kimaradtál a játékokból, akkor nehéz lesz az Old Republic vonalon mozogni. De ha megcsináltad is kell mellé könyv, vagy valami."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Steve1207
veterán
Valaki várja az inZOI-t? Igaz nincs szándékomban hónapokat tölteni benne, mint a sims-szel (nekem az első rész ütött nagyot, a többi nem is érdekelt), de ez továbbra is állati részletes, jött most új Exclusive Gameplay Trailer.
.
-
Micsurin
nagyúr
válasz icemad #60048 üzenetére
Igen és tudod miért? Mert elkoptatták a nevet, kb a 7. rész óta ami max egy tisztes iparos munka az a kedves néni mintha módszeresen törekedne a név leépítésére, elkoptatására.
ρσгτσ Igen erre akartam inkább célozni, hogy a régi húzó neveket megkoptatták ellenben ha akarnának kb végtelen mennyiségű lore lenne számukra dolgozni. De ugye fogták és a Canon jó részét kivágták... EU-t kukázták, Legendst kukázták.
Minden más amit meg behoznak Filoniék az meg réteg lásd icemad véleményét is. Valaha anyámmal néztük meg az EP III.-at, voltam ~6 éves? Örökre megfogott, gondoltuk megnézzük az Ahsokat. Annyira nem vette a sorozat a fáradtságot, hogy elmagyarázzák ki Ő. Szegény anyum aki nem nézte a TCW-t azt se tudta hol van... az ObiWant meg egyszerűen megint lagymatagra vették. A régi neveket lejáratják az újaknál meg meg sem akarnak szólítani a core fan-okon túl tömegeket érzésre... ez harmatos pocok fing lesz így hosszútávon....
De ez a mentalitás is végtelenül felhergel engem is meg pl párom is, imádtuk a Marvelt kb az Endgame-ig de már ott irritált minket ez az összefonogatás. Azóta viszont fullba tolják, hogy X-Y filmhez kéne még Z-W sorozat amihez még K-J film ha szeretnéd is érteni mi a franc történik a vásznon...
#60052icemad Nekem erről mindig az jut eszembe, éve másfél isten tudja már mit néztünk moziban de együtt mordultunk fel párommal, hogy az egyik mellékszereplő is csak azért meleg és ázsiai mert kellett szigorúan bele mint PC elem. Megszólal az elején "jóvan kötelező ázsiai pipa remélem legalább leszbi is" - mire elindul a smárolás, mögöttünk behaltak a röhögéstől mivel ez a mondat egy ~154cm mély ázsiai csaj száját hagyta el. Neszeneked fullban PC...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Azt hiszem keresek alternatív YouTube előfizetési opciót...
2690 forintot fizettem eddig a családi csomagért...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
válasz S e t h #60053 üzenetére
Mondjuk a régi 3 résznél biztosan sokat nyomott a sikeren a látvány is. Ráadásul sok mindent nagyon kreatívan oldottak meg. Pl. lebegő jármű.
Viszont emellett szerintem ott volt még a jó sztori, és többnyire remek színészeket válogattak össze.
Az utána következő 3 rész sem volt még rossz. Ráadásul fontos témákat boncolgatott, mert bemutatta egy központi szereplő életútját, ami nagyon meghatározó volt a történet szempontjából. Mindenki azt várta, hogy végre felkerüljön rá a fekete "ruha" és a sisak.
Az utolsó 3 résznél érezhető volt, hogy stílust akartak váltani. Nagyobb tömegeket akartak elérni, új rajongókat teremteni. Megszólítani a fiatalabb korosztályt is. Ezzel a részével nem is lett volna gond. Csak szerintem egész kifejezetten rossz volt. Sok szempontból is...
Az is igaz, hogy egy téma sok idő után baromira el tud fáradni, de én érzek ebben az egészben még potenciált. Csak nem olyan Star Wars -osan, mint régen, és nem úgy megcsinálva, mint a legutóbbi részekben tették.
Én amit nem igazán értek, az a Godzilla és a Majmok bolygója erőlködések. Egyszerűen tényleg nem értem, hogy miért van erre szükség. Ezeknél tényleg azt érzem, hogy nincs már benne több, és erre a pontra nem mostanában érkezett el a téma..
Vagy lehet említeni például a szuperhős mozikat is, aminél szerintem maguk a készítők nagyon sokat hozzátettek ahhoz, hogy kinyírják az egész témát. Nem csak azzal, hogy több rossz filmet készítettek. Vagy hogy nem használnak fel rengeteg olyan témát, ami ebben az egészben van.
Az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy szépen lassan, és szerintem nagyon okosan, több szálon keresztül felépült egy világ, amit a Bosszúállók sorozat olyan szintre emelt, amit nehéz bármilyen további folytatással/témával megugrani. A Végjáték egy olyan monumentális lezárása volt ennek a világnak, hogy ember legyen a talpán, aki ezt méltó módon, hasonló sikerrel folytatni tudja.
Szóval igen...ez is benne van. Ha másképp nem megy, akkor lehet el kell gondolkodni új ötleteken, más világon.
-
addikt
Egyébként októbertől érkeznek majd A Fekete Sereg sorozat új részei.
-
S e t h
nagyúr
A Star Wars jelen pillanatban halott és még csak ötletem sincs mivel lehetne feltámasztani.
Annyi inger támadja az érzékeinket, hogy ami régen csodának számított, az ma kb. pár másodpercben látható a médiában.
Ma már nem fognak minden réteget elérni, ez lehetetlen, max megpróbálhatják a régi fanokat kiszolgálni, de ha továbbra is azt erőltetik, hogy trendik akarnak lenni és a mai fiatalokat megszólítani, akkor jól láthatóan marad az az eredmény, hogy a régi fanok legyintenek, a fiatalok meg konkrétan letojják.
Értem én, ma csak a milliárdos bevétel számít, de az SW elég messzire került ettől, a recept régi, a leves kihűlt és már egyre kevesebbeknek ízlik.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Az erő felfedezéséről fog szólni... Ami baromi érdekes lenne. Talán még moziban is megnézném.
(Csak majd jön az első trailer, ami bemutat egy árvaházat, benne egy fehér, egy szinesbőrű meg egy ázsiai árvával. Mindhárom erő érzékeny. A szinesbőrű meg az ázsiai természetesen nő és Jedi lesz (esetleg még leszbikus is), a fehér pasi meg Sith.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Szerintem csak a szkájvókeres szálat kellene elengedni"
Ez lenne a lényeg, de úgy tűnik, hogy még mindig nem szabadulunk. Anno hét éve Kenny (Retroshock) összerakott egy nagyon jó videót, hogy mitől lehetne jobb a Star Wars franchise, kb semmibe nem tudnék belekötni. Régi anyag, de szerintem mai napig megállja helyét. ([link])
Live-Die-Respawn
-
addikt
válasz icemad #60048 üzenetére
Pedig szerintem itt lenne az ideje, hogy végre olyan nevekkel, korokkal is foglalkozzon a Disney, ami az átlag számára ismeretlen. Itt a probléma szerintem inkább azzal lenne, hogy ezt minőségi módon kellene megvalósítani.
Vagyis csak félig a feltételes mód. Mert elméletileg lesz egy film, ami 25 ezer évvel korábban játszódik. Hogy abból tényleg lesz -e valami, hogyan áll majd össze, mennyire lesz jó...vannak kétségeim.
Szerk.:
Maga a téma egyébként érdekes. Legalábbis az, amit eddig tudunk, de hogy majd hogyan forrja ki magát, milyen lesz a történet, az jó kérdés.Az Erő felfedezéséről fog szólni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Micsurin #60046 üzenetére
Felsoroltál itt egy csomó nevet, nekem meg Bobba Fett meg Dooku rémlik a régi trilógiából. Hogy a Dooku nevét, hogy kell leírni, azt meg tőled tudom. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ilyen nevekre nem ülnek be az emberek a moziba. Azt se tudják kik ezek, mik ezek. Az, hogy Star Wars, az meg már rég nem olyan név, hogy fejvesztve rohanjak a moziba. Pedig gyerekkoromban, meg fiatalon mennyire imádtam ezeket a filmeket. A fiaim is nagyon szerették. A 7. részt még moziban néztük, a nyolcadikat streamingen, a kilencediket mai napig nem néztük meg. Elkezdtük, de kb 1 óra múlva kikapcsoltuk. Se füle, se farka, katyvasz az egész. Mondjuk még így is tovább jutott, mint a kis Vuk, abból 40 perc elég volt.
-
homerhamm
addikt
Élmény úgy nézni egy focimeccset, hogy nincs háttérzaj.
-
Micsurin
nagyúr
Bocsi felületes voltam, jogos igazából erre gondoltam volna
Semmi, a Landoból sem lesz semmi attól tartok... egyszerűen kiváló érzékkel tesznek olyanokat a rendezői székekbe akiknek semmi közükl ehhez a témavilághoz.
Ez 2 short film. Nem?
Hogy érted? Én magára az érára gondoltam, hogy olyan szinten kiaknázatlan, hogy nem igaz. De ha csak elhatárolodnánk végre Lukácséktól az is nagyot mehetne... Boba Fett le lett rágva, ellenben ott van Cad Bane, Aurra Sing, Bosk, Hondo stb stbDe ha bele gondolsz Dooku átállása is csak short-okban lett tárgyalva, Sifo-Dyasról szintén alig tudunk valamit.
Itt a legfőbb probléma nem az, hogy a lore vagy az érdekessége a témának kezd kiapadni. Itt az a baj a rendezők és a script írok apadtak ki teljesen mert már egy tisztes középszer sem akaródzik összejönni... Szerintem bőven azok közt vagyok akiknek B kat. film is eladható csak mert SW de jó ideje már ez sem jött össze.
Lassan ha értelmes taralmat akarok akkor Daves Comicshop és tárazok fel képregényből.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Micsurin #60044 üzenetére
Ez 2 short film. Nem?
Egyébként azt írtam, hogy csomó. Nem azt, hogy az összes. De ennél még durvábban és konkrétabban is lehetett volna fogalmazni, mert iszonyat mennyiségű film és sorozat van erről a korszakról.
Ráadásul a készülő, illetve tervezett filmek jelentős része is ezen az időszakon pörög majd. Lassan tényleg azt várom, hogy a Pentragon 2 -es személyzeti WC -ről is legyen külön sorozat.
Ewokok, Droidok, a klónok háborúja sorozatok, Rossz osztag, Fiatal Jedik, Obi-Wan Kenobi, Mandolori, Andor, Ahsoka, Solo, Zsivány Egyes, és még bőven lehetne sorolni.
Van a bejelentett sorozatok, filmek között ígéretes...de ki tudja hogy cseszik el. Meg majd azt is meglátjuk, hogy menet közben melyiket lövik majd le.
De mint írtam még a korszak sem feltétlenül nagy probléma. Pl. Lando -ról is lehetne egy kva jó filmet összedobni, de marha kíváncsi leszek mi lesz abból. Ha egyáltalán megvalósul a projekt.
-
Micsurin
nagyúr
Annyira kis időt ölel fel az egész "univerzum".
Ez nem igaz, Old Republic - High Republic stb stb. Kéne egyet lépni... vagy csak Kathleen Kennedyt eltávolítani a Lucasfilm éléről a vérbe... érdekes a TCW kitudott egy karcsún de 3 éves időszakból hozni 7 évadot.Kéne egy nagy takarítás a Lucasfilm vezetőségében és még jók is lehetnénk. Olyan projektek vannak megkaszálva amik nem kellenének, hogy bukjakank már preproduction és olyanok erőltetve amiknek se füle se farka. Erről az erőltetett feminism témától is szabadulnánk ha az említett nénit végre menesztenék...
Játékfronton ugyan ez, lásd VRPisti elszólása az Outlawsban, hogy szinte mindenki nő, férfival legfeljebb mint ellenség találkoztak.
-
addikt
válasz FollowTheORI #60042 üzenetére
Ha megnézed, akkor gyakorlatilag a Star Wars mozifilmek durván 50 éve alatt készült 9 rész. Ez elindul egy figura gyerekkorától, az utolsó részben pedig bőven él még a fia.
Egy csomó elkészült sorozat is ehhez az időszakhoz kapcsolódik. Nem mindig ők a központi figurák, de valamilyen szinten mindig kapcsolódnak hozzájuk.
Tehát még magát a korszakot is szerintem szűken lehet értelmezni. Annyira kis időt ölel fel az egész "univerzum". Oké, mozgalmas és csomó minden történik...
De azért azt gondolom, hogy ennél sokkal többet meg lehetne mutatni. Ez még a mi valós történelmünkben is nagyon kis léptéknek számít. Nem hogy egy kitalált univerzumban, ahol több ezer évet lehetne áttekinteni. Egy-két száz év helyett, amivel a filmek, illetve a sorozatok többsége foglalkozik.
Például a sith renddel is lehetne többet foglalkozni. Ott is van sok vívódás, sötétség és világosság, különböző korszakok és eszmék is.
Sok minden van, amivel a készítők csak a felszínt kapargatják, pedig rengeteg minden van alatta. Még eredeti ötletek sem kellenek, mert több remek könyv készült, aminek meg lehetne venni a filmes jogait.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem a korszakkal van itt baj, hanem azzal hogy képtelenek egy épkézláb koherens normális sztorit írni majd azt képernyőre/vászonra vinni.
Mondjuk egyetértek, hogy azért túlsokmindent, legalábbis a jedi/erő/sith vonalon már nem lehet ebből a korszakból elmesélni, mert vagy elmondták, vagy szétbarmolták már annyira.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
S e t h
nagyúr
Én nem tudom mennyit tett hozzá a ST univerzumhoz, de volt kb 2-3 nem bináris, vulcan és sáskafejű viszony, passz.
Mintha az elsődleges szempont az elfogadás erőltetése lett volna, ami azt mondom oké, ha nem megy a sztori rovására, de itt erősen felbillent az arány.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
addikt
válasz Phoen|x #60039 üzenetére
Meg nem kellene totálba nyomni mindenben ezt az elfogadós marhaságot. Mert valószínű manapság már egy Star Wars mű is áldozatul esne ennek. Amivel egy jó történetet is meg lehet akasztani. Vagy akár ki is lehet nyírni.
Magával a témával amúgy nincs gond, de baromira túl van tolva. Sokszor egyáltalán nem is illik bele a történetbe. Csak látszik, hogy be kellett állni a sorba...
Pl. Star Trek Discovery -ben is van (/volt) egy meleg pár. Mégis tökre ízlésesen lett megcsinálva az egész. Illetve a történetbe is passzolt. Nem éreztem, hogy bele lett erőltetve.
Vagy például ott volt az Orville is a moclanokkal. Amiben tök érdekesen formálja meg ezt az egész sztorit. A férfi homoszexuálitást, a nők elnyomását, átoperálásokat...stb.
Mondjuk az más kérdés, hogy egy moclan szexuális együttlét sem kellemesebb látvány, mint egy "hetero" klingon szex.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz S e t h #60037 üzenetére
Szerintem csak a szkájvókeres szálat kellene elengedni. Bár ott is van még olyan, amiből kijönne egy film. Például a birodalom leverése utáni, de még a legutóbbi 3 rész előtti időszakról.
Ott is voltak még harcok. Plusz mindkét oldal igyekezett visszaépíteni az erejét. Csak valahogy másképp kellene, mint ahogy ezt a legutóbbi 3 részben tették.
Persze ennél sokkal érdekesebb korszakok is vannak, amiről van könyv, akár trilógia is. Tehát sok minden adott ahhoz, hogy kevésbé elcseszett forgatókönyvet csináljanak. Csak hát a Disney tuti azt is hazavágná...
Ott van például a Bane trilógia is, amivel végre más vonalat hozhatnának a Star Wars logó alá.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Szerintem a Star Wars kifújt, ennyi volt, nincs több benne.
Egy kozmikus mese amiről már mindent elmondtak, a korábbi generációknak nem tud újat mutatni, a fiatalabbakat meg nem érdekli, mert ezer más izgalmasabb dolgot találnak helyette.1970-es, 80-as években ez nagyot tudott szólni, ma már telített a piac.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
addikt
válasz S e t h #60033 üzenetére
Számomra továbbra is elszomorító, hogy előre 8-10 órát sem sikerül eltalálni. Ráadásul elég jelentős különbséggel.
S e t h #60034:
Mert feszegetett olyan témát, amiből lehetett volna valami. Így néhányan azt reméltük, hogy a középszerű fölé tud emelkedni. De az igazság az, hogy inkább csak alatta volt.Kár érte, mert tényleg több lehetett volna...
Mindegy. A Star Trek amúgy is közelebb áll hozzám, abból meg jelenleg is több, jobb a választék. Bár annak sem áll túl jól a szénája.
Viszont Star Wars témában nem sok jót tudnék említeni az elmúlt évekből, ami moziban vagy a TV képernyőjén megjelent.
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
Már itthon vagyok. Nem vártam meg. 10 órára tolták a tüzijatékot.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz koncsik #60028 üzenetére
Közben már brutálisan dörög.
Eredetileg én nem vagyok pécsi. Kaposváron születtem, mert apám akkor még a Rákóczi -ban focizott. Onnan igazolt Pécsre. Szóval 1 évesen lettem pécsi. De a 90 -es évek elejéig ott éltem, és a családom egy része még mindig pécsi.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Anyai ágam pécsi, a feleségem tisztavérű pécsi. Én az Erzsébet téren nőttem fel, mindig kint voltunk. A ház lépcsőházáből hibátlan volt az egyközpontú tüzijáték.
Évek óta max. TV-n nézzük, gyerekekkel nem is voltunk még...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
addikt
Nálunk pár perce kezdett el szakadni az eső. Meg dörög is. Nem tudom BP belvárosban mi a helyzet.
Szerk.:
Egyébként reggel még azt írták, hogy délután fog esni, utána már nem...hát nagyon nem jött be. Délelőtt voltam a kocsit lemosni, akkor néztem.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
BREAKING: elkaszálták a Star Wars: Az akolitust, a Disney nem akar további évadokat
Egyébként most új sorozatot kezdtem el, és egész jó cucc lett. Ami még frankóbb, hogy nem az elején kezdtem neki, így 5 évad van előttem. Vagyis már csak 3 és fél. Utána persze semmi, mert ez is ment a levesbe. De legalább elkészült 65 rész.
Star Trek Discovery
(SkyShowtime)[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
homerhamm
addikt
big biznis
-
addikt
Aqua -hoz 1.000 forintos kupon 10.000 feletti vásárlásnál:
QrpqAgWAtNMost kaptam, de nincs rá szükségem. Szeptember 1 -ig lehet felhasználni.
-
MODERÁTOR
-
homerhamm
addikt
-
Steve1207
veterán
-
Wesder
félisten
válasz csuvicsuva #60001 üzenetére
A #60001 is szép eredmény, igaz nem annyira, mint a #60000, de legalább megpróbáltad. A #600000 hozzászólás a tied lehet majd.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Ubuntu Linux
- Sweet.tv - internetes TV
- Escape from Tarkov
- Villanyszerelés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik