Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt

5 db 1.000 forintos utalvány. Vásárlásonként csak egyet lehet beváltani 10.000 forint felett.
-
ρσгτσ
addikt
Arcane 2. évad első 3 része már elérhető.

-
ρσгτσ
addikt
lira.hu
-
icemad
nagyúr
Sok függ a mérettől is. Asszonynak van Honda Insight, arra 150 euró az alsópolcos új, 4 évszakos. Egy minőségibb már 250 körül megy. Per darab természetesen. Nekem a p3-ra meg kb 80 euró az alsópolcos. 150 a középkategóriás. Vagy 6 éve volt egy 20 éves Suzuki Alto-m, arra meg 200 volt a négy darab, szereléssel együtt.
-
ρσгτσ
addikt
Megrendeltem télre az alufelniket. Gondoltam akkor jöhet a gumi....hát rendesen felmentek az árak. Kb. 3 vagy 4 éve vettem utoljára még az előző autóra. Szintén télit.
Akkori Continental seal -es gumi árán most többnyire olyan márkák vannak, amiről még életemben nem hallottam.
-
törölt tag
Saját, tudom borzalmasan rossz a szóvicc.

-
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
a GG Deals most úgy néz ki valahogy együttműködik a Playnite-val, mert ma reggel ezek az értesítések fogadtak:

Áh megvan, miért:

-
l.skywalker
titán
válasz
koncsik
üzenetére
Az a baj, hogy nem pontos már egy ideje és úgy terveztem, hogy az őszi szünetben míg a gyerekek kockulnak addig foglalkozok vele, de elmaradt. Így mindig csak a friss címeket viszem fel. Annyit be tudtam rakni, hogy ha dupla címet rakok be (tehát pontosan olyan szöveget, mint ami feljebb már van) akkor sárgával kiemeli. De ha csak 1 eltérés is van, már nem...

-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Na ezt nevezem valaminek! Még keresem a pontos kifejezést, de lenyűgöző minden szempontból
-
ρσгτσ
addikt
Páran kikerültek a keretből. Többek között Ádám Martin is.

Következő héten újra tétmeccs.
Addig is jön az Arcane második évad 3 új résszel 2 nap múlva.
Majd a meccsnapon újabb 3 rész. -
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Azt a k***a.
(a táblázatra).Mindenesetre köszi, hogy megosztottad, sok mindenkinek jól jöhet.
-
ρσгτσ
addikt
-
l.skywalker
titán
Icemad, vannak lehetőségek, de egyik sem tökéletes. Régen én a GOG Galaxy-t használtam, abban van hivatalos Epic és Xbox integráció, de minden más integrációt csak a "fanok" raktak össze és sokuk már nem működik vagy időnként bekakil. Pl. a PS integráció már több mint egy éve nem működik.
A másik opció a Playnite én most erre próbálok átköltözni, itt mindegyiknél le van írva miként tudod hozzáadni, de ez sem működik 100%-osan.
Harmadik opció a GG Deals Collection része, itt is be lehet rakni minden játékodat ami megvan, de mindezt egyesével kell kivéve a GOG és a Steam esetében azokat magától hozzáadja.
És van az originál módszer, szépen megnyitod egymás után a kis könyvtáraidat és egyesével bemásolod egy Excel táblába és minden vásárlás előtt Ctrl+F-vel megnézed, hogy megvan-e már valahol. Én végül ezt éreztem a legbiztosabbnak, évente 1x végigmegyek rajta, hogy nincs-e valami elrontva, nincs-e dupla vagy nem-e hiányzik valami:
[link] -
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
A régi 3 rész nálam is a top, de azért már kicsit eljárt felette az idő. Például a harcok, a párbaj jelenetek mai szemmel nézve már elég gagyinak tűnnek. Nem csak azért, mert sokat fejlődött a technikai háttér. Hanem azért is, mert olyan néha, mintha két óvodás harcolna.
Aztán az utána következő 3 részben (ami 1-2-3) már ez sokat változott, és sokkal technikásabbak lettek ezek a jelenetek.
Így azt mondom, hogy nagyjából még 6 részig rendben van.
Igaz, hogy megnéztem a legutóbbi 3 részt is, de már tényleg csak azért, mert Star Wars. Szerintem egyáltalán nem jó a 7-8-9, és még finoman fogalmaztam. Szóval azt már én sem élveztem.

Szerk.:
Jah és Daisy Ridley -t sem tartom jó választásnak. John Boyega -tól is kiráz a hideg. Viszont Adam Driver -t bírom. -
icemad
nagyúr
Még csak most fog jönni az új előzmény trilógia, ami azt mondja el, hogy hogy lett ben solo-ból kylo ren. Min veszett össze az apjával, ki bántotta kiskorában és persze előkerül majd valahonnan a kishuga is.
Meg jön az utolmány trilógia is, hogy mi lett belőle öregkorára. De max respect az eddigi kitartásodért, én a kilencedik epizódot már nem tudtam végig nézni. Igaz, hogy megvártam a d+ megjelenést, nem moziban néztem (starwarsot minek?) de úgy voltam vele fél óra után, hogy ennél többet ér az én időm. Szóval a mai napig nem néztem végig. (úgy, hogy a 4-5-6 a mai napig kedvencem, a fiaim is fejből tudják minden sorát, annyiszor láttuk együtt.) A zsivány eggyes viszont jó volt. Sorozatok meg nem érdekelnek.
-
ρσгτσ
addikt
Star Wars Trilogy Deal: Lucasfilm Taps Simon Kinberg To Write & Produce
Édes istenem, ha ez megint Skywalker sztori lesz, akkor részemről véget ért a Star Wars.

-
ρσгτσ
addikt
Mérhetetlenül unom a TV -k ide-oda cipelgetését, ki- és becsomagolását, úgyhogy egyelőre ez marad a normál adásokra.

Ma visszavittem a rossz TV -t, majd valamikor érkezik az új...
-
homerhamm
veterán
Ez tök jó, most repült el Vecsés felett.
Newcastle - Antalya
-
ρσгτσ
addikt
A City ezt rendesen benyalta. Igaz, hogy volt 2 büntető, de még azok nélkül is kikaptak volna.

Pedig az sem mondható, hogy nem voltak jelen a meccsen.

-
Zsadi
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Ezen megy a vita a városban is
, nem is barna színre festve, hanem rozsda!!!A rozsdamentes acélt a KÉSZ az önkormányzat főépítészi irodájával egyetértésben elvetette, mert ez – a K-ARTS művészeti vezetőjének megfogalmazása szerint – egy szinte „laboratóriumi fémtiszta felületet” eredményezett volna, ami „unalmas” is, emellett a csillogásával vélhetően zavarta volna a közlekedőket.
Lehetett volna tüzihorganyzott acél is, de Árvai István szerint egyrészt nemigen van olyan nagy méretű horganyzásra alkalmas medence az országban, amelybe ezek a szobrok egyben belefértek volna, másrészt a horgany fél-egy év után elkezd foltosodni, „csúnya” lesz.
A festést is sokan felvetették, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt akkor 3-5 évenként meg kellene ismételni, újítani – a KÉSZ acélszobor-parkjában legalábbis ennyi idő alatt kifakulnak a lefestett művek az erős UV-sugárzástól.
Így maradt végül a rozsda.
„Szerintem a rozsda nagyon organikusnak mondható, olyan, mintha a természetből vett szín és mintázat lenne, az őszi tájba például teljesen beleillik. Az idő előrehaladtával szépen be fog öregedni, és egyöntetű, sötétbarna színe lesz” – mondta Árvai István. Kérdésünkre, hogy a rozsdásodás a szobor statikáját nem befolyásolja-e, kijelentette: nagyon vastag anyagból készültek, 100 évig biztos nem lesz velük gond. Akkor pedig már ki tudja, utódaink milyen városképet szeretnének majd kialakítani.Kispolszki biztos átrepül rajta
Itt közelebről, emberekhez viszonyítva:
-
Zsadi
őstag
Kecskemét új nevezetessége. Tiszta Csillagkapu
Körforgalomba rakták, már azon megy az agyalás, mekkora kocsi fér át rajta.

Helyére került az acélszobor a CAMPUS melletti körforgalomban! S hogyan kapcsolódik a műalkotás Egyetemünkhöz? "Az egyetemnél található körforgalomba egy hatszöges térváz került, amelynek címe: Hexaverzum. Ez az alkotás a mérnöki gondolat előtti tisztelgés. Egyrészt utal a készítő KÉSZ csoportra, másrészt az idén 60 éves GAMF Műszaki és Informatikai Karra is. Ez térbeli hexagonális forma a mérnökképzés gondolatiságát hordozza magában" -
Steve1207
veterán
Metro Awakening Full Review on Meta Quest 3 & PSVR2
Elég jól sikerült úgy néz ki, de inkább azért dobom be, hogy bőven vállalhatóak a headset címek is már egy ideje, itt elég jól megmutatkozik.Már alig várom a decembert az Alien Rouge incursion miatt

-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Nálam fontos, mert a hangprojektor sok lenne nálunk a szomszédok miatt. Így egy erőteljesebb, minőségibb hangú TV nagyon sokat hozzáad a tartalomhoz.
Van egyébként házimozi erősítőm, plusz régebbi, fa Videoton hangfalak, amiket én építettem át. Tehát a hangot meg tudnám oldani TV nélkül is. De így nem sok hasznát veszem.
Szerk.:
Arról nem beszélve, hogy egy hosszú szekrénysoron, 2 TV mellett nehezen is tudnám elhelyezni ezeket. Földre meg nem tudom tenni a gyerekek miatt. -
ρσгτσ
addikt
Közben megérkezett a TV, de megy is vissza a feladónak. A képernyő alsó részén sötét csík. Plusz olyan foltok, ami a tüsszentéshez hasonlít, de nem letörölhető. Illetve 2 pixelcsoport, ami mindig világosabb, mint a többi.
Szóval van baja. Nem annyira látszik a képeken, előben durvább.
Egyébként a TV hangja a hátlapon lévő mély miatt baromi jó. Meglepődtem. Simán veri egy drágább OLED TV hangját. Főleg azokhoz van összehasonlítási alapom.

-
homerhamm
veterán
Gyurcsány Ferenc elindítja a saját Minecraft szerverét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(blikk veszély!!)
-
törölt tag
Ha már Homer.
-
ρσгτσ
addikt
-
Guitar14
senior tag
Emel a FoxPost.
Új listaárak 2024. november 15-től.
S-es 1499 -> 1699 Ft
M-es 1599 -> 1699 Ft
L-es 2299 -> 2499 Ft
XL-es 3499 -> 3699 Ft -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Ez kva jó lett. Ajánlom másnak is. Tök egyszerű és nagyon finom.
Én édes paradicsomot vettem. Került mellé, ahogy a képen is látszik olívabogyó. A camembert tetejét két irányból bevagdostam, hogy mártogatni lehessen. Fokhagymát egyben, forró víz alatt elmostam, így leszedtem róla a külső réteget, ami kicsit hártyás lett.
Aztán mehet az egészre olívaolaj, só, bors, bazsalikom ízlés szerint. Persze lehet használni más fűszereket is, kinek mi tetszik, de a só és bors szerintem alap.
Sütési időtől függ, hogy mennyire esik szét a hagyma. Én direkt úgy csináltam, hogy ne süljön szét, de puha legyen.
Illetve nem sütőben csináltam, hanem grillezőben, és amikor elkészült még rápirítottam.
A bagettet pedig serpenyőben, olívaolajon pirítottam meg. Csak az egyik felét, hogy a többi része belül puha maradjon.

-
ρσгτσ
addikt
Kíváncsi vagyok milyen lesz. Most csinálok először ilyet.
Már bent van a sütőben.
-
ρσгτσ
addikt
Pánikra nincs ok: tisztázta a DIGI, mit kell tenni, ha eltűntek a kedvenc csatornái
November 4-29. között a csatornakiosztás megváltozik.
-
ρσгτσ
addikt
Inkább a karakteres söröket szeretem, meg a vörös, száraz bort, de ez a Somersby nem rossz.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Lee - Szinkronos előzetes (16)
Ez érdekesnek tűnik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207
üzenetére
Tudom, hogy sok embert irritál. Engem nem zavar, de nem is szeretem. Nagyjából mindegy, hogy létezik -e kategória. A gyereknek viszont nagyon tetszik a reklám, így gondoltam megéri "küzdeni" érte. Hát nem jött be.

A TV majd szerintem következő héten jön. Még nem jeleztek vissza a szállításról, de nagyjából az a reális.
-
ρσгτσ
addikt
Voltam ma az Alza -ban. Amíg vártam a rendelésemre, körülnéztem ott a "piactéren". Találtam is egy 30 centis Alza plüss figurát, úgyhogy gondoltam megveszem. Szereti a nagyobbik gyerek, mindig röhög rajta, amikor a reklám megy.
Igen ám, de mint kiderült az ott kitett cuccokat csak az "Azonnali vásárlás" pultnál lehet kifizetni, ahol kilométeres sor állt.
Levittem a cuccot a kocsiba, aztán úgy döntöttem nem adom fel. Kimegyek elszívok egy cigit, aztán megveszem.
Mikor visszértem megörültem, mert már csak ketten álltak a pultnál. Gyorsan felkaptam a plüsst és beálltam a sorba.
Nagy örömmel vittem haza, erre ránéz a gyerek, látom a félelmet az arcán, majd elkezd sírni... Oké, gondoltam a kisebbiknek majd tetszik. Persze ő is sírt tőle. Mondom akkor nem érdekel, odaadom a kutyának. Ő meg mérgesen ugat rá.
Tökre megérte ezzel szarakodni...

-
homerhamm
veterán
Léteznek még piros lámpánál autóablakotmosó emberek?

-
ρσгτσ
addikt
Sweet.tv promó kód:
SWEET441 hónap L csomag ingyen.
A múltkori LG promóhoz járó 3 hónapos hozzáféréssel nem összevonható. Beváltható, de nem adja hozzá. Talán ha lejár, és akkor még beváltható a kód, akkor működni fog.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Arzopa hordozható monitorokkal van valakinek tapasztalata? Használ valaki ilyet? 14 vagy 15.6 colos változat, ami egy slim laptoptáskába belefér.
Látom van 17.3 -os is, de az már kva nagy. Lehet a 14 colos is bőven elég.
FollowTheORI:
Jah hát még én is az örökre akciós árban vagyok...
Ki tudja meddig. -
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
DPD -nél is kezd beütni a káosz?
Reggel jött az email, hogy a várható szállítás mai napon lesz. Aztán délelőtt annyi frissítés történt, hogy beérkezett az elosztóközpontba. Gondolom én, hogy akkor írnak várható szállítást, ha már bent van az elosztóban. Vagy nem így megy náluk? Eleg hülyén működnek, vagy csak csúsznak a frissítések.
Az biztos, hogy várható szállításra még mindig a mai nap van írva, de ez ma tuti nem érkezik meg. Automatába kértem.
Nem mondom, hogy annyira fontos lenne, de pont játékokat rendeltem, ami nem lett volna rossz, ha így a hosszúhétvége előtt megérkezik.
-
ρσгτσ
addikt
-
Meghalt Hadas Kriszta
(wtf, ledöbbentem) -
ρσгτσ
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Szintén, plusz a SkyShowtime, de utóbbinak sem látom már túl sok értelmét. A többit lemondtam.
-
ρσгτσ
addikt
-
Persze, meg Natgeo, stb... én sem mondom még szerintem le... de azért kezd határeset lenni a folyamatos előfizetés.

Nekem most Disney meg Netflix a folyamatos, mert ott van elég kontent ami megéri... ergo mindig van valamit nézni (animáció, film, sorozat, "tudományos" dolgok, stb).
Meg sok franchise amit régről kedvelek és időnként "csak úgy" megnézek újra.
A többit már lemondtam idén nagyrészt, mert azok nagyon ritkásak, periodikusak csak, amikor van valami ami épp megérné a fizetést.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Disney zászló alatt azért több jó franchise/tartalom van, és ebből vannak elég jó minőségű, sikeres filmek is. Kár, hogy az utóbbi időben kevés volt, ami megüt egy minimális szintet. Most majd az új Deadpool érkezik Disney+ -ra, ami szerintem tök jó lett. Hamarosan...
Szerk.:
Jah meg sok jó, gyerekeknek szóló mese is van fent. Nálunk is főleg ezért marad az előfizetés. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Steve1207
üzenetére
Jah hát tavaly is így volt. Ezektől a több hétig, meg 1 hónapig tartó BF akcióktól kész vagyok. Főleg, hogy egyre szarabbak, aztán majd megint repkednek csomó cégnél a bírságok a vásárlók megtévesztése miatt.
-----------------------
Azt gondoltam, hogy háttérzajnak használva, meg 90% TV adás, maradék meg kb. 3 pixeles mesék YouTube -ról stílusú használatra felesleges a mini LED is. Pedig gondolkoztam a C805 -ön.
A 2 OLED -ről egyébként is le van tiltva a család. Vagyis nem teljesen, mert játékra meg filmezésre azokat használják. De arra, hogy 6 órát menjen rajtuk a Duck TV...hát rohadtul nem alkalmasak.
Persze ennél többre is alkalmas a C655, és aki nem akar vagy nem tud hozzájutni ennél magasabb minőséghez, annak talán jó alternatíva lehet filmezni és játékra is. Ezért erre is kíváncsi vagyok. Most például az, hogy 4K alá kell mennie a 60Hz feletti értékek miatt, talán konzolnál nem is annyira nagy érvágás. Eleve csomó játéknál nincs is magas felbontás például 120 fps esetében. Sőt...
Annyi viszont már előre kiderült számomra is, hogy mérettől függ milyen teljesítményű hangszórók vannak vannak benne. Ez talán annyira nem meglepő. Az viszont egyeseknek fontos lehet, hogy a 43 és 50 colos méret nem kapott mélyet a hátlapra. Csak 2db 10W hangszórót.
55 -től van külön mély is rácuppantva a hátlapra.

Meg azt nem vágom most így fejből, hogy mindegyik méretnél felrakható -e a talp több állásba. Valószínű nem. Elvileg amit én rendeltem, annál fel lehet tenni a két szélére is, meg középre is. Ez annak jön jól, akinek nincs elég széles szekrénye a TV alatt.
-------------------
Disney+....hát, szerintem rosszabb lett az utóbbi években. Agatha utolsó részeire kíváncsi leszek, de nekem az is egy kicsit csalódás. Nagyon jól indult, aztán nekem olyan érzésem volt, mintha részről részre esne vissza a minőség.
-
Steve1207
veterán
Több körben szokták a BF-et, nem az elején rakják be a jó dealeket.
(A tv-ről engem egy szösszenet érdekelne, inkább csak alapvető képminőség, hogy ezek hol tartanak. Plusz van oled-től kezdve mindened, így tudsz viszonyítani. Tesztelni nem kell, funkciókat nyilván tudja
).Disney meg... azt hittem onnan már nem emelnek sehova. Lett valami űber manapság rajta egyáltalán vagy a szokásos, egy-egy elfogadható dolog bekerült és annyi?
-
ρσгτσ
addikt
Disney+
-
ρσгτσ
addikt
Elindult az Alza BF. Most sem dobtam magam hasra tőle. Ti találtatok valamit?
-
ρσгτσ
addikt
Rendeltem egy TCL 65C655 -öt. Kíváncsi vagyok milyen TV. Ha valaki vett már ilyet ne tartsa magában. Nagyjából csak normál TV adásra lesz, ezért gondoltam a mini LED teljesen felesleges lenne. OLED meg erre nem a legjobb.
Bár játékra is alkalmas, magasabb Hz csak alacsonyabb felbontás mellett megy. Nem erre vettem, de semmiből nem tart rádugni egy konzolt. Tudom tesztelni, ha valakit érdekel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Phoen|x
üzenetére
Járdán, sétálóutcában 30 -cal, emberek között cikázó verzió a rosszabb. Többször éreztem már késztetést, hogy lerúgom az ilyeneket a rolleről, aztán mindig az marad, hogy erélyesen rászólok. Miközben babakocsival, kutyával, és egy 2 és fél éves gyerekkel próbáljuk tartani az egyensúlyt.
Szükséges lenne arra már a szabályozás. Csak az a baj, hogy a járdán az még kevésbé fogja megoldani a problémát. Mert a kisebb teljesítményű rollerellek is mennek 20-30 -cal. Ami szintén gáz emberek között.
Annyival most sem mehetne. Függetlenül attól, hogy a KRESZ -ben nincs nevesítve az eszköz. Ahogy autók között sem többel, mint amennyire a tábla szabályoz. Csak az olyan teljesítményű roller azért ritka, ami 50 feletti sebességre képes. Néha előfordul, de ritka.
Szerk.:
Egyébként a budapesti utakon szerintem életveszélyes is a nagyobb sebesség rollerrel. Még egy jó minőségű, erős kormányszerkezetű, jó lengéscsillapítójú, jó gumis eszközzel is.Az utak minősége, a gumi mérete és az alacsony súlypont miatt.
És bár a KRESZ már régóta engedi, hogy ne csak szorosan az út szélén közlekedj, de az is kockázatos.
Sokszor én már autót is sajnálom kivinni ezekre az utakra. Pedig SUV -vel sokkal komfortosabb, mint egy alacsonyabb autóval. De még így is szar.
-
Nekem a jelenlegi kedvencem a kb. 40-50-el, ritkán többel... (mindenféle védőeszköz nélkül, akár párban/kutyamacskával) keverő tizenpárévesek közlekedése. Autósként és gyalogosként is jelentősen növeli a kihívást.
A szabályzása a kutyaszar kategória, ezzel az egyszeri ember nem tud mit kezdeni, de hogy a felelőtlen szülőnek is feldugnám a teliberakott rollert az biztos. Akinek nem inge ne vegye magára, de a flexelésen kívül semmi értelmét nem látom ilyen erős gépeket mindenféle felkészítés nélkül a gyerekek alá tolni.
-
icemad
nagyúr
Na és ez mind olyan dolog, ami Hollandiában ugyanúgy megvan. Meg van még pár dolog, ami helyi sajátosság és a "gyárilag" hollandok sem tudják értelmezni. Ilyen pl a dinamikusan változó autópálya/főút, vagy a piros-sárga lámpa jelzés hiánya. Mert azt megértem, hogy egy külföldit megfognak ezek a dolgok, de egy hollandnak ne jelentsen már gondot... Szóval itt sem sokkal jobb a helyzet. Ugyanúgy lehet dühöngeni a sok hülyén itt is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Budapesten 50 -es szakaszon 60-65 km/h nagyjából normál tempónak számít. Nem sok autós megy 50 körül.
Ezzel egyébként nincs is gond, mert rendesen halad a forgalom. Magasabb sebesség már tényleg necces.
Szerintem ez a plusz 15 km/h rendben van. Ami nagyobb gond az ennél nagyobb sebesség. Illetve az, hogy nem jár mellé megfelelő rutin és tudás.
Pl.:
- nagyon sokszor látom, hogy a zebrát nem körültekintően közelítik meg az autósok. Pl. ha nem teljesen belátható, sokan akkor sem lassítanak. De azt is sokszor látom, hogy simán nem engedik át az embereket.Mondjuk az is igaz, hogy aki kitalálta, hogy közvetlen buszmegálló mögé tegyen lámpa nélküli zebrát, azt jól el kellene verni. Ennél nagyobb ökörség nem sok van. Amikor pont a busztól nem látszik semmi az ellenkező irányból haladónak.
- sok embernek az elsőbbségadás is nagy mumus. Legyen szó körforgalomról vagy szimpla jobbkézről. Kedvencem a parkoló, ahol valamiért elfelejti a legtöbb ember, hogy létezik a jobbkéz szabály.
- fékeznek, sokszor intenzíven, és csak utána teszik ki az indexet. Ezt is nagyon sokan csinálják, és szerintem veszélyes manőver akkor is, ha az ember figyeli az utat.
Nagyjából hasonló, mint az indokolatlan fékezés, mert index hiányában nem tud felkészülni a mögötte haladó.
- sokan azt hiszik, hogy sávváltásnál az indexeléssel elsőbbséget nyernek, és simán behúzzák eléd az autót. Arra sem figyelnek, hogy normál féktávon belül jönnek be eléd.
- nem mérik fel jól sebességet az adott úthoz képest. Például kanyarodó felüljárón rendszeresen látom, hogy a szemből érkezők kicsit átmennek a szembesávba. Persze ez lehet mástól is, de az sem jobb szabályszegés. Mint a mobilozás vezetés közben. Vagy hogy nem figyelnek teljesen az útra ki tudja miért.
- fényszóró használata, ha szükséges. Itt gondolok azokra is, akik egyáltalán nem kapcsolják fel. Meg azokra is, akik nincsenek tisztában azzal, hogy nem minden autónál világít hátul, ha nincs teljesen felkapcsolva.
Lehetne ezt még sorolni, biztos másnak is van ötlete. Az a baj, hogy városon belül tök mindegy 50 vagy 60 a tempó, ha alapvető szabályokat nem tartanak be, és nincs normális közlekedési kultúra sem.
Nyilván nem mondom, hogy rossz dolog betartatni a szabályokat. Akár ilyen kamerákkal, akár mással.
-
icemad
nagyúr
Szerintem meg pont azokkal. 50km/h korlátozás legtöbbször lakott területen belül van, ott ne száguldjon 65-el. 100-al meg főleg ne. Autópályán nem érdekel, ha 130 helyett 150-el megy, ott nem szalad ki elé labdát kergető kisgyerek.
Egyébként sovány vigasz, de "nyugaton" sem jobb a helyzet semmivel. Sok embertől hallottam már, csak ez nem igaz. Svájc az egyedüli kivétel, ott katonás fegyelem van az utakon. Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország, Spanyolország semmivel sem jobb, mint Magyarország.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Visszavont videó árulkodik az új Steam Controllerről
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chromecast topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(a táblázatra).
Láttam, hogy 3 irányból jöttek repülők, megnéztem őket a Flightradaron, és az egyik ez volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)