-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
válasz
Geller72 #224534 üzenetére
Ez egy ilyen játék. Tényleg semmi szükség az RNG-re, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok nagyrésze eltörölné a francba az egészet, de a WG kezében az irányítás, és láthatólag nem nagyon érdekli a játékosok véleménye...
Csak azt tudom neked is mondani, hogy ezt vagy elfogadod vagy nem. Pár ezer csatáig én is mérgelődtem, sőt abba is hagytam a játékot huzamosabb időre párszor, de már elmondhatom hogy nem veszem túl komolyan a játékot annyira, hogy felidegesítsem magam ezen (btw azóta jelentősen javult a teljesítményem is). Én kikapcsolódás képpen játszom bármilyen játékkal, és ha odáig fajul a helyzet, hogy valami nem stimmel, akkor inkább hagyom az egészet. Azt meg, hogy miért kell az RNG engedd el. Sajnos nem tehetünk ez ellen semmit, talán egyszer észbe kap a WG és átdolgozza, netán törli az egészet a játékból. -
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224523 üzenetére
Hú, most nézem milyen hiszti van a CF miatt
Akinek tetszik használja egészséggel, én a skoda t50-re hajtok tier9-ben inkább. Néha azért gurulok a CF-el is, de nálam legalábbis nem kiemelkedő tank vagy nem értek hozzá, de nem is akarok ennél jobban érteni hozzá.
A skillt4ltu 3,2e sebzés átlagot tud gurítani a CF-el. Igaz, nem spórol az arany lőszerrel, ha olyan a helyzet, de azért mértékkel használja, tehát ez egy jó mérőszám.
Az utolsó 20 csatámban 2,2e átlagot tudtam vele, előtte kevesebbet. Ha már tudom hozni a skill4ltu szintjének a 2/3 csak alap lőszerrel, akkor én már elégedett vagyok a teljesítményemmel, ennél több nekem nem kell egy tanktól.
Ha bejönne az, hogy 3 tankra tudom rakni a legénységet, akkor a két cseh tier9-10-el játszanék legszívesebben. A régi accomon elég sok, kb 300-350 csatám volt mindkettőben és azok nagyon (oda)b.szógépek. Remélem nem nerfelték nagyon időközben.Más. Mostanában több togot láttam a csatában, aztán ma látom, hogy hirdetik a prémium shopbanm úgyhogy ez az oka. 4e pénzért adják a csicska csomagot, a főnöki csomag az drágább. Na ezt én nettó pénzrablásnak gondolom, a WG elég pofátlan, hogy ezért pénzt kér. Fizetni kéne azoknak, legalább kapjanak pár aranyat, akik hajlandóak a toggal játszani
sarkos véleménye, de egy billentyűzetet szétütöttem a tog miatt a régi accomon, amikor nem értem vissza a foglalókörhöz. Valamelyik küldetés pont meglett volna kitüntetéssel, de így mégsem, mert a csigája nem bírt visszavánszorogni.
-
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224504 üzenetére
Amúgy most akartam menni egyet ezzel a fossal tudjak replayt küldeni szerintem kb hogy a legjobb játszani, meg is tettem, jó meccs is lett de nem érzem úgy ez nagyon reprezentatív mert őszintén elég ocsmány unalmas meccs volt. De amúgy a tank pontosságát szerintem fantasztikusan reprezentálja, néha sikerült eltalálni a legpapírabb szarokon azt a 3 pixelnyi autobounce szöget a lehető legrosszabb pillanatokban és nyilván lowrollok elég rendesen. Replayt azért felrakom ide ha érdekel valakit. A különbség az én statom és a másik, csapattárs Futuré abban rejlik én nem voltam bushwanker egész meccsen
-
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224501 üzenetére
Az utolsó bekezdés is a Futur-ról szól? Mert szerintem a toronyról max néha tök véletlen egy 8-es med lowrollja pattan más nem nagyon. Legalábbis az enyémről nem hiszem valaha pattant 9-es tank
Baltazár123: Egyet kell értsek az előttem szólókkal, igaz minden 2. lövése sebez csak kb de egy 5 perces meccsen is bőven ki lehet lőni 4 tárat, ez tényleg csak user error
-
jano_77
nagyúr
válasz
Geller72 #224486 üzenetére
Szerintem a következő történt: Miután Panther elindul a Pozi 2 felé és gondolta, hogy lemegy, akkor nem csak Te spottoltad fel Őt, hanem vica verza, Ő is felderített Téged. Ezt az ONI meglátta és tüzelt méghozzá elég távolról ahhoz, hogy NE spottolódjon fel.
Majd az okosabbak megerősítik a verziómat vagy rácáfolnak egy másik elképzeléssel. -
köpet
aktív tag
válasz
Geller72 #224463 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy ha target módba kerülök 3 egymást követő lövés kuka, utána általában megjavul, legfeljebb addigra annyira felb@szom magam, hogy már célozni se tudok. A másik fele a godmode, ha abban van az ellen minden lecsúszik róla mint a hógolyó, a realitástól függetlenül. Ha azt látom, hogy két skuló egymás után elmegy, ellövök egyet-kettőt az égbe vagy a földanyának, ami a kuruzslás kategóriáját erősíti ugyan, de engem megnyugtat, hogy tettem valamit a sorsom alakulásáért. A sebezhetetleneket meg igyekszem meghagyni másnak, mert az se tart örökké. Nyilván éles szituban ez nem segít, akkor a feszültséglevezetés más, kulturálisan elfogadott formái jönnek.
-
nomic
aktív tag
-
-
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224360 üzenetére
Ja tök jó, hogy a medek rendszerint sokkal védettebb helyeken vannak disznó elől mint a nehezek és sokkal kisebbek és gyorsabbak is így nehezebb őket eltalálni, egyre jobb lesz ez a tank. Haverom accján mentem IS 4-el, 520 az oldalamba T92-től aki előtte 480-al ugyan úgy telibetlalált 40 seccel korábban mondom van hogy 3 tárból nem sebzek 500-at a szutykos batmobil artival kérlek
-
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224351 üzenetére
Utálni nem utálom mert a páncélja néha mit meg nem eged az már tényleg ocsmány, csak arányaiban sokkal szarabb mint az ST-2, mennyire hiányzik az a 3 fok ágyúsüllyedés nem hiszed el. Tegnap azon a fos kínai mapon felmentem közpére ahol a nehezek vannak, mondom T10 de csak full papír szarjaik voltak amik tízesek, minden ami heavy meg Type 5 és Mauschen szóval tuti mindenki előtt felérek, mondom megnézem betöltöm a HE-t és duplázok egyet, meg is történt, kinéztem, tényleg, ott van lent a kukáskocsi a semmi közepén, de sehogy se tudtam lenézni duplázni, szomorú voltam
De örülök sose húztam kínai tankokat főleg régebben de még most is, megölném magam 3° ágyúsüllyedéstől. Mindigis amcsi meg német tankokkal mentem főleg, nem értékeltem a 10° gundepet amíg el nem vesztettem -
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224326 üzenetére
Amúgy is valami furcsa hiba van, mert a ping rendben, de amikor célzok sniper nézetben úgy furcsán rángatózva megy a célzókör. Nagyon kellemetlen. Nem mod okozza, mert ha leszedek minden modot, akkor is van.
Kéne még kreditet grindelnem, de hagyom a fenébe mára. Az idő szép, inkább valami mást csinálok. -
nomic
aktív tag
válasz
Geller72 #224323 üzenetére
Én amolyan Bat-chat / Char futur stílusban használom. Pályától függően meccs elején bokor, hogy ne spottoljanak be és tudjam lőni a lightokat / ahol lehet a keresztbe haladókat, utána pedig megyek arra az oldalra, ahol nagyobb szükség van segítségre / nagy tierben a közepesekhez, és csipegetek ahol tudok. Pl. valaki ellövi magát, akkor kimegyek elé, kitárazok, esetleg beválalok egy lövést és vissza 40 másodperc pihi.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224199 üzenetére
tier4 ellen egészen biztosan megy a löfos, ezt tapasztaltam a 14tp-ben,
tier3-ban lehet igazad, ott volt talán 5 csatám, a +2 tier MM miatt gondoltam, de nem lényeges dolog ez, semmilyen szempontból, úgy írtam, hogy tier3-tól kezdődően, de akkor írd át teir4-re, mindegy is igazából mikor kezdi a vérszívó löfos az áldásos munkáját, a lényeg, hogy a kezdők nagy pusztítója, mert nem tudják hol van fedezék nem mindig mozognak, hiszen be kell célozniuk ahhoz, hogy a sz.r legénységgel egyáltalán eltalálják az ellenfelet stb
jön a löfos, meg a troll ágyúk, aztán a kv2, az m44 meg a többi eleve kis tier pusztítására kitalált tank, na meg aztán a rengeteg kis prém tank felmpupálva legénységgel, arany lőszerrel, modullal, álca festéssel még állítom sokan direktívákat is használnak vagy kötvényes, bounty modulokat is, hiszen kisebb tierben hatványozott az előny, amit egy jól felszerelt tank jelent. Egy tier8-10 tankban már alig van előny, mindenkinek de legalábbis a többségnek jó a legénysége és a legjobb elérhető felszerelést használja.
Szépen ritkítják a kezdőket ezek az említett tankok, küldik a garázsba őket seperc alatt és veszik el a kedvüket a kezdő játékosoknak a wot folytatásától.
Ez tényleg így van. Nem véletlenül volt sokáig a kiemelt ellenség a seal clubber, akik ellen több kommunikációs hadjáratot is folytatott a WGcsak hát sok seal clubber drágán vett prém tankkal nyomult, ezért kellett így bal kézzel jobb fület vakarniuk megoldás.
A másik reakciója egy kezdőnek az lehet, hogy akkor beül egy bokorba a bázis mellett és vár, mert így lesz 1-2 sebző lövése és a játék is tovább tart. Megint nagyon sokat tanult a játék alatt. Megtanulta, már aki képes a tanulásra, hogy ha megmozdul akkor agyonlövik, ha nem mozdul, akkor majd jönnek és lesz valamennyi sebzése. Az igazi okok megtalálásáig kevesen jutnak el, hogy kell jó legénység, modulok, máshogy játszani stock tankkal, hol lehet az arty elől elbújni stb -
joergie
őstag
válasz
Geller72 #224155 üzenetére
Pontosan ahogy írod, nem manuális aim-el, hanem autoaim-el. Ezért van az ebr-eknek 1.4-1.6 célzásideje, mert ha 80al hasít, kb akkor akkora a célzóköre mint neked 50-el a panterában.
Viszont cserébe aránylag pontatlan, de gyorsan tölt szóval lövöldözhet kedvére.
Sőt, ezeknél a kerekeseknél könnyített az autoaim befogás is, nem kell közvetlen a tankra kattintani vele, elég a környékére.Swinegod:
Pontosan az történt, amit Geller leírt. Annyival egészíteném ki, hogy fordítva ültél a lovon, mert nem nem a te artid farmolta a 430u-t, hanem ő farmolt téged 2 artival, te meg letolt gatyával...
Foch-al nem mehetsz ilyen szituba, mit csinálsz egy 430u-val, ha 3ből 2szer pattansz, és 40 sec a töltésidőd? az más kérdés, hogy messze nem olyan pontos, hogy azzal az ágyúval így sniperkedjen. Helyedben örültem volna, hogy 4v6 lehoztátok ADDIG, csak nem tervezed újra.
Őszintén nekem már az elején kétségeim voltak, hogy odamentek 4 alacsony gundep tankkal full hulldown pozíciókba, az kb egy csoda hogy így lehoztátok, és rohadt mázlid volt, hogy minden bement. Ha a 430u is csatlakozik hozzájuk időben, akkor csúnyán le lettetek volna farmolva. Ezt a csatát a városban kellett volna megnyerni, de hát tudjuk hogy ott max időt lehet veszteni, csatát nyerni nem.
Annyit tehettél volna, hogy betolatsz a vízbe süllyedéshatáron, ahol az arty splash nem igazán érint, szépen elkezdesz tolatni, alkalmasint kihúzod a 430u-t a foch elé...
de ezt még a jpze100 elhalálozása előtt tudtad volna csak megtenni, mert onnantól biztos volt a 430u számára a foch pozíciója.wz111 alpine tiger a napi deal 11300gold-ért, ami hát valljuk be, egy rossz vicc, nehogy valaki meg merje venni.
-
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224159 üzenetére
Nézd mikor idejöttem még éltünk 3-an és közel max hp-n volt még extrába a Leo és a Foch, az már pusztán az ő hibájuk nem jöttek segíteni nekem miután meghalt a Rinoceronte, mert a Leo valamiért szarrá lövette magát a semmiért majd elment haza semmit csinálni, Fochnak legalább volt még páncélja és hp-ja
279e nem biztos max hp-n volt őszintén nem tudom, ugye a hp indikátor csak render távban frissül én meg egész meccsen a map másik felén voltam. Utólag talán a leo sokkal nagyobb semmi volt mint a Foch
De elküldöm a replayt ha érdekel -
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224135 üzenetére
Én is minél többet nézegetem, hajlok inkább az ELC felé, főleg ha kap egy akciót az évfordulón vagy néha hozzám vágnak egy kupont. Táras, sunnyogós kis dög, minden bokorban meg tud lapulni, sokkal különlegesebb, mint az LT-432.
A summer sales-ben inkább valami különleges tankot vennék és az LT nem az. Egy jó könnyű tank, de nem különleges. Jól meggyőztem magam, hogy ne költsem az aranyat
Néztem egy skill csatát és nem volt éppen kiemelkedő kombinált eredménye az ELC-vel, 1,7k sebzés + 500 spot és kapott 77e alap kreditet érte prémiummal. Nem rossz ez, figyelembe véve, hogy erlenberg volt, nem igazán spotolós pálya.
A kredit hozammal biztosan nincs gond. Hoz annyit, mint bármelyik tier8 prém és a táras ágyú miatt szerintem akár még többet is fogok vele sebezni, mint mondjuk a kpz07-el. -
dokee78
félisten
válasz
Geller72 #224116 üzenetére
Hogy jön ide az LT-432?
Sőt más téma,streamerek és többen mondják nem számít a WN8!
Ez mekkora baromság,még hogy nem számít.
Játszottak ezek az emberek olyan csatát ahol a saját csapatban legalább 3-4 piros hulladék van ráadásul ők a top Tier?
Másik csapatban lila,kék játékosok.
Saját csapatban a 3-4 piros hulladék azt sem tudja milyen rendezvényen van.Ezek nem újoncok,ezek a több 1000 csatás hulladékok!
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224116 üzenetére
Ez nekem is a dilemmám, ha lenne 200 körüli átütése, akkor az alacsony alfa se zavarna annyira. Aztán ha megnézi az ember a többi 8-as könnyű tankot, akkor a wz132-nek van csak 189-es átütése, meg jobb alfa sebzése, de DPM-ven az LT432 a jobb.
illetve a brit könnyű tank jobb még, az jóval jobb átütésű, alfa is jobb, de sokkal gyengébb a DPMje
Meg hát ez prém tank, itt nem akkora gond 2-3 arany lőszert eltüzelni csatánként, ha muszáj az életben maradáshoz.
A tank teste hosszúkás, az igaz, nehéz elrejteni, de én inkább med stílusban használnám. A kamoja viszont nagyon jó, sebessége is van, sőt hull downban is lehet vele ügyeskedni.po1son: csakhogy ez mozgás közben is ugyanazt a kamot tudja. Én meg nem az a fajta játékos vagyok, aki elül egy bokorban egész csatában.
Amúgy ha lesz bourrasque, azt megvenném szó nélkül. Az fun tanknak tűnik, pedig annak is csak 190-es az alap lőszer átütése. -
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224108 üzenetére
Nekem tegnap a 4 frag egy csatában bónusz küldetéssel gyűlt meg a bajom. Állandóan lelopták a frageket. Egyik olyan pofátlan módon, hogy ráírtam csata után. 2 sebző lövése volt egész csatában, semmit se csinált, csak hátul kuksolt. Megvárta amíg leszedem az utolsó ellenfelet 1 lövésre és lelopta a fraget a rohadék, ahhoz azért volt esze. Egy m10 rbfm-el voltam skoda t25 ellen, úgyhogy nem volt veszélytelen a dolog, hiába töltök gyorsan, ha a skoda 2x kitáraz rám, akkor kivégez, de sikerült hull downban támadnom és kétszer is misselt az első tárból. Főleg azért gondolkodtam erősen a támadáson, mert ha kilőnek, akkor ilyen szerencsétlen játékos t34-ben full hp mellett is simán elveszti a csatát.
Nyilván a t34 nem mozdult, hiszen ő taktikus játékos, ő türelmes, ezt is bizonyítja a 220 sebzése egész csatában, de a t25 se mozdult. Biztos sok skill videót néztek és úgy gondolták, hogy övék a WoT összes ideje.
Az ilyen frag lopó és tetejébe még kirívóan gyáva mocskoknál csak azokat utálom jobban, akik felspotolódnak és engem használnak páncélnak. Sajnos tele a játék sunyi aljas játékossal.
Aztán úgy oldottam meg a feladatot, hogy raktam 60 arany lőszert az MTLS-1G14-be (az 1220 összes lőszernél elfér) és ott is mocskosul lopkodták a frageket, de végül 1483 sebzéssel, tier3-ban sikerült összehoznom
Más, a mai ajánlat elgondolkodtatott. Ez az lt-432 szerintetek milyen tank? Néztem videókat, elemzéseket, az alfa és az átütés problémás rajta, más baja nem nagyon van, ahogy nézem. Lehet megveszem, de még érlelem a dolgot egy kicsit. -
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #224105 üzenetére
703 2-vel duplázni mocskos bátor dolog, egyrészt mert egy pontatlan szar másrészt az a 3s egy örökkévalóság míg betölti a duplát harmadrészt meg rendszeresen felmegyek vele ilyen 3 fokos kis dombokra mikor peekelek ami pont eléggé megemeli azt a fost, hogy az 5° ágyúsüllyedés ne legyen elég és mellélőjem mind2t
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #224043 üzenetére
Tapasztalom, hogy a kis artyk nem sokat változtak. Ez a lefh meg a tier 5 környéki csaták egyik legundorítóbb képződménye. A WG nem meri nerfelni, mert prém tank, inkább eltűri, hogy ki tudja már mennyi kezdő játékost veszített miattuk el örökre. Biztos megéri nekik, legalábbis ezt hiszik.
-
Balcsix
senior tag
válasz
Geller72 #223907 üzenetére
Létezik ma még ilyen internetcsomag, vagy ez mobilnet vagy műholdas? Enyhén szólva nem túl acélos ma már ez.
Pár netzabáló alkalmazás-frissítés fut még a játék mellett, és az lenne a csoda ha nagyobb lag nélkül tudnál játszani...
Nekem már egy ideje ilyen szempontból teljesen játszható a játék. -
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #223876 üzenetére
Arty nélkül is épp elég szerencsétlen játszik, akiknek annyi a játék, hogy védik a bázist és képesek akár egész csata alatt egy bokorban végig figyelni. Én ha nem lenne muszáj a küldetés miatt, soha elő se venném az artyt, a küldetések előtt se volt egy darab csatám se arty.
Mert én egy tankos játékkal akarok játszani, nem egy ilyen felülnézetes, régi c64 vagy régi izometrikus játékokra hajazó valami sz.rral.
Igazából és sajnálom valahol a sok szerencsétlent, akik azt képzelik közben, hogy de jót játszanak. Ez tényleg játék, szórakozás? Maximum a torz lelkületüeknek, akik azt élvezik, ha a másik ember szórakozását tönkre teszik úgy, hogy ők közben érinthetetlenek.
Én azt se bánom, ha kiszednek, ha tudtam egy jót játszani. Sokkal többet ér, mint az a csata, amikor ülök hosszú percekig és várakozok, hogy majd az ellenfél mozduljon és hibázzon és akkor jövök én és büntetek.
Én ezért nem szeretem skill stílusát. Hatékony, de vannak más streamerek, akik sokkal agresszívebben játszanak az elejétől fogva és élvezetesebb nézni jóval. Sajnos már nem streamel, de volt régen egy félmeztelen svéd gyerek, na ő tolta rendesen és elkente a száját az ellenfélnek. Lótott futott, agresszíven és nagyon ügyesen. Nagyon jó streamjei voltak, szerintem sokkal tehetségesebb játékos (volt), mint skill, csak hogy mondjam, kevesebbet taktikázott, többet játszott és ezért eredményben valószínűleg skill jobb, de nézni nem annyira jó, nem annyira látványos, szerintem. -
-
nomic
aktív tag
válasz
Geller72 #223870 üzenetére
Erre válaszként akkor leírom, szerintem miért nem szükségesek ezek az ismeretek az artyzáshoz.
Pálya: Sok más játékhoz hasonlóan ez a játék is viszonylag statikus. Fix poziciók vannak adott tankosztályok számára (hasonlóan például CS:GO-ban egy adott pályán, adott site-on fix helyeken állnak a védők, ezért létezik a prefire fogalma), a legtöbb pályán van oldalanként 1 dühöngő, ahol a hosszabb, nagyobb harcok történnek, több tankkal. Ezeknek a alapvető ismeretéhez semmilyen tudás nem szükséges. Az arty a bázis környékének lényegében bármely pontjáról be tudja lőni ezeknek a frekventált területeknek legalább az egyikét. Mozogni persze érdemes, már csak a counter miatt is, de nem kell matematikai képletekkel kiszámolni, hova álljunk a következő lövéshez. A blindshotokkal egyetértek, az valóban egy olyan dolog, amihez tapasztalat szükséges.
Célzás: Minden ego nélkül, nekem egyik tankosztállyal sincs problémám a mozgó tankokra lövöldözéssel. 10-ből 7 lövésem távolságtól függetlenül eltalálja a mozgó célpontot, legyen az egy Maus vagy egy ELC. Artyval szintén nem szokott gondot okozni, a másodperc számláló pedig egy elképesztően nagy segítség, ha 2 másodpercig spot alatt van a tank, már könnyedén ki lehet számítani, hova kell lőjj.
Szórás: Igen, keveset játszok artyval, és azt is csak a küldetésekért, de én ezt tapasztalom, amennyiben nem egy pixelt kell ellőni a fedezékben, vagy sarkon álló tankból, akkor a célzásidő kb. 60%-nál. már simán lehet lőni, és nem fog túl sokat tévedni (kivéve, ha pl. hegyoldalon áll a célpont).
Játékmechanika: Gondolom, nem kell részleteznem, miért nehéz egy Pattonnal, 50B-vel vagy Leoparddal játszani. Ha hibázol, meghalsz. Ha túl sokat mutatsz a tankból, nem megfelelő helyen mutatkozol, nem használod a duplabokor-technikát, nem az aktuális helyzethez és a társaidhoz igazodva játszol, akkor vagy semmire nem megy veled a csapat, vagy megdöglesz 10 másodpercen belül. Ilyen ismeretekre az artyval nincs szükség, hiszen optimális esetben nem találkozol közvetlenül az ellenféllel. Gyengepontok ismeretére szintén nincs szükség, valamint a lövéshez szükséges VALÓDI poziciót sem szükséges megtalálni... ha zöld a csík, akkor lősz, legfeljebb nem találsz, de nem fogsz egy esetlegesen elkövetett hiba miatt meghalni, ellenben például egy Pattonnal, amivel ha overpeekelsz, azonnal keresztüllövik a tested.
Azt tudom, hogy a patch óta szopás az arty (nem véletlen van ennyivel kevesebb), és nincsenek is túl jó klikkereim (GW Tiger P és M41 van épp a garázsban, plusz régen volt S-51, de eladtam), lehet, ha jobbak ülnének a garázsban, jobban átlátnám a helyzetet, de ezzel a relatív kevés tapasztalatommal én így látom. Szeretek az események középében lenni, ténylegesen befolyásolni a meccset, ezt artyval nem tehetem meg.
-
nomic
aktív tag
válasz
Geller72 #223865 üzenetére
Nem haragszom... én így látom, de nyugodtan leírhatjátok mit gondoltok erről, sőt, tapasztalt artysok írását is szívesen olvasnám, mert mint említettem, én utálok játszani velük, de örülnék, ha a garázsomban tudhatnám a T 55A-t meg az Objectet, az arty küldetések az egyetlen akadály előttem.
Nincs gond azzal, ha normálisan vitázunk, csak ne támadjuk egymást
, annak semmi értelme. -
Swinegod
őstag
válasz
Geller72 #223756 üzenetére
Ezért írtam nem a spot volt. AMX-nek volt talán 200 assist, TVP-nek 40. Egyszerűen csak simán nem kapom meg az extra XP-t a tankom szerepköréért mert nem 300m fölöttről lövök hanem mondjuk 80m-en belülről. Az már senkit nem zavar, hogy rankeden az STRV minden csak nem egy sniper, a kismillió med és kb 0 TD ellen nagyon jó páncélja van és még gyors is és kb csak úgy tudsz vele hasznos lenni ha igen, bemész az ellenfél sűrűjébe, lősz és tankolsz
-
Geller72
veterán
válasz
Geller72 #223732 üzenetére
5 battle, 5 win. Most kell abbahagyni.
. Ezzel a T7-es JPhanterrel csak ebben a csatában kaptam 27 BP pontot. Az 5 csatával majdnem két szakaszt haladtam előre.
. Minden csatában benne voltam a top 3 xp-ben, az eleve 5x7 bp pont, plusz a napi általános küldikért is most többet ad. A prémium küldiért, ha top lennék (most éppen Top 2 voltam, egy lövéssel maradtam le tőle, meg a nagy kalibertől is, nem tudom, hogy az ászt mennyire adná meg) azért eleve adna még +25 pontot is. Most szerintem jobban lehet haladni, mint a legutóbbiban. Igaz, ha már kivetted a tankokat, amit akartál, és most nincs semmi amit kivennél, az cumi.
. Bár a felszerelések, bprintek, képzési füzetek jól jönnek, éppen variálgatok amúgy is a garázsban.
.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #223695 üzenetére
Igen, simán jó lehet arra is. Az AE phase-t jó kis tank és fontos vele a hull down pozíciókat elfoglalni, ehhez kellhet a sebesség.
Én improve hardening, töltésgyorsítót meg vert stabot használok rajta. A több hp miatt általában eggyel több lövés kibírok, persze nem a l.baszó td ágyúktólMeg sokat láncolnak és amiatt is.
A turbó is egy jó választás lehet rá, mert néztem én is, hogy nem gyors, de az agilisebb nehéz tankok között van és ha ezt még megfejeled egy turbóval, akkor az segíthet sok helyzetben.
Az EBR-t kiszedni nem semmi, én e50m-el westfield alig bírtam leforogni úgy, hogy sikerült autoaimet ráraknom és kegyetlen gyors a lövedék is, de még így is hibáztam, meg persze a nulla sebzés kritikál is megvolt közben. A kis rohadék ebr105 dombnak felfele is olyan gyors volt, hogy autoaim+tanktest forgatás mellett is alig bírtam követni.
Én a 60tp-re leszek kíváncsi, mert valahogy ez az egész lengyel nehéz tank vonal alul motorizált. Mentem már többször 60tp mellett, nem tűnt dög lassúnak, persze, lehet, hogy turbós volt. -
nomic
aktív tag
válasz
Geller72 #223647 üzenetére
Nekem ma elég jó napom van, igaz, nem rankedeztem.
Ebből a 44 csatából egyébként 30-cat játszottam a 10-es Batchattel és az AMX 13 90-nel, utóbbinál olybá tűnik, ismét egy örökre garázsban maradó 9-es. Imádom, nagyon jó gép. A Bat-Chatet meg kiismertem, és jó vele játszani, bár egy gun handling buff erősen ráférne. (fun fact: A Bat-Chat 25t SOHA nem kapott változtatást... ugyanolyan állapotban van, mint amikor 2012-ben bekerült a játékba, szegénykét elfelejtette a WG)
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #223646 üzenetére
Ha nem lesz olyan b.rom aki reportortolja a WG-nek, akkor nem hiszem, hogy foglalkoznak vele. Egyébként se sokan vették észre eddig ezt. Beírtam egyszer chat-be és lehülyéztek konkrétan, a siemka profik fel se fogták mit írok, olyan hülyeségek jöttek válasznak. Azóta nem írom be többet, csak ide írtam, mert szerintem nagyon hasznos. Ha távol van az arty, 3 másodperc vagy annál több ideig is utazik a lövedék, azalatt egy t34-85m például simán pozíciót vált álló helyzetből is. Kis pályákon vagy ha ap-t lő az arta és 2 másodperc alatt odaér, akkor persze sokat nem tudok tenni vagy amikor be vagyok szorítva egy helyre.
A parancsnoki skill ahogy láttam még ehhez képest ráadásul az irányt is megadja, tehát legrosszabb esetben be lehet forgatni a tankot, amennyire az idő engedni.
Így legalább ki tudom próbálni, hogy melyik tankra érdemes tennem. -
nomic
aktív tag
válasz
Geller72 #223643 üzenetére
Én ma majdnem feláldoztam magam segítség közben.
Tundrán menekültünk le a hegy oldalán egy STB-vel és oldalra borult, én meg az AMX 13 90nel konkrétan kimentem a 140 és a Boroskóla elé, hogy visszaborítsam. Szerencsére a 140 hülye volt a bourr meg töltött, szóval megúsztuk, és bár vesztettünk, elég jó meccs volt és az STB-vel utolsók közt haltunk meg.
Egyébként is jó lenne, ha többen tartanák a csapat érdekeit szem előtt, ha pl. trackelik egy társad és nincs javítója, lehet megéri levenni egy lövést helyette, és életben tartani egy erős játékost vagy egy fontos tankot. -
Thrawn
félisten
-
hulp01
senior tag
válasz
Geller72 #223445 üzenetére
Amit te írtál az ugyanaz.
Célzókör nagysága = szórás nagysága.
De amúgy ezt tök érthetően le van fordítva magyarra a képkivágás alapján. Mozgás és/vagy toronyforgatás közben lesz kisebb a célzókör mérete (szórás) vagyis kicsit pontosabb az ágyú. De amikor megállsz, és nem forgatod a tornyodat, akkor ugyanolyan pontos, mint normál állapotban, felszerelés nélkül. A fejlesztett célzás pedig azt jelenti, hogy az eredeti (nyugalmi) célzókör lesz 5%-kal kisebb, de a mozgás közbeni pontosságon ez semmit nem javít. Sőt némileg "növeli a célzásidőt", mert azt a +5%-nyi szűkülést is ki kell várnod, ha azt akarod, hogy legyen értelme a felszerelésnek.
-
Nyugis
senior tag
válasz
Geller72 #223318 üzenetére
ezekre lehet húzni a skineket az ÚJ (season 5) battlepass 3 különböző szakaszában.
ezekre kapod meg a skint HA végig érsz egy adott szakaszon.
részletes leírás itt:
https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/battle-pass-season-5/ -
HellGreg
őstag
válasz
Geller72 #223302 üzenetére
Tegnapi videó, csak szövegel, nem játszik
-
Baltazár123
őstag
válasz
Geller72 #223241 üzenetére
Ezért nem értem én sem, mert a normál hetes tankjaim sokat mennek tier9-ben. Biztos, hogy hosszabb időt nézve helyreállítja a "megszokott" MM-t a WG
úgy meg nem akkor móka ez a tank.
Ha olyan áron adnák, mint a többi tier7 prém tankot és abból jönne le az akció, akkor meggondolnám. Így kipróbáltam, tetszett végül is, de van ennél jobb vétel. -
notika77
senior tag
válasz
Geller72 #223164 üzenetére
Ennek ellenére a Tortoise egy fun tank, a Badger meg felejtős.
A Tortoise-zal első sorban harcolhatsz a 2x20°-os lövegkitéríthetőségnek és az 5,3mp alá vihető újratöltésnek köszönhetően, miközben a Badgerrel reszketsz egy bokorban vagy egy tehénlepény mögött, mert közelharcban a páncélja nem ér semmit és az újratöltése pont annyival hosszabb, hogy csak a nyomikat tudja permatracken tartani, hiába kapott tavaly buffot. Még a lomhábban is fordul, nehogy könnyedén lehessen ellensúlyozni a löveg kisebb kitéríthetőségét. Szóval a teknős a királyui.: SzVSz
-
Szibilla
aktív tag
válasz
Geller72 #223147 üzenetére
T7-el is vagyok T9-es csatában, na bumm, semmi extra, leszámítva, hogy low tier-ként még óvatosabbnak kell lennem. Pályaismeret: nyilván nem tökéletes, de mivel csak medet és HT-t játszok, elvétve kis TD-vel, a főbb helyeket már ismerem, ahová ezekkel menni illik.
Mindig ez van, hogy "na majd meglátod"...ezt olvastam akkor is, mikor kezdtem, hogy, "na majd T5-ben kezdődik csak a játék, majd ott meglátod"....nem tudom, én nem láttam meg, de elképzelhető, hogy velem van a baj
-
Szibilla
aktív tag
válasz
Geller72 #223144 üzenetére
Kikérem magamnak, hogy 1000 csatával sík hülye lennék...
igaz, még csak T7-ben játszok. Azért nem egy atomfizika ez a játék, 1000 csata alatt, aki akart, simán képbe kerülhetett a főbb dolgokkal, aki meg nem is akarja megérteni, annak lehet 10k csatája is, akkor is csak megy, amerre a csöve mutat (jó esetben).
Nyilván van még mit tanulni nekem is, de még a tapasztalt, megcsömörlött vén
fa..ok...rókák is csinálnak nem kevés hülyeséget és mellé még szidják is a csapatot chat-en, hogy miért nem támogatta az ostobaságukat senki. -
Barret001
addikt
válasz
Geller72 #223134 üzenetére
Első 3 nekem is 100% Volt! A végén a 17 körből 64,7% lett.Azért az sem rossz
És ami érdekes,egy pár napja nem mentem tier4 alá,és érzésre sokkal jobban adja a játék! Tier5-6,és 1-2 kör a LuchssalAzt nem lehet kihagyni.Mikor egy tár megy a popsiba,(ha odaérek) az felbecsülhetetlen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged