- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
válasz
nomic #224853 üzenetére
Igazad van, már nem most mentem utoljára farm köröket. Inkább 1 milla, ha kimarad 1-2 meccs, akkor annyival kevesebb.
#224852Baltazár123
Nem haragszom, de 1 milla összejöhet még egy közepes játékosnak is.
Amúgy nem várom el hogy el hidd, saját tapasztalatot osztottam meg, már régen farmoltam, és az 1,5 valóban kicsit sok ahogy számolgatok. Nem volt szándékomban megtéveszteni, szimplán csak rosszul emlékeztem.
Egyébként a klános bónusz +30% kredit randomban. -
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #224820 üzenetére
Ezek nagyon jók szerintem, mert nincs végtelen számú booster, csak nekem a műszakolás miatt nem mindig ugyanaz az idősáv jó. Most a héten pl délelőtt kéne booster.
Gondolom délután aktiválják a boostereket. Aki tud rendszeresen abban az idősávban játszani, annak abszolút megéri belépni.
Azért elképzelem, hogy aktiválok egy 50% kredit boostert, meg a klános is lehet 30-50% körül gondolom, na ott már egész komoly kredit mennyiséget lehet farmolni. -
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #224817 üzenetére
Én szakazoztam egy sráccal, a 3 frag miatt meghívott csatában és mondtam neki csata után, hogy jó játék volt, aztán kérdezte, hogy van 1 személyes klánja, de most már nagyon ritkán játszik és ha akarom meghív oda. 10-es tankokkal lehet pontokat vagy nyersanyagot gyűjteni és 25%-os legénységi boostert lehet 1 órára aktiválni. Azt mondja, hogy amikor 4-5 csatát ment naponta, akkor hetente többször is tudott ilyen boostert aktiválni.
Mondtam neki, hogy nem klánozok, mert nekem van, hogy délelőtt érek rá, van hogy délután van hogy este, de mondjuk ilyen 1-2 személyes klánt meg lehetne fontolni, ahol akkor aktiválom, amikor akarom.
A tank xp boosterből van bőven, de a lénységiből kifogyóban vagyok. 25% nem sok, de több, mint a semmi és ha igaz amit mondott, akkor nem kell sokat játszani heti pár boosterért. -
zodo
nagyúr
válasz
nomic #224755 üzenetére
Rákerestem akkor twitch-en de nem közvetített, most yt-on megtaláltam viszont nem vagyok benne abban a pár meccsben amit felrakott.
Itt már biztos ledobta a láncot, nem értettem mit keres a hátsó sorban.
Jöhetett volna akár velem is hiszen nem volt egy SPG sem.
Végül lehoztuk neki, szebbé téve a napját.
-
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #224770 üzenetére
+1 nem szabad a 100%-os legénységet eladni, mert még ha másik típusba rakja is az ember, akkor is nyer vele egy kicsit, 80%-ról indul. Típuson belül meg 90%-os lesz kredites átképzés után és nem 75%. A legjobb azonban ha a tankjára tud menni.
Néha szokott lenni emlékeim szerint féláras akció barakk bővítésre, 1-2 bővítés és elég lesz szinte örökre. Illetve a küldetésekben megnyert női legénység is bővíti +1-el a barakkot.
Az is jó ötlet, hogy tankokban parkoltatni. Lejárt kölcsön tankok pl, tier1-3 tank, ahogy te is írod. Mondjuk én eladtam a kölcsön tankokat, mert ne foglalja a helyet és mert van bőven barakk helyem. Még régen valamikor ki lett bővítve 116 helyre. -
Swinegod
őstag
válasz
nomic #224755 üzenetére
Sehogy, ahogy leszedtem nekem mindig angol volt alapból, mindig innen szedtem le ha az számít valamit
Lehet neked magyar a wot kliensed és amiatt oroszra állítja alapból a mod vagy nemtudomVepe: Az a 10 éves évforduló volt szóval valszeg sokkal értékesebb dolgokat mint idén, de tessék
-
Geller72
veterán
válasz
nomic #224742 üzenetére
Azokat eltapsoltam, jelenleg 10 db uni van, és valszeg mostanában sokkal több már nem is lesz, mert a mostani BP-n a második etapot még megcsinálom (71 körül járok) de a harmadikban már nem veszem meg az improved pass-t. Az egyik oka az, hogy az előzőből megvan a Phase és a CF4 és a megmaradt tankok közül egyik sem érdekel. Kicsit reménykedtem benne, hogy a mostani BP-be raknak másik tankokat, de nem. Remélem, lesz még idén BP és abban már lesznek, vagy lesz másik tank. No meg az a helyzet, hogy mapaság szinte teljesen átmentem WOT szinten casualba, és így eleve nem sok időt rakok a játékba, így már lehet hogy necces lenne a BP teljesítése. De legalább nem lesz rajtam "játszási kényszer"
. Az elmúlt 30 napban már "csak" 352 csatát játszottam, ez már most mélyen elmarad a szokott mennyiségtől. Sőt, az elmúlt 7 napban csak 60-at. Régebben volt olyan nap, hogy megvolt egy nap a 60+ csata.
. Ha ilyen marad a játék, hanyagolni is fogom. Néha beugrok egy csatára de ennyi. Lassan egy éve stagnálok a 184 nap körüli prémiumnál, soha nem fogy el, mert mindig jön hozzá, venni nem vettem direktbe tavaly november óta. De ha elfogyna sem érdekel már. Ha esetleg (amit nem hiszek) javulna a játék, tennék bele melót/zsét, de így egy fillért sem, az tuti.
-
Pablo26
csendes tag
válasz
nomic #224707 üzenetére
Nekem is megvolt a tank. Egyszerűen förtelmes. Nagyon eljárt felette az idő. Még 4-5 éve legunmarkoltam egy másik fiókon. Most 2021-ben annyira szarnak éreztem, hogy inkább eladtam, egy stabil 3k átlagsebzést nem tudtam tartani vele. Valami hihetetlen rosszak a löveg soft statjai. Egyszerűen nem akart működni. Vagy misselek vele teljesen, vagy ha magát a tankot el is találom, akkor is annyira félre hordja hogy egy tök erős ponton lövöm meg, amit már nem üt át. Ha esetleg minden klappol akkor meg jön a "critical hit". Kedvencem az, amikor hull downból akarok peakelni, és szó szerint az előttem lévő földet lövöm el. wtf??
Mi lenne ha nem lenne pótkaja benne?Meg az egész tank olyan hendikep kategória nekem. Mai 3 perces meccsekben ezzel a tetű lassúsággal nehéz mit kezdeni, cserébe meg egy tornyot kapsz, semmi mást. Kicsit olyan két szék közé esett nálam a tank. Heavynek pusztán azért mert van egy tornya még nem hívnám. TD viszonylatban meg ez a löveg tragikusan szar. Ha heavyzni akarok akkor sok alternatíva van ez helyett jelenelg t9ben a teljesség igénye nélkül emil, conq, e75, 50tp. Ha meg td-zni akarok akkor ott van egy igazi td: wtp4, vagy a bl10.
-
joergie
őstag
válasz
nomic #224677 üzenetére
ácsi. nekem a végére megtetszett a tvp vtu. stat szerint tényleg hulladék, de ugye nincs rossz tank, csak piros tanker. van egy egész jó ágyúja, és jó dpm-je. managelni kell vele, mikor hol és mennyit vagy vele spoton(nem félnek tőled, el kell veszni a tömegben, és tolni a dmg-et)
más: melyik a legértékesebb bounty felszerelés?
-
Szibilla
aktív tag
válasz
nomic #224650 üzenetére
Nem szomorkodom, biztos mindenkinek van mumusa, amit - legyen akármilyen jó is mások szerint - egyszerűen nem kedvel. Amennyire vártam a Leo-t előtte, ahhoz képest volt csalódás, mert azt reméltem, olyan lesz, mint a Panther, csak mozgékonyabb…csak annak megvan az alaplőszernél is a jó átütése, ami nekem jobban bejött és ezek szerint az én játékszintemen még fontosabb, mint a jó camo.
Swinegod: lehetséges, olyan szupernehezem nem lesz, de a Matildával hasonlót éreztem T4-ben. Mozgó acélfal. -
jano_77
nagyúr
válasz
nomic #224598 üzenetére
Ez sajnos elég jellemző volt esetemben is az elmúlt 197 csatában. Totál debilek vannak ezen a szinten sajnos - és sokszor nem csak a piroskák.
Amúgy jót tett a pihenő, mert mióta újra tolom nem megy rosszul.
Barret001: durván tolja a csávó, de elmondhatná Neki vki, hogy lehet haladni a tech tree-ben.
Geller72: Amíg a T4 tankokkal mész, hogy letudd a napi csatákat, eldobsz magadtól jó pár BP pontot. Én még a folyamatban lévő 2 T6 (A46 és S.Chaffe) kivégzem, aztán lépek a T7-es tankjaimra.
Apropó A46!
Ez vmi évfordulós ajándék tank ugye? Pénzt kizárt, hogy adtam volna érte, de bent volt a garázsomban. Gondoltam, akkor kipróbálom. Ez vmi botrány!
Mit kellene ezzel a kis szarossal csinálni, mert hiába van papíron 502m látótávom - raktam rá optikát és csigaszemet is - alig spottolok fel vkit, a lövege, akár mintha nem is lenne - SEMMIT nem talál el, ha mégis, akkor nem üti be még a saját szintjét sem.
Ha már elkezdtem, akkor végig szenvedem a 100 pontot, de hogy utána eladom az hétszentség. -
Warton
őstag
válasz
nomic #224601 üzenetére
Azt lt-knél szoktam használni, médiummal úgy játszom mintha mindig látnának, azaz nagyon óvatosan. Így élhető lámpa nélkül is valamilyen szinten. A fő probléma inkább az, hogy míg a legénység nem éri el a 100%-ot addig nem tudok se könyvezni se freexp-zni se semmi.
Ha elérem végre a 100%-ot akkor már egyből lesz rajta lámpa.
-
-
Geller72
veterán
válasz
nomic #224539 üzenetére
A KV2-vel toltam le azt az oldalt. Senki nem ment vele, totál amatőr csapat volt. Ráadásul ő is és én is végig kint voltunk a placcon a havon, szinte zéró fedezék nélkül. A másik két HT elment hóembert csinálni, hamar garázs is lett a vége. Nagyon nem jól indult a csata, mert azt hittem, hogy a lemmingek miatt ha azt az oldalt bukjuk, akkor vége, (így is lett volna, mert ott a mi részünket nagyon megtolták) így beálltam a KV2 mellé. Az STA-1-re azt hittem, hogy retek, de ma reggel visszanéztem a replayt és láttam, hogy szegény nagyon megszívta. Az történt, hogy az egyik EBR beszorult oda a hasadékba a bázishoz közel. Jött a másik EBR, de nem tudott neki segíteni, erre odament az STA-1 hogy segítsen neki. Sikerült kiakasztani onnan, de leesett az aljára az EBR és elpukkant. Rögtön -1-el kezdtünk, mert a game felírta az STA-nak csapattárs sebzésnek.
. De ez még nem volt elég, miközben az STA segített az EBR-nek, ő is belecsúszott és a játék végéig ott is maradt. Azért gondoltuk, hogy játsza a BOT-ot, mert semmi help nem jött tőle, csak az utolsó percben. Addigra meg már nem volt, aki menjen neki segíteni. A KV2 nagyon jól játszott, csak figyelmen kívül hagyta a Scorpion G-t, amit én nem. Annyira koncetrált a SU100-ra, hogy hiába írtam neki, vigyázzon mert ott van a másik TD is (tudnia is kellett róla) csak kidugta az orrát. Abban a pillanatban lőtte ki, amikor én a SU-100-at. A Scorpió nagyon veszélyes volt, kiba jól játszott, ezért is volt nehéz a végjáték. Eleve lett 4 killje, de 4960 sebzése is. Tudta, hova kell beállni, hogy ne tudjuk anélkül megközelíteni, hogy ne lásson, viszont ő se szpotolódjon fel még lövés után sem. A csata vége előtt 13 másodperccel sikerült levadásznom.
.
-
hulp01
senior tag
válasz
nomic #224450 üzenetére
Na, ez már sokkal érdekesebb. Erről hallottam is, csak nem tudtam, hogy ez a neve. De ehhez is kell plusz xp? Én azt gondoltam, hogy ez alap lesz, csak max. több felszerelés kell hozzá, mert gondolom azt a wg nem engedi, egy felszerelés ingyen használható legyen két tankon is.
-
hulp01
senior tag
válasz
nomic #224411 üzenetére
Azmiaz? Mármint a field modification.
Bár most inkább egyre erőteljesebben a játék abbahagyásán gondolkodok. Egyszerűen nem élvezem egyáltalán. És leginkább a tankok iszonyatos pontatlansága idegel ki. Az, hogy fél óra célzás, teljesen beszűkült célzókör mellett is simán mellélő bármilyen ágyú bármilyen ellenséges tanknak. Egyszerűen kiszámíthatatlan random fos az egész. Ennél még a lottóötös is kiszámíthatóbb.
-
Szibilla
aktív tag
válasz
nomic #224404 üzenetére
Köszi, nem mondom, hogy értem, de majd kialakul. Ez még talán úgysem végleges.
Más: megvettem az akció keretében jónéhány tankot (maradt 50k kreditem
), egy ideig most nem lesz nagy öröm a játékban a sok stock gép miatt...ez van, előre is bocs, ha kicsit nyűgösebb leszek.
-
Szibilla
aktív tag
válasz
nomic #224402 üzenetére
Nem úgy van, hogy az új rendszerben 2 fő alkot majd egy legénységet? Úgy értelmeztem, hogy azzal trükköznek, hogy átképzik 2 fős tankra a legényeket és így egy most 4 fős legénységből lehet 2db tankra elegendő komplett csapatuk...vagy valamit rosszul értettem?
Lehet ki kellene próbálnom és egyből átlátnám, de lusta vagyok vele vacakolni, hogy feltelepítsem.
-
po1son
addikt
válasz
nomic #224363 üzenetére
IS///IS2-vel jókat mentem amikor játszottam velük, a 390es alfa tier 7-ben nagyon baba városi pályán. Is7-el utoljára 5-6 éve játszottam, akkoriban vegyesek voltak az érzéseim róla.
Jelenleg szerintem ugyanaz a probléma vele mint régen, hiába a "belőhetetlen" torony, a pontatlan ágyú + nevetséges átütés gold lőszer (303mm) kevés tier10ben, amikor 279ek kb minden meccsen rohangálnak. -
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #224324 üzenetére
Én csak olyanokat látok a gsop-ban most, akik teljesen tard módon játszanak vele. Persze az arany lőszert azt spammelik, de akkor meg a kérdés, hogy most tényleg ezért megvesz valaki egy prém tankot, hogy abból aranya lőszert okádjon?
Értelme nincs, persze miért is keresnék én ebben értelmet. -
Geller72
veterán
válasz
nomic #224320 üzenetére
Szerintem a GSOR- al nagy hiba ha td-nek használod, mert egyszerűen nem az, vagy nem annak való, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak. Vannak a td elemei közt olyanok, amik a td-re jellemzőek, de bőven akadnak olyan tulajdonságai, amik td-ként nem a legjobbak.
Amíg natúr td-nek használtam, sokat szívtam vele, vagy egyszerűen nem akart működni. Távolról lövöldözni vele nem jó. Az alap lőszernek elég alacsony az átütése, pontosnak sem mindig mondanám.
Sokkal jobban használható közelről, medként. Nagyon jól lehet vele tornyozni, mert a gundepje is jó és kemény a kobakja is. Nem egyszer állok be vele, ha olyan a helyzet a nehezek mellé tornyozni. Közelről pontos, gyorsan táraz, gyorsan szűkül és nem esik szét a célzókör még kitárazáskor sem. Persze medként kevés a hp-ja, ezért óvatosan kell használni, de ha jól gazdálkodsz a hp-val, egy mészáros tud lenni. Ez nem egy bokorban gubbasztós, távolról lövöldözős td. Sokáig szívtam vele, mire megtanultam vele játszani, de szeretem. -
Swinegod
őstag
válasz
nomic #224202 üzenetére
Szerintem ha nem lenne a mostani iteráció egy elkúrt szar nagyon jó lehetne a crew 2.0. Gondolj bele kis legénységes tankok mint a francia táras medek meg Manticore, hogy szét vannak dolgoztatva a srácok benne, 4 skilles commanderem van Bourrasque-on de nincs se camo se javítás se az az új arty indikátor szarság, tök jó lenne ha lehetne.
Az is mekkora hülyeség, hogy az Intution ha 2 loaderen van akkor átlagolja a 2 skillt és annak veszi, ha akarsz egy maxos intuition-t akkor bizony efektív 2x annyi XP kell hozzá mint egy bármi máson ahol csak 1 töltős van
Ha lenne értelme a többi skillnek az új rendszerben az is tök jó lenne, ilyen mocsok specifikus dolgok voltak, mint hogy mész, megállsz egy bokorban majd ha rövid iőn belül spotolsz valakit akkor kicsit gyorsabban célzol, hát komédia komolyan, ott az összes eredeti skill ki a here rakna erre a random szarra ugyan annyi pontot mint amennyi javításra vagy camora vagy bármire tehet? -
Geller72
veterán
válasz
nomic #224192 üzenetére
Nem csataszámhoz kellene kötni a magasabb tierben játszást, hanem olyan küldiket kellene a játékosok elé rakni, amit ez bizonyos szint alatt egyszerűen nem tud megcsinálni és nem is érdemli meg, hogy feljebb lépjen. Én emlékszem a nagyon elejére, hogy milyen sokáig nem tudtam egyszerűen a 3k-t megsebezni. De sokáig még a kettő is ritkán ment. Aztán egyre többször sikerült a 2k, majd a 3k is. Ugyanolyan küldiket kellene berakni - amolyan vizsgának - mint az egyébként is létező jutalomtankos küldik. Ahogy egy 279e-t sem tud mindenki megszerezni, ezeket a szinteket sem tudná azonnal, kevés tudással meglépni. És ha sikerül neki a "vizsga", mehetne egy tierrel feljebb. Eleve az, hogy ha egy új játékos csak egy ágra koncentrálva végigtolja azt, a büdös életben nem lesz képbe soha, mert eleve nem is játszott más nemzetek tankjaival, de még ugyanazzal az ágon lévő tankkal sem annyit, hogy kiismerje és jól tudja használni. Sokan köpködnek egy adott tankot, hogy bezzeg milyen szar, de érdekes módon tele van a játék 3GM-es ilyen "szar" tankokkal - ezek szerint mégis vannak, akik jól játszanak vele, tehát nem kimondottan a tankban van a hiba, hanem egyszerűen nem játszott vele a tulaj annyit, hogy fullra kiismerje. Élő példa az AMX 40 "killer szakaszok"
. Szerintem.
-
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #224190 üzenetére
Kb mint amikor úgy ül le valaki ultizni, hogy nemhogy a mélyebb összefüggéseket, de a játék alapjait se ismeri és a többieknek kell a hibáit állandóan kijavítani.
Utána meg megkérdezné, hogy dehát miért nem élvezitek a játékot velem?
Nem veled van a gond vagy ki tudja, de a tudás szintednek egy minimumot meg kéne ütni.
Mikor a 4-500 csatás tier9 tank ! (nem reroll, legalábbis nincs tele prém tankkal meg ajándék tankkal) kritikus helyzetben kimegy a foglaló körből, mert ő most artyt akar ölni és emiatt elvesztünk egy már megnyert csatát, akkor mit mondjon az ember?
Nem az a gond, hogy játszik, hanem hogy nem tol le 2-3e ezer csatát tier5 és alatta, hogy megtanulja legalább az alapokat. Nem kell tank mérnöknek lenni a játékhoz, sőt a játékhoz se kell mindenhez érteni, akár még a legénységet se kell fejlesztenie vagy fejlesztheti rosszul, mindegy, tényleg, csak tudja, hogy ez a játék miről szól és ennyi. Csinálja, amit kell vagy kéne, maximum ott pusztul, de legalább megpróbálta és máris mindenkinek jobb lenne a játékélménye, őt magát is beleértve.
Hasonlóan ahogy a kártya tudás, addig ne üljön le valaki, amíg a szabályokat se ismeri és ne a mások idejét akarja rabolni, hogy majd ők megtanítják. -
joergie
őstag
válasz
nomic #224074 üzenetére
Igen, régen volt ebből patchben is megoldás, két egész hétig tartott, aztán vissza újra. a teljes pályakínálatból van 2-3 visszatérő, de általában 6-8-10 pályából válogat, nincs kiegyenlítve. mondjuk ha spotolós küldit csinálok akkor örülök hogy nincs városi pálya a poolban. Egyik oldalról ez hátrány, másik oldalról ha ráépítesz előny
-
Swinegod
őstag
-
Swinegod
őstag
válasz
nomic #224003 üzenetére
Nem is akartam mást frontlineon mint Emil 2-t meg Conquerort. Ha meg csak a pénz miatt játszod a frontline-t akkor most cseszheted mert a meccse legalább felében a 8-as prémeddel kb csak tier 9 ellen fogsz harcolni. Ja meg ami kérdéses, hogy lehet-e reward tankokkal menni majd, biztos nagyon epikus lenne ha mindenki T-55A-val meg Futur 4-el rohangálna
-
válasz
nomic #223998 üzenetére
A francia heavy ághoz T7-T8-ban erős idegeket vagy xanax+pálinka kombót javaslok. Semmiben nem heavy-k azok a tankok, talán csak a pontatlanságukban.
A T9-es viszont kárpótol a szenvedésért. Egy gyors, mozgékony, és szemből jól páncélozott heavy, pontos ágyúval - csak bírd kivárni míg beszűkül. -
joergie
őstag
válasz
nomic #223979 üzenetére
"én nem egyszer tartottam fel vele akár több tankot is egyszerre"
Erről jut eszembe:
Mekkora pedo ez a tank
És szembe még volt egy m103 is, az se érezte magát komfortosan. (Logból látszik hogy volt ott még egy chrysler is, csak ő már inkább a másik oldalon lövette ki magát)
Amúgy jó a leo, csak tényleg papír tankkal nem szabad first line lenni, magadat rúgod tökön. A másik amit érdemes beépíteni a játékstílusodba, hogy manageld, mennyit vagy spoton, mert ha papír tankban túl sokat vagy spoton akkor egyre többen kezdik rád csorgatni a nyálukat, előbb utóbb felbátorodnak. Erre mondjuk pont jó szerintem, hogy 10mp a töltésideje.
-
Szibilla
aktív tag
válasz
nomic #223979 üzenetére
Köszi...51 csatából kimaxoltad és még a 2 tank is kifejlődött? Az szép...
Meglepő, amit írtál, mert...peek+snapshot, ezzel? 2.9-es célzásidő mellett egy kávét is megihatok, mire becéloz valakit...Vert. stab. nem megy rá, ha jól láttam, most célzásgyorsítót tettem neki harmadiknak. Lehet ez lesz az első tank, ahol pótkaját is adok nekik a tűzoltó helyett, csak az meg drága minden csatában.
Ha minden kötél szakad, megpróbálom a kisebb ágyúval használni hosszabb távon, amolyan Panther stílusban, csak ennek meg átütése nincs hozzá, legfeljebb arannyal.
Az rendben van, hogy nem kezdőbarát, de az elődjeit még kedveltem, így gondoltam, jó lesz nekem ez a vonal...kissé kakukktojásnak tűnik a Leo a svédek között ezzel a pontatlan, megbízhatatlan ágyúval.
Többieknek is köszi a tanácsokat.
-
Swinegod
őstag
válasz
nomic #223981 üzenetére
Szerintem 200 milis pennel és ágyúval ami utál téged a Ravioli is alkalmatlan sniperkedésre. Mármint rendben, lehet vele messziről is lőni egész hatékonyan ha úgy van de aktívan tornyos TD gameplayt csálni vele elég bátor
Nem belekötésnek szántam csak kicsit tisztázni akartam -
Szibilla
aktív tag
válasz
nomic #223944 üzenetére
Persze, az elmélet megvan, csak még nem tudom minden pályánál, hogy hol vannak erre alkalmas helyek.
Balcsix, ha nem ódzkodsz a francia tankoktól, akkor szerintem is a CF4 a legjobb választás….nekem mondjuk sosem kellene, de ez személyes bekattanás, amelyik népeket IRL nem kedvelem, azoknak a tankjaival nem megyek egy métert sem.
-
-
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #223918 üzenetére
Az olaszokra szavaztam először, de aztán egy impulzus miatt, látva az angolok elszántságát átraktam az angolokra
kár volt, meg azért 2. perces gólért is, mert szerintem ha az nincs, akkkor nem ülnek rá az eredményre az angolok ennyire és nyerhettek volna simán. Ez kellett volna az utolsó lépcsőhöz nekem, így nincs meg a hat trick style. Kár érte, mert ezek egész korrekt styleok, nem bazári a kinézetük.
Mindegy, a motoros játékban összesen 1040 olajam lett, abból is lehet vásárolni tank festést, csak megnézem előbb, hogy ne olyan legyen, amitől hányingerem lesz. -
Geller72
veterán
válasz
nomic #223893 üzenetére
Pedig ez és az utána következő is a kedvenceim. A T7-essel valami eszméletlen magas a wr-em, 79%. .
. Ha azzal a saját, vagy top tierbe rak, általában top sebző vagyok 2-5 killel. Az egy kivégzőosztag. Ráadásul a 8 fokos gundep miatt nagyon jó hulldown tank, baromi sok pattintással.
-
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #223879 üzenetére
Ezért írtam, hogy szerintem. Én ha türelem játékot akarok játszani, akkor sakkozom például. Itt tankozni akarok, megütközni, lőni, megharcolni az ellenféllel.
Na most ezt is lehet csinálni, persze el kell akkor fogadni, hogy a legtöbb csatában a ténylegesen harcoló tankoknál több sunyi, gyáva távolról lövöldöző tulajdonképpen szánalmas játékosok vadásznak az emberre. Ezeknek a szánalmas játékosoknak részhalmaza az artások csapata
A sniperkedés egyébként hatékony volt, nem véletlen a német páncélvadászok lőtték ki a legtöbb tankot, illetve nagyon sok katonát megöltek a sniperek.
Az érem másik oldala, amit kevesen tudnak, hogy ha elkaptak egy snipert, azt ott helyben agyonlőtték és ez vonatkozott a páncélvadász tankok legénységére is. Már akkor is ment a rage és nem szerették a sunyi módon harcolókat.
Néha be szoktam írni az arta játékosnak a csata után, amikor foglalás helyett elmegyek inkább érte, hogy az artának meg kell halnia. Ha artival játszom, ennek a tudatában megyek a csatába.
Ilyen szempontból nekem tetszik ez a mostani rush játékstílus. Ellenség nagyon ritkán marad életben. Régen sok sunyi bokorharcos életben tudott maradni, most már nem. -
Geller72
veterán
válasz
nomic #223873 üzenetére
Még valami. Akik útálják az artykat és nem játszanak vele, nem is sejtik, hogy ez egy önmagát generáló spirál effekt. Minél jobban útálja az artykat és nem játszik velük, nem ismeri őket őt fogják többször kilőni pont az artyk..mint azt, aki tudja, mivel áll szemben. Részemről az arty okozta komolyabb találatok arányaiban sehol sincsenek az egyéb más tankok okozta találatoknál..
-
Geller72
veterán
válasz
nomic #223873 üzenetére
"Az arty a bázis környékének lényegében bármely pontjáról be tudja lőni ezeknek a frekventált területeknek legalább az egyikét"
-Ez egy átlagos arty játékosnak lehet hogy elég, de ha valaki jobb akar lenni, vagy már eleve jobb, akkor annak ennyi kevés. Nem mindegy, hogy adott pályán milyen artyval vagy. Van, ahova az kell, hogy be tudj lőni valami mögé, de van olyan pálya, ahol jobb, ha laposabb a szög és be tudsz lőni a valami alá, közé. Erre mindre egy arty nem képes. Ezt észben kell tartanod, tudnod kell, ismerni kell a tankod, a pályát tehát, azaz előjön megint az, amiről írtam, és te is írtál. (Az a kiemelt rész, amiről te úgy gondolod, hogy nem kell, pedig pont az (is) kell.)
Mivel azért kezd finomodni a kommented, emlékeztetnélek az előzőre megint. ezt írtad:"Oké, lehet kicsit túlzó voltam, de most őszintén... mennyi tudás kell hozzá? Pályaismeret nem kell, mert van kb. 2 fix hely a pályán ahova beállsz a meccs elején, és onnan tudsz adott helyeket lőni."
Tehát ez ugye nem áll meg. Ha egy helyben maradsz, halott vagy, egy helyről puffogtatni a rossz játékosok szoktak. Ellővöd magad és azonnal pozit váltasz. Meccs közben szintén, mindig. A nem nyitott pályákat esélyed sincs egy helyről belőni, ehhez mozognod kell.
A fenti, vihogó, egysíkú kolléga is elfelejti azt a nem csekély értékkel bíró infót, hogy ha valaki útálatból nem játszik artyval, akkor segg hülye lesz ahhoz pl, hogy az adott arty hova lőhet be, és hova nem, mennyi a töltési ideje..stb. Aki szerint ez nem fontos információ, az..hagyjuk..
Ezeket az infókat meg csak úgy tudod meg, ha játszol velük. Tehát könnyen lehet, hogy ha valaki artyzik, az baromira nem azért teszi, mert élvezi, hanem meg akarja ismerni, ki akarja tapasztalni, hogy ha legközelebb szemben találja magát vele a másik oldalon, pontosan tisztában legyen vele, mire képes, mik a gyengéi, mert ezen simán az életed múlhat abban a csatában. Én pontosan ilyen játékosnak tartom magam, mert kimondottan nem szeretek játszani velük, de tudnom kell hogy mivel állok szemben. Ha ránézek az enemy listára, és látom, hogy M53/M55 az arty, akkor pontosan tudom, hogy mit tehetek meg és mit nem a map-on. Aki ezeket a dolgokat kihagyja, mert zsigerből gyűlöli az artykat (miközben csak simán buta) és nem játszik velük, az saját magát fosztja meg egy csomó hasznos - sokszor életbe vágó információtól. Nekem ez a véleményem. Sehol nem írtam, hogy szeretek velük játszani, mert ahogy írtam, nem így van. A fentiekben említett két okból játszom velük.
Itt a stat, hogy arányaiban mennyit:
A legkevesebbet..
Az pedig nem az artysok hibája, ha egy full nyitott pályára oldalanként a WG berak 3 arty-t, hanem az a WG szegénységi bizonyítványa. Ha többet artyznál, azt is tudnád, hogy egy ilyen felállás az artyknak sem jó, mert osztozni kell a sebzésen. Vannak nagyon jó streamerek, akik artyznak is, és vannak, akik csak artyznak, érdemes tőlük tudást felhalmozni, mint minden más esetben is. -
Geller72
veterán
válasz
nomic #223864 üzenetére
"Oké, lehet kicsit túlzó voltam, de most őszintén... mennyi tudás kell hozzá? Pályaismeret nem kell, mert van kb. 2 fix hely a pályán ahova beállsz a meccs elején, és onnan tudsz adott helyeket lőni."
-Az első óriási tévedésed. Pontosan, hogy kell hozzá pályaismeret, mert anélkül egy nulla vagy. Tudnod kell, hogy honnan, hova tudsz és hova nem belőni. Ha egy helyben megállsz, azzal nagyjából halálra ítélted magad és a csapatot is. Az enemy arty úgy kezdi, hogy ha nincs spot, lövi az ilyen helyeket blindre. A jó artyst a rossztól az is különbözteti meg, hogy folyamatosan együtt mozog a csapattal helyezkedik, átpozicionál. Egyrész azért, hogy jobb poziból tudjon lőni, ha adott helyről már nem tud, másrészt ezzel megzavarja az enemy-t, mert mindig máshonnan lő - kiszámíthatatlanul. Ahol eddig fedezékben voltál, vagy érezted magad, oda lehet hogy egy perc múlva a másik helyről simán belő.
"Már célozni sem kell tudnod, hisz a játék megmondja, mikor ér oda a lövedék, ahova célzol."
-Ha mindig statikus ellenfelekre kellene lőni, akkor részben ok, de ilyen ebben a játékban szinte soha nincs, mindenki - mindig mozgásban van. Megnézném hány arty-fikázó tudna mozgó célpontot eltalálni.."Igen, a szórás nagy, de azért nem sokat szoktak artyval mellélőni."
-Ne nevettess már.. Te nem nagyon játszol ezek szerint artyval, hogy ezt másként lásd. Az artyk pontatlanok, nekem nem egyszer a tucatnyi lövésemből egy üt be a többi csak részleges sebzés - pont ezért.
"Nekem is sokszor szűkülés nélkül meglepően pontos lövéseim voltak."
-Azért ezt megnézném, mert ebben sokkal több a véletlen, mint a valós, tudatos direkt találat. Sokszor teljesen beszűkülten is nagy a szórás, nem beszélve arról, hogy mire beszűkülsz, a célpont simán arrébb megy. 5-7 másodpercekről beszélünk, ennyi egy arty célzási ideje (és ez sem a full ugye) ennyi idő alatt a célpont bőven elmozog. Aki meg egy helyben marad ennyi ideig, az tipikusan rossz játékos. Ha egy enemy arty van, én még azt is nézni szoktam, hogy mikor lövi el magát, mert úgy mozgok olyan körülmények közt, ha már spoton vagyok hogy két töltés közt biztonságban legyek legalább tőle."Játékmechanika ismeretére nincs szükség. Artyval nem kell törődni páncélokkal, lövedéktípusok tulajdonságaival (igen, van 3 amiből 1 használható), nem kell törődni a jó pozíciókkal, mert nem vagy közvetlen veszélyben, tehát nem tudsz olyan hibát elkövetni, ami végzetes lehet."
-Ez meg úgy marhaság, ahogy van. Fentebb már részben leírtam, miért."Ne érts félre, nem utálom az arty játékosokat, nem értem, mit lehet ebben szeretni, de ha valakinek az jó, hogy 10ezer csatát játszik M44-gyel, ám legyen."
-Nem értelek félre.. Én sem vagyok artysta, pláne nem profi artys, de ahhoz, hogy a ritka alkalmak esetén jól teljesítsek, ha szükséges (szinte csak küldikhez használom én is őket) ahhoz igenis tudon kell, milyen a jó artys, de ezt te az utolsó mondatodban nagyon szépen leírtad. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem alkalmazod és miért mondasz olyanokat, ami nem állja meg a helyét.
Szépen válaszolsz is a kérdéseidre ebben a mondatban:"De ha végiggondolod, mitől lesz valaki jó játékos... pályaismeret, saját tank ismerete, a tanknak, leosztásnak és pályának megfelelő pozícionálás, adott szituációban döntéshozás, okos lőszerhasználat, térképolvasás, stb. Ezek közül egyikre sincs szükség az artyhoz."
-Pontosan, hogy ezek ugyanúgy kellenek ahhoz, hogy jól tudj játszani artyval.
Lehet valaki középszerű, de inkább rossz artys ezek nélkül is, de a jó artys képben van mindennel. Pontosan úgy, mint a jó TD-s, medes, light-os, HT-s is. A TD-kre is sokan köpködnek, hogy csak céllövöldéznek. A mai metában megnézném a kritikusokat, hogy ezzel meddig maradnak egy pályán életben, mennyit sebeznek, mennyiben járulnak hozzá a saját csapatuk győzelméhez. Sehogy.
Én TD-vel is folyamatosan mozgok, ha az egyik oldalon már nincs rám szükség, mert látom, hogynem tudnak áttörni, vagy a meglévő tűzerő elég ahhoz, hogy azon az oldalon legalább megtartsuk a pályát, akkor annak ellenére is pozit váltok, ha ezzel sebzéstől esek el. Mert hiába maradok ott és lövök még kettőt-hármat, ha a másik oldal azért esik el, mert én nem mentem segíteni, supportolni azt az oldalt. Ezzel a legtöbb esetben simán bukható egy csata.
Tegnap az egyik csatában egy artyval mozogtunk tök egyszerre, amikor én pozit váltottam, ő is, jött velem, szépen összedolgoztunk, ketten 5 tankot vettünk ki az enemy közül. Ez az ellenfél egyharmada.. Ketten. Le is hoztuk a csatát.Összegezve, ha valaki hülye, akkor tök mindegy, hogy milyen tankkal az, viszont ahova ész kell, nagyon nem mindegy, milyen tudású a játékos. És ez tank osztálytól teljesen független.
Szerintem. -
Baltazár123
őstag
válasz
nomic #223858 üzenetére
Főleg most a változtatások után, mert 2300-at sebezni is kell az artyval meg top xp tanknak lenni. Még régen az m40/43-at javasolták az arta küldetésekre, hogy állítólag több klánban is azzal csinálták meg a legtöbben. Volt erről egy fórum a wot oldalon. A régi accomon kihúztam az obj260-t, most kb esélytelen. ha jól emlékszem a legnehezebb arta küldetéseket az m40/43-al csináltam én is.
Nem tudom, hogy most is jó-e a célra az m40/43, de top xp-nek lenni tier9 vagy 10 artával és közben 2300-at is sebezni, közel lehetetlen. Ahhoz nagyon hosszú csata kell, hogy összejöjjön 2300 sebzés, de hosszú csatákban nagyon ritkán tud az arta a könnyű tankok vagy medek elé kerülni egy tier9 vagy 10 arta. tier8-nak van némi esélye, ha sok magasabb tier tankkal foglalkozik a csata közben, jobban adja az xp-t.
Jó lenne, ha megfogadnák skill tanácsát és az arta küldetések mellé tennének valami mást, akár grindelősebb küldetést, bármit, amit alternatívaként lehetne választani. -
Swinegod
őstag
válasz
nomic #223713 üzenetére
Az önzőség az igaz, a 0 lövéses St 2 meccsemen végignézhettem a map másik feléről ahogy a 2 nehezünket a med oldalon lerohanják 6-an és talán ha 1-2 lövéssel segített nekik a 3 ember mögöttük, a másik 3 még annyit se csinált, ők amint meglátták a 2 heavy egyedül van elől már rohantak és vissza a bázis leghátuljára campelni. Ennek nyilván az lett a vége, hogy egész enemy csapat vs3-ban csak átmentek tőlünk mindenkin. És akkor ott vagyok én, pont a bázisukhoz vagyok érve, nem láttam senkit egész meccsen, most meg 8v1-ben fogok itt megrohadni
-
Swinegod
őstag
válasz
nomic #223711 üzenetére
Rankeden az a tapasztalatom hallgatnak valamelyest rád az emberek, azt mondom egy mapon a csapatnak sok gyors med van toljuk X oldalt és mondjuk 2 ember maradjon védeni a capet akkor jó eséllyel hallgatni fognak rám. A legnagyobb probléma a gyáva camperek akik nem halandóak bekapni érted 1-1 lövést, túl hamar elmenekülnek és úgy összességében szarul hazsnálják a tankjukat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged