- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7660 üzenetére
Ez egy teljesen szűz telepítés volt?
Az adatbázis is új volt, és visszatöltötted a mentésedet?
Akkor talán abban már korábban volt valami gond.
Van még korábbi mentésed? Azt kipróbálva, ott működik?
Ha igen, esetleg kézzel érdemes a két wp_options táblát összehasonlítani, hátha ott látszik valami különbség. -
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7658 üzenetére
A wp_options táblát kéne még megnézni / visszatölteni, mert elvileg az vezérli, hogy milyen szerkesztőd legyen.
De mivel a wp szinte mindent az adatbázisba ment, így az előttem szólók jól írták, hogy igazából bármi bekerülhetett a rekordokba, ami ki tudja, hogy mit csinál később..
talán egy friss wp telepítés + legutolsó mentés megoldaná. -
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7656 üzenetére
Ha rákattintasz a bekezdésre, kéne lennie egy beállítások résznek, ahol megadhatod, hogy "vizuális szerkesztés" legyen, mert ez a "szerkesztés html-ben" - fajta nézet.
De - gyanítom - bár nem néztem meg tüzetesebben, de talán nem tud minden tag-et html-ként értelmezni, ezért ugrott át erre a nézetre.
Nézd át tüzetesen, hogy hátha látsz ott olyan karaktereket, ami nem értelmezhető html-ként, ez az első tippem. -
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr #7628 üzenetére
Akkor félreértettelek. Amiről én beszéltem, az egy-egy bejegyzés címe volt.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Ablakos #7631 üzenetére
Ez inkább valami más hiba lehet, mert a "_wp" előtagot nem látja.
Sima gúgli keresés:
https://stackoverflow.com/questions/61664341/wp-database-error-unknowon-column-wp-in-field-list-for-query-select-wp -
FeniX-
senior tag
válasz
Runner_fxr #7628 üzenetére
Legrosszabb esetben a téma-beli template fáljból kikommenteled a "the_title()" függvényhívást, ami kiírja a bejegyzés címét. :-D
-
FeniX-
senior tag
wp-content/plugins/post-status-notifications , név alpaján gondolom itt lesz a plugin.
Legegyszerűbb talán, ha a főbb függvényekbe, metódusokba beleraksz valami ilyesmit.<?php
$txt = "log szövege, amit ki akarsz iratni";
$myfile = fopen("debug.txt", "a") or die("Unable to open file!");
fwrite($myfile, __FUNCTION__.": ".$txt);
fclose($myfile);
?>Ez csak egy egyszerű logolás, viszont érdemes a plugin mappájában rákeresni a wp_mail / mail függvényhívásokra, mert azon a ponton küldené el az emailt a program. Ott kell esetleg logolni, kutakodni, hogy mi történik és hogyan.
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_mail/
Itt pl. megnézheted, hogy hogy kéne működnie, stb.Találomra rákeresve, pl. vannak ilyesmik, amik debuggolják, hogy ha félremegy vmi a mailezésnél.
https://www.bobz.co/debug-wp_mail-functionDe az első linken is vannak használható hozzászólások:
pl. első körben ilyesmivel próbálkoznék.add_action('wp_mail_failed', 'log_mailer_errors', 10, 1);
function log_mailer_errors( $wp_error ){
$fn = ABSPATH . '/mail.log'; // Ebbe a fáljba írná bele a logokat.
$fp = fopen($fn, 'a');
fputs($fp, "Mailer Error: " . $wp_error->get_error_message() ."\n");
fclose($fp);
}
SImán lehet, hogy csak valami az email fejlécében van elfuckolva,
és amiatt nem hajlandó elküldeni.
(beragadt a formázásom? ehhjj!)
-
FeniX-
senior tag
Nincs valamilyen logolási lehetőséged, hogy pontosan hol akad el? Debug.log -ba nem ír semmilyen hibát, ha az általános logolást bekapcsolod?
A pluginba esetleg logokat elhelyezni van módod? (Tudom, ez időigényes, ha nem turkáltad eddig a kódját, de nem lehetetlen. Amúgy nem az első eset, hogy hivatalos plugin supporttól nem kap segítséget az ember, pláne olyan esetben sem, mikor fizetős volt a plugin. ez elég bosszantó) -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7597 üzenetére
Hali, köszi!
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7592 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. A fentire kerestem volna kiskaput, de akkor ezekszerint nemigen van.
-
FeniX-
senior tag
válasz
adatfalo #7590 üzenetére
Nem, egy akármilyen kutya-közönséges php osztályról.
(bocsánat, még gyakorlom a probléma egzakt megfogalmazását, csak ugye én hetek óta ezzel vacakolok, nekem egyértelmű, hogy miről beszélek
Bocsi )
Pl. jellemzően ilyen <plugin>/include/assets/Product.class.php , ami mondjuk központi szerepet játszik be a termékek feltéteinek lekérdezésében, stb.
A múltkor egy ilyet egészítettünk ki egy plusz legördülő-menü fajtával.Volt kb. 3-4 függvény, ami az ajaxos request-response-t kezelte és a típusnak megfelelően csinált valamit. Ide szúrtuk be a mi kódunkat, ami lekezeli az új típust.
Ezek jellemzően nem a hook-olt függvények, hanem több segéd-függvény, amit máshonnan is használ a kód.Na most, ha jön egy frissítés, akkor ez a fálj 1v1 felülíródik.
Erre kérdezem, hogy van-e ésszerű megoldás. -
FeniX-
senior tag
Halihó, feltennék egy teóretikus kérdést, mert szerintem nincs rá normális válasz/módszer, de sosem lehet tudni.
Hogy lehet megoldani azt, hogy egy pluginba saját kódot belecsempésszek és azt ne kelljen folyamatosan összefésülni, ha jön egy frissítés? -
FeniX-
senior tag
Sziasztok, egy nem wp-s (SEO-s) kérdéssel fordulok hozzátok, de hátha valamelyikőtök már találkozott hasonlóval.
Drupal 7 alatt egy aloldalnak index.html álnevet adott az előző fejlesztő.
A domain betöltődésekor az index.php töltődik be, ami nem azonos tartalmú az index.html-el.Az index.html álnevű aloldalt töröltem, mivel PHP alapú a rendszer, hogy ne legyen összeférhetetlenség.
Egy adott kulcsszóra a törlés előtt bejött az oldal főoldala a kereső találati listáján
(vagyis a domain főoldala), a törlés után viszont nem.
Most arra a kulcsszóra egy teljesen más aloldalt hoz a kereső.
Vajon miért van ez? Mit kell tennem hogy újra az adott kulcsszóra megjelenjen a domain főoldala? -
FeniX-
senior tag
válasz
sarasota123 #7481 üzenetére
Én csak egy lelkes amatőr vagyok, de úgy szoktam, hogy belenézek a template-ba, és átírom, ha szükséges. (aztán mehet a ~ -child mappába az adott témához)
-
FeniX-
senior tag
Halihó, találkoztatok már olyannal, hogy egy do_action hook-nak nem lehet megtalálni az add_action -jét a plugin könyvtárán belül?
Van egy 'zaddon_input_property' hook-om, ami szerintem nem szabványos wp-core függvény, mégsem találom a plugin mappáin belül sehol, csak már a do_action('zaddon_input_property' ..-t. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok, valamelyikőtök menő-manó a woocommerce-ben?
Egy étkezdés oldalhoz szeretnénk az ételekhez variációkat felvenni, hogy a user magának össze tudja klikkelni egy adott ételhez, hogy mit kér bele (fűszer, feltét, +sajt, tejföl, miegymás..).
Egy ez-form-calculator[-premium] pluginnel vacakoltunk, de ahogy fentebb írtam pár bejegyzéssel, nem működött sem a form-hook (nem jelent meg az űrlap) és valahogy az integráció sem sikerült teljesen jól. Hiába írtunk a supportnak semmi válasz nem jött mostmár vagy 3 hete.
Valami alternatív plugin kellene, csak melyik lehet jó? Annyi van, mint égen a csillag, de ha megint kifogunk egy olyat, amiért fizet az ügyfél, és nem kapunk supportot, az elég kellemetlen.
Mekkora munka ezt lefejleszteni? (woo~ -ban egyáltalán nem vagyok otthon)
Hali. -
FeniX-
senior tag
XAMPP-ban is van lehetőség az apache konfigot átállítani.
(Többek között az IIS server is defaultban a 80-as portot használja, az is bezavarhat.)#
# Listen: Allows you to bind Apache to specific IP addresses and/or
# ports, instead of the default. See also the <VirtualHost>
# directive.
#
# Change this to Listen on specific IP addresses as shown below to
# prevent Apache from glomming onto all bound IP addresses.
#
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 80 -
FeniX-
senior tag
Hali,
a joomla az már ezen fut(na), nem ott kell átállítani.
A wamp beállításaiban kell keresni:Az újabb wamp verzióknál, klikk a WAMP szerver ikonra -> Apache -> httpd.conf, azután ott le lehet cserélni a 'Listen 80' -as sort 'Listen 8080'-ra pl. (vagy egyéb portra)
A 3.1.6-os verziótól felfelé jobbklikk a tálcán lévő wamp server ikonra és "tools" -> "Port used by apache:80" -> "use a port other than 80" ... és elvileg egy popupba beleírhatod ezután az új portot.
Restart wamp és kéne működnie. -
FeniX-
senior tag
válasz
SpaceJam #7413 üzenetére
Köszi, időközben sikerült ezt-azt kibogozni (nyomozni)
valamiért az ez-form-calculator pluginből hiányzik egy függvény.
Átállítottam a debugolást fáljba, és így már látom, hogy van hiba.debug.log:
Uncaught Error: Call to undefined method Ezfc_frontend::get_form() in /wp-content/plugins/ez-form-calculator-premium/shortcode.php:252shortcode.php:
// no single form id found -> get global form id instead
if (!$form_id) {
$global_form_id = get_option("ezfc_woocommerce_global_form_id");
// no global form found
if (empty($global_form_id)) return;
// check if form is restricted to categories
$form = self::$ezfc_frontend->get_form($global_form_id);
if (!$form) return;
$form_options = $form->get_form_option_values();
$cat_forms = array_filter(explode(",", $form_options["woo_categories"]));
if (count($cat_forms) > 0) {ebben a class.ezfc_frontend.php fáljban pedig valóban nincs ilyen fgv.
-
FeniX-
senior tag
Halihó, tudja valaki, hogy mi történt a 'woocommerce_before_add_to_cart_form' hook-kal? Látszólag mintha nem működne.
woocommerce-ben szeretnék még tartalmat hozzáadni a 'kosárba' űrlap környékére, de az istenért nem működik.Most egy hagyományos
add_action( 'woocommerce_before_add_to_cart_form', 'additional_stuff', 100 );
function additional_stuff() {
echo '<h5>+ Content</h5>';
}
függvénnyel próbálkoztam a child téma functions.php-jében és semmi, nuku. -
FeniX-
senior tag
Egy "saját" oldalon kipróbáltam, hogy feltöltöttem egy új képet, rányomtam a szerkesztésre, levágtam, majd szürke volt a mentés gomb, aztán újra ráböktem a "levágás"-ra, és utána el tudta menteni.
..bár félek, nálad a szerkesztés gomb megnyomása után történik az, hogy nem tölti be a képet.. jól gondolom?
-
FeniX-
senior tag
Azt olvasom, hogy ez az alapWP-könyvtár része. De a képet egyáltalán meg sem jeleníti?
Egy githubos oldalon azt írták, hogy kijelölöd, croppolod a képet, majd újra rákattintasz a "crop" gomb-ra és akkor működik.
De ha nálad eleve be sem tölti, akkor az más hiba lehet.itt találtam róla ezt:
[https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/18010] -
FeniX-
senior tag
Ez a megadott kódbázis nem teljesen vág egybe a fenti hibaüzenetekkel, de a kiírásból az látszik, hogy valamelyik property-jét akarja elérni az objektumnak, ami null.
De ez gondolom egyértelmű a szövegből. Cigam-nak igaza lehet. Ez valóban ilyen régi cucc, amivel próbálkozol? -
FeniX-
senior tag
válasz
SzuperBandee #7341 üzenetére
Szia, előfordulhat, hogy valamelyik plugined akad össze a wp-vel, ha azokban van kifejezetten session_start hívás.
Vagy, a woocommerce esetleg.
Próbáld meg, hogy egyesével kikapcsolgatod a plugineket, és ha valamelyiknél eltűnik, akkor abban van hiba, azt próbáld meg frissíteni, vagy eltávolítani/másikat nézni helyette. -
FeniX-
senior tag
Hali, igen, ahogy @Ear001 is elmondta, a nyelvesítésre vannak pluginek, általában az oldalon talált szövegekhez kell beírni egy (vagy több fordítást) egy szövegdobozba, és a megfelelő nyelv kiválasztása esetén, azt fogja neked betölteni.
Az adatbázis mentésre is vannak pluginek (meg az oldal tartalmának mentésére is), de a cPanelből is prímán ki tudod exportálni az adatokat.
Ilyen adatvédelmi szabályzat, meg stb. azthiszem, akkor kell, ha tényleg valami eCommerces oldalt üzemeltetsz, vagy vendégkönyvet (ez de régi kifejezés, uhh), szóval, ha valami regisztrációs dolog van. Ha csak 1 szimpla blog, akkor szerintem nem kell.
-
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
Pontosan melyik indexképre gondolsz?
A főoldalon, a bejegyzések melletti képre?
Ahhoz a témának támogatnia kell ezt a funkciót a functions.php-ben lévő:add_theme_support( 'post-thumbnails' );
sorral.Amúgy nem hinném, hogy témaváltáskor bármi is történne az eddig feltöltött képekkel. De persze ezt csak 'józan ész' alapon, első blikkre mondom. Hátha van itt olyan, aki tényleg tudja.
-
FeniX-
senior tag
Innen [https://wpmailsmtp.com/docs/how-to-set-up-the-gmail-mailer-in-wp-mail-smtp/] egyébként minden lépést jól beállítottál? Elég terjedelmes a lista, ahogy látom.
#7300 - Oksa! Majd írj még, hogy mire jutottál.
-
FeniX-
senior tag
Hagyd: belenéztem, és a plugin kódjában ugyanazt a fentebb linkelt bog-bejegyzést írják le kommentben.
Valamint, még ennyit tűztek oda a kódba:
"'Unfortunately, this error can be due to many different reasons.'"
:-)Hát, esetleg valami gúglis fórumon lehetne tovább folytatni a nyomozást.
Valami értelmes logot az smtp szerverből ki kéne nyerni.
Rendszergazdáknak email erről? -
FeniX-
senior tag
válasz
jokerone #7252 üzenetére
Halihó, sajnos még nem találkoztam ilyen problémával.
További logokat nem láttál esetleg? Rendszergazdai logok a serveren..?Találtam két linket, nekem ez a legfőbb skillem. :-D hátha jó valamire.
[https://wordpress.org/support/topic/token-has-been-expired-or-revoked-2/]illetve:
[https://blog.timekit.io/google-oauth-invalid-grant-nightmare-and-how-to-fix-it-9f4efaf1da35] -
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
válasz
tovades #7269 üzenetére
Hali, ez a bingbot elég érdekes, de találtam rá egy ilyet:
[https://stackoverflow.com/questions/27188531/block-bingbot-from-crawling-my-site] -
FeniX-
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #7235 üzenetére
Hali, és milyen hibát dobott pontosan?
Ki tudtál választani magasabb verziót?
A szolgáltató engedi? Nem volt megkötés? -
FeniX-
senior tag
+1:
[https://tiddlywiki.com/]
Ez is jó, letöltöd magadnak és szép dokumentációs oldalt lehet cinálni vele. -
FeniX-
senior tag
Hát, szerintem mindenki kitalál magának valami jegyzet-tárolási szokást.
Nálunk a munkahelyen a többség a "treepad"-et használja.
fa-szerkezetes sima jegyzettömb, csak meg lehet adni mappákat, könyvtárszerkezetet.
Ingyenes, letölthető.:
[https://treepad.en.softonic.com/]Azthiszem, egy páran a wiki-nek valami letölthető, db nélküli verzióját is használták a syntax highlight miatt:
[https://www.dokuwiki.org/dokuwiki] -
FeniX-
senior tag
Próbáld ki, hogy beállítod az adatbázisodban ezt a két opciót:
SET GLOBAL log_output = 'TABLE';
SET GLOBAL general_log = 'ON';Ekkor az adatbázis mysql.general_log táblába elkezdi gyüjteni a lekérdezésket.
utána kipróbáltam, hogy 2-re, majd 3-ra állítottam a custom lekérdezésem limitjét.
Utána exportáltam ezt a mysql.general_log táblát és találtam benne két megfelelő sort:'SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wp_posts.ID FROM wp_posts WHERE 1=1 AND wp_posts.post_type = \'actors\' AND ((wp_posts.post_status = \'publish\')) ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 2'),
'SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wp_posts.ID FROM wp_posts WHERE 1=1 AND wp_posts.post_type = \'actors\' AND ((wp_posts.post_status = \'publish\')) ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3'),
Hátha neked itt valami más kefélődik el.
(Hozzáadni biztosan nem ad hozzá x sort, csak rosszul szűri. Lehet, hogy összeakad valami előzetes lekérdezés paraméterével (?) -
FeniX-
senior tag
válasz
tpeter77 #7226 üzenetére
Hali, szerintem cigam jól leírta a lényeget, de azért bemásolom ide a jegyzetemet, amit anno használtam, és a 7.2-es pont ezzel pont egybevág.
1.) Backup készítése a fájlokról. (pl. WinSCP)
2.) Backup készítése az adatbázisról (Quick export phpmyadmin-ból)
3.) Új domainen adatbázis létrehozása (+user, grant privileges; jelszavak megjegyzése. stb.)
4.) wp-config.php fálj szerkesztése (megfelelő jelszavak beírása):
define( 'DB_NAME', 'db_name' );
define( 'DB_USER', 'user' );
define( 'DB_PASSWORD', 'password' );
5.) SQL importálása az új adatbázisba.
6.) FTP-re fájlok feltöltése. (új domain alá)
7.1) (Opcionális):
Bejegyzésekben található linkek kicserélése, ezzel a tool-lal:
https://github.com/interconnectit/Search-Replace-DB
7.2) wp-options táblában site_url és home rekordokat át kell írni az új domainre. -
FeniX-
senior tag
Szia,
találtam egy ilyet erre a kérdésre:
[https://wordpress.stackexchange.com/questions/222921/childs-php-files-not-overwriting-parents-php-files]Röviden: A child téma csak a template fájlokat írhatja felül. Ha más funkcinalitást akarsz bevezetni, akkor azt a functions.php-ban kell megvalósítani.
-
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
Hali, mindig legyen backupod az adatbázisról, ha módosítani akarod.
A css-nél, amelyik később töltődik be, az fog érvényre lépni. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7186 üzenetére
#7186, #7187 : egyetértek!
-
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7183 üzenetére
Azért szerintem a témák többsége nem monolitikus annyira, hogyha 1-2 helyen belenyúlsz, akkor minden elszaródna.
A legtöbb ügyfél amúgy olyan (persze ez általánosítás) hogy amíg ki kell választani a témát, addig kb. oda sem figyelve kiválaszt valamit, aztán utána jönnek a finomhangolások.
"ez miért nincs kicsit feljebb; az legyen inkább baloldalt; ide tegyünk bele egy számológép funkciót; a hírlevélküldés inkább pipálható opciókkal legyen, ne legördülővel"
és ilyenkor muszáj belenyúlni, de erre jó a child téma. -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7178 üzenetére
Jaja, ez általában esetenként eltérő lehet.
Meg mindenki igyekszik azokhoz a pluginekhez terelni az ügyfelét, amit ő ismer, nem vitás. -
FeniX-
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #7176 üzenetére
Hali, szerintem az teljesen jó, mi már csináltunk azzal visszatöltést, s jól működött.
@Gave: jaja, igazad van, csak sokan azt látják, hogy ha nem ilyen huzigatós megoldással csinálod, akkor fapados vagy, stb.
KisKözépVállalkozóki munkáknál sokan ezen mérik le a vállalkozó hatékonyságát.
Roppant sok amúgy a magát eladni akaró márketinges, aki weboldal megoldásokat is felajánl, de nincs mögötte pl programozói tudás, csak egy közepesen erős felhasználói wp szint.
Ami nem baj, csak az ilyeneknél van az, hogy mindenre van egy "kész plugin"-je, aztán mikor átveszi tőle pl. a barátom az oldalt lehet azzal kezdeni, hogy 10 pluginből 7-et törölni lehet, mert csak lassítja az oldalt, és a belőle használt funkciókat inkább 1 pluginba át lehet tenni.
-
FeniX-
senior tag
válasz
#57018880 #7173 üzenetére
A legtöbb - eleve telefonról netező (tehát, ált. alap PC-s ismeretekkel nem is rendelkező) - ügyfél csak azt látja, hogy xy filmben (v. az ismerőse) egérrel összehuzigál valamiket, és "ennyi" a meló.
"Mi ebben olyan bonyolult?"
Egyszer a másodmelókat osztogató barátomnak egy ügyfele kikönyörögte, hogy személyesen kísérhesse végig az oldalának átalakítását az irodájában. Mikor odaült mellé elképedt, hogy "ez ilyen lassú?"
"Miért, mit hittél?"
"Hát, hogy csak egérrel odébb húzod, amit kértem, és kész".
(mert hogy a grafikusnak csak ennyi volt)
... -
FeniX-
senior tag
válasz
CharlieDrop #7169 üzenetére
Anno nekünk is volt, hogy csak egy db oldalmenüt kellett bővíteni, vagy hozzáadni egy custom legördülő select-et. Azokra még mindig a legjobb módszer a child téma birizgálása a sablonok tekintetében. Olcsó és nem ráz.
A kolléga amúgyis mondta már az előző 1-2 poszt-ban, hogy tanulni akar, egyelőre ez a célja. Simán el lehet ténykedni a php kód módosításával, aztán mikor már átlátja, majd kiválasztja magának a sablont.(Sokszor a letölthető, elérhető témák tele vannak felesleges funkciókkal, amire az embernek kevés szüksége van. Az alap témákat átírni talán még mindig egyszerűbb, ha csak apró módosításokra van szükség)
-
FeniX-
senior tag
Szeritem bajosan lenne. A képeket a médiatárból - függetlenül - töltöd fel, ott még nem tudja összekötni más tartalommal.
talán javascripttel a végén lehet módosítani okosan ezeken.Találtam egy ilyet:
[https://wordpress.stackexchange.com/questions/19029/whats-the-proper-way-to-use-the-get-image-tag-filter] -
FeniX-
senior tag
Szia, röviden annyi, hogy a wp futása/bootolása közben van egy csomó olyan beavatkozási pont, ahol a saját kódodat érvényre léptetheted, hogy módosíts a tartalmon, stb.
Például, amikor egy javascript kódot akarsz berakni a fejlécbe, akkor azt a következő kódsorral tudod megvalósítani:function wpb_hook_javascript() {
?>
<script>
// your javscript code goes
</script>
<?php
}
add_action('wp_head', 'wpb_hook_javascript');
A 'wp_head' hook-ról például ezt írja a dokumentáció:
'The wp_head action hook is triggered within the<head></head>
section of the theme’sheader.php
template by thewp_head()
function.'Tehát, amikor a kód a fejléceket rendereli, akkor tudod érvényre juttatni a saját kód-részletedet.
Ugyanígy a futás számos más pontján is be lehet szúrni saját tartalmat, ami mondjuk módosítja a végső html kimenetet.
(lekérdezés paraméterei; az oldal bizonyos részeihez való hozzátoldás, tartalom-módosítás, stb.)
Itt találod a generál leírást:
[https://developer.wordpress.org/plugins/hooks/] -
FeniX-
senior tag
Értem, na csak közelítunk a megoldás felé. :-D
Azt még nem írtad le, hogy mi lenne a célod?Az eredeti loop-ot átállítani, hogy ne növekvő, hanem csökkenő sorrendben jelenítse meg a poszt-okat, vagy a bejegyzések után még ki akarsz iratni valamit?
Az biztos, hogy a get_the_ID() -nak csak a loop-ban van 'legitím' értéke, azon kívül mindig az utolsó értéket fogja visszaadni.
-
FeniX-
senior tag
Nézd meg a kilistázott kategóriák közül valamelyiket a böngészőben jobbklikk + vizsgálat opcióval, és jegyezd fel, hogy milyen id-je van a div-nek.
a szokásos html felépítés (generál, nem wp specifikus, csak szokás így csinálni)<div id='header'>
<h1>Header element</h1>
</div>
<div id='content'>
<div id='the_stuff_list'>
<div class='list_element'>
<p>list element #1</p>
</div>
<p>list element #2</p>
</div>
<p>list element #3</p>
</div>
<p>list element #4</p>
</div>
</div>
</div>
<div id='footer'>
<h2>Footer</h2>
</div>
Nos, akkor tudod, hogy lesz egy templated, amiben a 'the_stuff_list' id-jü div szerepelni fog, és vélhetően abban lesz egy hagyományos wp loop.
Utána kedvenc fálj nézegetődben (pl. total commander) alt + F7 keresés fáljokban, és rákeresel az id-re, aztán megnézed, hogy helyileg hol van, és mi van a template-ban. -
FeniX-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged