- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
swado
tag
válasz
TESCO-Zsömle #1965 üzenetére
Akkor megnyugodhatok, hogy nem csak én gabalyodtam bele küldetésekbe. Mire néhányat megcsináltam, már nem is tudtam mit is keresek tulajdonképpen.
A vivern-ek nekem se mentek elsőre.
-
xFreex
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1994 üzenetére
Akkor marad az ökölharc. Bár nem fizet olyan jól, de azért mégis több mint a semmi.
1. fejezet 50 oren/kör
2. fejezet 90 oren/kör
3. fejezet 120 oren/kör
4. fejezet 200 oren/kör.Egy kör után kocsmából ki, majd kocsmába be és kezdhető előlről.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1990 üzenetére
Ja, és a Golden Oriole főzet is hasznos tud lenni ilyenkor.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1990 üzenetére
Én az ilyen harcokban mindig használtam a Hóvihar főzetet. Magyarul játszottam, ezért írom így, talán Blizzard az angol neve. Plusz, használj olajat, a szörnyhatározóból megtudod mire érzékenyek (Ornitoszaurusz-olaj?). De sima sebzést növelő olaj is jó, ha csak az van. Egyébként el kell csalogatni őket. Ha a második részben vagy, akkor a legvége előtt menj oda, mikor a legerősebb vagy.
-
frem1790
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1987 üzenetére
Pedig az a megoldás: egyesével elcsalogatni és kicsinálni őket, én is így végeztem velük.
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1987 üzenetére
Menj messzebb a fészektől, biztos le lehet választani
Ám nem tudom, nekem ezzel nem volt problémám. Azt a rohadt Bestiát kinyírtad pár mp alatt, de kifog rajtad pár nyüves vivern?
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1985 üzenetére
Ha a csoportos stílusban nem megy ezüstkarddal, akkor én azt szoktam csinálni, hogy nagyon lassan közelítek 1-1 példányhoz, aztán ha elég közel kerülök, hogy észrevegyen és nekem induljon, elkezdek hátrálni és levágom. Ergó szépen lassan leválasztok pár példányt és igyekszem egyesével megoldani. Esetleg még fecske+rőtbagollyal
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1981 üzenetére
Hát ez ilyen, irgalmatlan sokat kell mászkálni, ez egy kicsit halál a játékban, de ha jól rémlik, a story miatt tolod végig többek között, szóval ne add fel
-
frem1790
őstag
válasz
Azt tudom ajánlani amit Creative997 az 1963-as hozzászólásában leírt: rá kell gyúrni a jelekre! Én elsőre könnyű fokozaton a játék első harmada után alig kardoztam: aard-igni aztán karddal max a kegyelemdöfés. Így ha a harc részt unod, már eléggé le lehet redukálni.
GypsFulvus2: Nincs jó vagy rossz oldal, és ne számíts happy endre. Ez nem az a játék.
Szerintem ezért szeretjük, nekem azért lett első számú kedvencem mert nem a szokásos énvagyokabátorlegyőzhetetlenhősakimegölmindengonoszt fellálást hozza. Nem egyszer előfordult, hogy kiléptem egy-egy nehéz döntés előtt és aludtam rá egyet mert egyszerűen nem tudtam melyik ujjamba harapjak: mindkettő fájni fog.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
A könyvek nem erről szólnak, a játékok története eltérő, bizonyos tekintetben az első rész ott veszi fel a fonalat, ahol a könyveknek vége. Ahogy frem1790 is mondta, játszd úgy, ahogy szimpatikus, ahogy akkor döntenél, ha valóságban ott állnál. Maradhatsz semleges is: teljesen kimaradhatsz ebből a küzdelemből (bár lesz később egy pont, ahol valakit támogatnod kell, de attól még maradhatsz semleges). Azonban sokat mondó, hogy az egyik Sapkowski novella címe is ez: "A semlegesség ára", szóval ez az út sem az üdvözülésbe vezet. Nincs jó vagy rossz oldal, és ne számíts happy endre. Ez nem az a játék.
-
frem1790
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1979 üzenetére
A Szigfrid tényleg egy gáncs nélküli lovag, ha szimpi kövesd őt! Csatlakozva az előttem szólókhoz tényleg benne van a gémben a két végigjátszás, teljesen eltérő sztorit kapsz a két szálon. De ez abszolút a te döntésed nem leszel tisztakezű egyik vonalon sem! Ez a szép a Witcher-ben: itt nincsenek abszolút értelemben vett jók és rosszak! Ha nem hangzana hülyén egy játékról beszélve azt mondanám: ez a való világ
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1970 üzenetére
Pic or didnt happen
-
Creative997
őstag
válasz
Egyszerű: maradj a városban (azaz ne menj még a mocsárba) és fedezd fel azt (minden ajtót, minden személyt). Amit a felszínen meg lehet csinálni, az adott napszakhoz kötődően (nappali-esti küldik). A nyomozás miatt van ilyen sok küldetés, ez zavarhat be kicsit. De kilistázza a küldiket, egyesével is végig lehet tolni, de ha már egy adott helyen vagy, érdemes mást is megcsinálni ami ott van, ezzel sem kell annyit mászkálni (ami a halálom).
@GypsFulvus2, akkor lehet nekem is mázlim volt
Pár hónapja toltam végig megint, akkor bejött. Az első alkalommal bujkáltam meg rohangáltam mint a hülye
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Azért ahhoz nem kis mázli kellett.
Nem baj, az, majd tisztul a dolog. Nem akarok spoilerezni, de ha majd eljutsz a boncolásig, akkor mindenképp ments előtte, mert ott eléggé el lehet cseszni a dolgokat.
Creative997: Én vagy 3x végigtoltam a játékot, ebből kétszer hard-on, szóval jól tudom, hogy aard-ra kell gyúrni az elejétől, de olyan sosem volt, hogy elsőre beszopja a blöki a stun-t. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1960 üzenetére
Azt meg hogy??
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #1960 üzenetére
Látom te is most kezdtél el játszani
Én is
Igazából a harmadik része miatt kezdtem el, mindent az alapoktól.Mire megveszem steam akcióban ocson' a Wild Huntot, addigra megismerem a világot.
Első fejezet elején vagyok.A ritmusos harc nekem tetszik.A magyar szinkron néhol tényleg vicces, meg a játék tele van grafikai buggal (mondjuk ez szerintem csak a szokásos amd support....); pl: videókon a karakterek arca csíkosan pixeles...de csak az arcuk. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1957 üzenetére
Hát ez elég különös. Nálam biztos nem volt ilyen bug. Amúgy túl sötét valami kripta? A macska főzetet használod, ugye? Nélküle a földalatti terek többsége nem felderíthető.
Darkness1: A spoiler gomb használatát topiconként külön kell aktiválni, de hogy ezt csak a topic gazdája teheti-e meg, vagy más is, azt nem tudom. Amíg nincs aktiválva, addig nem jelenik meg a spoiler gomb. Esetleg írhatsz egy moderátornak, hogy aktiválja.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1951 üzenetére
Majd mondd el a végén, hány szerelmi kártyát szereztél...
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #1935 üzenetére
Szia,
Én nem vagyok nagy játékos, de normálon másodjára sikerült végigjátszanom. Az első alkalommal rossz irányba fejlesztettem Geralt-ot és a vége felé egyre nehezebbek lettek a harcok, majd belekeveredtem egy csatába, amit sose sikerült élve abszolválnom.
Aztán feladtam, félretettem és később újrakezdtem. Akkor már simán mentek a dolgok, csak egy csata volt frusztráló, de az nagyon. Néhány küldetést meg egyenesen hátborzongatónak találtam.
Szóval én azt szűrtem le, hogy jól kell fejleszteni a karaktert és el kell mélyedni az alkímiában. Nálam elég nagy ital és olajarzenál volt végig. Rengeteg pénzt hagytam ott a könyvárusoknál.
Persze a környék összes pálinkáját és spirituszát is felvásároltam.
Alkímiai alapanyagot pedig soha nem adtam el. Viszont a felszerelést alig-alig fejlesztettem, nem nagyon kellett.
Az irányítás nekem nem volt gond, mert korábban kétszer is végigjátszottam a Neverwinter Nights-ot és abban már megszoktam. Ua a grafikai motor van ebben is, mint abban volt. A harc is rendben ment. Szóval erre nekem egy szavam sincs.
Én magyarul játszottam végig. Tény, hogy a fordítással gondok vannak, de azért mindent megértettem. Nagyra tartom amúgy, hogy van benne magyar szinkron és felirat, sajna kevés játék jelenik meg magyarul. Haladó az angolom egyébként, de azért jobban esik az anyanyelvemen játszani.
Most a második részt tolom, kicsit csalódással láttam, hogy abban háttérbe került az alkímia kissé. Ugyanakkor történet, játékmenet, grafika, stb. szempontjából sokkal érettebb játék lett. A QTE a másik, amitől agybajt kapok benne, egyszerűen nem jön be. Sajna sok esetben nincs választás.
Szóval, ha gyakorlott játékos vagy, akkor akár a legnehezebben is csinálhatod, szerintem.
Tibi
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #1951 üzenetére
Azért vannak vicces dolgok...
A fogadó ablakán besüt a nap. Kimegyek az ajtón, odakint szakad az eső.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1949 üzenetére
Ne, ne telepíts drivert meg windowst e miatt.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1947 üzenetére
Ez azért van, mert kicsit magas már a szervezeted mérgezettségi szintje. Bal fölső sarokban az alsó csík. Ezt meditálással, vagy egy fehér méz nevű főzettel tüntetheted el, utóbbi minden főzet hatását (+ és - egyaránt) nullázza. De ha jól emlékszem, a játék elején annak még nincs meg a receptje. Később a főzetek tolerálási küszöbét, illetve hatásmechanizmusait is változtatni tudod a skillekkel, ha erre a vonalra állsz rá a karakter fejlesztésekor.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1945 üzenetére
Nem balklikk-fest.
Lásd a hsz "suhi" részét. Szépen ritmusosan kattintgatni, csak a mozdulatsor legvégén. Ha túl hamar, vagy túl későn klikkelsz, a mozdulat megszakad. Aztán ahogy fejődik a karakter úgy lesz egyre hosszabb és összetetteb a mozdulatsor, ahogy fejleszted a különféle kardozási skilleket.
Nem lettem depis, kezdtem újra az elejétől, mert igazából csak második olvasásra esik le egy csomó dolog, a rejtett összefüggések, előre- és visszautalások, a tervek a tervekben, egymásba ágyazott fogaskerékrendszerek. Az viszont már probléma, hogy az utolsó két kötetet nem tervezik magyarul kiadni, és ez igazi magas-irodalom. Jól elvagyok angolul, de ez irodalmi minőségű szókincset és szövegértést feltételez, anyanyelvi szinten, sőt az átlagos 'pooli dokkmunkásnak is áthidalhatatlan gondot okozna.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1938 üzenetére
Ja, én is ilyen gyűjtögetős, minden sarokba benézős vagyok. Ha bevállalod a hard-ot, akkor rúnák, főzetek, olajok és bombák nélkül nem boldogulsz majd, ahogy azt S1MON is írja.
Mondjuk én majdnem mindent legnehezebb fokozaton tolok; rejtett mazochizmus.Csak a Dark Mesiah nem ment legnehezebb fokozaton, meg épp a Witcher 2. része. Utóbbit te se próbáld ki: a legnehezebb fokozat a hc mód, ahol nincs mentés; ha meghalsz akár a legvégén az utolsó jelent előtt, akkor vége, és kezded elölről a játékot.
Megpróbáltam úgy is, de az első fejezet végén kinyírtak. Mondjuk érdekes tapasztalat, teljesen máshogy áll bele az ember, nagyságrendekkel jobban felkészülve, a taktikát fejben előzőleg százszor elpróbálva, és a sikerélmény is nagyságrendekkel nagyobb ( a Kayran legyőzése után felálltam a székből és üvöltöttem
) A Witcher 1 azért ennyire nem durvul. A harcrendszert szokni kell; ugye Geralt suhogtat gazdagon, te meg csak a mozdulat végén kattintasz. Az elején ez így néz ki:
"KATT"-sihi-suhi-SUHH-"KATT"
Aztán amikor már fejlett a karaktered így:
"KATT" sihi-suhi-sihh-suhh-hátraszaltóval pofánrúg-suhh-sihi-SUHH-"KATT"
Meg ugye ellenfelekhez kell igazítani a három harcstílust. Hamar belejön az ember.S1MON: Ja, a könyvekre rácuppantam és is. A Tűzkeresztség még mindig nem kapható a könyvesboltokban.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1935 üzenetére
Attól függ mennyire vagy gyakorlott RPG-s. Nekem a hard fokozat is könnyű volt úgy a játék felétől, és ezért monotonná vált a harc, nem maradt sok kihívás. Ez könnyebb fokozatokon hamarabb bekövetkezik. Viszont az első fejezet végén, amikor még fejletlen a karakter, a nagykutyust kinyírni (nem akarom elspoilerezni) hardon elég kemény kihívás volt. A harcrendszer sajátos, inkább ritmusérzéket követel, mint ügyességet. (A licenszelt aurora motor miatt, amit még alapvetően körös RPG-hez fejlesztett a Bioware, a 2. rész már saját motor, tök más és izgalmasabb, nehezebb harcrendszerrel). Könnyű és közepes fokozaton, egy sárga kardocska villog minden mozdulatsor végén, hogy "most kattintsá', vazze!", ez hard-on szerencsére nincs, mert szerintem idegesítő. Viszont ha egyszer kiválasztottad, nem változtathatod a nehézségi fokot menet közben, ami ugye kockázat, ha az első fejezet végén derül ki, hogy mégsem megy hardon.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1930 üzenetére
Igen, sok ilyen van. Olyan szintű, mint az én régi hobbifordításaim, amit még friss középfokúval, az egyetemi koleszban csináltam... Tényleg kár érte, mert Geralt, Kalkstein, vagy néhány mellékszereplő hangja és játéka kifejezetten jó. Egy emlékezetes mellékszereplő
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1927 üzenetére
Sok gond van a magyar fordítással (tehát nem a szinkronszínészekkel, hanem a szöveggel), helyenként súlyos hibák és tévedések is vannak benne. Pl. egy alkalommal az "I have to retain my neutrality." mondatot így fordították: "Meg kell őiznem a természetességem" - semlegesség helyett. Több ilyen hiba is van benne, pl. Thaler szövegeiben is, ami miatt helyenként érthetetlenné válik a játék. Ezt még nem az a fordító készítette, aki a 2. rész (és a könyvek) szövegeit egyből lengyelről fordította, hanem valami kutyaütő. (A 2. rész magyarítása már minőségi munka.) Ami nagy kár, mert helyenként a magyar szinkronszínészek kitűnőek (bár közepes is akad). Ha nincs gondod az angollal, akkor én inkább azt ajánlom.
-
S1M0N
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1927 üzenetére
Én egy darabig magyar szinkronnal + felirattal játszottam, de egyes (mellék)szereplőknek igen szerencsétlenül választottak magyar hangot, plusz engem nagyon zavart, hogy a szinkron és a felirat szövege olykor igen nagy mértékben eltér egymástól (nem jelentésileg, hanem fogalmazásilag).
Plusz vannak befejezetlen mondatok a szinkronban (túl hosszú a szinkron, a kép meg hamarabb tovább megy), ami engem azért zavart.Amúgy nem lett rossz összességében, a főbb (plusz 1-2 mellék) szereplőket szerintem jól eltalálták magyarban is, de én inkább átváltottam angolra, főleg, hogy a többi résszel is így játszok.
Mondjuk valaki meg a lengyel szinkronra esküszik, bár nem tudom, hogy tud is lengyelül, de én a nyelv alapismerete nélkül nem játszanék úgy, hogy a mondott szövegből egy kukkot sem értek, hiába van ott a magyar felirat.
Aktív témák
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest