- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
bcs
aktív tag
válasz
Illissius #19 üzenetére
ezt tudom, de azt írtad, hogy ''Ezek kívül még használhatod a subst /d -t is egy virtuális meghajtó törléséhez, meg a windows disk managerét hogy valódi meghajtó ne foglalja el a kívánt betűt.''
ebből gondoltam azt, hogy tudod, hogy hol lehet beállítani, hogy melyik betütől kaphatnak ezek a szarok betüt... -
bcs
aktív tag
válasz
Illissius #15 üzenetére
a diskmanagment-et tudom hol kell elindítani, de a kérdésem az volt, hogy hol lehet beállítani, hogy ne kapja meg semmi a d: betüt?
és login scriptből kellene megcsinálni, vagy policy-ból beállítani.
de azért mindjárt kipróbálom a pendrive-os mutatványt is, csak szereznem kell egyet, mert a sajátomat otthon hagytam... -
Illissius
tag
Írd be a run promptba, hogy: diskmgmt.msc. Illetve a Sajátgépre jobbclickelve van egy olyan, hogy Manage, ami nem tudom, magyar fordításban mi (nekem most ánglisul van). Ezek win2000 alatt vannak, az előbbi XP alatt is, az utóbbiról nem tudom, mert nincs XP-m, de valszeg az is. Ha valami más van (pl. 98), akkor szívás.
ja, de a pendrive-ról letörlik, a login scriptbe meg nem tudnak belenyúlni...
Egyrészt akkor tedd rejtetté a fájlokat, illetve nem tudom segít-e ha írásvédett, de azt is lehet. A login script meg nem jó, mert ennek akkor kellene lefutnia, amikor a pendrive-t beteszik. -
bcs
aktív tag
éjszakás műszakosok közül se tudja senki?
-
Illissius
tag
Mindegyik pendrive-ra tedd rá a .bat-ot meg az autostart.ini-t, ha valaki hoz egy újat, akkor arra is. Elvileg ennyi. Ha azt akarod, hogy i:-től felfelé kapjon, akkor egyszerűen írd át a d:-t a kívánt betűre (meg feltéve, hogy nincs második floppy (nem szokott lenni), a b: is jó). Ezek kívül még használhatod a subst /d -t is egy virtuális meghajtó törléséhez, meg a windows disk managerét hogy valódi meghajtó ne foglalja el a kívánt betűt. Úgy kb. ennyi. Persze ez 250 géppel meg pendrive-al nehezebb, de jobbat nem tudok.
-
bcs
aktív tag
ja, az jó lenne, ha egy gépről, és egy pendrivról lenne szó, de itt 250 gép van, és n+1 pendrive, meg n+1 digitális kamera... a 250 gépet még megoldom, de mi van ha valaki hoz egy új pendrive-ot? a gépeken szeretném vagy azt beállitani, hogy a d:-t ne lehessen felülvágni, vagy azt, hogy ezek az usb-s szarok mondjuk i:-töl felfelé kapjanak betüjelet...
-
Illissius
tag
Csinálj egy .bat fájlt a subst parancsal amit használsz, majd nézz meg egy bootolható CD-t (mármint olyat ami automatikusan elindul amikor beteszed win alatt), és benne az autostart.ini-t, és annak a mintájára csinálj egyet a pendrive-ra, ami a .bat fájlra mutat. Ez elvileg működik.
[Szerkesztve] -
bcs
aktív tag
azt nem lehet valahol beállítani, hogy ezeknek a cuccoknak milyen betütöl kezdve adhat betüt?
-
bcs
aktív tag
senki többet?
-
bcs
aktív tag
sziasztok.
subst-olt drive-it használok winxp alatt, d: betüjellel, és ha pendrive-ot, vagy digitális kamerát dugok az usb-re, akkor természetesen az a d: betüjelet kapja. van arra valami megoldás, hogy ezt ne kelljen mindig kézzel átállítgatnom?
köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest